Kiracıyla Hep Oturup Kalkmak Isteyen Ev Sahipleri

yuh diyorum. tlf larını açmayan birinin evine gitmek nasıl bir yüzsüzlük ya.kusura bakmayın da, sizin nazikliğinizi takın ve anlayan yok karşısınızda. aynı dili konuşmadan bu sorunu halledebileceğinizi sanmıyorum
Kadına dün aksam geldiğinde cocuklarim küçük durmuyor dedim ve zorlanıyorum dedim. Kadın bana birde diyor ki ben çocuklarım küçükken çok zorlandım. Şimdi rahatim keyfini çıkartıyorum diyor bana yüzsüz ya. Sen keyfini cikartcan diye beni ve çocuklarımı bunaltmaya ne hakkin var ama di mi

Kadina gezmeye gitcez ailecek dedik müsait degiliz dedik, müsait olunca biz size haber veririz dedik. Kadın kocasina kadar kocamı arattırıp yine geldi dün akşam eve

Kapıyı açmayın birakin çalsin zili defalarca. Cidden bir kac kere yapıp bırakır.
Yani ev sahibi olmasa ve Siz de zor durumda olmasanız ağzının payını verirsiniz Zaten ama madem şimdilik oturmak durumundasiniz telefonlari ve kapıyı açmayin. Baska bir çözümü yok.
Geldikleri gibi gitsinler terbiyesizler ya. Bende hiç sevmem öyle insanları sizi anlıyorum.
Böyle giderse daha beter alışırlar gece gündüz sizden çıkmazlar. Seviyor bazı kadınlar birilerine gidip butun gün oturup yiyip içmesini.

Ay sorma biz de de var böylesi.... Hatta eve geldi bu buzdolabı burda olmamış bunu buraya alın koltuklarda ki örtüleri kaldırın mutfak masasını şöyle alın dedi tabi annem dellendi sakin bir kadın değil o gitti öyle sinirliki evi döktü desem yeri var babamla konuştu ayağını kestiler gitti konuştu kitabı erkenden veriyorum evine temiz bakıyorum hanım süreli ev sahibinin gelmesinden hoşlanmıyor sakin bir kadın değil bizde ev Sahibiyiz hiç bir kiracımıza karışmayız Hele ki ev içine demiş daha da gelmedi.... Yüz verdik deliye geldi s. Çtı halıya oluyor bazıları.
Aynen benim annem babam da ev sahibi ama kiracilarini hiç rahatsız etmezler . Bunlar yüzsüz ya

Kapıyı açmayın birakin çalsin zili defalarca. Cidden bir kac kere yapıp bırakır.
Yani ev sahibi olmasa ve Siz de zor durumda olmasanız ağzının payını verirsiniz Zaten ama madem şimdilik oturmak durumundasiniz telefonlari ve kapıyı açmayin. Baska bir çözümü yok.
Geldikleri gibi gitsinler terbiyesizler ya. Bende hiç sevmem öyle insanları sizi anlıyorum.
Böyle giderse daha beter alışırlar gece gündüz sizden çıkmazlar. Seviyor bazı kadınlar birilerine gidip butun gün oturup yiyip içmesini.
Birde bana giderken diyor ki arabanız var mi dedi. Ben evet var dedim. Bir akşam bize de gelin oturmaya falan diyor nasip dedim geçtim. Ama eminim birkaç gün sonra yine rahatsız etcek. Kadın ögretmenmis burda dersi varken gelmiş öyle diyor. Ama müsait değiliz sonuçta anlamıyor

Birde bana giderken diyor ki arabanız var mi dedi. Ben evet var dedim. Bir akşam bize de gelin oturmaya falan diyor nasip dedim geçtim. Ama eminim birkaç gün sonra yine rahatsız etcek. Kadın ögretmenmis burda dersi varken gelmiş öyle diyor. Ama müsait değiliz sonuçta anlamıyor

Aşırı sinir bozucu cidden. Dedigim gibi kapıyı ve telefonu açmayın hiç bir şekilde.

