Kirada mı yoksa kayınvalidemin veya annemin evinde mi oturmak daha iyi?

sevgili pinarsavas,
ben de ablamdan onu rica edeceğim bayramda. ama o da yapamazsın ezgi ennemle. o geçen gün bile "ben kiradan gelen paramla yaşıyorum. maaşıma dokunmuyorum hasta olurum filan" diyor dedi. oysa 1.sınıf sağlık güvencesi var yani bir kuruş ödemesine gerek yok hasta olsa ki eşşek değiliz biz varız. sonuçta parası olsa onu kaldırıp götürecek evletları olmadıktan sonra bir kıymeti yok. ama bilmiyorum ki!

ya bosver ablam falanda konusmasın bence git eşinin ailesinin dairesine oturr
dene en azından olmadı sıkıntı oldu cıkarsınız
düğününüde yap 5000 lira vercekmıs vermesın dügünde hevesın var dıyosun
satafata gerek yok yap dügününü catır catır dök kurtlarını valla hersey olacagına varıyo

yani senin annene ne diyimkiii
valla ablanda iizin vermiş geç eve otur
babandan sana kalmış annene ne ki :))
ben olsam otururum valla baban o evi sen zorluk çekesin diyemi yaptı..
baktın annen maaşıyla geçinemiyo ( hoş geçinir ya neyse ) biraz yardım edersin her ay seni zorlamıcak şekilde..
annene nazın geçer belki ama kayınnvaldenle yüz göz olma bence..

bence bir süre kayınvalidenlerin evinde idare edin zaten istediginiz an çıkabilme şansınız var anlattıgın kadarıyla... ozamana kadar bişeyler yaparsınz ve ufakta olsa bir ev alırsınız inşallah..

sevgili pinarsavas,
ben de ablamdan onu rica edeceğim bayramda. ama o da yapamazsın ezgi ennemle. o geçen gün bile "ben kiradan gelen paramla yaşıyorum. maaşıma dokunmuyorum hasta olurum filan" diyor dedi. oysa 1.sınıf sağlık güvencesi var yani bir kuruş ödemesine gerek yok hasta olsa ki eşşek değiliz biz varız. sonuçta parası olsa onu kaldırıp götürecek evletları olmadıktan sonra bir kıymeti yok. ama bilmiyorum ki!

walla canım bilemedim ben sonuçta annen hepimizin annesinin farklı takıntıları olabiliyor demek ki o da hayatını o kira olmasa devam ettiremeyeceğine inandırmış. Belli bi yaştaki insanların fikirlerini değiştiremiyosun. Bende annemi anlamam hiç fikirlerimiz uymaz bu yüzden mümkün olduğu kadar kalp kırılmasın annem o diye uzak duruyorum. O zaman sende uzak dur. Ama ablanda bi şansını denesin yine derim ben..

sonucta zaten 2 aileninde cevabı hayır.. bu cevap bundan sonra ya evet olur yada aynı kalır zor olan kısmı duymuşsu zaten daha çok üzülmezsin.

varlık içinde yokluk sizinki :(

bence annenizin sizlere güven problemi var veya para konusunda cimri ve bencilce davranıyor.
siz her bakımını yapıyormuşsunuz üstelik, siz olmayınca kime işlerini yaptıracak? bir yabancıya mı güvenecek? başkasına yaptırsa 1 kira kadar maaş verecektir o kişiye.

annenizin bu şekilde davranmasına rahatsızlığı neden oluyor olabilir mi? bana hiç normal gelmedi... kız aileleri bu konuda çok daha yardımcı olurlar.

bence annenizle ciddi bir şekilde bir kere konuşun.
anne ben bu evde oturmayı uygun gördüm, hem sana yardımcı olmaya devam ederim hem de boşuna fazla kira ödemeyiz. kira değeri kadar senin masraflarını(fatura- mutfak alışverişi vs) görürüm, ablama da hakkını veririm. bu herkesin işine gelir ... eğer yine hayır dersen ben başımın çaresine bakarım yine, ama uzakta olunca aynı şekilde sana yardımcı olamam. buna zamanım ve enerjim kalmaz, vb şeyler diyebilirsiniz... anneniz mantıklı bir şekilde düşünmeli.

anneniz, belki nişanlınızın evinde kalmanızı istiyordur, onlarla nispet ediyordur... ben niye gelirimden olayım diyordur...
evde kiracı yerine sizin oturmanız herkes için daha iyi olur. ama anneniz hala kararlıysa tutumunda yapacağınız tek şey, uygun ve küçük bir ev tutmak olsun. eşyalara dünyanın parasını vermeyin. ihtiyacınız kadar alın herşeyi. yapabilirseniz birikim yapın... ilerde kendi evinize geçince herşeyi gönlünüzce yaparsınız inş...

