Kirada mı yoksa kayınvalidemin veya annemin evinde mi oturmak daha iyi?

cnm bana sormamıssın ama bence ablan haklı.bende coook kıralarda oturdum.evet nekadar uzak o kadar ıyı dıye duaunuyorum ama suanda bende kaynanamla altlı ustlu otoruyorum o da mecburıyetten.sende bıraz zorlansanda bızaman para bırıktırın kıra vermekten ıyıdır emın ol.ha kırada oturdugum halderahat para bırıktırırım dıyorsan bastan ayrı ev tut.ablana su konularda katılmıyorum,nedense annenın evınde oturmanızı ıstemıyor,bırde kaynananlar cocuga yardım ederlermıs pehhh.sadece akıl verır canını sıkarlar.gerı kalan herseye katılıyorum.hakkında hayırlısı olsun.ha ben boyle mutlumuyım hayırrrr.ama cocugum buyuyup krese verene kadar dısımı sıkacagım kı,bırıkım yapayım.

ya kız annesi neyse de erkek annesi o evini oğluna vermesi gerekmiyormu ben hep böle bilirim yani erkeğin anasının babasının evi varsa o boş ev oğulları içindir..nişanlın desin bunları böle olması gerekmezmi desin

Ne anneler-babalar var hayret vallahi. İnsan malı mülkü niye ister? Evlatları için
Boşverin Allah aşkınıza arkadaşım, kendi yağınızla kavrulun, ilerde kimse başınıza kakıcak birşey bulamaz böylece,
Hem Allah büyüktür, şu an iş düzeniniz ihaleyle, ama ilerde daha güzel iş imkanları karşınıza gelecektir,
Kimseye borçlu kalmadan neler sahibi olursunuz inşallah, evlenenle ev alana Allah yardım ediyor gerçekten.

ezgicim sen ya da nişanlın kayınvaldenlere hiç söyledinizmi anne biz burda oturup para biriktirmek istiyoruz bize bu şekilde destek olmuş olacaksınız diye.sen çalışacaksın bütün gün evde yoksun.mesafeyi baştan ayarlarsan sorun olmaz sanıyorum .bence dene derim herşeye rağmen.annen senin sınavın canım .Peygamberimiz s.a.v nin bir hadisi var" anne ve babasının yaşlılığına erişipte cenneti kazanmayanın vay haline "diye.sen elinden geleni yap ve karşılığını Allahtan bekle mutlaka ödülünü alırsın.Allah gecinden versin esirgesin ama nasılsa anneniz vefat edince mal mülk paylaşılır.siz kayınvaldenizin evine oturun ve annenizede elinizden gelen manevi desteği verin.Sadece Allah rızası için ...Allah ev yapanın yardımcısıdır.Masraflarda aşırıya kaçmayın bir an önce para biriktirip ordan kurtulmak olsun amacınız .

ezgicim sen ya da nişanlın kayınvaldenlere hiç söyledinizmi anne biz burda oturup para biriktirmek istiyoruz bize bu şekilde destek olmuş olacaksınız diye.sen çalışacaksın bütün gün evde yoksun.mesafeyi baştan ayarlarsan sorun olmaz sanıyorum .bence dene derim herşeye rağmen.annen senin sınavın canım .Peygamberimiz s.a.v nin bir hadisi var" anne ve babasının yaşlılığına erişipte cenneti kazanmayanın vay haline "diye.sen elinden geleni yap ve karşılığını Allahtan bekle mutlaka ödülünü alırsın.Allah gecinden versin esirgesin ama nasılsa anneniz vefat edince mal mülk paylaşılır.siz kayınvaldenizin evine oturun ve annenizede elinizden gelen manevi desteği verin.Sadece Allah rızası için ...Allah ev yapanın yardımcısıdır.Masraflarda aşırıya kaçmayın bir an önce para biriktirip ordan kurtulmak olsun amacınız .

sevgili geztapo,
söyledik ama nafile! yani esasında iyi tamam öf gelin oturun gbi bi teppkileri var kayınvalidemlerin. ama ne yazık ki gidip oturmak zorundayım.onlar da şey diyolar gisin başka bi yerde kendi imkanlarınızla yaşayın ev alcağınız zaman bakarız diye ama bana hiç samimi gelmiyor.