Aşırı sinir bozucu cidden. Dedigim gibi kapıyı ve telefonu açmayın hiç bir şekilde.
Aynen asla kapıyı ve telefonu acmicam. Esime de dedim adam ararsa meşgul at açma.Müsait değiliz diye mesaj at geç dedim. Ama kesin eşime mesaj atar adam. Kapıyı acmadinız evdeydiniz ışıgınız yanıyordu der. Evden çıkın der

Bu kadar dert edecek taşınmayı isteyecek bir durum yok.Çat kapı gelirse kapıyı açmayın .Ararsa da misafirim vsr.Hatta yatılı kalabalık misafirim var deyin uzun bir zaman dilimi söyleyin .Dışarı cikicam.Arkadasima gidicem falan deyin.Birkac denemeden sonra bıkar aramaz zaten.

Hiç tanımadığım, kimdir necidir bilmediğim insanları niye evime sokayım da çocuklarımı sevdireyim diye düşündünüz mü hiç? Çocuklarınız pelüş oyuncak filan mı? Ev sahibiniz diye hayatınızın sahibi değil herhalde. Postayı koymadıkça, bahane buldukça böyle daha çok kafanızı şişirirler. Ayrıca eşinizle nasıl kavga ediyorsunuz bu sebeple anlamadım. Eşinizin ne yapmasını istiyorsunuz?
Düşünmem mi hiç hiç aklımdan çıkmıyor ki. Esime kaç kez dedim çocuk bebek sevcek kendi doğurur bizim cocuklarimızdan onlara ne. Hayatlarında hiç bebek görmemiş gibi bizim çocuklara yapismaya kalkıyorlar. Daha bu eve taşınalı 1 ay bile olmadi daha eve alışmadik. Bu ev sahiplerini tanımıyoruz bile. Ne ara bu kadar samimi oldukta bu kadın bebis sevcez gelcez deyip bana canımlı cicimli mesaj atar. Oyuncak bebek değil benim cocuklarim, herkesin bebek sevme hevesini gidermek zorunda değilim diye söylendim durdum eşime. Bana hakveriyor ama adam aradığında müsait değiliz diyebilirdi veya bir yolunu bulup bu evden çıksak. Huzurum kaçtı iyice

Eşimin işi dolayisi ile şu an oturduğumuz eve taşındık.
Ev sahibi adam bir beter sürekli bı gelme isteği samimi olma isteği taşındığımız gün kızını, erkek kardeşini almış gelmiş. Eşinden de ayrı.
Valla biz eşimle çok güzel bı şekil öyle güzel bı şekilde tepkimizi gösterdik ki...
Çünkü biz ticaret yapıyoruz, arkadaşlık değil...
Bunu bı idrak etseler.

Biz açık açık konuştuk ticaret yapıyoruz, lütfen sınırları bilelim şeklinde.

Aman Allahim hikayenin neresinden tutsan elinde kaliyor.. karisini nasil unutur insan saksida çiçek mu bu :KK70:
Diyorum ya ailece cimrilikte ihtisas yapmışlar:)))) onların cimriliklerinden biraz örnek alınsa herkes apartman sahibi olur, sırf karısının yol parasından kurtulmak için bende bıraktı, çok çok eminim çünkü o kadar iyi tanıdım ki onları, bir örnek daha vereyim biz bunların evinden çıktık, ki ben çıkarken kiramı, doğalgaz, su, elektrik faturalarımı kuruşu kuruşuna öderim, herşey bende dosyalıdır hak hukuk geçmesin diye, velev ki fatura gelmeden çıkmışsam harcamalarımı bilirim ona göre para bırakırım ev sahibine, her neyse biz evlerinden çıktık 2 ay sonra kadın yeni evime geldi elinde bir fatura, x abla hayırdır dedim, eşim yolladı bu su faturasını ödeyecekmişsiniz dedi, faturaya baktım biz çıktıktan 2 ay sonra hiç kullanım olmadığından bakım parası adı altında zamanın parasıyla 5 liralık bir fatura düzenlenmiş, ki 5 liranın ne kadar komik bir meblağ olduğunu da şuradan pay biçin minibüsle benim oraya gelmek 2 liraydı:-) kadın minibüse de binmemiş yürümüş onca yolu, kesin eşi para vermedi eline, abla bu fatura bizlik değil dedim tarihe bak biz çıktıktan 2 ay sonrasına ait, su harcaması da yok, bakım ücreti diye kesilmiş, yok ben anlatamam ille sizden istiyor parayı dedi ama benim nevrim döndü, verdim parayı bir daha bana fatura diye gelirsen o kocanı rezil ederim dedim, iyiyizdir hoşuzdur ama karı koca deliyizdir bilirler bunu :)) velhasıl biz son kiracıları olduk, bizden sonra evlerinin hayrını göremediler:KK70:

Aynen asla kapıyı ve telefonu acmicam. Esime de dedim adam ararsa meşgul at açma.Müsait değiliz diye mesaj at geç dedim. Ama kesin eşime mesaj atar adam. Kapıyı acmadinız evdeydiniz ışıgınız yanıyordu der. Evden çıkın der
Ablacım bize de gelin dediklerinde nasip demeyin, biz gelip gitmeyi sevmeyiz, çocuklarımızın uyku düzeni var, ben akşam kafa dinlemek istiyorum, eşim işten yorgun geliyor dinlenmek istiyor diyeceksin, nasip kısmet gibi yuvarlak sözlerden anlamazlar, müsait değiliz diye mesaj atmaya da gerek yok, cevap vermeyin, sizi evden çıkaramazlar hayrına oturtmuyorlar kira ödüyorsunuz, biraz yasal haklarınızdan girin bakın nasıl geri adım atarlar.

Biraz diş gösterin, kiracı da oldum kiracım da oldu, ne ev sahiplerimin ne kiracımın hakkına girmedim, kiracının kapısının önünden bile geçmem tedirgin olmasın diye, insan biraz karşısındakinin halinden anlayacak, komşuluk iyi güzel de bir yere kadar.

Son düzenleme:

Işığı açık bırakıp gittik herhangi bir hırsızlık önlemine karşı dışarıdan bakınca evde birileri varmış gibi görünsün diye dersiniz.
Ayrıca yeni doğan bebek görmeye gidilir 1 kere onu anlarım da sürekli çocuk görmeye gitmek nedir ? Çok seviyorlarsa çocuk esirgeme kurumlarına gidip çocuk sevebilirler hem sevap işlemiş olurlar hemde çocuklar sevinir.
Benim iş arkadaşım geçen gun doğum yapti bebeğini görmeye gittim 10 dk oturdum çıktım. Zorla yerinden kaldırmadım çay kahve yapmak istedi. Zahmet verdirmek istemedim. Zaten küçücük cocugu var birde misafire hizmet mi edecek ? Ben utanıyorum birine gidip kendime onu bunu hazirlatmaya cidden öyle insanları anlamıyorum.

Ne bebek sevmesi ya

Yaşlı da değillermiş kendi çocukları da küçük aslında

Akşam oturmasında ne işleri var

Bence açıkça aradığında konuşun biz çok görüşmek istemiyoruz mesafeyi koruyalım ev sahibi kiracı ilişkimizi bozmayayım deyin

O neymiş ya? Ne alaka ne sahibinin oturmaya gelmesi? Ailem o kadar ev kiraladı bir kere de oturmaya gitmedi birine. Biz de kirada oturuyoruz şu anda, ev sahibi bir kez adımını atmadı evimize. Yani samimi olmak zorunda değilsiniz ki ticaret bu parayla evinde oturuyorsunuz altı üstü. Çok garip insanlar var. Açmayın kapıyı, telefonu. Kirayı ödedikten sonra hiçbir şey demeye hakları yok.