merhabalar,
daha önce kayınvalidemlerle altlı üstlü oturma konusunda taşıdığım kaygıları sizlerle paylaşmıştım.

sanırım bir karara vardım. her ne kadar zor da gelse sanırım nişanlımı kiraya çıkma konusunda ikna edeceğim.. siz önce durumumu bir daha anlatayım ki forumlardan aramak zorunda kalmayın..

nişanlımın ailesinin de benim annemin de oturabileceğimiz boşta birer evleri var. ama nişanlımın ailesi zaman zaman surat asıyor bu konuda parasal durumlar sanırsam.oradaki kiradan olmak istemiyorlar..demişler ki siz gidin biraz kendi çabalarınızla yaşayın sonra ev filan almak isterseniz bakarız yardım ederiz belki.. hoş ben yardımları olmayacağını şimdiden öngörüyorum ama..oysa ki orada yaşasak onlar dolaylı olarak ev almamıza yardım etmiş olacaklar esasında ama.. ben de annemin evinde oturmayı düşündüm ama annemin de oradan gelecek kirayı tercih ettiğini gördüm. üstelik annemin ihtiyacı dahi yok ama naparsınız işte!

biz nişanlımla çok cüz'i rakamlara çalışıyoruz. ve birimizizn maaşı kirayı anca karşılayacak belki ama sanıyorum problem yaşamama adına kiraya çıkmak istediğimi söyleyecek ve iki evi de elimin tersiyle itmiş olacağım.

aslında sonrasında maddi sıkıntı yaşar mıyım diye düşünüyorum, ki yaşayacağımız kesin! ucu ucuna yetecek ya da yetmeyecek.. keşke der miyim acaba? ama ya ailelerle sıkıntı yaşarsak?

arada kaldım kızlar.. ne yapmalıyım? bir süre kayınvalidemlerle aynı binada idare edip kısa sürede evimizi mi almalıyız? yokda şimdiden çekip gitmeli miyim?

Annenizin ve kayınvalidenizin size verebilecekleri birer evi var ve size vermektense kiracı oturmasını tercih ediyorlar,üstelikte o evlerden gelecek kiraya ihtiyaçları yok yanlış anlamadım değil mi?

Eğer konunun özeti bundan ibaretse her 2 evide elinizin tersiyle itin,ucu ucuna geçimde olsa tutun bir kiralık daire oturun keyfinize bakın,o evlerden birinde otursanız yarın öbürgün ev kirada olsa şu kadar kira gelirim olurdu diyecekler ve bu sizi daha çok üzecek,bir laf vardır pek severim,azıcık aşım ağrısız başım,yeni evli olacaksınız,size küçük şirin bir daire yeter,eşyaların hepsini alamasanızda üzülmeyin zamanla yaparsınız,önemli olan ne ev ne eşya,sağlık olsun,huzur olsun gerisi nasılsa olur.

Ama nacizane abla tavsiyesi evlenince ne siz ne eşiniz maaşınızı acil bir durum söz konusu olmadıkça asla ailelere yardım amaçlı harcamayın,emin olun nişanlınızla el ele verirseniz herşeyin üstesinden gelirsiniz,ilerde ev sahibide olursunuz inşaAllah.

sevgili bambusi,
sanıyorum tam da dediğin gibi annem onlara nispet yapıyor. onların ekmeğine yağ süreceğini düşünüyor bu şekilde. nasıl ikna ederim bilmiyorum. annem ben uzakta olunca da benden ilgi bekleyecek ama o zaman ben eşime nasıl vakit ayıracağım. mesela her haftasonu geleceğimi düşünüyor. of yani! sanırım itilsem de kakılsamda düğünü güzel yapmayacağız da deseler kayınvalidemlerle oturmalıyım bi süre.

sevgili mune,
konunun özeti tam olarak senin anlattığın gibi. her iki ailede kira gelririnden olmak istemiyor. ama biz de çocuklarımza gelecek sağlayalım biraz birikim yapıp kendi evimizi alalım diye bi süre kira vermek istemiyoruz..

bence gidin annenizin evinde oturun CÜNKÜ O EVDE SIZIN DE HAKKINIZ VAR!!!!!!!!!!
yaa da annenizden kiranin 1/3'ünü isteyin. ablaniz da istesin. Böylece belki biraz gözü korkar...

Söylediklerim gaddarca olabilir ama suan annenizin yaptigi dünya mali icin sizi, hayattaki en degerli varligi kizini üzmek...

Ya heriki tarafa da sirt cevirin, ya da karsinizdakini onun dilinden konusarak ikna edin...