çünkü ne yazık ki kendi ailelerinden görüdklerini aynen yaşatıyorlar bize de.. zamanında babaları da bunlara ev alalım size gelin demiş, sonra yarıy olda bırakmış ve aynen bize olduğu gibi amaaannn vazgeçtim demiş. yani ne başka bi yerde otursak o evin kirasının bize devamlı geleceğine inanıyoruumm ne de bize ev alacağımız zaman yardım edeceklerini. e başka çarem de yokkk..

sevgilerimle.

Ne anneler-babalar var hayret vallahi. İnsan malı mülkü niye ister? Evlatları için
Boşverin Allah aşkınıza arkadaşım, kendi yağınızla kavrulun, ilerde kimse başınıza kakıcak birşey bulamaz böylece,
Hem Allah büyüktür, şu an iş düzeniniz ihaleyle, ama ilerde daha güzel iş imkanları karşınıza gelecektir,
Kimseye borçlu kalmadan neler sahibi olursunuz inşallah, evlenenle ev alana Allah yardım ediyor gerçekten.

sevgili sevibade,
değerli fikirlerin teşekkür ederim.. esasında en büyük isteğim kendi yağımızla kavrulmak ama bizim bir maaşımız kirayı anca karşılar. olur da birgün işsiz kalıverirsek bu sefer mahvoluruz ve benim annem zaten bana hiç yardım etmiyor , nişanlımın ailesiyle de ev meselesine azcık soğuduk ya onlar da elini eteğini çekecek sanırsam bizden o zaman iyice kötü olmaz mı?

sevgilerimle..

ya kız annesi neyse de erkek annesi o evini oğluna vermesi gerekmiyormu ben hep böle bilirim yani erkeğin anasının babasının evi varsa o boş ev oğulları içindir..nişanlın desin bunları böle olması gerekmezmi desin

sevgili yellowbomb,
işte ne yazık ki öyle ama... ve nişanlımın ailesinin 3 tane evi var. birinde kendisi birinde amcası diğerinde de kiracı oturuo. ve amcasından bile kira alıolar o kadar yane!

nişanlım söyledi ama öyle geeride duruyorlar ki anlatamam.
canım istemiyor,şnat yaptım da ondan demez mi bigün.. ve inanın hiçbir kötülük de yoktu ki desem inat yapsın. o zamana kadar hiç kaynanalık bile yapmazdı. yani inanın annemden bu kdar hayal kırıklığına uğramadım kayınvalidem beni çok daha fazla hayal kırıklığına uğrattı..

sevgilerimle.

cnm bana sormamıssın ama bence ablan haklı.bende coook kıralarda oturdum.evet nekadar uzak o kadar ıyı dıye duaunuyorum ama suanda bende kaynanamla altlı ustlu otoruyorum o da mecburıyetten.sende bıraz zorlansanda bızaman para bırıktırın kıra vermekten ıyıdır emın ol.ha kırada oturdugum halderahat para bırıktırırım dıyorsan bastan ayrı ev tut.ablana su konularda katılmıyorum,nedense annenın evınde oturmanızı ıstemıyor,bırde kaynananlar cocuga yardım ederlermıs pehhh.sadece akıl verır canını sıkarlar.gerı kalan herseye katılıyorum.hakkında hayırlısı olsun.ha ben boyle mutlumuyım hayırrrr.ama cocugum buyuyup krese verene kadar dısımı sıkacagım kı,bırıkım yapayım.

sevgili askitom_85,
sormadım olur mu hiç. ben hepinizin değerli fikirlerini almak için açtım knuyu. çok teşekkür ederim ilgine..

