kiradan kurtulayım derken

catherineblake

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2015
167
105
18
38
merhaba arkadaşlar burada konu açmayı düşünmemiştim ama sizlere de fikir sormak geldi aklıma... geçen yıl kayınvalidem ve kayınpederim izmirde 3 katlı tripleks bir daire aldılar yazlık niyetine aldılar denize sıfır falan kışın fazla insanı olmayan ama yazın ragbet edilen bir yer... bu yaz bizde gttik eşimle ev son derece güzel muhitte öyle evi anlatıyorum cunku kv kp evi cok severek aldılar ve orada yasamayı cok sevıyorlar geldıler ıstanbula mutsuzlar keske gelmeseydık falan dedıler...gelelim konumuza. eşimle maddi sıkıntılarımz var evet evimiz 1300 tl kira bizi haliyle zorluyor kayınvalidem ve kayınpederim bizimle konusmak istediklerini söylediler gittik onların isntanbuldaki evlerine yerlesmemiz konusunda fikir verdiler onlarda izmire taşınacak ve arada özellikle kışın yoğun zamanları bize geleceklerını soylediler. eşime mantıklı geldi yazın 6 ay kapalı kalan istanbuldaki ev hem değerlenmiş olacak hem kiradan kurtulacağız diye...ama ben karamsarım hiçbrzaman benım evım diyemeyeceğim geldiklerinde belki rahat edemeyeceğim 1-2 ay gelırız denıyor ama süresi uzayabılır tabi sorunlar çıkarmı çünkü eşimin ailesiyle hiç sorun yaşamadm mesafeden mesefeler kalkınca iş kötüye mi gider...ama bir yandan da maddiyatı dusunuyorum bebeğim olsun istıyorum maddi sıkntılar yuzunden karar bıle veremıyorum... siz olsanız ne yapardınız kızlar?

edit;
kızlar sizlerinde fikirleri sayesinde kesin kararımı verdim. asla onlarla oturmayacağım eşimle çok büyük kavga ettik ama kabul ettirdim sonunda. bebeğim olmasını istiyorum en büyük etken bu kabul etmememde ki bebeğim için söz sahibi olacaklar belki bebek var diye uzun süre gitmeyecekler ve ben buna katlanamam... şimdiden doğmamış bebeği sakınıp kıskanıyorum doğduğunda buradaki arkadaşlarında yaşanmışlıkları gözümün önünde olarak çok sıkıntılar çıkacak belki geçim sıkıntısını bile arayacağım... sizlere çok teşekkür ederim farklı bakış açılarınızla görmemi sağladınız iyi ki varsınız!...

Son düzenleme:

kirasi daha uygun bir eve tasinmaniz mümkün degilmi? Sizin yerinizde olsam kayinvalidemlerin evine tasinmak istemezdim, 1-2 aydan 6 ayda olabilir ve bu durumda sende ses cikaramassin, sonucta onlarin evi

kirasi daha uygun bir eve tasinmaniz mümkün degilmi? Sizin yerinizde olsam kayinvalidemlerin evine tasinmak istemezdim, 1-2 aydan 6 ayda olabilir ve bu durumda sende ses cikaramassin, sonucta onlarin evi
oturdugum muhıtte kiralar hep boyle 1000 tlye bıle bulamıyorum bulsam cıkacagım

Benzer bir durum kuzenimin basina geldi,yilin 4 ayi kayinvalide kayinpeder gorumce ile oturacakti ,kiralar ates pahasi kendi evimizi aliriz kira odemeyiz diye cazip geldi tabi ki ,ama sadece o 4 aylik gelmelerinde bile anlasamadilar bu bir ev üstüne ev olmuyor kayinvalideni en iyi sen tanirsin ama hic gelmemeleri gibi bisey olamaz mi yani izmir sicak memleket bu evi size verseler tamamen

onlardan böyle bırsey bekleyemem ki söylemem bıle cunku zaten fedakarlık yapıp gıdıyorlar oraya gecınemedıgımızı gorduklerı ıcın yanı brde kp le eşim anlasamıyor mumkun değil 2 aydan fazla aynı evde yasayamayız biraz riskli bir durum

eşimin işine en yakın yer bırde eşim o semtte doğmuş büyümüş başka bır yere gıtmem dıyor

Eşin arkandan iş çeviriyor bana kalırsa.
Bu ne kapris böyle
Hem karnım doysun, hem pastam dursun.

Kadın başımıza saatlerce yol gidiyoruz işimize
Ayrıca doğduğun yer değil, doyduğun yer demişler.

Eşin kendi rahatı için seni ateşin içine atıyor, pes.

eşimin işine en yakın yer bırde eşim o semtte doğmuş büyümüş başka bır yere gıtmem dıyor

bence bu durumda esinizinde fedakarlik yapmasi gerekiyor, dogum büyüdügüm semtten gitmem demek bence biraz bencilik bu durumda ve Isyerine yakin olan baska muhittlerde vardir kesinlikle.

Siz calisiyormusunuz? sayet calismiyorsaniz öyle bir imkaniniz varmi?

izmir kışın bile sıcak oluyor istanbula oranla gelmelerine bile gerek kalmaz. bende izmirde yaşıyorum. nerede olduğunu söylersen kış hakkında bilgi verebilirim.özelden yaz istersen

yapınla alakalı bir durum bu. herşeyi kafana takıp üzülebilecek bir potansiyelin varsa kabul etme.
çalışıyorsan ve kendi dogrularını ön planda tutarak hareket eden biriysen yılda 2 ay kabul edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…