Kırgınım....karışığım...

SEHER YILDIZI

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.376
5.624
773
Yazsam mı , yazmasam mı bilemedim. Aslında ne yazacağımı da bilmiyorum. Ne anlatsam ...Nasıl anlatsam...
Yaklaşık 6 senelik evliyim. 5 yaşında bir oğlum var. Eşimde bende özelde çalışıyoruz. Oğluma anem bakıyor ve benim evimle annemin arasında 2 dolmuş var ve özellikle kışın çok zor oluyor gidip gelmesi. Oğlum çok hasta olduğu için, soğuktan , terlemekten filan....

kışın genelde annemlerde kalıyoruz , eşimin buna bi itirazı yok ama yinede ev ev üstüne olmuyor. Ve eşimden çok ben rahatsız oluyorum.
Neyse asıl mesele eşimin kendisi.... Nasıl desem daha doğrusu işi....
hemen hergün mesaide kalır , pazarları mesaisi vardır, yok demesini bilmiyor herhalde.... bende mesaide olduğunu sölediğinde cepten değilde iş yerini ararım. Güler burdayım der....
İçimdekileri anlatamıyorum ki....
Eşimle çok konuşamayız , ben konuşurum o sıkışırsa yada sinirlenirse kalkar gider..Bu beni deli ediyor. Birşey paylaşamıyorum. Adam gibi bi aktivitemiz yok. Sinemaymış dışarda yemek yemekmiş bunlar bizde hiç yok. Hep yorgun , hep iş hep iş....
Daha geçen cumartesi iş yerime geldi uzun uzun konuştum. Eksiklerimizden , yanlışlarımızdan , benim istediğim onunla olmasını istediğim evliliğin bu olmadığından.....
Saatlerce konuştuk haklısın dedi.
ocak 3 te yıl dönümümüzdü. ben ondan eksrta bişiyle beklemiyorum ki ama bi sarıl bi güzel cümle kur bi kutla. Yok...Gece yatmışız bana diyo ki eeee bugün yıl dönümümüz yaaa eeee yani.... yok birşey...Benim özel günümü bile kultarken çekiniyo yada çekinmek değil de kendisini ifade edemiyor.
9 unda doğum günümdü. Gündüz konuştuk mesai yok dedi ki varsa bile haber verir.
Bende diyorum ki yıl dönümüden sonra en azından kutlar , ne bileyim güzel bir söz söyler....
Gece 11 oldu yok ortada. Aradım mesaideyim dedi bende helal olsun sana dedim kapattım....
Gece gelmiş bi mendile Doğum günün kutlu olsun.Seni seviyorum yazmış...Gülsemmi ağlsammı bilemedim. Halada konuşmuyorum.
Derdim doğumgünüm yıldönümüm değil. Bana değer vermesi , beni anlaması....Benden oğlundan daha fazla zaman çalmaması...
Hayatı paylaşamıyoruz anlatabildim mi....
çok iyidir , kötü bi alışkanlığı yoktur , bildiğim ve şahit olduğum bi yanlışı olmadı. Bazen laf arasında senle birlikteyken yanlış yapacak kadar şerefsiz karaktersiz değilim der..(ben çok üstüne giderim)
seviyorum eşimi. Ama nasıl desem anlatamadığım yada ifade edemediğim bişiyler eksik.

canım bence hiç canını sıkma oda sizin için çalışıyor,bu sosyal yaşantı burada okuduğum çoğu kişide yok bende dahil.bizimki hafta sonu evde onuda evde olduğu halde çıkaramıyorum dışarı.bazen kendi isterse çıkartıyor sağolsun evlilik doğum günü onu hiç sorma hediyeleşme yok onuda geçtim özel günümüz olduğunu hissetmiyorum bile.ortamı ben kendim yaratıyorsam oluyor yani hafta sonu dışarı çıkmak istiyorsam alır oğlumu giderim eşimin çıkarmasını beklemem, o bile mutluluk veriyor.boşver sende kendinii üzme al oğlunu git sıkılıyorsan huzurunu bozma bunun dışında eşinde bir sıkıntın yoksa.benimde eşim yönünden çok şanslıyım yani kötü hiçbir alışkanlığı yoktur,işi biter sağda solda gezmez eve gelir burda okuduklarımdan sonra bizim kocalarımız melek canım

Son düzenleme:

Yorumun için çok teşekkür ederim. Evet halime şükrediyorum aslında. Memnuniyetsiz biri değilimdir. Minicik bi şeyine bile tav olurum ,mutlu olurum. Annem bana hep kadir gecesi doğmuşsun çok şanslısın eşinden dolayı, Ağzı var dili yok der. Ama bazen ben o sessizlik içinde boğuluyorum.
Çok şey istemiyorum ki. Arkasında farklı bi beklenti olmadan sadece sarılsın , dizine yatırsın , laf olsun diye değil gerçekten merak ettiği için halimi hatrımı sorsun... Ufak gibi gözüken ama benim kendimi değersiz hissettiğim şeyler...
Mesale birşeye kırılırım , tavır yapar küserim. Baktı ki tavırlıyım o da konuşmaz. Ama neye kızdım neye küstüm bilmez. Küsmüyüz küsüz....
Barışmakta bi şekilde bişiyler bahane olur ya oğlum ya başka bişiy konuşuruz. Arkasından ne derdimiz var ne sorunumuz var bi konuşalım varsa bi sorun çözelim demez. Sebebi belli olmayan bi küslük sonra da barışma....Öyle devam eder kaldığı yerden....

