- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
- Konu Sahibi Kun fe yekunnn
-
Yok artık, kiracı değil işgalci mübarekKirayı düzenli oduyorsaniz sizi asla çıkaramaz. Kontrat zaten kendisi yenileniyor. Türkiye'de hukuk kiracıdan yana korkmayın birşey yapamaz.
Ne alaka ya 10 sene ne demek. Ben 5 yıl sonra belki kendim oturacam, evi kiralayınca kiracıya bağışlıyormuyuz anlamadım.Siz düzenli kirayı ödediğiniz sürece, 10 yıl dolmadan sizi hiçbir şekilde çıkaramaz.
Tabi ki gerçekten böyle değil. Evi satın aldığınız zaman ihtar çekersiniz. Kiracının kontratı varsa ve bitmesine 6 aydan fazla zaman varsa 6 ay içinde çıkmak zorunda, 6 aydan az varsa kontratın bitiminde çıkmak zorunda. Kontrat yoksa zaten çıkmak zorunda.Eğer gerçekten böyleyse hayatımda daha saçma birşey duymadım. Benim evim olacak belKi içinde kimse otursun istemiyorum, belki boş boş dursun istiyorum. Belki çürümeye bırakmak istiyorum, mal benim değil mi?
Tabi canım, hukukçu olmaya gerek yok ki bunu tahmin etmek için. Kiracı girdi diye hayatım boyunca evimde mi tutmak zorunda mıyım ? Burdaki yorumlara bakarsan tapuya da ortak olunacak nerdeyse.Tabi ki gerçekten böyle değil. Evi satın aldığınız zaman ihtar çekersiniz. Kiracının kontratı varsa ve bitmesine 6 aydan fazla zaman varsa 6 ay içinde çıkmak zorunda, 6 aydan az varsa kontratın bitiminde çıkmak zorunda. Kontrat yoksa zaten çıkmak zorunda.
Ne alaka ya 10 sene ne demek. Ben 5 yıl sonra belki kendim oturacam, evi kiralayınca kiracıya bağışlıyormuyuz anlamadım.
Ev sahibi ihtar çekerse, kontratın süresi bittiği zaman daha uzamaz. Kiracı pislik yapar çıkmasa, mahkemeye gider evet uzar illaki ama 10 sene bulmaz. Ev sahibi çıkarıcam dediyse çıkarır er yada geç.
Ev sahibinin yaptığı ayıp %50 den fazla zam yapmak istiyor, öyle kafasına göre yapamaz o artımı. Ama bu sene olmaz ilerleyen zamanda yaparda, kiracıda ister oturur ister çıkar. Yapcak birşey yok.
Ben artık öğrenciye kiralamayı planlıyorum evi. Paşa paşa 2-3 sene oturur çıkarlarTabi canım, hukukçu olmaya gerek yok ki bunu tahmin etmek için. Kiracı girdi diye hayatım boyunca evimde mi tutmak zorunda mıyım ? Burdaki yorumlara bakarsan tapuya da ortak olunacak nerdeyse.
Bu arada kiracim yok, ev sahibi değilim.
Evi satarsanız mecbur çıkardı. Yeni ev sahibi çıkartabilirdi.arkadaşımızın dediği gibi kontrat bir senelik ise ilk sene kontrat bitiminde doğru zamanda ihtarname çekilerek çıkartılabiliyormuş. Ama ilk sene dolunca kontrat siz yenilemezseniz otomatikman kendisi yenileniyor ve o durumda bir şey yapamıyorsunuz. Evet evi kiracıya bağışlamış gibi oluyorsunuz, kanun kiracıdan yana, kiralarını düzenli ödüyorsa bir şey yapamıyorsunuz. 10 sene dolunca ise sebep göstermeksizin çıkartabiliyorsunuz. Başıma geldi evi satıyordum, kiracı da çıkmam dedi.
KudrAlobar
Evi satarken kiracı çıkmam demesi farklı bir meselearkadaşımızın dediği gibi kontrat bir senelik ise ilk sene kontrat bitiminde doğru zamanda ihtarname çekilerek çıkartılabiliyormuş. Ama ilk sene dolunca kontrat siz yenilemezseniz otomatikman kendisi yenileniyor ve o durumda bir şey yapamıyorsunuz. Evet evi kiracıya bağışlamış gibi oluyorsunuz, kanun kiracıdan yana, kiralarını düzenli ödüyorsa bir şey yapamıyorsunuz. 10 sene dolunca ise sebep göstermeksizin çıkartabiliyorsunuz. Başıma geldi evi satıyordum, kiracı da çıkmam dedi.
KudrAlobar
Çok saçma. Ya para benim ev benim, nasıl çıkarAmıyorum. Yanlış anlamayın tepkim size değil bu kurali çıkarana.Avukat bir arkadaşım var arayıp sordum şimdi o kadar ilgimi çekti konu :) ilk sene dolduktan sonra eğer kiracı evi kötü kullanmiyor ve kirasını oduyorsa 10 seneden önce çıkaramaz dedi. Tahliye taahhüdu var mı o önemliymiş ama. Yani siz şu tarihte çıkacağız diye sözleşme imzaladiniz mi o önemli. Bir de kendi aile bireylerinden birisi oturmak isterse çıkarabilir sizi. Aksi halde cikaramaz. 10 sene boyunca sözleşme kendiliğinden siz iptal etmediğiniz sürece yenileniyor ve en fazla enflasyon oranında zam yapabilir. Arayıp teyit edip kesinlestirdim rahat olun :)
Çok saçma. Ya para benim ev benim, nasıl çıkarAmıyorum. Yanlış anlamayın tepkim size değil bu kurali çıkarana.
