Kiracı evden çıkar mı?

gizlikale

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2025
98
-121
1
Geçen hafta ev aldım. İçindeki kiracı tayinim çıkacak diyor. Yalan söylüyor olabilir mi? İhtar mı göndermem lazım. Nişanlım lojmanda ama çok eski. İçi bakımsız. Evlenince kendi evimde oturmak istiyorum.
Kiracı savcı. Eski ev sahibi ondan kurtulmak için evi satmış. Biraz ucuza aldım. Ben üçüncü sahibiyim. Evi aldıktan sonra öğrendim sıkıntılı olduğunu. 4 bin liraya oturması kiracı hakkında fikir veriyordu ama evi beğendim.fiyatı uygun geldi. Şimdi huzursuzluk var içimde.

hakimler ve savcilar haklarinda dava acilsin istemezler. bir tanidigin evlerinde, kari koca hakim olan kiracilar vardi. bu iki hakim, bugun cikacagiz, yarin cikacagiz derken oyaladilar ev sahibi aileyi. ev sahipleri ihtar cekme, 6 ay bekleme vs gibi usul islemlerini tamamladiktan sonra dava actilar. kiraci hakimler, bize niye dava actiniz, davayi geri cekin, cikacagiz demisler. gercekten de ciktilar evden.

niye davadan bu kadar korktular diye sormustum tanidiga. onlar hakim ve savci olarak kendilerine dava acilmasini hic istemezler demisti.

Aman sakın kiracılı evi kesinlikle satın almayın. Babamın davası üç yıldır sürüyor hala bir sonuç yok imza benim değil dese bile dava erteleniyor imza ona ait olsa bile ciddi yaptırımı yok bir de savcıymış. Eğer kiracı dişliyse, avukat, hakim ve savcı tanıdığı varsa maalesef imkansıza yakın çıkması. Adam açık açık avukat tanıdığım var 12 yıldan önce beni çıkaramazsın diyor tehdit ediyor herhangi bir yaptırımı yok.

Geçen hafta ev aldım. İçindeki kiracı tayinim çıkacak diyor. Yalan söylüyor olabilir mi? İhtar mı göndermem lazım. Nişanlım lojmanda ama çok eski. İçi bakımsız. Evlenince kendi evimde oturmak istiyorum.
Kiracı savcı. Eski ev sahibi ondan kurtulmak için evi satmış. Biraz ucuza aldım. Ben üçüncü sahibiyim. Evi aldıktan sonra öğrendim sıkıntılı olduğunu. 4 bin liraya oturması kiracı hakkında fikir veriyordu ama evi beğendim.fiyatı uygun geldi. Şimdi huzursuzluk var içimde.
bu senenin yer değiştirmeleri haziranda yapıldı haziran sonlarındaki resmi gazetelerde bulabilirsiniz

seneye tayini çıkacaksa onu bilemem

Siz ihtarınızı cekin. Siz iyi insanlarsınız ama taktir edersiniz ki kim nedir bilemeyiz. Nasil olsa tayininiz cıkacakmis, sizin için degişen birswy olmaz deyin. Ama ihtarınızı cekin mutlaka yasal sureiçinde. Sanırım 1 aydı.

hakimler ve savcilar haklarinda dava acilsin istemezler. bir tanidigin evlerinde, kari koca hakim olan kiracilar vardi. bu iki hakim, bugun cikacagiz, yarin cikacagiz derken oyaladilar ev sahibi aileyi. ev sahipleri ihtar cekme, 6 ay bekleme vs gibi usul islemlerini tamamladiktan sonra dava actilar. kiraci hakimler, bize niye dava actiniz, davayi geri cekin, cikacagiz demisler. gercekten de ciktilar evden.

niye davadan bu kadar korktular diye sormustum tanidiga. onlar hakim ve savci olarak kendilerine dava acilmasini hic istemezler demisti.
+1 aynen katılıyorum ihtar çekin çıkar. Davayla falan ugrasamazlar

Valla resmi yollardan yürüyün. Direk ihtar çekin. Bende ev aldım 4 aydır çıkmadı. Pazartesi nakliyeci geliyor dedi. İnşallah aksilik olmazsa.

Siz ihtar çekin. Ama çıkmaya niyeti yoksa dava süreci 3 yılı buluyor.. Ailemin de bir evi vardı. Sorunlu kiracı ile bilerek aldılar uygun fiyata. 3 yıl oldu önümüzdeki ay çıkıyor.
Şimdi siz kanunen gerekeni yapın.
İhtar çekin öncelikle. 1 ay süreniz var acele edin.
Sonrasında 6. Ay dolunca yasal süreci başlatacaksınız. Karşınızda hukuktan anlayan biri var. Dikkatli adım atın.
İletişiminiz düzgün olsun. Güzel bir avukat bulun.
Çıkacağınızı biliyoruz ama biz de kendimizi garantiye almalıyız bu sebeple ihtar çekiyoruz dersiniz.
Siz ihtar çekmeyin diye yalan söylüyor olabilir :)
Umarım yalan değildir çıkacaktır.

Savcı deyince eski sahibininin niye sattığı anlaşıldı. Utanması yoksa bedava otorur yıllarca. Dua edin çıksın diye, başka bi şey yapılır mı bilemedim😕

Yeni ev sahibi olmaktan kaynaklanan haklarınız var ama kullanabilmek için, bir ay içinde ihtar çekmeniz lâzım.

Bir ay sizin ihtarı çektiğiniz güne göre değil, adamın eline geçtiği güne göre hesaplanır.
Yani siz 29. gün ihtar çekersiniz, adamın eline 32. gün geçer, 'süresinde ihtarname göndermedi' olursunuz.

Bir de adam savcıysa, elektronik tebligat yapılması zorunlu kişiler arasındadır muhtemelen. Noter e-tebligat adresini bulsun - listesi var noterlerde, siz TC kimliğini verin onlar araştırır -, ihtarnameyi hem e-tebligat adresine hem de normal adresine gönderin. Noterler kendiliğinden E-Tebligat çıkarmaz, siz talep etmedikçe kendiliğinden araştırmaz.

Back
X