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır konu açmıyordum. Ama artık fazlasıyla bunaldım. Biz 3 hafta önce yeni bir kiralik eve taşındık. Iki küçük cocugum var inanın çok yorucu oldu bu taşınma işi.Çocuklarimda taşınma sırasında hastaydılar acillerde süründük mahvolduk. Atlattık şükür. Büyük oğlum 4 buçuk yaşında oğlum okuluna yakın olmak için taşındık. Konuya gelecek olursam. Taşındık taşınalı ev sahibi rahat vermiyor. Devamlı cat kapı geliyor oturup kalkmak istiyor mesaj atıyor bebisleri görcez bilmem ne diye. Müsait değiliz diyoruz müsait olunca haber veririz, sizde önceden haber verin öyle gelin diyoruz anlamıyor kadın. Çok bunaldım. Daha bu evde bir haftalıkken başladı. Daha taşınalı 1 ay olmadan bu kadar oturup kalkma isteği bebek sevcez isteği bana çok saçma ve bunaltıcı geliyor. Benim cocuklarim küçük geceleri dışında kendime ayircak vaktim bile yok. Bütün gün çok yoruluyorum bir de misafirle ugraşacak durumda degilim. Hayatlarında hiç bebek görmemiş gibi ne bu kiracının bebeklerini sevme isteği, inadına gelme isteği. Kadın kendi çocuklarını biri 9 biri 8 yaşına getirmiş, rahatlığa alıştım keyfini çıkarıyorum diyor. Kendi çocuklarını büyütmüş gezcek yer arıyor resmen. Benim cocuklarim küçük vaktim yok anlamıyor. Çok bebek sevcekse bir tane daha doğursun. Beni ve çocuklarımı sıkmaya bunaltmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Yani bu ev sahipleri kendileriyle oturup kalkcak kiracı arıyorlar sanırım diğer türlü kapıyı göstercekler sanırım. Eski evde de aynı sorun oldu artık bıktım. Daha yeni taşındık eşim tasinamayiz hemen tekrar diyor. Maddi manevi çöktük. 2 sene sonra ev alabiliriz belki, benim aileminde maddi yardımıyla. Ama suan mümkün değil. Napmalıyız yardım edin nolur. Esimle bu insanlar yüzünden çok tartıştık yine.
Sizi çok iyi anlıyorum benimde biri 4 biri 2 yaşında iki kızım var eski evimizde bina aile binası idi ev sahibi üstde idi geliyor du ben yeni evli çoçuk suz olduğum halde müsait değilşm diye diye ayağını kestim bu evimizde ev sahibi şehir dışında rahatım samimi olmak istemiyorsanız müsait değilim deyip almayın kapıyı açmayın ayağı kesilir umarım çoçuklar küçükken komşuculuk zor biraz büyütnce seviyeli bi şekilde güzel oluyor

Işığınız yanıyordu, kapıyı açmadınız evden çıkın mı? Öyle şey olur mu yahu? Bu sebepten kiracı mı çıkartılır? Kontratınız yok mu?

Diyorum ya ailece cimrilikte ihtisas yapmışlar:)))) onların cimriliklerinden biraz örnek alınsa herkes apartman sahibi olur, sırf karısının yol parasından kurtulmak için bende bıraktı, çok çok eminim çünkü o kadar iyi tanıdım ki onları, bir örnek daha vereyim biz bunların evinden çıktık, ki ben çıkarken kiramı, doğalgaz, su, elektrik faturalarımı kuruşu kuruşuna öderim, herşey bende dosyalıdır hak hukuk geçmesin diye, velev ki fatura gelmeden çıkmışsam harcamalarımı bilirim ona göre para bırakırım ev sahibine, her neyse biz evlerinden çıktık 2 ay sonra kadın yeni evime geldi elinde bir fatura, x abla hayırdır dedim, eşim yolladı bu su faturasını ödeyecekmişsiniz dedi, faturaya baktım biz çıktıktan 2 ay sonra hiç kullanım olmadığından bakım parası adı altında zamanın parasıyla 5 liralık bir fatura düzenlenmiş, ki 5 liranın ne kadar komik bir meblağ olduğunu da şuradan pay biçin minibüsle benim oraya gelmek 2 liraydı:-) kadın minibüse de binmemiş yürümüş onca yolu, kesin eşi para vermedi eline, abla bu fatura bizlik değil dedim tarihe bak biz çıktıktan 2 ay sonrasına ait, su harcaması da yok, bakım ücreti diye kesilmiş, yok ben anlatamam ille sizden istiyor parayı dedi ama benim nevrim döndü, verdim parayı bir daha bana fatura diye gelirsen o kocanı rezil ederim dedim, iyiyizdir hoşuzdur ama karı koca deliyizdir bilirler bunu :)) velhasıl biz son kiracıları olduk, bizden sonra evlerinin hayrını göremediler:KK70:

Ablacım bize de gelin dediklerinde nasip demeyin, biz gelip gitmeyi sevmeyiz, çocuklarımızın uyku düzeni var, ben akşam kafa dinlemek istiyorum, eşim işten yorgun geliyor dinlenmek istiyor diyeceksin, nasip kısmet gibi yuvarlak sözlerden anlamazlar, müsait değiliz diye mesaj atmaya da gerek yok, cevap vermeyin, sizi evden çıkaramazlar hayrına oturtmuyorlar kira ödüyorsunuz, biraz yasal haklarınızdan girin bakın nasıl geri adım atarlar.

Biraz diş gösterin, kiracı da oldum kiracım da oldu, ne ev sahiplerimin ne kiracımın hakkına girmedim, kiracının kapısının önünden bile geçmem tedirgin olmasın diye, insan biraz karşısındakinin halinden anlayacak, komşuluk iyi güzel de bir yere kadar.
Aynen abla haklısınız. Kimsenin hakkına girmemek lazım. Bu insanlar müsait değiliz demekten anlamadılar. Esim akşam baya konuştu yüzlerine. Iki küçük çocuk var çocuklar durmuyor hanim gelip gitcek misafir agirlicak durumda değil dedi. Hala eşimin bu lafı üzerine kadın yine mesaj atar arar gelcem derse pes dicem artık. Ne yüzsüz insanlar var ya. Birde kadının attığı mesaja ben ters soğuk cevap verdim diye müsait değiliz dedim diye kadın hemen beni kocasina şikayet etmiş. Akşam kocası benim kocama benimle ilgili hesap soruyor eşiniz benim eşime tepki vermiş falan diyor pes ya. Karısı gelmek istediğinde ben hemen buyur gel demek zorundaymisim gibi

Işığı açık bırakıp gittik herhangi bir hırsızlık önlemine karşı dışarıdan bakınca evde birileri varmış gibi görünsün diye dersiniz.
Ayrıca yeni doğan bebek görmeye gidilir 1 kere onu anlarım da sürekli çocuk görmeye gitmek nedir ? Çok seviyorlarsa çocuk esirgeme kurumlarına gidip çocuk sevebilirler hem sevap işlemiş olurlar hemde çocuklar sevinir.
Benim iş arkadaşım geçen gun doğum yapti bebeğini görmeye gittim 10 dk oturdum çıktım. Zorla yerinden kaldırmadım çay kahve yapmak istedi. Zahmet verdirmek istemedim. Zaten küçücük cocugu var birde misafire hizmet mi edecek ? Ben utanıyorum birine gidip kendime onu bunu hazirlatmaya cidden öyle insanları anlamıyorum.
Kadın bana mesaj atıp duruyor. Her mesajında bebisleri görcez çocukları görcez deyip duruyor. Kendi daha genç, bu kadar bebek sevcekse kendi de üçüncüyü doğurabilir. Beni ve iki küçük cocugumu sırf bu sebepten bunaltmaya ne hakkı var. Zor oluyor iki çocukla diyorum anlasın diye. Hala bana telaş yapma falan diyor. Sen telefonlarına cevap vermediğim halde müsait değiliz dediğim halde zorla evime gel beni bunalt ondan sonra telaş yapma de kafaya bak kadındaki

Back
X