• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracının yaptığı saçmalik

iremdilans

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2024
19
4
1
22
Kiracımızla mahkeme sürecindeyiz yaklaşık bir ay önce eşi evi boşaltmış bizde anahtarı teslim almaya gittik anahtarı vermedikleri gibi avukatı dava sürecine hiç girmeden evi boşaltmak için 200 bin TL talep etti. Ev şu an boş duruyor kimse oturmuyor çevremden de duydum kiracıların evi boşaltıp kira ödemeye devam ettiğini bir sebebi var mı ?

Sözleşmeniz devam ediyorsa evi kullanma hakkı onlarda sonuçta. Kirasını da ödüyormuş, kusurlu bir davranış yok. Olaylı bir şekilde evden çıkarmaya çalıştınız muhtemelen, onlar da sizi delirtmek adına her şeyi yapıyorlar gibi duruyor.
Kâr-zarar hesabı yapmanız lazım. Mahkeme sonuçlanana kadar kira olarak ne kadar kaybınız olacak. Tabii bir de avukat masrafını ekleyin. Ona göre pazarlık yaparak istedikleri bedeli vermek daha mantıklı duruyor.

Sözleşmeniz devam ediyorsa evi kullanma hakkı onlarda sonuçta. Kirasını da ödüyormuş, kusurlu bir davranış yok. Olaylı bir şekilde evden çıkarmaya çalıştınız muhtemelen, onlar da sizi delirtmek adına her şeyi yapıyorlar gibi duruyor.
Kâr-zarar hesabı yapmanız lazım. Mahkeme sonuçlanana kadar kira olarak ne kadar kaybınız olacak. Tabii bir de avukat masrafını ekleyin. Ona göre pazarlık yaparak istedikleri bedeli vermek daha mantıklı duruyor.
Olaylı bir şekilde evden çıkarmaya çalışmadık kendisini eve ihtiyacımız olduğu için çıkmasını istedik kendisinden kabul etti ihtar çekme süresini kaçırdığımızda çıkmıyorum ne yaparsan yap dedi yani 3 sene boyunca %25 sınırına uyduk bir kuruş üstünü yapmadık 3 yılın toplamı 130 bin etmiyor. Kirayı da normalde birinde yatirmasi gerekirken ayın 20 sinde yatıyor biz kira ödediğimiz için mağdur oluyoruz.

Kirasını ödüyorsa isterse anlaşılan güne kadar kimse kullanmasın bomboş dursun kimse birşey diyemez. Ha günü dolduysa şımarıklığına yapıyordur kafasının içinde ne düşünüyor bilemeyiz.
Kiracıların yeni yöntemi mi merak ettim saçma sapan işler gerçekten

Olaylı bir şekilde evden çıkarmaya çalışmadık kendisini eve ihtiyacımız olduğu için çıkmasını istedik kendisinden kabul etti ihtar çekme süresini kaçırdığımızda çıkmıyorum ne yaparsan yap dedi yani 3 sene boyunca %25 sınırına uyduk bir kuruş üstünü yapmadık 3 yılın toplamı 130 bin etmiyor. Kirayı da normalde birinde yatirmasi gerekirken ayın 20 sinde yatıyor biz kira ödediğimiz için mağdur oluyoruz.
Kirayı geç yatırması sizin açınızdan haklı sebep ama çok fazla kiracı davası olduğu için sonuç almanız uzun sürer.

Kiracımızla mahkeme sürecindeyiz yaklaşık bir ay önce eşi evi boşaltmış bizde anahtarı teslim almaya gittik anahtarı vermedikleri gibi avukatı dava sürecine hiç girmeden evi boşaltmak için 200 bin TL talep etti. Ev şu an boş duruyor kimse oturmuyor çevremden de duydum kiracıların evi boşaltıp kira ödemeye devam ettiğini bir sebebi var mı ?
Evi olan böyleleri yüzünden kiraya da vermeyecek evi artık

Hayır satın almaya ev kalmadı para kalmadı, kiralık tutmaya da kalmaz heralde böyle giderse 😅

Allah kolaylık versin

Kirayı geç yatırması sizin açınızdan haklı sebep ama çok fazla kiracı davası olduğu için sonuç almanız uzun sürer.
ben davayı beklemeden kaçacağını düşünüyorum önceki ev sahibi de ayni sitede ona da aynı şeyleri yaşatıp mahkeme günü gelmeden kaçmış umarim bizim de o şekilde olur :' )

Hiç elinizi korkak alıştırmayın tüm dava süreçlerini yaşayın. İhtar göndermediyseniz ihtar göndererek işe başlayın. Kira sözleşmesinde yazan tarihten sonra gönderiyorsa kirayı hesaptan çıkarın gönderdiği tarihleri ve sizi mağdur ettiğini.

Öncelikle geçmiş olsun kiracı da oldum ev sahibi de , öncelikle mahkeme süreciniz devam ediyor mu şuan ne durumda, dava açıldıysa hangi sebeple dava açıldı , bir hukukçu olarak söyleyebilirim ki evin boş olduğunu gösterir fotoğraflar v.s. elinizde olursa dosyaya sunabilirsiniz alanım değil yıllardır bakmıyorum bu tür davalara ama ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açıldı ve şuan derdest ise evin boş olduğunu gösterir her türlü tespiti dosyaya sunmakta fayda var avukatiniz var ise mutlaka danışın tabi şuan inanilma yığılma var mahkemelerde bir sene sonraya duruşma günü verildiğini goruyoruz

Anahtarınız varsa Eve avukatınızla birlikte girip fotoğraflayın evde yaşamadıklarını ispatlayın ama asla yanlız girmeyin evde altınımız vardı paramız vardı çalmış derler kirayı geç yatırıyorsa buda bir delil elden kira aldıysanız (herhangi bir banka dekontu whatsap yazışması vs olmadan) o ayları vermedi şeklinde gösterebilirsiniz

kirayı geç yatırıyorsa buda bir delil elden kira aldıysanız (herhangi bir banka dekontu whatsap yazışması vs olmadan) o ayları vermedi şeklinde gösterebilirsiniz
kiracının geç yatırması yanlış ama sizin öneriniz daha yanlış
kiracı kirayı geç de olsa ödediği halde neden ödememiş gibi göstersin ? konu sahibi başına daha büyük çorap örer öyle yaparsa
verdiğiniz öneri hem ahlaken hem de hukuken doğru değil, lütfen böyle önemli konularda insanları ciddi yanlışlara yönlendirmeyelim, başına büyük dert alır.

Elden kira aldıysa vergi kaçırmış olur. Ki verilen kiraya VERMEDİ demek ne kadar etik olur?
Valla pisliğe pislik 200 bin lira istemek ne kadar etikse o kadar etik evi de boşalttığına göre o eve ihtiyacı kalmanış başka ev bulmuş kanunlardaki açıkları kiracı kullanıyorsa ev sahibi de kullanabilir

Back
X