Kirada mı yoksa kayınvalidemin veya annemin evinde mi oturmak daha iyi?

Ailelerden uzak olmak en iyisi ama en azından bir süre kendinizi toparlayana kadar bir evde idare edin derim ben... kira vermek şu durumda sizi zorlayabilir...

maddi durumunuzu ne kadar maaş aldığınızı bilmiyorum ama kiraya verilen paraya hep çok acımışımdır, biraz para bulup krediyle ufak bir evmi alsanız acaba hemde onların suratını çekmeden

alt üst bir süre oturun derim yoksa inanın bir kuruş koyamazsınız kenara
ben şahsen kabul ederdim
aynı evin içi değil sonuçta
sizde çalışıcaksınız
ekonomik sıkıntı ilişkinizi bile yıpratabilir...

nacizane fikrim kimseden yardım almadan kendi kendinize sıkılsanızda idare etmeniz. ailelerin uygun gördüğü evleri tercih ederseniz yada ev almanızda yardım ederlerse bu seferde her iki taraftan biz yaptık biz yardım ettik lafları duyarsınız senin ailen bunu söyledi diye eşinle huzurunuz bozulur ama kendi halinizde devam ederseniz kimsenin laf söylemeye hakkı olmaz . herkez yerinde ama huzurlu olsun .

eğer ordan gelen kiraya ihtiyaçları varsa sizde yine kayınvalidenizin yada annenizin evınde kira vererek oturun. örneğin kira 400 mü siz 250 verin. hem siz daha uzuz bi evde oturmuş olursunuz hem onların kira geliri birden kesilmiş olmaz. onlara da hak vermek lazım kaç zamandır düzenlerini o gelire göre kurmuşlardır. ama tabi annesinin babasının evinde parayla oturmak da birçok kişiye koyar. buda başka bi boyut

sevgili ESEN77,
ben de hep öyle düşündüm ama gördüğün gbi aileler bizi bir süre idare etmeye dahi yanaşmıyorlar. kayınvalidemlerle henüz bir sorun yok ama öngörürsün ya bazı şeyleri..
annem desen oysa kiraya zerre kadar ihtiyacı yok. ve vermek zorunda anlamı çıkarılmasın ama herşeyini ben yapıyorum onun yani bütün mesaimi ona harcıyorum esasında. bedensel temizliğini dahi.. ama işte iş maddiyata gelince ne yazık ki parayı tercih ediyor o da :S

sevgili herseyduzeliırmi,
biz de hep onun hayaliyle yanıp tutuşuyoruz ama ihaleli çalışıyoruz ikimizde yani kredi çekip sonrasında birimiz işsiz kalırsak mahvoluruz! bu nedenle bir süre idare mi etsem dedim ama..
sevgilerimle.

sevgili cryptic,
işte sırf problem çıkmasın diye göze alsam mı acaba kirayı diyorum.. aslında çalışıyoruz ikimiz de sabah çıkıp akşam geleceğiz. ama ben pek problem seven biri değilim. bu yüzden hiç sıkıntı yaşamadan başımızın çaresine mi baksak diyorum!!!
sevgilerimle..

sevgili ferihann,
ah nasıl istiyorum zaten kendi yağımızla kavrulmayı bi bilsen. ama sıkıntı yaşadıktan sonra yardım istemek de koyar. o yüzden ne de olsa düğün bahanesiyle başka türlü düşünülür.. o arada kendimizi toparlasak mı diyorum..
sevgileimle.

anladığım kadarıyla ne eşinizin ailesi nede kendi aileniz pek sıcak bakmıyorlar size evlerini vermekte.
sizin yerinizde olsam kiraya çıkar iki ailedende uzakta otururdum belki kıtkanaat geçinirdim ama daha huzurlu olurdum diye düşünüyorum ben....

sevgili seyyah2806,
bunu düşünmedim hiç aslında. ama belki onlar bizi yanlarında istemiyorlar ve parasal duruma itiraz edemeyeceğimiz için onu öne sürüyorlar. yoksa aslına bakarsan kiraya ihtiyaçları yok.. o kadar karışığım ki.. düğün heyecanı çoktan söndü gitti bunları düşünmekten. elim hiç bişeye gitmio!'
sevgilerimle.

sevgili turkuazM,
evet ben de huzurlu geçinmek sadece eşimle olmak istiyorum ama yine ailelerle görüşmeden olmayacak sonuçta. ama düğünde yapabilecekleri en büyük yardımı yapmayıp bizi yabancı gbi sokağa attıkları için de içten içe kızıyorum. sonrasında yine de görüşmek zorunda kalacağız ve hiçbirşey yokmuş gbi davranabilecek miyim?
Sevgilerimle..

ailelerin dibinde oturmayı bende istemem istemedım de esimin kendi evi vardı tek bina üstte kaynanam altta eltim ortada bizim ev biz istemedık oturmadık simdi sorsalar yine oturmam orda tabi benım kaynanam her seferınde gelın evınıze oturun kira vermeyın diyip duruyo o öle dedikce ben cıldırıyorum .
aslında annenın yaptıgı daha cok dokundu bana ne biliyim benı cok kırıyor böle seyler zaten sen annenı düsünürsün yani öle tavır takınması uff ne biliyim
senın yerınde olsam gider otururum nasılsa kaynanan meraklı deil gibi görunuyo o yuzden cok
rahatsız etmez galiba seni sizde biraz birikim yaparsınız olmadı sizi cok rahatsız ettı diyelim taasınırsınız

sevgili cryptic,
işte sırf problem çıkmasın diye göze alsam mı acaba kirayı diyorum.. aslında çalışıyoruz ikimiz de sabah çıkıp akşam geleceğiz. ama ben pek problem seven biri değilim. bu yüzden hiç sıkıntı yaşamadan başımızın çaresine mi baksak diyorum!!!
sevgilerimle..

