• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiracımla depozito sorunumu nasıl çözerim.

Ah bu kiracilar! İçlerinde mükemmel olanıda var daha bize rastlamadı. Öyle bir madde varsa tabiki depozitoyu alma hakkına sahipsiniz. Bizde bi dünya sorun yaşıyoruz maalesef. Adam bataryaları değiştirmiş hop kiradan düşmüş. Duş basligini değiştirmiş yine kiradan kesmiş. Kombi nerdeyse paso tamir görüyor kırp kiradan. Ben sana sağlam verdim. O degisiklikleri yaparken bana mi sordun? He al, degistir, kullan. Giderken tak benim malzemelerimi. Kiradan dusmek neci? Evden çıkarken e hani boya badana? Bir sene oturduk kirlenmedi ki! Arkadaş senin eşya izin yeter. Duvarlar sanki resim sergisi açmış çivi çivi çivi... Daha neler neler. Sonra vicdan yap ver depozitosunu... Hadi uğraşıp dur. Velhasıl zor iş. Kolay gelsin.
Yok artık :53: Bu bence karakter meselesi - ben de kiracıyım bir çivi bile çakmadım ha tablo ya da resimlere çok meraklı olsaydım belki asardım ama öyle bir merakım olmadığından çok da zarar vermek istemem - insanları anlamak zor cidden

Arkadaşlar konu açılmışken ben de bir sey sormak istiyorum. Oturdugumuz eve tasindigimizda ev sahibi bize bu kez boya yaptirmadim dedi. Onceden yaptirip veriyordum kiraya ama cikanlar boya yapmadan cikiyordu o yüzden yaptirmadim dedi. Biz teslim aldigimizda evin boyasi oyle cok kötü degildi ama duvarlarda Çiviler, herhalde kablo falan uzatmislar me deniyor ona bilmiyorum ama kabloyu tutucu seyler falan vardi duvarlarda boylu boyunca. Tabii ki bi dolu esya izleri, tv nin arkasindaki duvar kapkara olmus. O dönem maddiyatimiz cok uygun olmadigi icin boya yaptirmadan girdik eve. Ve bu süreçte de boyaya birkac çivi birkac esya izi disinda zarar vermedik. Ama üst katimizda oturanlarin banyosu kombisi vs zirt pirt su akitti. Wc banyo iki odanin tavanlari balkonun tavani falan kabardi. Biz tasinmayi dusundugumuz icin boya yaptirmak istemiyoruz ev 100 mt2 boya ciddi bi para tutar. ev sahibi cikarken bizden boya talep edebilir mi?
Edilemez - herşeyi bilerek girmişsiniz ilk girdiğinizde badanayı yapın çıkarken yapmasanız da olur mantığıyla vermiş evi size o şekilde...
Ben eve taşındığımda ev sahibi kendince boya yaptırmış ve boya parasını da bizden istemişti ben de ödedim - bu ilde yeniyim diye herhalde buranın adetleri böyle deyip kabul ettik halbuki arkadaşlar arası konuşurken biz ilk kez duyduk dediler - hatta bir arkadaş sıfır eve girdi duvar rengini beğenmediğii için ev sahibi onun zevkine göre yaptırdı (ben de rengi beğenmiyorum ama parasını ben ödedim)

Canım çok da laf dalaşına girmeye gerek yok. KArşısına sert çıkıcam diye kasma kendini. Vermiyorum depozitoyu de uzatma. Dilerse versin mahkemeye.
Öyle vermiyorum demekle olmuyor - memlekette dededen kalma bir ev vardı yeni sıfır bina - kiracı herşeyi babamdan istiyordu mesela set üstü ocağı varmış neymiş fırınlı ocak yerine masa lazımmış babamdan talep ediyorlar - son birkaç kirayı ödememiş depozitodan kessin diye sonra da babama noterden paramı vermedi diye yazı göndermiş ha eve verdiği zarar da cabası

Babam kadar merhametli ve anlayisli bi ev sahibi yoktur, ve 32 yildir ev sahibi bir dolu kiraciyla ugrasmistir, herkese herseye anlayis gosterir ama zarar verilmis bi eve ziyan edilmis mala anlayis gostermez. Babam olsa depozitoyu vermezdi geri bu durumda.