Sıkılmakta haklısınız bana kalırsa
Hergün ne mesaisi bu ? Ne işi yapıyor ?
Bir de mesai ücreti alıyor mu cidden ?

Bir de yol uzak ve hava kötü de olsa çok çok zaruri durumlar hariç kesinlikle evinize gitmelisiniz..

İlaç deposunda çalışıyor. Mesaide kaldığı zamanalar arıyorum iş yerini. Dayım ve kuzenimde orda çalışıyorlardı kuzenim ayrıldı. Onlarda bu durumdan çok şikayetçi. Bordrosuna bakıyorum mesai saatlerine ondada bi sıkıntı yok.
Yani başka bi yerde olduğundan şüpelenmiyorum. Eğer yapıyorsada Vebali günahı kendi boynuna , kendi kaybeder ama şuan için öyle bir şüphemde yok , böyle düşünmeme de sebep olacak bi davranışı yok.

Tek zaruretimiz oğlum. Ateş sendromu denen zıkkım vardı. Sürekli ateşlenir 4 5 gün ateşli olur. bu 15 günde bi tekrarlanırdı. Arabamız yok , dolmuşlardada perişan oluyor ateşliyken zaten binemeyiz dolmuşa o yüzden. Ama kesinlikle herkes evinde olmalı....

ben olaya şu çerçeveden bakıcam
eşiniz belkide ailenizde kalmak istemiyor başka çare olmadığı için kabul ediyor
ayrıca o evde durmamak için mesaiye falan kalıyor
gözden ırak olan gönüldende oluyor bu durumada alışmış bence
size değer verme gereği duymuyor (sizi üzmek istemem ama aklıma geldi üzdüysem özür dilerim)
çocuğunuz 5 yaşında kreşe falan verebilirsiniz anaokulu hatta

Yok yorumlara eleştirilere açığım ben.
Sizin söylediklerinizi de çok düşündüm. mesale en basiti ailemle aramda bi sorun olsa bir iki gün gitmesem eşim ısrar eder gidelim diye. Ailemi çok seviyor ve çok iyi anlaşıyor. Ben onun yerinde olsam dayanamazdım başka birilerinin yanında. Anneme yakın ev tutalım dedim, rahatsız olabileceğini bunun da çok normal olduğunu.... Yani söylediğiniz herşeyi konuşuyorum dediğim gibi ailemin yanında kalmaktan ötürü bi sıkıntısı yok çünkü ailesinden çok fazla dışa vurulmuş bi sevgi görmemiş ailem ve annemde kendi oğlu gibi sever değer veriri o yüzden bi sıkıntısı yok. evde olduğumuz dönemlerde 2 gün evde duramayız annemlere gidelim der.
Bu arada bu olay bu kış için geçerli. Daha önce anneme yakın oturuyordum ama ev aldım o yüzden yeni yani.

Kendi evimizde olduğumuz dönemlerdede mesaisi var. Dayımdan bilirim gece 4 lere kadar çalıştıklarını anlatır. Günlerce haftalarca....YAni sadece eşim değil dayım kuzenim de aynı....(Aynı firmadalar)

Maddi olarak sıkıntılarınız var mı ?

Maddi olarak sıkıntımız şöyle...Ev kredisi ödüyoruz . Oğlumu kreşe versem benim aldığım nerdeyse kreşe gider. Çalışmamın pek bi espirisi kalmaz. Eşimin mesaiye kalması bütün çalışanlar kalıyor mesaiye. ama yıl sonu, ay sonu , bilmem ne derken bazen günlerce kalıyor.Ekstra olarak sen kal dediklerinde kalamam diyemiyor. Hastaneye bile gitmez ki izin isteyip te yüz göz olmayayım diye.... Buna kimse kötü bişey söylemesin iş yerinde yeter...

En kötü erkek tembel erkektir.Bir arkadaşım var eşi yıllarca hiç çalışmadı
yan gelip yattı öyle zor ki anlatmak çok uzun sürer.
Sizin eşiniz yazık çalışıyor didiniyor gezecek hali kalmıyor.
Özel gün kutlamaların da ise eşiniz belliki utangaç yada çoğu erkek gibi önemsemiyor
gereksiz buluyor.Önemli olan bir gün değil geri kalan 364 günde yaşadıklarınız
size önemsiz gelebilir ama bir alışverişe gidince elinizdeki poşetleri yorulma ben taşırım diyip
elinizden alması size adaletli hassas yaklaşımları size sevgisini göstermenin başka yollarıdır.
Yoksa tut bir gün çiçek al kutlama yap ertesi gün arkasından 40 türlü dolap çevir bu sevgi değildir.

bence mesaiye kalmak işine geliyordur. altında bişley aramayın bence..

neden işine geliyordur; düşünsenize kendi evinizde kalmıyorsunuz. haliyle çok bi neşeli olmasını beklememek gerek. nasıl ki biz bayanlar kayınvalide yanında rahat edemiyoruz oda öyledir, normaldir.

bence bütçenize göre bir kreşe yazdırın çocuğunuzu, kişisel gelişimi açısından da iyi olur.