Cünkü sonrasinda siz daha cok üzülüp yipranacaksiniz, hatta belki zamanla annenizden nefret edeceksiniz. Baska bir eve ya da kayinvalidenize gittiginizi düsünün, her para slklntlslnda ya da k.valide olan sorunda, h.sonu annenizi gördügünüzde o rahatken siz onun hirslari yüzünden dert cektikce hem haline aciyacak hem de nefret edeceksiniz.
Bazen yaslilar nedense dünya malina cok daha fazla düskün oluyorlar, tutnacak bir o dal kaldigi icin bilmiyorum, ama gider kendi evinizde oturursaniz anneniz 1 söylenir 2 söylenir, ablaniz da destek olursa sonrasinda susar..

diger türlü ise sizin icinizdeki hisler degisebilir...

off iyice sıkılmaya başladım! tansitonum bile düşük bugün çok! Allahım hayırlısıyla bi halletseydik şu sorunları..

Anneniz hasta olduğu için mantıklı düşünemiyor, yadırgamamak lazım,
ben en çok ta nişanlınızın ailesini yadırgadım açıkcası,
siz de en güzeli uzak olun zaten, zamanla kendi evinizde olur,
iç içe olunca başka sorunlar yaşamaktansa, boşverin düğün öncesi sıkmayın canınızı
sonuçta bi çok çift kiraya çıkıyo imkansızlıktan,
varlık içinde yokluk çekmek zorunuza gitsede, huzurlu olmayı seçin derim

evlerinde oturmanızı iki tarafta istemiyormuş zaten:26:
o zaman hiç minnet etmeyin kiraya çıkın kendi yağınızla kavrulun :6:
ben olsam böyle yapardım 2 tarafa da çok kırılırdım ama asla minnet de etmezdim:19:

Ne kendi ailenle ne kayınvalidenle rahat edemezsin yuva üstüne yuva kurulmaz kurulu bir düzene gelin gideceksin senin söz hakkın olmayacak bile çünkü o ev senin yuvan olmayacak. En mantıklısı en çok mutlu olacağın yer kendi evin olur. Ben kiraya çık derim maddi yönden zorlasada manevi yönden iyi olacak tek şey bu çünkü.

kıraya cık huzurlu ol,ben ıkısınıde denedım coooook pısmanım,hıc tavsıye etmem..azıcık asın agrısız basın olsun....

slm ezgiyılmaz aynı durumu yaşadım yaşıyorum hala etkileri geçmedi geçmeyecek de kiradan kurtulmazsam daha başım çok ağrıyacak neyse kısaca anlatmaya çalışayım

kayınvalidemin bi evi var içi dolu eşyalı kendisi haftada bir iki gün gelir kalır bu yüzden o eve geçmedik hoş ben de ısrar etmedım kayınpederım başta orda oturursunuz dedı ama hayal oldu benim de babam öldü bi evimiz var kirada burda da ben gurur yaptım hani sanki iç güveysi gibi olmasın diye hay aklıma o eve geçmedim kiraya geçtim sonra ne oldu ay sonunu getiremediğimiz için para yüzünden hep eşimle tartıştım yok sen fazla harcadın yok sen harcadın bi de borcumuz da vardı hiç bi şekilde de kenara para atamadık 16 aylık evliyim x350,00 kira 5600 lira gitti az önce hesapladım şimdi bu para elimde olsaydı hiç sıkıntı çekmezdim çünkü eşimi işten çıkardılar geçen ay da bi cenazemiz olmustu sehır dısına gıttık yol parası masraflar tukendık anlayacagın bi de biz bebek düşünüyoduk ya :85: başta istemıyodum sonra rayına oturdu bazı seyler ne hayaller kurmustum sımdı aglamakla yetınıyorum sadece

bence sakın ama sakın kiraya çıkma ev geçindirmek çok zor ben annenın senden bısey esırgeyecegını dusunmuyorum annen bıraz tutumluymus onu bununla karıstırma o ablanın hakkının yenmesını ıstemıyo bu da degıl ya laf olsun torba dolsun işte aslında annen oglan tarafının elınde ımkan varken ben neden yapayım dusuncesınde o da gurur yapıyo benım gıbı ve haklı da ne yap ne et kayınvalıdenın evıne geç sana degıl ogullarına yapacaklar bısey derlerse boyle dersın eşini öne surersın zaten sen laf soylemesen de olur eşin soyler bısey derlerse bu yola cıktılarsa kolları sıvayacaklar yok oyle bı dugun yaptım kenara cekıldım

senın aılenın durumu ıyı anlasılan suan babaevınde rahatsındır zaten calısıyosun da bızım oyle pek gelırımız yoktu babamdan kalan maas bı de ev kırası ama cok şükür sıkıntı çekmedım ay sonun gelınce dertlenmezdım en azından evlenınce cok farklıymıs sorumluluklar bınınce omuzlara bı de maaslar azsa olmuyo yetemıyosun ya da ben beceremedım bılmıyorum dusunmekten bıktım artık zaten