Ha kiraci gelir durumumuz kötü ihtiyacimiz var verirmisiniz dese verir. Ama evi harabeye cevirip bide bahane uretip parasini istiyorsa vermezdi depiziyoyu.

hala depizitoyu istiyorsa ne mi yapardi. Kiraciya; "evi sana verdigim hale getir, bozduklarini doktuklerini tamir et, gelip kontrol edicem, aldigin gibi teslim edersin ancak ozaman depozitoyu kuruşu kuruşuna teslim ederim. Amma velakin yaptirmazsan ve ustune birde sikinti cikarirsan ben yasli adamim ugrasamam, evi tadilata sokarim fazla tutarsa da depozitodan üstünü sana fatura ederim"

Bu durumda kiraci eve bakiyor, verdigi hasar istedigi tutardan fazla olunca geri cekiliyor. Ve babam basliyor kiraci sonrasi tadilata....
Baban doğru olanı yapıyor aslında yani olması gerekeni kendi üslubunca aktarmış - Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın

Hanımlar merhaba, hemen konuya gireyim, yardımınıza ihtiyacım var.
eşimden boşandım. kendime ait bir evim var ama onu kiraya verip, oradan aldığım kirayla daha küçük bir evde, kızımla yaşıyorum. çalışıyorum.
şimdi benim kiracım bu ay sonunda taşınacakmış, tamam dedim. hem evimi kontrol etmek hem de emlakcının resim çekmesi için eve gittik. ev kötü durumda değildi ama zemin katta taşınmadan önce döşettiğim ve çok az kullandığım (ben evde tadilat yaptırıp 1 yıl kadar sonra taşınmıştım) üstelik taşınırken makine ile yıkattığım halıfleks tabir ettiğimiz 30 m2 halımı kafasına göre söküp atmış, neden dediğimde kirlendi su girdi gibi bahaneler söyledi. ki oraya su girmesi imkansız.
panjur iplerimi yeniletmiştim, çoğu kopmuş yaptırılmamış, panjurlar açılmıyor. banyonun nemden bütün silikonları kararmış. tuvaletin bozulan sifonunu bile yaptırmamış, kör tıpayla iptal ettirmiş. diğer wc.yi kullanıyor. bahçe katındaki balkonda sürgülü kapı sinekliklerim vardı, sökmüş zemin kata koymuş, kediler yırtmış oda sökmüş ne yapsınmış. ev kapısındaki sorunu hala anlayamadım, çünkü kapı kilitlenmeden kapanmıyor. noldu buna dedim, kilidinde sorun var dedi. dedi de dedi.
bunun bende bir kira depoziti var. kontratta da evi bulduğu gibi ve borçsuz olarak teslim ettiğinde geri ödenir yazıyor. yahu ben bunları kadına söyledim hepsine napıyım kullanınca böyle oldu diyor. depozitinden kesmezsem bunların hepsini kendi cebimden ödeyerek yaptırmam gerekiyor, ben şimdi napıyım, zaten aldığım kirayı, oturduğum eve kira olarak veriyorum, elime kalan bişey yok. bunları kendim yaptırırsam, bir aylığa yakın rakam maaşımdan gidecek. kiracım benim yaşıma yakın bekar çalışan bir bayan, fakat herşeye itiraz ediyor. şimdi ben napıyım.
bu benim için ciddi sorun, çünkü kimsenin ahını almak istemiyorum, ve ilk defa kiracım var, bunu ona nasıl söylemeliyim.
Konuyu kimseyi kırmadan ve kendim de zarara girmeden nasıl halledebilirim.

