Kiraci olmak

Siz düzenli kirayı ödediğiniz sürece, 10 yıl dolmadan sizi hiçbir şekilde çıkaramaz.
Ne alaka ya 10 sene ne demek. Ben 5 yıl sonra belki kendim oturacam, evi kiralayınca kiracıya bağışlıyormuyuz anlamadım.
Ev sahibi ihtar çekerse, kontratın süresi bittiği zaman daha uzamaz. Kiracı pislik yapar çıkmasa, mahkemeye gider evet uzar illaki ama 10 sene bulmaz. Ev sahibi çıkarıcam dediyse çıkarır er yada geç.
Ev sahibinin yaptığı ayıp %50 den fazla zam yapmak istiyor, öyle kafasına göre yapamaz o artımı. Ama bu sene olmaz ilerleyen zamanda yaparda, kiracıda ister oturur ister çıkar. Yapcak birşey yok.

Tabi ki gerçekten böyle değil. Evi satın aldığınız zaman ihtar çekersiniz. Kiracının kontratı varsa ve bitmesine 6 aydan fazla zaman varsa 6 ay içinde çıkmak zorunda, 6 aydan az varsa kontratın bitiminde çıkmak zorunda. Kontrat yoksa zaten çıkmak zorunda.

Tabi canım, hukukçu olmaya gerek yok ki bunu tahmin etmek için. Kiracı girdi diye hayatım boyunca evimde mi tutmak zorunda mıyım ? Burdaki yorumlara bakarsan tapuya da ortak olunacak nerdeyse.

Bu arada kiracim yok, ev sahibi değilim.

KudrAlobar

arkadaşımızın dediği gibi kontrat bir senelik ise ilk sene kontrat bitiminde doğru zamanda ihtarname çekilerek çıkartılabiliyormuş. Ama ilk sene dolunca kontrat siz yenilemezseniz otomatikman kendisi yenileniyor ve o durumda bir şey yapamıyorsunuz. Evet evi kiracıya bağışlamış gibi oluyorsunuz, kanun kiracıdan yana, kiralarını düzenli ödüyorsa bir şey yapamıyorsunuz. 10 sene dolunca ise sebep göstermeksizin çıkartabiliyorsunuz. Başıma geldi evi satıyordum, kiracı da çıkmam dedi.

Ben artık öğrenciye kiralamayı planlıyorum evi. Paşa paşa 2-3 sene oturur çıkarlar

Evi satarsanız mecbur çıkardı. Yeni ev sahibi çıkartabilirdi.

Bir de 5 sene sonunda kirayı emsal değerde artırabiliyorsunuz.

Evi satarken kiracı çıkmam demesi farklı bir mesele
Ben kiracıyı çıkarmaktan bahsediyorum
Ve evet kiracı pislik yapıp çıkmam dersede uzun sürsede çıkarabiliyoruz. Yaptık ordan biliyorum.
Kanun kiracıdan yanada, evin tapusunu kiracının üzerine yap demiyor. Herşeyin yolu yordamı var.

Avukat bir arkadaşım var arayıp sordum şimdi o kadar ilgimi çekti konu :) ilk sene dolduktan sonra eğer kiracı evi kötü kullanmiyor ve kirasını oduyorsa 10 seneden önce çıkaramaz dedi. Tahliye taahhüdu var mı o önemliymiş ama. Yani siz şu tarihte çıkacağız diye sözleşme imzaladiniz mi o önemli. Bir de kendi aile bireylerinden birisi oturmak isterse çıkarabilir sizi. Aksi halde cikaramaz. 10 sene boyunca sözleşme kendiliğinden siz iptal etmediğiniz sürece yenileniyor ve en fazla enflasyon oranında zam yapabilir. Arayıp teyit edip kesinlestirdim rahat olun :)

Çok saçma. Ya para benim ev benim, nasıl çıkarAmıyorum. Yanlış anlamayın tepkim size değil bu kurali çıkarana.

Çok saçma. Ya para benim ev benim, nasıl çıkarAmıyorum. Yanlış anlamayın tepkim size değil bu kurali çıkarana.
Kiracının da korunması gerek çünkü. İlk bir seneyi deneme süresi gibi düşün. Bir sene sonunda anlaşamazsanız yollar ayrılır. Ama devam ederse kontrat sınırsız süreli sözleşmeye dönüşüyor sanırım 10 sene oturur. Beşinci yılda davayla kira emsal değere yükseltilir falan.