işte ben de gidip kirada oturup sonrasında yapamayıp da onlara işte biz yapamadık da evinize muhtacız dersem o zaman başıma kakarlar iyice. ama şimdi bişey dese,hoş ben yine ağzımı açamam da,en azından e düğün yani herhalde yapmalıydınız filan diyebilirim belki. ama sonrasında asla dönenem onların evine.. işte şöyle 5-6 yıl idare edebilsek. bazen de bir ümit ya hoş bu ümidin nerden geldiğini de bilmiyorum ama belki zamanla alışırlar varlığımıza diyorum.. paf!

sevgilerimle..

sevgili ezgiyılmaz..
eskişehir yazmışın memleketine doğru sanırım çünkü benim kayınvalidemler de eskişehirli ve yaşadıklarının birebir aynınını ben de yaşadım 3 evi var benim kayınbabamın da o kadar pinti ki ve o kadar sözler verdilerrki bize çocuk gibi kandırılmışız tayinci olduğumuzdandır sanırım alt kattaki evlerine sizin gelin oturun diyip durdu kaynanam gelemeyeceğimizi bilidği için
ev almamıza yardım edeceklerdi sözde düğünde de bu bahaneyle 5 kuruş harcamamışlardı tayin olayı yakınlaşmaya başladıkca buraya gelinde kiraya çıkarsınız biz kiranıza yardım ederiz de ev parası biriktirirsiniz falan diye gevelemeye başladılar eminim ki öye bi hata yapsaydım her zamanki ggibi ortada kalırdım
çook şükürki bizim maaaşımız yeterli geliyor kredi çekip ev aldık benim annemlerin ordan:)
benim tavsiyem git otur canım evde sıkılma paranı biriktir 5 yıla kalmaz çıkar kendi evinde oturursun
bu işte annene değil kayınbabanlara düşer oğullarına ev vermek evlenince ayrı bi kıymetleniyor oğulları sen de git rahatına bak boşver dediklerine de kulak asma

sevgili ezgiyılmaz..
eskişehir yazmışın memleketine doğru sanırım çünkü benim kayınvalidemler de eskişehirli ve yaşadıklarının birebir aynınını ben de yaşadım 3 evi var benim kayınbabamın da o kadar pinti ki ve o kadar sözler verdilerrki bize çocuk gibi kandırılmışız tayinci olduğumuzdandır sanırım alt kattaki evlerine sizin gelin oturun diyip durdu kaynanam gelemeyeceğimizi bilidği için
ev almamıza yardım edeceklerdi sözde düğünde de bu bahaneyle 5 kuruş harcamamışlardı tayin olayı yakınlaşmaya başladıkca buraya gelinde kiraya çıkarsınız biz kiranıza yardım ederiz de ev parası biriktirirsiniz falan diye gevelemeye başladılar eminim ki öye bi hata yapsaydım her zamanki ggibi ortada kalırdım
çook şükürki bizim maaaşımız yeterli geliyor kredi çekip ev aldık benim annemlerin ordan:)
benim tavsiyem git otur canım evde sıkılma paranı biriktir 5 yıla kalmaz çıkar kendi evinde oturursun
bu işte annene değil kayınbabanlara düşer oğullarına ev vermek evlenince ayrı bi kıymetleniyor oğulları sen de git rahatına bak boşver dediklerine de kulak asma

sevgili nisanur38,
bizimkiler de nişanlıma ley demişler işte buradaki ev işlerinize uzak isterseniz kirayı vereyim üstünü tamamlayın. ki biz onların verdiği kiranın üstüne en az 400 lira koymalıyız işimize yakın yerde e ben ne anladım. bi de ndnse bana samimiyetsiz geliyor! yani nişanlım da söyledi canım bize en fazla 1 yıl verirler o kirayı sonra vermezler dedi.
ben de aynen öyle düşünüyorum. bu sefer kalıcaz. hem bi de onların evinde oturmam ayrı, her ay elime harçlık gibi para varmeli ayrı gibi geliyor sanki.. ben bu geve yine kağıt elimde hesap yaptım da sıfıra sıfır kalıyoruz belki de yetiremiyoruz bile yani paramızı. elbette daha iyi yerlere geleceğimize dair ümidim var ama yine de düğün ertesi toparlanmamaız en az 2 yıl dürer. biter mi o evin eksiği gediği..
bizimkiler de sizinkiler gibi işte az masraf edelim havasındalar ama eminim ki sonrasında başka borçları bahane edip bize hiç faydaları olmayacak ve biz kendi içimizde kalacağız.