Bende kirada oturuyorum hatta gecen pazar kiralik başka eve girdik.depozitoda verdik kirada.siz gibi düşünen yok maalesef.tam tersi kirik verip bu kirik diyenler var.su an cikacagim eve depozito sirf o yüzden vermedik.cunku ahirken ev yaptik.300 liralik evi 500 lira yaptik ona ragmen yaranamadik.siz emlakciya soyleyin o halletsin.gercekten bi zarar varsa depozito karsiliginda yapilir..

Bende kirada oturuyorum hatta gecen pazar kiralik başka eve girdik.depozitoda verdik kirada.siz gibi düşünen yok maalesef.tam tersi kirik verip bu kirik diyenler var.su an cikacagim eve depozito sirf o yüzden vermedik.cunku ahirken ev yaptik.300 liralik evi 500 lira yaptik ona ragmen yaranamadik.siz emlakciya soyleyin o halletsin.gercekten bi zarar varsa depozito karsiliginda yapilir..

Bu işler kişilik meselesi demek ki... Ben de eve girdiğimde genel olarak iyiydi ama çok sorun yaşadım kombiydi tesisattı falan - ona rağmen kendim halledebiliyorsam yaptım halledemediğimde ev sahibinden yardım istedim. Kombi bozuldu ilkinde ev sahibim şehir dışındaydı servis çağırıp bedelini ben ödedim ikincide ev sahibim ödedi ama ben kiradan düşmedim - daha dün sabaha karşı 5te boru patladı halılarım su içinde kaldı ana vanadan kapattım el bile yıkayamadım akşam iş çıkışı söyledim hallettiler ha sorunlar olur ama karşılıklı anlayışla halledilir bence

Bir arkadaş yazmis ya düzgün kiraci olur o da bize dusmez diye. Valla biz de kiraciyiz düzgün bir evsahibine dusmedik. En iyisi burdan birbirimizi mi bulsak ne:)
yüklü bir kira oduyoruz ustune ustluk eve girdigimizden beri tum tamir islerini biz hallettik dis kapinin kilidi yüzünden evde mi mahsur kalmadik 120 lira tamir parca parasi. Banyo bataryasi mu bozuldu 50 lira tamirciye. Bu kez camasir makinasi muslugu su tasirmis dolaptaki deterjanlar vs at çöpe hoop tamirci geldi. Mutfak muslugu akitiyordu ufak seyler bunlar tabii haydaa orijinal olmak zorunda diye 30 lira ona verdik akabinde mutfak gider borusu patladi çöp ogutme makinasinin bagli oldugu gece siril siril su ak halim mi dolap altlari mi sular icinde kalsin esim ben hallederim dedi yapamadi tamirci geldi yine zaten tanışıyoruz adamla artik:) ve hicbirini evsahibine soylemedik çünkü adami aradigimizda akli cikiyor bişey isteriz diye. Ütü yaparken sigorta atiyor sizde de oluyor muydu diye sormaya aradik onda bisey yok sen de halledersin tamirci cagirmana gerek yok dedi:) adam cok hesapci diye dogalgaz kartinda 50 lira vardi esim onu odeyecegini soyledi yaa böyle küçük seylerin hesabini yapmayin diye bizi hesapci yapti. Ama dedigimiz tarihten bir gun erken tasininca o gunun parasini da aldi:)
Bu arada dün en son dusakabin su kaciriyordu esim silikon cekti. İnşallah daha bişey çıkmaz çünkü kafayi yicem artik elimi attigim elimde kaliyor ve daha 4 ay bile olmadi tasinali. En ufak şeyi kiradan dusenlere gercekten sasiriyorum biz öyle olamadik maalesef.

