Kırgınlık üstüne kırgınlık(eşim)

Çiftlerin birbirlerinden başka karşı cinsle iletişimde olmamaları veya kıskanılacak boyutta yasak koymaları çok saçma bana göre. Hiç birşeyi bu kadar sahiplenmemek gerekir. Ben de kıskancım ama eşim değil. Ama kıskanmamam gerektiğini, kıskanmanın mülkiyetçilik olduğunu, eşe saygısızlık ve hakaret olduğunu, vs. eşim öğretti. Artık kıskanmıyorum.

Çiftler birbirinden bağımsız kız-erkek farketmez arkadaşlık edebilmeli. Buna sakın müdahale etmeyin. Ben de sokakta parkta mahallede bir dünya evli erkekle sohbet ederim. Benim kafamda bir art niyet yok ama demek ki o kişinin eşi benim hakkımda neler düşünüyordur.

Biraz rahat olun. Bir kadınla konuşması demek sizi aldattığı anlamına gelmez. Yada tam tersi. Bu sizi yıpratır. Evliliğinize zarar verir. Hayat iki kişi arasında geçmiyor. Etrafta bizim dışımızda da insanlar var. İletişim halinde olmak, insanın özgüvenini güçlendirir.

Gerçi sizde bu durum çift taraflıymış. Konuşup bunu aşmanız gerekir bence.

İnanın işte, markette, sokakta, parkta, bahçede insan gibi medenice iki kelime sohbet ettiğim insanların sizin gibi aşırı kıskanç eşleri olmasından o kadar korkuyorum ki anlatamam. Sırf kendi başıma iş açılır diye yani, başka bir şey değil.

Hanımefendi ne var bunda? Gerçekten ne var? Kucak kucağa mı gördünüz bu ne tepki? Kendi hayatınızı zorlaştırıyorsunuz durduk yere ya..

Bence fazla abartıyorsunuz, sakın olup olayın gayet normal olduğunu düşünün, ha tabi kendisininde aynı tepkiyi verecek olması da anormal bana göre, sizler hiç kimseyle tekken görüsmeyecekmisiniz, rahat olun biraz, sevismedilerya bahçede bidaha kine sizde inip yanına tanışın bayanla

Kadinin erkeğini
erkeğin kadinini sahiplenmesi ( bu kelime itici lakin yerine bir sey bulamadim )
Cok dogal hatta zaman zaman onore edici
Fakat komsu kadina merhaba dedi , eczacıya güldü,hostese bakar misiniz derken sag elinin işaret parmağını dudagina götürdü (saka degil bunu diyene tanik oldum )
Bunlar hastalıkli ruh habercisi kusura bakmayın.
Kimse kimsenin tapulu malı degildir
Ne geride durun uçup gitsin ne ensesinde bitiverin .
Kendine özgüveni olmak da kıskançlığa sebebiyet veriyor.çünkü sahip olma duygusu fazlalaşıyor
"Her sey benim koca da benim /kadin da benim"
Yaklaşan olursa 3 metreden alırım kokusunu der gibi yapmayın böyle

Konu sahibesi ; tehlike arz ediyorsa siz de iştirak edin park sohbetlerine .
Küsmek bahane beraber hareket şahane

Ne kadar da saçmalamışsınız eşiniz sizden saklamamış ki tanıştığını söylemeyebilirdi kötü niyeti olsa ayrıca nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz kadın da evli ve çocuğu var ne yani herkes eşinizi elinizden alacak yani size göre nasıl bir güven yoksunluğu.

Eşiniz arkadaş olabileceğinizi söylemiş ne var bunda. Tekrar karşılaşınca da konuşmuşlar hayret valla ben çalışıyorum karşı cinsten arkadaşlarımız var gülüyoruz konuşuyoruz eşim bana öyle bir yaptırım yapsa çok bozulurum. Ayrıca kavga ettiğiniz konuyu da anlatmamışsınız belki de siz haksızdınız bilmiyoruz ki. Şu eşlerinizi kafese koyacaksınız yakında.