evlenince neden kıymetli oluyor ki oğullar? şimdi kıymetsizken evlenince hele bi de ev kiralarının ellerinden gitmesine sebep olunca yine de kıymetli olacak mı dersin?

ooo hem de nasıl kıymete binecek oğulları ama sadece telefonda öyleler kaynanam tel açıp bana oğluma iyi bak demişti hesap sorar gibi eşim hastaydı ben niye hasta etmişim falan saçma sapan cahilce laflar yani yanlarında oğularına hiç bi eleştiride bulunamazsın mükemmelldir çünkü ONLARIN oğullarıdır...neyse ama bence kiraya bel bağlama vereceklerini zannetmiyorum bi borç çıkaracaklardır vermemek için
ben 6 yıldır yaşadıklarımdan çıkartıyorum bunları bi kaç tanıdığım eskişehirli daha oldu aynı şekilde anlattılar genelde kız çocuklarına daha çok yardım ediyorlarmış
şimdi eşim dedi kredimize yardım edin tayin yılımız doluca evi satıp eskişehirden alalım diye kayınbabam küstü konuşmuyor 2 aydır neymiş ordan alınacakmış baştan iyide bişey değişmedi biz hala tayin bekliyoruz yani annemelrin yanında oturmaz şansımız yok 2 yıl daha adam anlamıyor anlamazlıktan geliyor eşim her para lafını açınca borçlarını sıralıyor uhtemelen yalan söylüyor bize para yok dedikten sonra kızına laptop almış napalım Allah herkesi yerinde sağ etsin benim onlardan bu saat sonra 5 kuruş beklentim yok vermezler de zaten adım gibi eminim
sizin de ayrı eve çıktıktan sonra en fazla 1 sene yardım ederler sonra çift maaşlısınız niye vermezler
kayınbabam hala 2 bin lira maaş alıyosunuz diyor ikna edemedim bi öğretmen maaşı 2bin olur mu utanmasa maaşı da isteyecek

ooo hem de nasıl kıymete binecek oğulları ama sadece telefonda öyleler kaynanam tel açıp bana oğluma iyi bak demişti hesap sorar gibi eşim hastaydı ben niye hasta etmişim falan saçma sapan cahilce laflar yani yanlarında oğularına hiç bi eleştiride bulunamazsın mükemmelldir çünkü ONLARIN oğullarıdır...neyse ama bence kiraya bel bağlama vereceklerini zannetmiyorum bi borç çıkaracaklardır vermemek için
ben 6 yıldır yaşadıklarımdan çıkartıyorum bunları bi kaç tanıdığım eskişehirli daha oldu aynı şekilde anlattılar genelde kız çocuklarına daha çok yardım ediyorlarmış
şimdi eşim dedi kredimize yardım edin tayin yılımız doluca evi satıp eskişehirden alalım diye kayınbabam küstü konuşmuyor 2 aydır neymiş ordan alınacakmış baştan iyide bişey değişmedi biz hala tayin bekliyoruz yani annemelrin yanında oturmaz şansımız yok 2 yıl daha adam anlamıyor anlamazlıktan geliyor eşim her para lafını açınca borçlarını sıralıyor uhtemelen yalan söylüyor bize para yok dedikten sonra kızına laptop almış napalım Allah herkesi yerinde sağ etsin benim onlardan bu saat sonra 5 kuruş beklentim yok vermezler de zaten adım gibi eminim
sizin de ayrı eve çıktıktan sonra en fazla 1 sene yardım ederler sonra çift maaşlısınız niye vermezler
kayınbabam hala 2 bin lira maaş alıyosunuz diyor ikna edemedim bi öğretmen maaşı 2bin olur mu utanmasa maaşı da isteyecek