Öyle vermiyorum demekle olmuyor - memlekette dededen kalma bir ev vardı yeni sıfır bina - kiracı herşeyi babamdan istiyordu mesela set üstü ocağı varmış neymiş fırınlı ocak yerine masa lazımmış babamdan talep ediyorlar - son birkaç kirayı ödememiş depozitodan kessin diye sonra da babama noterden paramı vermedi diye yazı göndermiş ha eve verdiği zarar da cabası

]

Göndersin yazısını işte. Arkadaş da o depozitoyla evin badanasını boyasını bilmem nelerini yapar faturalarını gösterir. Kiracı İsterse mahkemeye de verebilir bu aşamadan sonra. Depozitonun alınma amacı evi bulduğun gibi bırakma garantisi zaten. Evde oturan kiracı haksız çıkacağını bile bile avukatla mahkemeyle noterle uğraşmaz.

Son düzenleme:
kafaniza gore para kesmeyin. verdigi sabit zararlar icin ilgili ustalardan fiyat alin ona gore kiraciniza cikana kadar yaptirmasi veyahut sizin buldugunuz fiyatlara gore depozitodan kesinti yapacaginizi belirtin. depozitodan dusuk tutarsa kalanini iade eder yuksek cikarsa da bir bardak soguk su icersiniz malesef.

yok zaten korkarım ah almaktan, emlakçı aracılığıyla halletmeye çalışacağım, onların ustaları varmış, bakıp faturalandırsınlar, ortak bişeyde anlaşırız umarım, çünkü bende kiracıyım ve anlıyorum. elimde bir kira depozitosu var, halledebiliriz umarım. zaten attığı halımı tamamını ona fatura etmeyi düşünmüyorum, sadece herşeyi kafasına göre söküp atmasına sinirlendim, kullanılan eşya tabiki eskir ama kafana göre başkasının malını sormadan atamazsın. inşallah ortak bir paydada buluşuruz. çünkü ben onların parasını maaşımdan taksit taksit ödedim.

Eviniz nerede yeni kiraciniz olabilirim:-)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hiçbir zaman bir evi verdiğin gibi geri alamazsın.Sonuçta kullanılıyor.Aşınıyor.Anlattıklarına göre çokta ciddi anlamda tadilat ihtiyacı yok.Milelt kirasını ödemeyip,evi boruları patlamış,kapıları camı kırılmış,lavaboları kırılmış geri veriyor.Bir de borç bırakarak.Sen bu kadarla kurtulmuşsun.Halıfleks olayı zaten hem kullanışlı değil hem sağlık açısından zararlı.Ev sahibi bazı riskleri göze alacak.Yeni kiraya verdiğinde ordan aldığın depozitoyla yenilersin.Yapacak birşey yok.

Malesef öyle bi'dünya yok.
Adı üstünde kiradasınız o ev size emanet.
Halı vs sağlıklı olmayabilir, kullanmak istemiyo olabilir ama ev sahibinin para verip döşettiği şeyi arayıp izin almadan söküp çöpe atamazsınız. Atarsanız paşa paşa ödersiniz.
Yapacak bi'şey yok dersek o binbir emekle alınan evleri ne halde buluruz kimbilir. Babamların kirada üç dairesi var tek dedikleri çok zor aldık biz o evleri illaki bi'yerine bi'şey olacak ama siz kullanıyosunuz ben nasıl bıraktıysam öyle isterim isterseniz duvara sergi açın ama bana teslim ederken çivi deliği görmeyim.

