• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirada oturmak mı taşınmak mı

Kızlar selam

Şu an kirada oturuyoruz kiramız 28 bin+aidat.
Eşimin ailesinin boşta yazlığı var şu an 2+1 ama uzak biraz. Mesela işyerime 40 dk-50 km. Arabamız var sorun değil. Ama ben kararsız kaldım. Sanırım biraz konfor alanımı bozmaya korkuyorum şimdiki evim çok güzel çünkü 4+1
Hem de eşimin ailesi yüzümüze vurur mu bundan korkuyorum çünkü aramız pek iyi değil. Yani öyle kavga dövüş olmadı ama mesafeliyiz görüşmüyoruz neredeyse bilmiyorum çok kararsız kaldım
Arkanızdan konuşurlarsa konuşsunlar siz keyfinize bakin derim. Gidip gelme beklentisine girecek bir aile de değiller anladığım kadarıyla. Zaten 2+1 evde kalma durumu da pek olmaz.. ben olsam taşınır kısa zamanda birikim yapıp ev almaya çalışırdım herhalde

Ben bu fırsatı değerlendirip ev almanız taraftarıyım. Neden laf etsinler? Kötü söz etmeyen kötü laf işitmez.

Ev kiraları daha da uçacak. Bu sizin gibi yeni evliler için bir fırsat belki o evde en fazla 1 yıl durup birikiminizle ev alırsınız. Bu da bir destektir. Bırakın büyükler destek olsun.

Diğer kardeşlere ev alınmış eşinize düğünde bile destek olunmamış sebebi nedir?

Aile anladığım kadarıyla birbirine düşkün değil gidip gelme durumu olmaz. Olsa bile çizgimizi çekebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ama ihtimal varsa o yazlığıda size versinler satıp peşinat yapabilirsiniz. Yazlık bu arada deniz kenarında bir yerde mi yani tatile geleceğim diyen çıkar mı

Arkanızdan konuşurlarsa konuşsunlar siz keyfinize bakin derim. Gidip gelme beklentisine girecek bir aile de değiller anladığım kadarıyla. Zaten 2+1 evde kalma durumu da pek olmaz.. ben olsam taşınır kısa zamanda birikim yapıp ev almaya çalışırdım herhalde
Evet bende pek sanmıyorum ama geldi benimde oturuyor gibi şeyler duymak zoruma gider o yüzden bilemiyorum

Diğer kardeşlere ev alınmış eşinize düğünde bile destek olunmamış sebebi nedir?

Aile anladığım kadarıyla birbirine düşkün değil gidip gelme durumu olmaz. Olsa bile çizgimizi çekebilirsiniz diye düşünüyorum.

Ama ihtimal varsa o yazlığıda size versinler satıp peşinat yapabilirsiniz. Yazlık bu arada deniz kenarında bir yerde mi yani tatile geleceğim diyen çıkar mı
Eşim evin en küçüğü, diğer kardeşleri hep çekip gitmişler evden annesi babasıyla hep eşim ilgilenmiş. Bu yüzden evlenmesini istediler bize ne olacak gibisinden çok değişik bir düşünce yapısı ama eski kafa işte. Biz arkasında durmazsak yapamaz evlenmez diye tüm desteklerini esirgediler. Eşimden çok kırıldığı için neredeyse görüşmüyor evlendiğimizden beri. Evet deniz kenarına çok yakın kurulu güzel bi düzen bulunca gelirler mi inanın bilemiyorum

Ben bu fırsatı değerlendirip ev almanız taraftarıyım. Neden laf etsinler? Kötü söz etmeyen kötü laf işitmez.

Ev kiraları daha da uçacak. Bu sizin gibi yeni evliler için bir fırsat belki o evde en fazla 1 yıl durup birikiminizle ev alırsınız. Bu da bir destektir. Bırakın büyükler destek olsun.
Evet eşimde öyle diyor. Böyle bi fırsat varken değerlendirelim diye. Seneye de en az 38-40 bin olacak çünkü bu ev.

