- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.393
- 158
- 39
- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
-
Hayırlısı olsun inşallah. Ingiltere de tir şoförü arıyorlar hatta 1 ay önceye kadar sofor az olduğu için akaryakıt arzi azaldı. Keske oraya gidebilseniz...Evet mesleği o
Ama şuan yazdigim gibi esnaflık yapıyor ailesiyle bir işin icine girdi devir için ugraşıyor
Kader arkadaşıyız :) bizim de iki ev gitti eşim batınca. Ev sahibi biranda 1.450 tl den 2.000 tl 'ye çıkardı kirayı. "Siz çıkarsanız 2.500 tl' ye rahat veririm" idi savunması.Amin kontratta tefe tüfeye göre ama beyefendi her sene yuksek zamlarla geliyor karşımıza evimiz vardi bizim eşim batınca evde gitti elimizden kiracı olmak gerçekten çok zormuş
Inşallah..Evet bir arkadaş aracı oldu aslinda ama devir işi olmadan biyere kıpırdayamayizHayırlısı olsun inşallah. Ingiltere de tir şoförü arıyorlar hatta 1 ay önceye kadar sofor az olduğu için akaryakıt arzi azaldı. Keske oraya gidebilseniz...
Valla varliktan yokluğa düşmek çok zor Allah kimseyr yaşatmasın biz varken de böyle değildikKader arkadaşıyız :) bizim de iki ev gitti eşim batınca. Ev sahibi biranda 1.450 tl den 2.000 tl 'ye çıkardı kirayı. "Siz çıkarsanız 2.500 tl' ye rahat veririm" idi savunması.
Artislik yapıp çıkacak gibi olduk kira fiyatlarına bakınca 2.000 tl' yi kabul edip oturduk yerimizde.. üstelik bina 35 yıllık ve depremde hasar görmüş
Yooo hayır kontrat bitmeden ihtar çekerse otomatik yenilenmiyor. Eğer öyle bir durum yoksa evet yenilenmiş kabul ediliyor. Çıkarma yetkisi var. Hadi onu geçtim, iki seneye adam zaten dairesinin bedelini yeniden belirleme hakkına sahip. Hiçbir şey yapamazsa 2 sene sonra istediği değeri biçer, konu sahibi de hiçbir şey yapamaz. Yok artık sadece kiracısınız, evin ortağı değil.Kirayı düzenli oduyorsaniz sizi asla çıkaramaz. Kontrat zaten kendisi yenileniyor. Türkiye'de hukuk kiracıdan yana korkmayın birşey yapamaz.
Öyle bir nedende de gerçekten kızı oğlu gelmesi lazım eğer kiraya verdiğini konu sahibi kanıtlarsa 1 senelik kirayı tazminat ödemek zorundaBaşka istisnalara başvurabilir inat edilirse. Kızım gelecek, oğlum gelecek vs bir sürü neden bulunabilir
Kıyamam ya, hamilesiniz stres yapmamaya çalışın. Elbet geçecek bu günler. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alınEşimin maddi normalde 5000 TL vergi kesintisi var diye 4300 alıyor dün yeni kiralık ev tuttuk aylik 4000 TL ye şuan öyle bir durumdayım ki kimse beni anlayamaz..
Allah öyle ev sahiplerini islah etsin. Bizim de ilk taşındığımız eve adam her ay zam yapıyordu mecbur çıktık bizde. 1 sene içinde 4 zam mı olurMerhabalar yaklaşık 3 sene önce bir 2+1eve taşındik 1 sene dolmadan ev sahibi anam eve geçicek siz çaprazdaki daireme geçin dedi eyvallah dedik ses etmedik taşındık diger dairesine.
Taşınirkende ev sahibine dedim bak biz uzun süre oturmayı dusunuyoruz yarın bana çik vs yada saçma sapan zamlarla gelmeyin dedim..Yok öyle şeymi olur vs dedi
1 sene dolunca tefe tüfe disinda bir zam istedi birbirimize girdik sonunda hakkı neyse onu odemeye başladik
Şimdi yine 10 gundur kaç defa ariyor eşimi 900 lira zam istiyor ş.rfsiz dolar artmis benzin artmış biz dolarla yaşiyoruz çunkü oda kafasina göre zam yapmak istiyor
Velhasılkelam noter den protokol bişey çikqrtiliyomuş onu yapicakmiş protokol vs ne kadar zaman sürer yani bu adamın bizi evden çıkartmasi ne kadar surer bilgisi olan varmı
Kiralara baktım kiralar uçmuş çıkamayiz yani şu dönemde
Siz düzenli kirayı ödediğiniz sürece, 10 yıl dolmadan sizi hiçbir şekilde çıkaramaz.
Amin canımKıyamam ya, hamilesiniz stres yapmamaya çalışın. Elbet geçecek bu günler. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın
Kiracı değilim ama çok saçma geldi iki seneye bir yüzde yüz zam yapsın ev sahibi o zaman. Bu dediğinizin doğru olduğunu sanmıyorum. Kiracıyı evden çıkarmak çok kolay değil burada bile kaç konu okudum. Ev almış içindeki kiracıyı cikaramiyordu. Tamam yasal süre altı ay ama süre dolunca polisler kapıya gelip hadi evi boşaltın demiyor. Dava açıp davanın sonuçlanmasını bekliyorsunuz. Benim bildiğim birinci sene kontrat yenilenirse diğer seneler kontrat yenilemek diye birşey yok süresiz kiracı olunuyor, kiracı kirayı düzenli şekilde öderse çıkarma yetkisi yok ev sahibinin.Yooo hayır kontrat bitmeden ihtar çekerse otomatik yenilenmiyor. Eğer öyle bir durum yoksa evet yenilenmiş kabul ediliyor. Çıkarma yetkisi var. Hadi onu geçtim, iki seneye adam zaten dairesinin bedelini yeniden belirleme hakkına sahip. Hiçbir şey yapamazsa 2 sene sonra istediği değeri biçer, konu sahibi de hiçbir şey yapamaz. Yok artık sadece kiracısınız, evin ortağı değil.