ayrıca sunu da dıyeyım ben ıkı goz oda yeter yok azıcık aşım kaygısız başım bunlardan değilim ne yapılacaksa da yapılsın tek tük eksıklerle evlendım halen alamadım onlara daha sıra gelmedı

sözun özeti ne eksik evlen ne borçla evlen ne de kiraya çık ve bunların olması için de acele etme olsun evlen rahatına bak paranı biriktir evine çık ohhh mis gibi kavgan olursa da evinin dışındakilerle olsun evinin içindekiyle olmasın
inan evdeki huzur bunun getırdıgı yarınlara guven duygusu ve bununla bırlıkte hayal kurmak :emir_bebek: bu hayal ıcın bıseyler yapmak ıstemek kadar guzel bısey yok
bu lanet olası para yuzunden sıkıntı cekme hayallerını de erteleme

Bi çok arkadaşımın dediği gibi bende katılıyorum para veririsin ama (kira) huzurun olur..
Benim annem istiyodu yanına
Annemlerin kendi binası..
Yanımda ol hani bir kızımsın gibisine ..
Ama eşimle ortak kararımız biz istemeiyoruz dedik..
Anneme yakınım yine 10 dk yürüyerek..
Her gün gidip geliyorum..
Baktım eşimin durumuda iyi ev aldık..
Yanlarında olsam kendi annemde olsa babamda olsa mutlaka sorun çıkar..
Her ikisine uzak olmak iyidir..
Tatlı gelsinler..

Bence anneniz evinde oturmasını istese bile ,annenizin evinde oturmamalısınız.
O yüzden kendi annenizin evi şıkkı benim açımdan yok açıkçası.
Kayınvalide de ,istemiyormuş zaten, bunu da anlamıyorum, evi var ama oğullarının oturmasını istemiyorlar, ne güzel aile !
Sonuç olarak kimseye muhtaç olmadan, ucu ucuna yetiyorsa, ağrısız başım diyip,
kendi yağınızda kavrulmanız en doğrusu ve güzeli.

sevgili syz,
durumlarımız nasıl da tıpatıp.

dün ablamla konuştum ben. başlarda annemin evinde oturmama tamam dedi ama sonrasında ağzından az buçuk iç güveysi lafları duymaya başladım.

esasında o konuştukça hak vermedim de değil. yani ablam kendi evinde oturuyor yani annemin evinde oturmamın ablama bir dezavantajı yok. aynen şöyle dedi bana "ezgicim,sonuçta küçük bir yerde yaşıyoruz ve birgün e madem erkek tarafının evi vardı neden kız tarafının evinde yaşıyorlar dendiğinde hadleri olmasa dahi içinden kırlırsın. ayrıca emin ol annem gurur yapıp onların evi varken ben neden kendi evimde oturtayım die düşünür. hem bak ben de 15 senedir kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. elbette sorunlar yaşanıyor ama uzakta olsan da yaşıyorsun belli sorunları bak annemin kayınvalidesi 6 saatlik yolda ama yine de birgün huzurlu olmadılar. ayrıca madem kendinizi toplayıp evinizi barkınızı alana kadar idare edicez diyosun birikimini yapar yoluna bakarsın. ve bu ev tartışması dışında iyi insanlar özlerinde. sonuçta yıllardır emekleri var sana ve ne olursa olsun eşinin ailesi olacaklar sevmek zorunda değilsin ama saygıda kusur etmeyeceksin. sonuçta seçim senin ama bir tek evlatları var ve siz onlara sıfırdan ev isteriz demiyorsunuz. yani böyle bir imkan ellerinde var zaten. diyelim ki gittin kiraya çıktın ki burada kiralar en az 650- 700 TL, o zaman da bayramlarda seyranlarda özel günlerde yiine gelip ellerini öpecek ve güleryüzle davranacaksın. ama aklın hep ev kiranda faturalarında olacak ve içten içe onlara kızacak öfkeleneceksin. sen üstüne başına tek bir şey almayıp hep elinde kağıt kalem para hesabı yaparken insanları ferah vurdumduymaz görünce sinirleneceksin ama artık elinden hiçbirşey gelmeyecek. ayrıca bak sana şu kadar söylüyorum zararları olmaz faydaları olur. zamanla anne olunca anlayacaksın. şimdi ikiniz de gençsiniz ve gururlu davranıyorsunuz ama anne olunca çocuğuna bir gelecek sağlayamadığında o gururundan eser kalmayacak. fikrimi sorarsan hiç negatif düşünme geç ve otur. gün olur devran döner. anlaşamazsanız çıkar gider başının çaresine bakarsınız. ama zaten çalışıyorsun sabah 7de çıkıp akşam 8 de eve geleceksin. hafta sonları da zaten anca evinin işlerini yapacaksın. inan bana sorun yaşayacak kadar bile vaktiniz olmayacak. iyi düşün."dedi..

ne dersin haklı mı sence?

Back
X