Doğuma Hazırlık kirada oturanlar bebek odası yapıyormusunuz???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ikinci çocuğu yakın tarihte düşünenlere tavsiyem büyüyebilen yatak yerine park yatak gibi daha pratik ve ucuz bir şey alsınlar. kızım şu an 2 yaşında 8. ayından beri kendi odasında yatıyor. ilk olarak sadece park yatak almıştık,şifonyer benimkini kullanıyordu sonra kendi şifonyerini ve 3 kapılı dolabını aldık,odasını ayırdık yine park yatakta yatmaya devam etti ( bu arada çilek genç odasından beğendiğim bir dolabın ve şifonyerin aynısını dışarıda yaptırdım çok daha ucuza geldi markaya para ödemedim ), 22 aylıkken bellona twinjoy tek kişilik baza aldım dolabının ve şifonyerinin renginde çok güzel bir genç odası oldu,ayrıca baza küçülen kıyafetleri oyuncakları vs yi çok güzel topladı, e bebekten de pembe bir yatak bariyeri aldım yataktan düşme tehlikesi hiç yok. kızım yatağını da çok sevdi,kısmetse 4 hafta sonra ikinci kızım doğacak,büyük olan yatağına "abla yatağı" diyor ve kendini özel hissediyor.
şimdilik bebeği büyük kızımın park yatağında yatırıp onun da 7 - 8 aylıkken odasını ayırmayı düşünüyorum,odasını ayırdıktan sonra şifonyerini yaptırtacağım,2 yaşına gelince de bazasını alacağım kısmetse.ablası ile aynı odayı paylaşacaklar,iki dolap fazla olacağından dolapları ortak kullanacaklar,kısmetse daha ileriki yıllarda çalışma masalarını falan yaptırtırız.

kısaca kira da olsa kendi eviniz de olsa marka mobilyalara çok para ödemeyin ve bebek odası değilde daha ileriki yaşlarda da kullanabilecekleri modelleri tercih edin. iyi bir mobilyacı bulabilirseniz marka modellerin tıpatıp aynısını daha uygun fiyatlara yaptırtabilirsiniz hatta dolap içlerini kendiniz dizayn edip daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

bende danışayım şimdi benim bir dairem var 2+1 orası şu anda boş kiracı çıktı.ama oturduğum ev oradan çok daha lüks ve 3+1.ben okuyorum odanın birini çalışma odası yapmıştım şimdi oraya taşınsam mı eğer taşınırsam odanın birini hem çalışma hemde çocuk odası yapsam olur mu? kafam karıştı ya.e sahibiyle bir sorunumuzda yok aslında bilemiyorum...

bebeklikten itibaren çocukların sağlıklı gelişimi için mümkün olduğunca karanlık ve sessiz bir ortamda uyumaları gerekiyor,aynı odayı kullanırsanız çocuğun gece uykusunun kalitesini düşürürsün. bir de her zaman bebek kalmayacak,karıştırma dönemi olacak kapısını kapalı tutabileceğin bir çalışma odası çok daha iyi olur,gereksiz stres yaşamazsınız (dur,yapma,onu bırak,o oyuncak değil vs vs gibi dialogları daha az yaşarsınız).

Bizim evimiz de kira fakat ben cok heveslendim ilk bebeğim olunca geçen ay sipariş verdik bebek odası takımı için kasım sonunda gelecek.Kaliteli olunca bişey olmaz taşınırken .