Şimdi son kiracı da bekar bi'öğretmen adam sağolsun abarttı banyoya ayna asabilir miyim abi diye arıyo gecenin bi'yarısı:1:

_________

Konu sahibinin kiracısı bi'kere baştan yanlış maşallah ev kendinin gibi zerre sormadan kendi başına yapmış hep yapacağını. Misal kedisi mi var sinekliğimi yırttı kiracı yenileyip teslim edecek onu çünkü yeniyken oturmuş o eve:44:

20 sene kirada oturduk. 6 ev değiştirdik. Resmen annem bizi diken üstünde oturtur gibi oturttu. Herzaman o evin emanet olduğunu bildik. Odamda resimler, tablolar asmak istedigimde bile sıvasına zarar gelir diye izin vermezdi. Nasıl aldıysak öyle bıraktık. Her kiracının da bunu düşünerek oturması gerekiyor. Eğer ben kendi evim gibi istediğim şeyi yaparım derse bedeli neyse ödeyecek. Kesinlikle hesabınız yapın depozitodan düşün.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Halı vs sağlıklı olmayabilir, kullanmak istemiyo olabilir ama ev sahibinin para verip döşettiği şeyi arayıp izin almadan söküp çöpe atamazsınız. Atarsanız paşa paşa ödersiniz.
Yapacak bi'şey yok dersek o binbir emekle alınan evleri ne halde buluruz kimbilir. Babamların kirada üç dairesi var tek dedikleri çok zor aldık biz o evleri illaki bi'yerine bi'şey olacak ama siz kullanıyosunuz ben nasıl bıraktıysam öyle isterim isterseniz duvara sergi açın ama bana teslim ederken çivi deliği görmeyim.

Şimdi son kiracı da bekar bi'öğretmen adam sağolsun abarttı banyoya ayna asabilir miyim abi diye arıyo gecenin bi'yarısı:1:

_________

Konu sahibinin kiracısı bi'kere baştan yanlış maşallah ev kendinin gibi zerre sormadan kendi başına yapmış hep yapacağını. Misal kedisi mi var sinekliğimi yırttı kiracı yenileyip teslim edecek onu çünkü yeniyken oturmuş o eve:44:

Hayatta kiracılardan bizler kadar çeken yoktur herhalde.Ama halıfleksmiş,bilmem neymiş bunlar konu bile olamaz.Çivi deliği görmeyecekmiş.Böyle mantık mı olur ya.Bu kadar kıymetliyse ev kiraya vermeyecek arkadaş.Bir insan evin sahibidir.Kiracının sahibi değil.Öyle senin dediğin gibi olmuyor yok paşa paşa ödersin bilmem ne.Biz nelerle uğraştık.Keşke işimiz bir halıflkese kalsa.Altı üstü halıfleks zaten.1 yıl sürmüyor aşınması.Onun da peşine düşüp,demirbaştan sayıp kiracıdan isteyecek değilim.Vicdan diye de birşey var.Sineklik şu bu....bu kadar detaya gireceksek kiraya ev vermeyeceğiz.
Zaten Mahkemelerde genelde kiracıdan yana.Öyle çivi deliğiydi,halıfleksti onlara uğraşmazlar bile.Biz geçmişe dönük kira borçlarımızı alamadık.Evi tahliye ettirdiğimize şükrettik.Biz kiracvıya evi veriyorsak o da bize kirasını veriyor.Ben de kiracı oldum.Herşey karşılıklı anlaşma ve hoşgörüyle olur.Hee bu arada BU BENİM FİKRİM BENİM YORUMUM.Sen başka düşünüyorsan o senin bileceğin iş.

_________

sağolasın arkadaşım, hepsini taksitle yaptırdım. üstelik ben de kiracıyım. halden anlarım ama oturduğum evin kira olduğunun da farkındayım, kimsenin malına keyfi zarar veremem. bulduğum gibi bırakmak zorundayım.