onlara bel bağlama vermezler mutlaka bi borcu bahane ederler demişsin..
inan bana tamamen aynı fikirdeyim! şimdi nişanlımın küçük kardeşi var daha 10 yaşında ona bile işte benim bi çocuğum daha var ama filan demeye başladı. ben onlardan 1 sene sonra hala kira istemeye devam etsem e işte okul masrafları var dershane masrafları var filan dicek. oysa kayınvalidemin hiç parası olmaz ama yoksa bir ev alacak kadar vardır kenarda köşede..
yani sen de aynı fikirde misin? onların evinde oturmamla her ay ellerinden kirayı alıp başka bi yerde oturmam çok farklı değil mi? birinde fiili durumları değişcek ama diğerinde ellerine geçen bi geliri elimize sayacaklar ve hala bir aile gibi görmeyip yuh be kiranı bile ben ödüyorum diyecekler! yani harçlık bekleyen çocuklar gibi olacağız. üstelik tartıştık o ara görüşmüyoruz diyelim biz gurur yapıp aramicaz kira istemek için böylece kira zımnen kesilmiş olcak. ya da arasak bi ton lafı yutmuş olcaz. bin türlü dert yani..

sence?

"şimdi ikiniz de gençsiniz ve gururlu davranıyorsunuz ama anne olunca çocuğuna bir gelecek sağlayamadığında o gururundan eser kalmayacak... inan bana sorun yaşayacak kadar bile vaktiniz olmayacak"
ablan o kadar güzel konuşmuş ki başka söze gerek yok bence
borçla harçla yaşayıp para derdine düşeceğime keşke kayınvalidemle ay sen şunu dedin bunu yaptın gelmedin gitmedin aramadın etmedin diye muhabbetlere girsem bunlar konuşularak aşılıyo bi zaman sonra da unutuluyo ama para derdi para ile çözülüyo maalesef
hem ev konusunda kendinizi kötü hissederseniz yok işte kayınvalidemlerin gelirinden ettik gibi eşinin kardeşi varmış zamanı gelince siz de ona yardım edebilirsiniz elinden tutabilirsiniz ki zaten haydi haydi yapar insan kardeşlere kıyılamıyo nedense :29:

valla ezgicim gidip kayınvalidenin evinde oturmazsan kendi başınızın çaresine bakacaksınız eminim kiraya yardım edecekleri hikaye
param yok diye en son ağladığında kayınbabamın 50bini çıkmıştı 2 ay sonra

"şimdi ikiniz de gençsiniz ve gururlu davranıyorsunuz ama anne olunca çocuğuna bir gelecek sağlayamadığında o gururundan eser kalmayacak... inan bana sorun yaşayacak kadar bile vaktiniz olmayacak"
ablan o kadar güzel konuşmuş ki başka söze gerek yok bence
borçla harçla yaşayıp para derdine düşeceğime keşke kayınvalidemle ay sen şunu dedin bunu yaptın gelmedin gitmedin aramadın etmedin diye muhabbetlere girsem bunlar konuşularak aşılıyo bi zaman sonra da unutuluyo ama para derdi para ile çözülüyo maalesef
hem ev konusunda kendinizi kötü hissederseniz yok işte kayınvalidemlerin gelirinden ettik gibi eşinin kardeşi varmış zamanı gelince siz de ona yardım edebilirsiniz elinden tutabilirsiniz ki zaten haydi haydi yapar insan kardeşlere kıyılamıyo nedense :29:

sevgili syz,
ablam haklı sanırım. ama işte insan ileriyi yaşamadan göremiyor ya şey gibi geliyor acaba onlarla sorun yaşarsam bu sefer th be keşke en baştan kiraya mı çıksaydım der miyim acaba? ben pek problem seven biri değilim. ama hakkaten insanın para derdi diğer bütün dertlere üstün gelio sanırsam. yani sonuçta toparlanırsak çıkar gideriz.