Kiracının da korunması gerek çünkü. İlk bir seneyi deneme süresi gibi düşün. Bir sene sonunda anlaşamazsanız yollar ayrılır. Ama devam ederse kontrat sınırsız süreli sözleşmeye dönüşüyor sanırım 10 sene oturur. Beşinci yılda davayla kira emsal değere yükseltilir falan.Çok saçma. Ya para benim ev benim, nasıl çıkarAmıyorum. Yanlış anlamayın tepkim size değil bu kurali çıkarana.
evet yapamaz, kontratta aksi belirtilmediği taktirde tefe tüfe oranında zam yapılabilir sadece.Ev sahibinin yaptığı ayıp %50 den fazla zam yapmak istiyor, öyle kafasına göre yapamaz o artımı. Ama bu sene olmaz ilerleyen zamanda yaparda, kiracıda ister oturur ister çıkar. Yapcak birşey yok.
Allah ev sahiplerinin eline düşürmesin kimseyi.Merhabalar yaklaşık 3 sene önce bir 2+1eve taşındik 1 sene dolmadan ev sahibi anam eve geçicek siz çaprazdaki daireme geçin dedi eyvallah dedik ses etmedik taşındık diger dairesine.
Taşınirkende ev sahibine dedim bak biz uzun süre oturmayı dusunuyoruz yarın bana çik vs yada saçma sapan zamlarla gelmeyin dedim..Yok öyle şeymi olur vs dedi
1 sene dolunca tefe tüfe disinda bir zam istedi birbirimize girdik sonunda hakkı neyse onu odemeye başladik
Şimdi yine 10 gundur kaç defa ariyor eşimi 900 lira zam istiyor ş.rfsiz dolar artmis benzin artmış biz dolarla yaşiyoruz çunkü oda kafasina göre zam yapmak istiyor
Velhasılkelam noter den protokol bişey çikqrtiliyomuş onu yapicakmiş protokol vs ne kadar zaman sürer yani bu adamın bizi evden çıkartmasi ne kadar surer bilgisi olan varmı
Kiralara baktım kiralar uçmuş çıkamayiz yani şu dönemde
Almak isteyen kişi uğraşmak istemedi. Sonra birisine sattım evi kiracılı. O da "ben kiracıyı çıkartmayacağım, kızıma alıyorum evi, yatırım amaçlı" dedi, oh ideal bir çözüme kavuştuk dedim. Neyse satış öncesi de kiracı ile konuştular anlaştılar, günah benden gitti. Sonra alan adam kiracı ile anlaşıp evin bazı yerlerine tadilat yapmış, sonra haber de vermeden evi başkasına satmış, o başkası da şimdi kiracıyı çıkartıyormuş. Kiracı beni aradı dedi "ben şimdi ne yapacağım?" diye. "im sorry" dedim.Evi satarsanız mecbur çıkardı. Yeni ev sahibi çıkartabilirdi.
Bir de 5 sene sonunda kirayı emsal değerde artırabiliyorsunuz.
Ahahah sizi niye arıyor, çok saçma. Üç el değiştirmiş evAlmak isteyen kişi uğraşmak istemedi. Sonra birisine sattım evi kiracılı. O da "ben kiracıyı çıkartmayacağım, kızıma alıyorum evi, yatırım amaçlı" dedi, oh ideal bir çözüme kavuştuk dedim. Neyse satış öncesi de kiracı ile konuştular anlaştılar, günah benden gitti. Sonra alan adam kiracı ile anlaşıp evin bazı yerlerine tadilat yapmış, sonra haber de vermeden evi başkasına satmış, o başkası da şimdi kiracıyı çıkartıyormuş. Kiracı beni aradı dedi "ben şimdi ne yapacağım?" diye. "im sorry" dedim.
Eğer gerçekten böyleyse hayatımda daha saçma birşey duymadım. Benim evim olacak belKi içinde kimse otursun istemiyorum, belki boş boş dursun istiyorum. Belki çürümeye bırakmak istiyorum, mal benim değil mi?
kendimi de keriz yerine konmuş hissettim hani, evi benden ucuza aldı, kızım dedi , okutuyorum dedi duygusala geldim, ben de kiracılı evi zor satarım diye verdim.Ahahah sizi niye arıyor, çok saçma. Üç el değiştirmiş ev
Ay güldüm kusura bakma. Ben de oturduğum evi satmaya çalışıyorum şu an sinirlerim bozuldu valla. Çok zor ev satmak da almak da.kendimi de keriz yerine konmuş hissettim hani, evi benden ucuza aldı, kızım dedi , okutuyorum dedi duygusala geldim, ben de kiracılı evi zor satarım diye verdim.
Satın alırken kiracı olduğunu biliyorsunuz, eğer sizin kullanma durumunuz yok ise kiracı cikartamazsiniz. Satın aldığınız ev boş dursun istiyorsaniz , tahliye edilmiş ev satın alacaksınız.Eğer gerçekten böyleyse hayatımda daha saçma birşey duymadım. Benim evim olacak belKi içinde kimse otursun istemiyorum, belki boş boş dursun istiyorum. Belki çürümeye bırakmak istiyorum, mal benim değil mi?
Eğer gerçekten böyleyse hayatımda daha saçma birşey duymadım. Benim evim olacak belKi içinde kimse otursun istemiyorum, belki boş boş dursun istiyorum. Belki çürümeye bırakmak istiyorum, mal benim değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?