canım problemsiz evlilik olmaz illa çıkar bir şeyler aşılır
yani denemekte fayda var derim denersin bir süre
maddi sıkıntı daha zor
evlenince anlıycaksın
faturalar kira bilmem ne
birbirinize bile zaman ayıramazsınız
kızkardeşim 600 lira kira vermemek için istanbulda istemediği bir semtte oturuyor
kayınpederinin evi
1800 alıyor ama kira olmadığı halde fazla birikim yapamıyor

sevgili turkuazM,
evet ben de huzurlu geçinmek sadece eşimle olmak istiyorum ama yine ailelerle görüşmeden olmayacak sonuçta. ama düğünde yapabilecekleri en büyük yardımı yapmayıp bizi yabancı gbi sokağa attıkları için de içten içe kızıyorum. sonrasında yine de görüşmek zorunda kalacağız ve hiçbirşey yokmuş gbi davranabilecek miyim?
Sevgilerimle..

evet canım el mahkum davranıcaksın bende 6 ay önce evlendım
kimse yokdu yanımızda tamam kaynanam ev verdi sadece gel otur dedi
ben onların yanında oturamam kesın bosanırız orda otursak ..
kimse yardım etmedı dügünde herkesın borcu vardı falan ama unutuldu gitti hiç bişe yokmus gibi

canım problemsiz evlilik olmaz illa çıkar bir şeyler aşılır
yani denemekte fayda var derim denersin bir süre
maddi sıkıntı daha zor
evlenince anlıycaksın
faturalar kira bilmem ne
birbirinize bile zaman ayıramazsınız
kızkardeşim 600 lira kira vermemek için istanbulda istemediği bir semtte oturuyor
kayınpederinin evi
1800 alıyor ama kira olmadığı halde fazla birikim yapamıyor

evet arkadasım katılıyorum sana işde ben oturamadım yinede oturamam
ama eşim heray o kirayı yatırırken nası zoruma gidiyo anlatamam deyıp duruyor
haklıda kira vermek cok zor helede yenı evlenen için borcunuz olacak altından kalkmak zor
bencede bi süre deneyın

sevgili gokyüzü,
aslında annemin yaptığı elbette çok daha fazla koyuyuo. çnkü babamı kaybettik biz ablam evli ve annem yalnız kalacak ve benim annem nörolojik sorunlar da yaşadığı için ben ona anne kiradaki evimizde oturayım hem sana destek olurum dedim. o da hiç ses çıkarmadı. o kadar koydu ki bana ben onun her işini aklınıza gelebilecek her işini ama ikiletmeden yerine getiriyoruym. elbette bu bir sebep değil bana evini açması için ama ben çaresizce birşey isteyince parayı düşünmesi beni çok üzdü.üstelik annemin bankada daha kaç ev alacak kadar birikimi ve milyarlarca maaşı olmasına rağmen.. neyse kendi parası elbette ama ben kendi işlerimi yapamazken annemin herşeyine koştum şimdiye kadar. kendi beden temizliğimi yapamayacak kadar hasta olduğumda annem tutturur beni temizle diye gıkımı çıkarmadan yaparım yani 20 lira verip kuaföre gitmez çnkü sizin için biriktiriyorum der ama ne yazık ki şimdiye kadar hiç bişi görmedim. üniversitede bile yardım etmedi bir yandan çalışıp bir yandan okudum nedenmiş bizim için biriktiriyormuş. evet biriktiriyor ama ihtiyacımız varken o birikim bir işimize yaramıyor ki!

kayınvalidem öyle pek karışmaz bana da nişanlıma da ama işte garip bir takıntıları var ve tamam isterseniz oturun burada ama... der gbi bir ifadeleri var. çnkü özentileriymiş öyle bizim uzakta oturmamız arada gelip gitceklermiş.ve sıkıntı yaşamak istemediğimiz için bu ihtimalleri düşünmeye başladım.
Sevgilerimle.

kızlar başından beri deneme taraftarı oldum hep ama geçen gün nişanlıma babası başka yerde oturun size 5000 lira daha vereyim düğününüzü daha güzel yapayım demiş. yani yanlarında oturursak içleri sıkıntılı olacakmış ve düğün güzel olmayacakmış..
inanır mısınız düğüne dair imitlerimi bile yitirdim sağolsunlar. hiç heyacan duymuyorum. daha eşya bile seçmedik. çnkü heves yok ve karar veremedik nerede otursak diye!

Canım anlaşılıyor ki 2 taraftan da size hayır yok.. Bence kendi yağınızda kavrulunca belki ilk etapta evet zorlanıcaksınız ama emin ol altlı üstlü oturmaktan daha kolaydır ben yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım diyor ki aynı ev ile altı üstlü oturmanın hic farkı yok. hep haber vermek zorundasın sürekli bi caya inelim cıkalım arkadaslarınız gelse ne bunlar vb. bence anneni iknaya ugraşmak yada baska yerde kirada oturmak bunlardan daha kolay.. çünkü eve tasındıktan sonra ordan cıkması da bi dert oluyo siz cıkalım diyince hemen bi sorun varmıış bizimle geçinemedi olur iyi değerlendir canım

Son düzenleme:
Back
X