Evet eşimde öyle diyor. Böyle bi fırsat varken değerlendirelim diye. Seneye de en az 38-40 bin olacak çünkü bu ev.
Siz yazlığa geçtiğiniz gibi gelen gideniniz bitmeyecek. Şimdi kimse yüzüne bakmaz siz geçersiniz kıymete biner, sürekli yatılı misafir ağırlamak zorunda kalırsınız. 28-30k verebiliyosanız kendi evinizi almaya bakın. Eşlerinde kendi evimizi alalım laflarına pek kanmayın, kira olmayınca rahatlayınca iki misafir geliyo ne var diye ağız değiştirebilir, diğerlerine yardım ettiler burasıda benim hakkım neden çıkıyım diyebilir.
Ben bu tarz radikal konularda hiç erkek vaadine kanılmaması gerektiğini düşünüyorum, forumda böyle konu o lkadar çok var ki

Siz yazlığa geçtiğiniz gibi gelen gideniniz bitmeyecek. Şimdi kimse yüzüne bakmaz siz geçersiniz kıymete biner, sürekli yatılı misafir ağırlamak zorunda kalırsınız. 28-30k verebiliyosanız kendi evinizi almaya bakın. Eşlerinde kendi evimizi alalım laflarına pek kanmayın, kira olmayınca rahatlayınca iki misafir geliyo ne var diye ağız değiştirebilir, diğerlerine yardım ettiler burasıda benim hakkım neden çıkıyım diyebilir.
Ben bu tarz radikal konularda hiç erkek vaadine kanılmaması gerektiğini düşünüyorum, forumda böyle konu o lkadar çok var ki
Temizlik konusunda çokta takıntılı biriyim hele ki deniz pisliği.. nasıl yaparım. Evliliğimin zarar görmesinden de korkuyorum

Temizlik konusunda çokta takıntılı biriyim hele ki deniz pisliği.. nasıl yaparım. Evliliğimin zarar görmesinden de korkuyorum
Hiç bu işe girmeyin, burası bizim evimiz yatılı misafir istemem diyebilcek misiniz siz yada eşiniz? Sanmıyorum çünkü ev sizin değil. Normal bi yerde olsa belki sorun olmazdı ama yazlık olunca 1 hafta biri 1 hafta öbürü derken gelen giden bitmez. Annesi babasıda gelip kalmaya hak görür kendine

Hiç bu işe girmeyin, burası bizim evimiz yatılı misafir istemem diyebilcek misiniz siz yada eşiniz? Sanmıyorum çünkü ev sizin değil. Normal bi yerde olsa belki sorun olmazdı ama yazlık olunca 1 hafta biri 1 hafta öbürü derken gelen giden bitmez. Annesi babasıda gelip kalmaya hak görür kendine
Sonuçta orada oturun dedikleri zaman o ev bizim olmuyor mu artık? Böyle düşünmezler mi

O yolu gelip giderken yakit masrafini hesaplayin. Orasi madem 2+1, su anki evden cikip isyerine yakin daha uygun fiyatli 2+1 tutun. Aradaki fark yakittan cikar zaten

Devir fırsatları değerlendirme devri..

O zaman buraya çok bakmayın. Herkesin aile dinamiği farklıdır.

1 sene dayanır. Birikimi için uğraşırsınız sonra kendi evinize geçersiniz.

Normalde hiç girmiyorlar ama 3 senedir kapısı açılmamış. Annesi babası çok yaşlı abisinin biri şehir dışında gibi gibi
Gidin oturum o zaman ev alın evi kiraya verirsiniz kirası biraz katkı sağlar kredisine. Borç kolaylaşırsa da kendi evinize geçerainiz. Bana bir nevi fırsat gibi geldi. Ama tabi yol zor olursa iş için o kötü. Birkaç hafta orada kalıp işe gidip gelin denemiş olursunuz

Her gün gidiş geliş toplam 100 km de yakıt masrafınız da artacak. Tabii ki kira kadar etmez ama düşündüğünüz kadar karlı olmayabilir. Ne kadar sürede ev alabileceğinizi düşünüyorsunuz