Şunu bir anlasanız evli olabiliriz ama eşlerimizin işyerinde de çevresinde de konuştuğu selam verdiği kadın arkadaşları olabilir. Bizim de işyerinde erkek arkadaşlarımız var yani maksat muhabbet. Evlendi artık hiç bir kadınla konuşamaz yanında duramaz yapmayın Allah aşkına. Bir de tamam ben tanışıcam kadınla demeniz sonra çok garip bir tavır. Kesin göz koymuştur kadın kocanıza.

kendi adıma kesnlikle dalga geçmiyorum gayet ciddiyim,
eşinizin komşuyla konuşmasını kıskanacak kadar kıskançsanız, bu adamı nasıl tek başına dışarı gönderiyorsunuz?
hiç toplu taşıma aracına binmiyor mu, kimsenin yanına oturmuyor mu, biri yol sormuyor mu, marketten, pazardan alışveriş yapmıyor mu, hepsini geçtim çalışmıyor mu bu adamlar, gün içinde hiç mi kimseyle diyalog kurmuyor?
nasıl tahammül edebiliyorsunuz bu duruma?

Kaç tane kadın çocuğuyla parka gittiğinde birini tavlamaya çalışır üstelik karşı karşıya oturuyormuşsunuz. Kadına yaptığınız çok ayıp eşinize de aynı şekilde.Bu zihniyetteki biri beni affetmesin daha iyi yani. Parkta kadın erkek hepimiz konuşabiliyoruz çocuklar hakkında çok yaramaz, kaç yaşında, kreşe gidiyor mu vs. Ayıp düşündüğünüz.

Eşini arkadaşı sanıp sıfır kıskançlıkla yorum yapan bayanları dikkate bile almak istemiyorum hint kumaşıyla alakası yok insan sevdiğini kıskanır fazlası takıntı haline gelir. En doğrusunu yapıyosun kıskanmak en büyük hakkın ya kısasa kısas yap ya da karıya ayar ver takipteyim. :*

kızımı dışarı genelde eşim çıkarır. hatta kreşten o alır, o götürür. toplantılara o katılır ki bir sürü anne arasındaki tek baba o olur. ve kızımın arkadaşlarının annelerini ben tanımam ama o tanır. Hiç kıskanmak gelmedi aklıma. Ve hala da ben bunda kıskanılacak bişey olduğunu düşünmüyorum. Kıskanıyosan sen götür o zaman. çünkü bu doğal gelişen bi süreç oluyor ebeveynler arasında

Karıya ayar ver derken?
Karı?

Kisas derken ?
Karı derken ?
Oh my god derken ben ;

Ben de çok kıskancım ama bu olayda bi şey göremedim. Adam da hemen gelmiş yanına zaten

Sinirim bozuldu valla he kadın he karı fark ne?
kime veriyor ayarı.bahçedeki kadınamı.
asansördr bahçede gördüğümüz insanlara kocalara ada mı selam vermeyelim.
sizin gibi özgüvensiz şimdiye kadar bişey olamamış evlendim kocam buldumcuk lar yüzünden.

şimdi şöyle ki. ben de kıskancım ve empati yapıyorum, birinci kez uyardığım halde ikinci kez aynı kişiyle sohbete durur gülüşür vs ise ben de çok sinirlenirdim. ama çıldıracak bişey yok ortada. yeniden güzel bir dille uyarırsınız. bazen bu tarz yakınlaşmalar eger sık tekrarlanırsa bir süre sonra tehlikeli olabiliyor, o konuda hakverebilirim. ahmet altanın bir romanında buna benzer bir olay geçiyordu.yine böyle sitede otururken tanışan ve ikisi de evli olan iki kişi vardı ve aralarında tutkulu bir aşk başlıyordu o bir kurgu olabilir ama benim yaşamdaki düsturum hayatta her şey olabilir. o yüzden uyarınızı yapın ve kendinize işkence etmeden gözlemleyin.

Yani adam o şekilde yapıyosa kadında kısasa kısas aynısını yapabilir ve sanki hayvan ismi kullandım kadın veya karı ne fark koca karı derken gayet normal mi?
Allahim
Konustukca batiyor Titanic misali
Hayvan ismi diyor ...
Artik karı koca dahi kullanilmiyor aybalam.yani Edebiyat ve Türkce dersine kadar girmek istemem ama durum bu
Yakisik almadi sadece ondan hayret ettim
Bir de kisas da olmaz sanki .ne dersin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…