bizde kiradayız benimde ilk bebeğimdi bide yıllardır bekliyordum bebeğimi ama 2oda 1 salonum var yapacak yerim yok bide taşınacağız diye yapmadık çok maf oluyor diye
eşimde yaşına girsin yapacağım diyor

walla bende çok kararsızım..kiracıyız ve memuruz...parasal sıkıntımız yok çok şükür ama temmuzda %99 tayinimiz çıkacak marmarise o yüzden oda yapmaya çok korkuyorum.sanki hiç kullanmadan bebişim tekrar taşıyacağız eşyayı gibi geliyor.ama hala kararsızız.hepsiburadada maxima bebek sesiyle otomatik sallanan park yatak almayı düşünüyorum.ama onunda gerçeğini hiçbiryerde göremedim ondan korkuyorum

biz de kirada oturuyoruz ama odasını hazırladık bebeğimizin müsait bir oda varsa ve bütçe müsaitse hazırlanabilir doğduğunda ihtiyaç duymasa bile ilerde ihtiyaç var ki bence doğunca da ihtiyaç bebeğin eşyaları için koyacak yer bakımından.kendimize de eşya almamamız gerekiyordu o zaman kiracıyız diye

KENDİ EVİM OLSAYDI KESİN YAPARDIM AMA 2012DE ŞUBATTA İNŞ OĞLUM DOĞACAK HEM KIŞA DENK GELMESİ HEMDE YAZA TAŞINACAK OLMAMIZ İNŞ Bİ SORUN ÇIKMAZ İSE, BİZE GEREKSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜRDÜ..AMA EVİNDEN MEMNUN OLAN KİRACILAR VE DURUMU OLANLAR PEK ALA YAPADABİLİR ODA..İLLA KİRACIYIM YAPMAM DİYE BİŞEY YOK..AMA BEN NE EVDEN MEMNUNUM NEDE ZAMANINDAN...O NEDENLE ŞİMDİLİK SADECE MOBİLYA BEŞİK ALICAM ÇEKMECELİ..ASLINDA BU DURUM BİRAZDA İNSANIN YAŞANTISIYLA ALAKALI MADDİYATTA ÇOK ÖNEMLİ..AİLEDENDE DESTEK YOKSA BİZİM GİBİ KARI KOCA ÇALIŞARAK BİŞEYLER YAPILIYORSA BİDE KİRADAYSANIZ VE EVDEN MEMNUN DEĞİLSENİZ ÇOK ZOR..AMA BAZI İNSANLAR BU AÇILARI DÜŞÜNMEDİĞİNDEN HAYAT ONLARA KENDİ DURUMLARINDA KOLAY GÖZÜKTÜĞÜNDEN,DİREK AAA NİYE ODA YAPMADIN HEMDE İLK ÇOCUKMUŞŞŞ..DİYE ALAY GEÇER GİBİ KONUŞABİLİYOR...HİÇ TAKMAMAK LAZIM..GERÇİ BANA KİMSE DEMEZ ÇOK ŞÜKÜR DURUM ORTADA AMA YİNEDE SİNİRLERİNİZİ BOZMAYIN BÖYLE DİYENLERE... BENİM GİBİ OLANLAR...EN GÜZELİ YAŞI GELDİĞİNDE KENDİ BEĞENDİĞİ ODASINDA YATMASI ....BENCE....

Son düzenleme:
Naçizane fikrim çocuk aklı başına gelene kadar öyle lüks abartı odalar yapılmamalı.Ha dersin ki ayrı odada uyusun o olabilir belki ama kıyafetlerini koyacağın bir dolap bi de beşik yeter de artar bile.Hatta Allah nasip ederde çocuk istediğimizde Allah verirse yatak odama paravan yaptırıp ayrı ama yakın bir bölüm oluşturmak niyetim var

Öncelikle AllahBağışlasın..
Tabiiki Bebişinin Odasını Kur Bütçenin El Verdiği Kadar..
İlk Bebeğin Hevesin Kursağında Kalmasın..