Teşekkür ederim yorumun için. Haklısın aslında. Ben sadece özel günlerimi kutlamadığı için stem etmedim zaten...Onlar örnekti. Evet eşim merhametlidir. Evde kaldığımız dönemlerde mesela ben hiç bulaşık makinası boşalttığımı hatırlamam.Sevmediğimi bilir Benle Sofra kurar , temizlik yapar , sofrayı kaldırır yani ben erkeğim iş yapmam yemek hazırlamam demez.Sevmediği yemekleri bile"işten gelmişsin yapmışsın yemem deyip nankörlük edemem de yer".Cimri değildir , Asla alınmış verilmiş harcanmış hesabı yapmaz. Şimdi annemlerdeyiz eve ne yapıyorsa annemlerede aynını yapar. Kardeşlerimin harçlıklarına kadar sorar. Sürekli annemin parası varmı , eksiği ihtiyacı var mı diye sorar. Yani çok iyidir de....
Ben biraz ilgi bekliyorum sanırım...

Eşinizi olduğu gibi kabul etmeye çalışın.
Bazı insanlar sevgisini gösteremez,
İfade edemez demekki eşiniz de böyle bir insan.
Sizi anlıyorurum insan kadın olarak kendini özel , değerli hissetmek istiyor , sevildiğini bilse bile duymak istiyor.
Madem eşiniz yapamıyor bunları ondan beklemeyin siz yapın
Yemek planlayın , sinemaya bilet alın.
Bunlara zamanla alışır.
Çok iyi ve çalışkan , evine bağlı bir eşiniz var, kusuru bu olsun bu açığını da siz kapatmaya çalışın arkadaşım.

Teşekkür ederim yorumun için. Sanırım böyle sözlere ihtiyacım varmış. Haklısınız...

kesinlikle benim eşimde belli etmez ama başkalarına eşim şöledir böledir diye çok anlatmıştır duyarım yani bu bile beni mutlu eder.içinde taşıdığına adım kadar eminim seni seviyorum kelimesini 14 yıl önce duymuştum sonra hiç duymadım olsun huzurum yerinde iyi yanlarını görerek yaşamak bana huzur veriyor.

aslında kocan çok iyi biri gerçekten en azından seni düşünüyor.
benim eşim tabağın bardağın yerini bile bilmez bırak makine boşaltmayı mutfaktaki abur cubur çekmecesi dışında hiçbişeyden haberi yoktur. para hesabı yapmaya çalışır ne aldın ne verdin maaşı ne yaptın?
bi kaç defa sordu ve ağzının payını aldı bir dahada sesi çıkmadı
sen evet ilgi bekliyorsun.
kreşler pahalı demişsin ben kızımı devletin bağımsız anaokuluna verdim 3-6 yaş arası ve fiyatıda gayet uygun 200tl
öyle biyere verirsen iyi olabilir.

Bizde kredi ödediğimizden anlayabiliyorum durumunu
Henüz çocuğumuz yok ve bizimde ailelerimiz yakın değil diye ikinci el de olsa bi araba alalım önce diyoruz ama illa birşey çıkıyor.. Nasip bakalım..

Kayınvaliden çok mu uzak ? Yakınsa arada o baksa mesela soğuk karlı günlerde en azından
Ordan eve dönmeniz çok daha kolay olur
Üç beş zamanlada birşeyler biriktirebilirseniz minik bi araba alabilirsiniz, en azından çocuğunuzu onla almaya gidersiniz..

Ama mesai konusunda eşiniz hayır demeyi öğrenmeli yeri geldiğinde, hep evet dedikçe üstüne yenisini eklerler madalya filan takmazlar yani..

ben oğlumu kreşe verdiğimde emekliyordu.aldığın paranının hepsi kreşe gitsin boşver sen kimin için çalışıyosun çocuğun için değilmi.?bende işe girdiğimde bana nerdeyse hiç kalmıyordu ama sigortam yatıyordu zamanla maaşım arttı oğlum büyüdü ebediyyen bu parayı verecek değilsinya?

Altı senelik bir evlilikte bu saydıklarınız öyle kıymetli ki, içinde bulunduğunuz için çokta farkında değilsiniz belkide.
İlgi konusu kişiden kişiye çok değişiyor; kimisi ilgiye boğuyor, kimisi eşiniz gibi göstermekte güçlük çekiyor.
Bu konuda ne çok şikayet ederseniz eşinize karşı eşiniz o kadar gösteremez hale gelir duygularını.

Kayınvalidem başka şehirde ve daha evliliğimden beri 1 kere gelmiştir evime. Soğukturlar , gelmezler gitmezler yani. Burda olsada bakmazdı galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…