Son düzenleme:
Hayatta kiracılardan bizler kadar çeken yoktur herhalde.Ama halıfleksmiş,bilmem neymiş bunlar konu bile olamaz.Çivi deliği görmeyecekmiş.Böyle mantık mı olur ya.Bu kadar kıymetliyse ev kiraya vermeyecek arkadaş.Bir insan evin sahibidir.Kiracının sahibi değil.Öyle senin dediğin gibi olmuyor yok paşa paşa ödersin bilmem ne.Biz nelerle uğraştık.Keşke işimiz bir halıflkese kalsa.Altı üstü halıfleks zaten.1 yıl sürmüyor aşınması.Onun da peşine düşüp,demirbaştan sayıp kiracıdan isteyecek değilim.Vicdan diye de birşey var.Sineklik şu bu....bu kadar detaya gireceksek kiraya ev vermeyeceğiz.
Zaten Mahkemelerde genelde kiracıdan yana.Öyle çivi deliğiydi,halıfleksti onlara uğraşmazlar bile.Biz geçmişe dönük kira borçlarımızı alamadık.Evi tahliye ettirdiğimize şükrettik.Biz kiracvıya evi veriyorsak o da bize kirasını veriyor.Ben de kiracı oldum.Herşey karşılıklı anlaşma ve hoşgörüyle olur.Hee bu arada BU BENİM FİKRİM BENİM YORUMUM.Sen başka düşünüyorsan o senin bileceğin iş.

Çok çarpıtmışsınız.
Ne demek halıfleks konu bile olamaz. Ev sahibi onu para verip döşetmiş yer kötü mecbur yine kaplatacağım diyo kiracı kafasına göre sökemez, kullanmak istemeyebilir en doğal hakkı ozaman arar onay alır kenara koyar çok zor bi'şey değil bunlar. Evet sinekliği kedisi yırtmışsa yenisini kendi alır takar. İnsanlar da binbir zorlukla ev alıyolar, kiraya vermesinler ozaman demek yersiz yani. O zaman karşınızdaki de size bu kadar rahat davranmak istiyosanız ev alın kira öder gibi kendi evinizi kullanın rahat rahat der.

Evet babam öyle diyo duvara istediğin kadar çivi çak tabii ki çakacaksın ama bana teslim ederken kapat onları. Her gelen 10 tane çivi çakıp öyle bırakıp gitse işimiz var. Artık tablo bantları var duvarın boyasına bile zarar vermiyo. Konu sahibinin kiracısı fazla rahat, adam yerine koyup bi'kere arayıp sormamış bile.

Ayrıca yazdıklarımla sizin o işaretlediğim cümle ne alaka? Öyle bi'yazmışsınız ki ev sahibinin hiç hakkı yok kiraya verdiyse isterse evinde at koştursunlar ses edemez gibi... Biz kirada da oturduk, nerden baksanız 10 senedir de 3 kiracımız var Allah'tan sizin gibi düşünen kiracımız hiç olmadı. Bu demek değil ki evi yepyeni bulduk tabii ki değil 7 senelik kiracımızın oturduğu ev sıfırdı şuan haliyle yıprandı her yeri ama boyasını vs çıkıp gitti.