Kiracılık zor iş, haklarının korunması iyi bir şey. Yoksa kötü niyetli ev sahiplerinin elinde telef oluyor insanlar.

Ev sahibinin yaptığı ayıp %50 den fazla zam yapmak istiyor, öyle kafasına göre yapamaz o artımı. Ama bu sene olmaz ilerleyen zamanda yaparda, kiracıda ister oturur ister çıkar. Yapcak birşey yok.
evet yapamaz, kontratta aksi belirtilmediği taktirde tefe tüfe oranında zam yapılabilir sadece.

Allah ev sahiplerinin eline düşürmesin kimseyi.
Kira kontratı var ve banka üzerinden oduyorsanz kirayı kanunlar sizden yana. Hatta ilk dairede yasadgnz olayı da anlatınca epey haklı durumnda olursnz.
Benzeri şeyleri ben de yaşadım. Kiralar arttığı dönemde en sabibim evi sattım 6 ay sonra çıkın hocam dedi ben şok.
İnat edeyim kalayım dedim ama akıllılar ya evi tuttgmda başka şehirde oldklari için elektrik su üzerime alamamstm keserler diye inat da edemedim ( kiracılar bu konuda çok dikkat etmeli)
6 ay sonunda 3 kat artırım ile nerdeyse okul bitimine kadar müsaade istedim.okul bittiği gün 2 temmuzda evimize girdik ama boşuna faize bulastim diye canm sklmyr değil yine de kendimi rahatltyrm faizi yiyen banka ben deglm diye

Evi satarsanız mecbur çıkardı. Yeni ev sahibi çıkartabilirdi.

Bir de 5 sene sonunda kirayı emsal değerde artırabiliyorsunuz.
Almak isteyen kişi uğraşmak istemedi. Sonra birisine sattım evi kiracılı. O da "ben kiracıyı çıkartmayacağım, kızıma alıyorum evi, yatırım amaçlı" dedi, oh ideal bir çözüme kavuştuk dedim. Neyse satış öncesi de kiracı ile konuştular anlaştılar, günah benden gitti. Sonra alan adam kiracı ile anlaşıp evin bazı yerlerine tadilat yapmış, sonra haber de vermeden evi başkasına satmış, o başkası da şimdi kiracıyı çıkartıyormuş. Kiracı beni aradı dedi "ben şimdi ne yapacağım?" diye. "im sorry" dedim.

Ahahah sizi niye arıyor, çok saçma. Üç el değiştirmiş ev

Böyle değil yeni ev sahibi alınca kontrat geçersiz olur ye ev sahibi mi imza atmış? İhtar çeker. 6 ay içinde çıkmak zorunda. He evet çıkmayabilir çirkefse ve eve gidip kovamazsınız ama dava açaraınız ve tüm mahkeme giderlerini de o öder evden polisle de çıkartılır. Yani elbette kimse kimsenin malına çökemiyor

kendimi de keriz yerine konmuş hissettim hani, evi benden ucuza aldı, kızım dedi , okutuyorum dedi duygusala geldim, ben de kiracılı evi zor satarım diye verdim.
Ay güldüm kusura bakma. Ben de oturduğum evi satmaya çalışıyorum şu an sinirlerim bozuldu valla. Çok zor ev satmak da almak da.

Satın alırken kiracı olduğunu biliyorsunuz, eğer sizin kullanma durumunuz yok ise kiracı cikartamazsiniz. Satın aldığınız ev boş dursun istiyorsaniz , tahliye edilmiş ev satın alacaksınız.

Eğer yeni malik , kiracı oturan ev aldıysa artık bunun sonucuna katlanmak zorundadır , kiracıyı ancak kendi veya yakınlarının ihtiyacı nedenini kanitlayip çıkartabilir, eğer dava yoluyla çıkartıp 3. Bir kişiye kiraya verirse , eski kiracının tazminat hakkı doğar. Eğer malınızda kimse otursun istemiyorsaniz , kiracısı olmayan boş ev satın almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…