Yanlış yönlendiriyorsunuz kadını. O da sarılıyor bu yanlış yönlendirmelere. Kontratı yeni, bitmesine iki ay var. Ev sahibi bugün ihtar çekse kontrat bitiminde boşaltmak zorunda o evi.Siz düzenli kirayı ödediğiniz sürece, 10 yıl dolmadan sizi hiçbir şekilde çıkaramaz.
Günaydın bende aynı durumdayım.Benimde ev sahibim fahiş zam istedi, avukatıma sordum, hiç birşey yapamaz dedi.Ev sahibim çık diyor şimdi, dedim kendi keseme göre ev bulmadan hiç bir yere çıkamam hiç bir şey yapamazsın.Sesini kesti şimdilik.ALLAH vijdan merhamet versin böyle ev sahiblerine.Sizede ALLAH kolaylık ferahlık versin.Merhabalar yaklaşık 3 sene önce bir 2+1eve taşındik 1 sene dolmadan ev sahibi anam eve geçicek siz çaprazdaki daireme geçin dedi eyvallah dedik ses etmedik taşındık diger dairesine.
Taşınirkende ev sahibine dedim bak biz uzun süre oturmayı dusunuyoruz yarın bana çik vs yada saçma sapan zamlarla gelmeyin dedim..Yok öyle şeymi olur vs dedi
1 sene dolunca tefe tüfe disinda bir zam istedi birbirimize girdik sonunda hakkı neyse onu odemeye başladik
Şimdi yine 10 gundur kaç defa ariyor eşimi 900 lira zam istiyor ş.rfsiz dolar artmis benzin artmış biz dolarla yaşiyoruz çunkü oda kafasina göre zam yapmak istiyor
Velhasılkelam noter den protokol bişey çikqrtiliyomuş onu yapicakmiş protokol vs ne kadar zaman sürer yani bu adamın bizi evden çıkartmasi ne kadar surer bilgisi olan varmı
Kiralara baktım kiralar uçmuş çıkamayiz yani şu dönemde
eskiden öyleymiş ama artık değil. Kanun kiracıdan yana. Ben kiracımı çıkartamadım, en sonunda anlaşma yoluna gittim. Kontrat bitiminde çıkartmak için ancak kendi veya 1. derece akrabası oturacaksa çıkartabiliyor, onda da aynı ilde başka bir evi olmayacak kişinin ve o ilde kirada oturduğunu dolayısıyla eve ihtiyacı olduğunu ispat etmesi gerekiyor. Veya 10 sene dolunca sebep göstermeden kiracı kontrat bitimine 3 ay kala ihtarname çekilerek çıkartılabiliyor.Yanlış yönlendiriyorsunuz kadını. O da sarılıyor bu yanlış yönlendirmelere. Kontratı yeni, bitmesine iki ay var. Ev sahibi bugün ihtar çekse kontrat bitiminde boşaltmak zorunda o evi.
Bu dedikleriniz 1 senelik kontrat bitiminden sonra geçerli işte. İlk sene çıkarılabiliyor. Ben de ev sahibiyim, gayet kontrat bitimine bir iki ay kala ihtar çektim ve çıkarttım. Kontrata süre niye koyuyoruz sizce? Birkaç sayfa önce avukat sitesinden alıntı da yaptım. İlk bir sene önemli, kontrat süresi dolar yenilenmez ikinci seneye uzarsa dedikleriniz doğru.eskiden öyleymiş ama artık değil. Kanun kiracıdan yana. Ben kiracımı çıkartamadım, en sonunda anlaşma yoluna gittim. Kontrat bitiminde çıkartmak için ancak kendi veya 1. derece akrabası oturacaksa çıkartabiliyor, onda da aynı ilde başka bir evi olmayacak kişinin ve o ilde kirada oturduğunu dolayısıyla eve ihtiyacı olduğunu ispat etmesi gerekiyor. Veya 10 sene dolunca sebep göstermeden kiracı kontrat bitimine 3 ay kala ihtarname çekilerek çıkartılabiliyor.
Anladım, onu bilmiyordum, teşekkür ederim.Bu dedikleriniz 1 senelik kontrat bitiminden sonra geçerli işte. İlk sene çıkarılabiliyor. Ben de ev sahibiyim, gayet kontrat bitimine bir iki ay kala ihtar çektim ve çıkarttım. Kontrata süre niye koyuyoruz sizce? Birkaç sayfa önce avukat sitesinden alıntı da yaptım. İlk bir sene önemli, kontrat süresi dolar yenilenmez ikinci seneye uzarsa dedikleriniz doğru.
Eğer gerçekten böyleyse hayatımda daha saçma birşey duymadım. Benim evim olacak belKi içinde kimse otursun istemiyorum, belki boş boş dursun istiyorum. Belki çürümeye bırakmak istiyorum, mal benim değil mi?Satış olsa bile , ev artık başkasının ol ldu çıkın diyemiyorlar. Yeni sahibi ihtiyaç nedenini ile tahliye istiyebilir. Ama bunu mahkeme de kanıtlamak zorunda , dava masraflı ve uzun . Bu nedenle bu yola giren ev sahipleri istedikleri sonuçları alamiyorlar
O yüzden her sene kontrat yenilerim ben. Kendimi garantiye almak için. Ev sahibi olarak size de tavsiye ederim.Anladım, onu bilmiyordum, teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?