Sonuçta orada oturun dedikleri zaman o ev bizim olmuyor mu artık? Böyle düşünmezler mi
Hiç sanmıyorum, insanlar bi anda dönüyolar. Sizin hikayeye çok benzer durumu yakın bi arkadaşım yaşadı ki onların ki 10 senedir kilit vurulmuş eski bi evdi. Mutfağı banyoyu geçin pencerelere kadar her şeyi değiştirip çiçek gibi yaptılar, oturulcak gibi değildi çok çok eski müstakil ev taş yerler öyle düşün(yazlık ev). 1 sene dolmadan 10 saat uzaktaki kardeşler birden küçük kardeşlerini hatırladılar bi düşkünlük bi gelelimler özlemeler, öyle manipüle ettiler ki kızın evinde biri gitti biri geldi kum yıka çocukların peşini topla derken eşiyle boşanma aşamasına geldiler. Bu arada eşide bizim arkadaşımız senelerdir tanıdığım insanın tavırlarına öyle şok olduk ki, çünkü adam kardeşlik adı altında manipüle edildi üstüne anne babası kardeşiniz orda artık kapısını çalın vs diye darladı. Bedava hizmetçi bedava tertemiz edilmiş yazlık.
Neyse çok uzun ama sonuçta barıştılar, davadan döndüler. Ne zaman böyle konu olsa bi ürperme geliyor bana.
Çünkü o karısını ezdirmez diye kefil olacak kadar bildiğimiz bi arkadaşımızdı

Siz olsanız ne yapardınız?
Ben olsam aç yaşayacağımı bilsem kimsenin hiçbirşeyine bulaşmadan kendi yol haritamı çizerdim. İlla ev sahibi olmak istersem mümkün olduğunca küçülürüm. 1+1 e kadar bile...

Biz 15 yıl boyunca bizim olduğunu sandığımız bir dairede oturduk. Ama işlerimiz bozulunca kiraya başka bir yere geçince aslında hiçbirşeyin bizim olmadığını anladık. O daireyi yıllarca boş tuttular yine de kirasını alın bile demediler. O işler öyle olmuyormuş. Rahatlıkla ödeyecekken ev almadığı için eşime çok kızgınım o da aşırı pişman ..

Ben olsam arabayı satar üzerine altınlarida koyar ödeyebileceğim kredi miktarına göre bir ev alırdım.Eğer oturacağım evi alamazsam ilerde satabileceğim bir ev alır kiraya verir olduğum yerden kıpırdamazdım.Borcu bitince satıp istediğiniz evi alırsınız.Ben evliliğimi huzurumu riske etmezdim

Hiç sanmıyorum, insanlar bi anda dönüyolar. Sizin hikayeye çok benzer durumu yakın bi arkadaşım yaşadı ki onların ki 10 senedir kilit vurulmuş eski bi evdi. Mutfağı banyoyu geçin pencerelere kadar her şeyi değiştirip çiçek gibi yaptılar, oturulcak gibi değildi çok çok eski müstakil ev taş yerler öyle düşün(yazlık ev). 1 sene dolmadan 10 saat uzaktaki kardeşler birden küçük kardeşlerini hatırladılar bi düşkünlük bi gelelimler özlemeler, öyle manipüle ettiler ki kızın evinde biri gitti biri geldi kum yıka çocukların peşini topla derken eşiyle boşanma aşamasına geldiler. Bu arada eşide bizim arkadaşımız senelerdir tanıdığım insanın tavırlarına öyle şok olduk ki, çünkü adam kardeşlik adı altında manipüle edildi üstüne anne babası kardeşiniz orda artık kapısını çalın vs diye darladı. Bedava hizmetçi bedava tertemiz edilmiş yazlık.
Neyse çok uzun ama sonuçta barıştılar, davadan döndüler. Ne zaman böyle konu olsa bi ürperme geliyor bana.
Çünkü o karısını ezdirmez diye kefil olacak kadar bildiğimiz bi arkadaşımızdı
cok haklısınız. zaten evliliği bozan böyle durumlar, para pul 3.kişiler. bu duruma düşmek istemiyorum hayatım boyunca da kendi ailem dahil kimseye minnet etmedim, her şeyi kendim yaptım. zaten içimi cok huzursuz ediyordu bi türlü ikna olamıyordum o yüzden o evde oturmamaya karar verdim. azıcık aşım kaygısız başım..

Back
X