Hanımlar merhaba, hemen konuya gireyim, yardımınıza ihtiyacım var.
eşimden boşandım. kendime ait bir evim var ama onu kiraya verip, oradan aldığım kirayla daha küçük bir evde, kızımla yaşıyorum. çalışıyorum.
şimdi benim kiracım bu ay sonunda taşınacakmış, tamam dedim. hem evimi kontrol etmek hem de emlakcının resim çekmesi için eve gittik. ev kötü durumda değildi ama zemin katta taşınmadan önce döşettiğim ve çok az kullandığım (ben evde tadilat yaptırıp 1 yıl kadar sonra taşınmıştım) üstelik taşınırken makine ile yıkattığım halıfleks tabir ettiğimiz 30 m2 halımı kafasına göre söküp atmış, neden dediğimde kirlendi su girdi gibi bahaneler söyledi. ki oraya su girmesi imkansız.
panjur iplerimi yeniletmiştim, çoğu kopmuş yaptırılmamış, panjurlar açılmıyor. banyonun nemden bütün silikonları kararmış. tuvaletin bozulan sifonunu bile yaptırmamış, kör tıpayla iptal ettirmiş. diğer wc.yi kullanıyor. bahçe katındaki balkonda sürgülü kapı sinekliklerim vardı, sökmüş zemin kata koymuş, kediler yırtmış oda sökmüş ne yapsınmış. ev kapısındaki sorunu hala anlayamadım, çünkü kapı kilitlenmeden kapanmıyor. noldu buna dedim, kilidinde sorun var dedi. dedi de dedi.
bunun bende bir kira depoziti var. kontratta da evi bulduğu gibi ve borçsuz olarak teslim ettiğinde geri ödenir yazıyor. yahu ben bunları kadına söyledim hepsine napıyım kullanınca böyle oldu diyor. depozitinden kesmezsem bunların hepsini kendi cebimden ödeyerek yaptırmam gerekiyor, ben şimdi napıyım, zaten aldığım kirayı, oturduğum eve kira olarak veriyorum, elime kalan bişey yok. bunları kendim yaptırırsam, bir aylığa yakın rakam maaşımdan gidecek. kiracım benim yaşıma yakın bekar çalışan bir bayan, fakat herşeye itiraz ediyor. şimdi ben napıyım.
bu benim için ciddi sorun, çünkü kimsenin ahını almak istemiyorum, ve ilk defa kiracım var, bunu ona nasıl söylemeliyim.
Konuyu kimseyi kırmadan ve kendim de zarara girmeden nasıl halledebilirim.

iyide canım benim depozitolar ne güne veriliyor.bu hasarların giderilmesi için.ben senin yerinde olsam vermem geri
çünkü bütün masraflar sana kalıyo.anllattığına bakılırsada evde sağlam bişi kalmamış.bende kiracıyım.eve zarar verdiysem eğer yaptırıp hatta boyasını bile yaptırıp öle çıkıyorum.yani kısacası evi nasıl aldıysam öle geri veriyorum.bu insanlık görevidir her zaman...

iyide canım benim depozitolar ne güne veriliyor.bu hasarların giderilmesi için.ben senin yerinde olsam vermem geri
çünkü bütün masraflar sana kalıyo.anllattığına bakılırsada evde sağlam bişi kalmamış.bende kiracıyım.eve zarar verdiysem eğer yaptırıp hatta boyasını bile yaptırıp öle çıkıyorum.yani kısacası evi nasıl aldıysam öle geri veriyorum.bu insanlık görevidir her zaman...

aynen aslında çoğu kişi keyfe keder diyebilir ama ben bunları tekrar yaptırmadan kiraya veremem, çünkü demirbaş, ee bütün bunları tekrar yaptırmakta bana tekrar masraf. inşallah orta yolu bulup kalpler kırılmadan hallederiz.

Hiçbir zaman bir evi verdiğin gibi geri alamazsın.Sonuçta kullanılıyor.Aşınıyor.Anlattıklarına göre çokta ciddi anlamda tadilat ihtiyacı yok.Milelt kirasını ödemeyip,evi boruları patlamış,kapıları camı kırılmış,lavaboları kırılmış geri veriyor.Bir de borç bırakarak.Sen bu kadarla kurtulmuşsun.Halıfleks olayı zaten hem kullanışlı değil hem sağlık açısından zararlı.Ev sahibi bazı riskleri göze alacak.Yeni kiraya verdiğinde ordan aldığın depozitoyla yenilersin.Yapacak birşey yok.

