Kiram çok fazla,düşündüğüm mantıklı m ı?

simeron

TATLIŞ'yla çok mutlu :))
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
516
6
118
37
Merhaba arkadaşlar,

Aklıma takılan bir konuyu paylaşmak istiyorum,görüşlerinizi almak istiyorum. Şimdi şöyle ki, ben 4.5 aylık evliyim ve kirada oturuyoruz. Aslında ev almak istiyoruz ama peşinat sıkıntı. Altınlar tam karşılamıyor. Ve başka şekilde üstünü tamamlama şansımız yok.Benim ailemin durumu müsait değil kardeşim üniversite okuyor ve masrafı bi hayli fazlaca. Eşimin aileside eşyaların kredisini ödedikleri için mümkün değil maalesef. Ben şuan çalışmıyorum. Arama sürecindeyim. Soruma gelmek istiyorum. Biz burda 3 katlı bir eski binada oturuyoruz. 30 yıllık nerdeyse... Evin içi fena değil laminant doğalgaz falan.. ama borular hep içerden geçme olduğu için ne kadar temizlesemde psilik börtü böcek oluyor.. sinirlerim bozuluyor.. banyomun tavanu rutubet olmaya başladı ayrıca sildim temizledim değişen bişey yok.. nitekim biz bu eve ayda 650+17 tl si aidat olmak üzere 667 tl veriyoruz.. ve bu hem bize hem çevremize çok geliyor.. eşimin ve benim arkadaşlarım burası için fazla olduğunu söylüyorlar ki bencede öyle. Buna doğalgaz faturası katılacak kışın e elektriği suyu masrafı.. ev sahibi yeni sene zam da yapar.. hani semtide iyi değil muhit iyi değil. Biz eşimle beylikdüzü esenyurt tarafındaki projelere bakıyorduk ev için ama yukarda da dediğim gibi peşinat sıkıntıydı bizim için.. bizde şöyle düşündük o taraflarda uygun kiralık ( 400--450-500) evler bulduk sfır daireler yeni binalar iki tanesini gezdik hatta.. banyosu wc si herşeyi tertemiz.. acaba diyorum kiraya çıksak o tarafa.. hem ev almak için birikimi rahat yaparız çünkü kira düşecek hem de adam gibi temiz bi evde otururuz.. böyle yeni evliliğimden bişey anlamıyorum valla..hele ilk zamanlar wc de örümcek öldürmekten fenalık geldi orta büyüklükte :S ve korktuğum şeydir börtü böcek... velhasıl,sizce düşündüğüm mantıklı mı ? 667 tl den 400-450 lik bir eve çıkmaya değer mi? yeni bina sıfır daire.. şu yeni yapılanlardan... bir de o tarafta oturan var mı? metrobüste bitti bitecek o tarafa o açıdan da iyi olacak diyorum... ama sizlerin fikir ve bakış açılarınızı almak istedim....

çok mantıklı düşünmüşsün bencede taşın çünkü eline kalan 217 tlyi kenara koyarsın sonra birikince peşinat yapar yeni bi ev alırsın canım bence gayet mantıklı umarım Allah kalbine görede ev verir by

çok mantıklı tabiki cnm şimdi öyle bi zamanki kuruş hesabı yapıyosun heleki kiradaysan geriye kalan gene bir ihtiyacınızı karşılar niye fazladan para veresin ki

metrobüs geliyo ama benim bildiğim ulaşıma yakın evler orada da çok pahalı. eğer sizin baktığınız evler ulaşım konusunda problem etmiyorsa taşının tabiki.

e5 e yakın mahallelelere bakıyoruz zaten bikaç tane bulduk sahibinden gayet güzel ve temiz evler.. eşim metrobüsle gittiği için işe daha iyi olur onun için.. zeytinburnunda oturuyorum kızlar merter tarafına yakın kısmında... ve kesinlikle birikim olacak bende işe başlayacağım elimize fazladan 500-600 birikimlik kalır onuda altınlarımın üstüne biriktirsem bi seneye peşinat çıkar iye düşünüyorum .. tabi en sıkıntı kısmı taşınmak nakliyesi vs vs napalım katlanırız ona.. en azından daha avantajlı bir seçim olur

canim aslinda düsündügün cok mantikli 250 milyon kadar fark var arada azda degil tabiki ben yurdisinda yasadigim icin istanbulu pek bilmem aslinda ama ablam beylikdüzünde oturuyo bi kac ay oldu tasinali ama inanki cok sikildi ordan sirf ordan kacmak icin isini bile birakmayi düsünüyo isinden dolayi tasinmisti ama cok sikici bir yer bende bu yaz gittim evine dedigin gibi yeni yapilmis sifirdi daha girdiginde ilk bakista temiz guzel gözüküyo ama yinede beklentinin altinda aslinda hazir mutfak vardi dolaplari birbirine sürtüyo,laminantlari bi garip yapmislar aslinda orda ustalar cok kötü calismis tabiki hepsi ayni degildir ama yinede bi daha bakmaya gidersen herseye dikkat et diye yaziyorum aklinda bulunsun ama en önemli sorun ulasim atiyorum ablamin eminönünde bi isi ciksa istanbula gidiyorum diyo:)Istanbulda yasamasina ragmen ve yol 2 saat sürüyo tabi isiniz gücünuz oralara ykinsa daha kolay olur ama alisveris yeri nerdeyse hic yok canim sikildi bi disari cikicam desen pek fazla gidebilicegin yer yok.Hevesini kirmak istemem ama bende bildiklerimi yazayim aklinda bulunsun canim hayirlisi neyse o olsun hakkinda