Kendi Evine Çıkınca Daha İyisini, Daha Güzelini Alırsın Hem Büyümüş Olur..

kendi evimde oturuyorum ama ev küçük geldiği için kendi evimzi kiraya verip, kiraya daha güzel ve merkezi yerde bir eve çıkmayı düşünüyoruz 1 yıl kadar sonra.. ama yine de bebek odasını aldık, modokodan beğendik, ev şeklinde gardrobu var pencereleri falan var almayı düşünenlere fikir olsun, şifonyer koyacak yer odada o yüzden büyük bir gardrop ve yatağını aldım bi de halı perde uydurduk mu yeter de artar, yatak odasıyla bebek odası yanyana ama yine de ilk aylar yanımda yatacak park yatak yada beşik te almam lazım o yüzden. maddi olarak sıkıntınız yoksa ve evinizin durumu müsaitse alın derim ben bebeğin çok ıvır zıvır eşyası olacak onları toplar dolabı en azından, illa ki gidip pahalı bir takım alacaksınız diye bişey yok modeli beğenip bazı yerlerde daha ucuza yaptırabiliyorsunuz. yer veya durum müsait değilse de park yatak ve illa ki bir dolap ayarlayın..

bence bebek şöle büyüyene kadar 3 yaş flna kadar odaya gerek yok..o zaman da güzel bi oda yaparsın epey kullanır canım

bende kirada oturuyorum canımcım. bende sadece bi karyola we ufak bi gardrop aldım. ikisi de düz beyaz we sade. ilerde insallah kendi ewimize gecince oda yapmayı cok istiyorum. ama simdilik bunlar beni bayaa idare eder zaten hantal da değiller

ikeadan aldıgımız cicilerimizi de size yolluyorum kızlar, fikir olur belki.

Eki Görüntüle 407641 Eki Görüntüle 407640

pratikerde kampanyalı yatak odası takımı vardı şifonyer gardırop ve yatak beraber 350 tl idi onu aldık süper kaliteli değil ama bizi idare edecek durumda kiracıyız ileride ne oluruz bilemiyoruz ...Olsun bebişimin bebişleri her şeyi güzeldir.. Sağlıkla olsunlarda :))

cnm ben bebişimi dünyaya getirdigimde yaptım sonrada rabbım bı ev nasıp ettı evımede taşındım hıcbır sorun olmadı tasınma esnnasında lakın sorun bende ben bebısımı hıc adada yatırmadım yatak odamızda bıtane oyun parkı ar orda yatıyo cunku gercekten hem kıyamıyorum hemde sureklı emzırmek ıcıcn odaya gıt gel zor oluyo tabı kara sana kalmıs he kızlar bıde bısey sormak ıstıyorum bebek sekerlerınızı yaptırdınızmı naıl moddelerde yptırdınız paylasırmısınız rica etsem
rabbım bebeıslerını saglıklı sıgatli ömürler nasip eylesın

bunlar cok cici ve benim istedigim tarzda hem cinsiyete gore degistirmek zorunda kalinmaz bu tarz mobilyalar. beyaz ve ahsap rengi filan kizada gidiyor erkegede.

kira veya kendi evin ne fark ederki? istiyorsan bence yap cunku icinde kalmasin..onemli olan butcen ve yerin musait mi?
benim yerim cok musait degil 1 tane bebek odam var, ama oraya heleki ilk aylarda bebegimi tek basina koymak istemem. pek isinmayan bir oda ve benimle ayni odada olursa daha rahat ederim diye dusunuyorum. hem kafam rahat olur hemde emzirme filan olursa bebek elinin altinda olur diye dusunuyorum.
yani hem tasinirken koskoca evi tasiyacaksin bi bebegin mobilyalari mi cok gelecek

bizde kiracıyız üstellik tayinciyiz bebek odası yapmadık yatak odamıza bir tane beyaz ahşap beşik aldık zaten 3 4 sene sonra taşınacağız bu şehirdende gittiğimiz yerde odasını yaparız hemde büyümüş olur birazda daha iyi olur diye karar verdik

selam kızlar bencede kararsana kalmıs ama odada yatıramassın cunku emzırme olayı gercekten cok zor oluyo bıde ufacık bısey oluyo o cıcışler kıyamıyosun ynından ayırmaya yakusarsa yadogulrsa aklına bıdunya şek geliyo valla benım korkmasam ben koynumda yatırcam ama ezerim diye cok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…