arkadaşım senin için bunlar çokta ciddi anlamda zararlar olmayabilir ama benim için önemli, olaya kurtulmuşum diye bakmıyorum, hakkımı arıyorum. halıfleks olayına gelince ben de biliyorum neyin sağlıklı neyin kullanışlı olduğunu şartlarım buna elveriyor. depozitomu kimden alıp kime vereceğimi de sana sormuyorum. sadece bunu kalp kırmadan nasıl az zararla halledebilirim onun yolunu arıyorum.
üstelik kiracım küçük değil, öğrenci değil, aciz değil, fakir değil. bütün bunları keyfi yaptığını söyleyen biri. eskidi kaldırıp attım diyen biri. ki bunlarlada sınırlı değil buraya yazdığım sadece özet.
sen bunları kendi evinde sorun yapma, ama bana da böyle mantık mı olur diye akıl verme, çünkü bunu sormuyorum. önceki sayfalarda evimi neden kiraya verdiğimi yazdım, lütfedip okusaydın, evin kıymetliyse kiraya verme demezdin. senin altı üstü halıfleks dediğin benim maaşımın yarısı. sineklik şu bu dediğin küçük birşey değil koca balkonun çift kanatlı sürgülü kapısı. üstelik benim para hesabım sizi ne ilgilendirir ki bana bunları yazabiliyorsunuz. ben bunları sormadım.
ilk mesajınıza cevap vermedim ama siz halden anlamayıp tekrar aynı tarzda yazmaya devam ediyorsunuz. hoşgörüden bahsetmişsiniz, burada meledim kalp kırmadan nasıl halledebilirim diye.

durum anlattığınız gibi ise haklısınız depozitosunu geri vermeme gibi bir hakkınız var .. yasal yollara başvurun dicem ama astarı yüzünden pahalı olur mu bilemem..araştırın eğer öyle ise uğraşmaya değmez..

Depozitoyu vermeyin tabi ki. Ayrıca o nasıl halıfleksmiş ki hemen aşınmış. Biz 10 yıldır silerek kullanıyoruz bir şey olmuyor hadi sizinki de 5 yılda aşınsın:)
Biz de 15 sene kiracıydık duvara çivi çakmama derecesine gelmedi ama evlere de zarar vermedik. Yani bir öusluk bozulsa bunun hesabını ev sahibinden alacak değildik ; biz kullanıp biz bozduğumuz için biz yaptırdık. Ne bileyim çelik kapı yaptırılır ev sahibinden alınır anlarım ama dış kapının kilidini bozup o şekilde teslim etmeyi de anlamam. Biz mi çok mülayim kiracılardık yoksa? Onun dışında evimizi kiraya verdiğimiz de oldu e boyalar döküldü, kirlendi... kullanımdan dolayı bir şeyler aşındı ama bu derece zararla karşılaşmadık...

Son düzenleme:
aynen aslında çoğu kişi keyfe keder diyebilir ama ben bunları tekrar yaptırmadan kiraya veremem, çünkü demirbaş, ee bütün bunları tekrar yaptırmakta bana tekrar masraf. inşallah orta yolu bulup kalpler kırılmadan hallederiz.

inş.canım bu devirde biraz zor ama allah kolaylık ve sabır versin...

Depozitoyu vermeyin tabi ki. Ayrıca o nasıl halıfleksmiş ki hemen aşınmış. Biz 10 yıldır silerek kullanıyoruz bir şey olmuyor hadi sizinki de 5 yılda aşınsın:)
Biz de 15 sene kiracıydık duvara çivi çakmama derecesine gelmedi ama evlere de zarar vermedik. Yani bir öusluk bozulsa bunun hesabını ev sahibinden alacak değildik ; biz kullanıp biz bozduğumuz için biz yaptırdık. Ne bileyim çelik kapı yaptırılır ev sahibinden alınır anlarım ama dış kapının kilidini bozup o şekilde teslim etmeyi de anlamam. Biz mi çok mülayim kiracılardık yoksa? Onun dışında evimizi kiraya verdiğimiz de oldu e boyalar döküldü, kirlendi... kullanımdan dolayı bir şeyler aşındı ama bu derece zararla karşılaşmadık...

yok canım aşınma falan değil, işin aslı başkaymış, kedi orada yavrulamış o yüzden atılmış anladığımız kadarıyla, ama ben ne yapayım. benim de kedim var üstelik bir aralar iki taneydi.

Back
X