Ben beylikdüzünde oturuyorum caddeye cok yakın bir yerdeyim benim binada daireler en az 800 TL ye kiraya veriliyor ki 7 yıllık falan bina.O fiyatlara nerelerde buldunuz bilmiyorum çok arkalardaysa caddeye cıkmak ayrıca sorun olabilir sizin için

baktığımız evler esenyurt tarafında bu arada.. işte ne bileyim güzelyurt mh cumhuriytet cad falan bucarfur bahaus arkası falan metrobüse yürüme mesafesinde.. beylikdüzü daha uzak kalıyor.. ay kızlar bilmiyorum ama bi çözüm şart bize ne yapska nasıl yapsak diye düşünüyoruz

evet konu sahibinin dediği gibi o yerlerde kiralar o fiyat yalnız ulaşım ve sizin için oradan buraya taşınmak hayal kırıklığı olabilir.semt değişikliği anlamında sölüyorummm.

Çok iyi düşünmüşsün bence de..Şu anda ödediğin kira anlattığın ev için çok fazla..Aslında orta gelirli bi aile için fazla,borular dışarda olsa da ben 200 m2 3+1 şehrin göbeğinde 550 ye oturuyorum ama o kadar fazla geliyo ki +30 tl aidatla...seneye tayin isteyecek olmasak 350-450 arası 2+1 eve taşınmayı düşünüyorduk..Ama 1 sene sonra tekrar taşınma yaşamak istemedim çol çocuk... İyi fikir seninki. Aradaki fark az da değil üstelik

bilemiyorum... sonuçta bende hemen hemen 5 aydır istanbulda yaşıyorum ve gerçekten güzel bir evde daha doğrusu temiz bi binada oturmak istiyorum.. malum m.köy tarafları falan çok pahalı.. e bi seneye yakın ev almak için gerekli şartlarda yok mecbur bu yolu seçtik ama halen karar aşamasındayız...

Bence taşınma. Çünkü taşınmak başlı başına ayrı masraf açacak ve bu sırf nakliye parası değil. Banyo takımını yeniliyorsun, avizeyi değiştiriyorsun derken o senelik kurtaracağın parayı peşin peşin harcamış olacaksın, muhtemelen banka hesabında eksiden gideceğin için dolusuyla faiz yiyeceksin ve ne olursa olsun bahsettiğin taraf hala şehir merkezi değil. Ulaşım o bölgede hala sıkıntılı. Ben senin yerinde olsam oturduğum yeri değiştirmeden iş bulurum, ev sahibimle de konuşurum zam yapmaması için (hatta indirim yaptıran akrabam var ) Bunları dener, bir süre birikim yapar sonra kendi evime geçerim. Bazı bankalar 25 yaşın altındaysan evin %95ine kredi veriyorlar. Onları araştırabilirsin. Tabi dediğim gibi yaşın tutuyorsa...

Bu arada taşınmak gerçekten çok daha masraflıya geliyor. Bende bu kış taşındım. Hazır elimde varken bir kaç eşyayı değiştireyim dedim avize, halı, ocak falan derken. Ufak tefek şeyler ama 4bin liram uçtu gitti

şuan oturduğum ev 3+1 çok büyük bir odayı kullanmıyoruz bile ve fazla fazla eşyam var.. geçerken extra bişey almayı düşünmüyorum ona göre bakıyoruz biz bu eve geçerken 650 den 600 e bile düşürtemedik çok direndik ama düşmedi.. kendi kızının kirasına veriyor bizim kirayı karşılıyor yani asla düşmez.. bankaları çok araştrdık gittik konuştuk vs vs 25 bin civarı olması şart elimizde nakit hemde.. valla bu devirde herşey çok zor yav..taşınmak masrafı düşündürüyor bizi zaten...

Canım şu 25 altı ev kredisi veren bankalar hangileri?

Tam olarak bilgin var mı ?

şimdi taşınmak için peşinat, nakliye, su elektrik vs. açtırmak herşey para. heleki istanbul için! madem 2 nizde ev almak için kararlı ve azimlisiniz. bence ev için dairenin tamamını kredi cekin.(bu şekilde satılan ilanlar var) ödeme koşullarını istediğiniz gibi secersiniz zaten. kiraya vereceginiz paranın biraz daha fazlasını kendi eviniz için ödersiniz. ev sahibi olmak kolay değil tabiki sıkıntı çekersiniz ama kendi evinize sahip olursunuz. daha sonrasındada aldıgınız evi satarsınız,üstüne gene kredi çekip sıfır yeni ve daha güzel bir ev alırsınız:)

Canım şu 25 altı ev kredisi veren bankalar hangileri?

Tam olarak bilgin var mı ?

Finansbank ve Yapı Kredide var diye hatırlıyordum ama YKBde yok, Finansın da kredi sayfası açılmıyor. Ama YKBYe bakarken evin %100 kredisinin çekildiği kampanyayı buldum ve gayet mantıklı ona bakabilirsin istersen.

bu uygulamayı ilk defa duydum link atabilir misiniz yasak değilse

Canım Toki'nin de evlerini ödeme koşulları gayet uygun onları da düşünebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…