ayrıca şey kafama takılıyor çok. şöyle bir tavırları var; işte buruk olacaklarmış düğünde filan. onlar da istermiş daha güzel bir düün olsun ama keşke bu ev meseleleri olmasaymış bi tane oğulları varmış daha güzel düğün yapmak isterlermiş. yani şimdiden düğünde zorluk çıkaracaklarının sinyalini mi veriyor nedir? yıllardır bu düğünün hayalini kurdum ve hep güllük gülistanlık hayal ettim ya onların bu tavrı beni üzüyor ve düğünüm güzel olsun diye evden vazgeçsek mi diye bile düşündüm. ama düğün gelip geçici bi yerde. bi de oğulları ve ilk mürüvvetleri sonuçta sanmıyorum asık suratlı olacaklarını.. ama neden bizi mutluluğumuzla tehdit ediyorlar ki?

sevgilierimle..

valla ezgicim gidip kayınvalidenin evinde oturmazsan kendi başınızın çaresine bakacaksınız eminim kiraya yardım edecekleri hikaye
param yok diye en son ağladığında kayınbabamın 50bini çıkmıştı 2 ay sonra

evet zaten kendi ağzıyla söylemiş. nişanlıma dmiş ki sırf kendinden uzaklaştırmak için işte siz gidin biz size kirayı verelim.biz vebalıyız ya! ama aslında sırf o an için evden vazgeçirip istediği olsun diye. nişanlım da demiş ki ama anne sizin vereceğiniz kiranın üzerine ben en az 400 lira daha ekleyeceğim yine büyük zorluk ve ben sürekli olarak vermeyeceğinizi biliyorum demiş" kayınvalidemde "e heralde benle iyi geçinmezseniz vermem,hem ömür boyu mu verecem canım" demiş!!!!!!!!!!!!!! yani hep ayağının altını öpeceğiz,iyi geçineceğiz. asıl bu laflardan sonra gidip orada oturmak lazım sanırsam. çünkü hadi çık evimden demesi zor sonuçta benim ailem de var arada hadi bizi çocuk görüyorlar ama ben kirayı göndermiyoum demek ya da tam kira zamanı bişi bulup tatsızlık çıkarmak ve bizim de kirayı isteyememeiz daha kolay gibi
değil mi?

sevgilerimle..

sensen ol ayrı eve çık ama asla kaynana yanına gitme benden tavsiye alt lü üstlüyüz habire 10tl kenara at ev alın diyo 10tlyle ev alınıyo ya çivi çakamıyoz duvar boyayamıyoz 3sened,ir çektigimi bi ben bi allah biliyo mutfagımda dolap yok tabagım çanagım yerlerde mutfak dolabı yaptıramıyoz diger kardeşlere ev kalcak masrafımız boşa gidicek die

sensen ol ayrı eve çık ama asla kaynana yanına gitme benden tavsiye alt lü üstlüyüz habire 10tl kenara at ev alın diyo 10tlyle ev alınıyo ya çivi çakamıyoz duvar boyayamıyoz 3sened,ir çektigimi bi ben bi allah biliyo mutfagımda dolap yok tabagım çanagım yerlerde mutfak dolabı yaptıramıyoz diger kardeşlere ev kalcak masrafımız boşa gidicek die

sevgili musyas,
çk üzüldüm. peki evlenirken tavırları nasıldı ev konusunda?
sevgilirimle.

sevgili musyas,
çk üzüldüm. peki evlenirken tavırları nasıldı ev konusunda?
sevgilirimle.

cnm evlenirken hiç böyle degillerdi derlerdiki babama öyle bi gelin istiyomki o dizime otursun bn ona su getiriyim dedikleri lafta kaldı malesef babamdan ev kızınızındır die aldılar beni hiç bişi yaptırmadık hiç hemde evi var die yeter dedik

cnm evlenirken hiç böyle degillerdi derlerdiki babama öyle bi gelin istiyomki o dizime otursun bn ona su getiriyim dedikleri lafta kaldı malesef babamdan ev kızınızındır die aldılar beni hiç bişi yaptırmadık hiç hemde evi var die yeter dedik

ooof iyice karman çorman oldum!!!!

sevgilerimle..

Back
X