Kırık sonrası ayağımın üzerine basamıyorum :(

mrvkys

Hiç sevmemişsin beni aşk...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2012
805
38
318
Selam kızlar :) Hızlı cevap almak için buraya açtım konuyu.

Geçen ay yılbaşından 2 gün önce evde ayağımı burktum ve kırıldı. Bugün çıktı alçı. Şuan üzerine basamıyorum hala destek alarak yürüyorum zar zor. Ayak tabanım iğne batırır gibi ağrıyor. Ne yapmam lazım? Bunu yaşayan varsa cevaplasın lütfen... Dışa doğru basıyorum. Tam ayağımı basamıyorum yürürken. Sabunlu suyla falan yıkayarak yumuşar mı ? Geçer mi ağrısı ?

Birde geçen yılda dizim kırılmıştı aynı sağ bacak. Bu sefer sağ ayağım kırıldı yani. Neden her düşmeye kırılıyor anlamıyorum. Ben peynir, zeytin, yumurta, yoğurt, ayran falan onları hiç yiyemem ( Ayranı içemem ) Vitamin eksikliğinden mi kırılıyor acaba ? Kilom baya var ama kemiklerim çok güçsüzdür. Onları yemeden başka ne yapabilirim ? Sadece süt içebiliyorum ama o sokakta satılandan içemiyorum kokuyor. Arada da kaşar peyniri yiyebiliyorum tostla beraber. Kırıkların bunlarla alakası olabilir mi ?

Cok gecmis olsun oncellikle ayni seyi bende yasadim eylulde ayagimi burkdum sanirken megersem kirik olusmus bir bucuk aydan fazla alciyla dolastimsonrasinda alci cikinca cok zorlanmadim saolsunn esim ayak bandaji aldi kenarlari metal destekli iki ay kadarda onla gezdim medikalcilerde satiliyor biraz pahali ama deger bence bu arada bende peynir yumurta gibi seyleri yiyemiyorum midem kaldirmiyo calsiyum tabletlerden iciyorum

Teşekkür ederim canım sana da çok geçmiş olsun.İnşallah bir daha yaşamayız. Allah göstermesin çok zor ya. https://www.google.com.tr/search?q=...ment_destekli_ayak_bilekligi-130.html;500;500 Böyle bir şey mi bandaj dediğin ? Bende yiyemiyorum hiç yemedim midem bulanıyor küçükken verdiler tabi ama yiyemedim hiç. Kalsiyum tabletinin adını yazar mısın canım rica etsem ? Faydası var mı ? Kemikleri güçlendiriyor mu ? Kilo falan aldırmıyor değil mi ? Eczaneye gitsem verir mi yoksa doktorun mu yazması lazım ? Çok soru oldu kusura bakma :)

Evet bandaj bunlardan calsimax iacin adi doktora yazdirmana herek yok direk eczaneden alabilirsin kilo konusunda bisey diyemiycem ben arada aklima esince bi iciyorum

Evet bandaj bunlardan calsimax iacin adi doktora yazdirmana herek yok direk eczaneden alabilirsin kilo konusunda bisey diyemiycem ben arada aklima esince bi iciyorum

Kilo aldın mı peki içtiğin süre içinde ? Kan değerlerine falan baktırdın mı hiç kalsiyum ihtiyacını karşılıyor mu ilaç ?

Canım geçmiş olsun. Ben 2yıl önce sağ ayak tarak kemiğimi kırdım( bir hafta alçıda kaldı, doktor çıkardı. Hiç basamadim. Bandaj kullandım. Kontrolde doktor tekrar alçı erken çıkarmışız dedi yaptırmadım tabi. Aylarca sizladi. Hala ara ara yoklar sağolsun. Doğal besinler önemli. Bende hiç tüketmem. O nedenle kemikler hassaslaşiyor maalesef ki( umarım çabuk iyileşirsin. Balık ve bamya yeme bu aralar. Allah şifa versin.

Ayak burkulunca kırılır mı yaa ilk defa duydum çok geçmiş olsun. BEnce o besinleri yiyemiyorsan doktora git öyle tedavi gör çünkü bi burkulmayla kırık oluyorsa durum kötü allah korusun ileriyi de düşünün hamilelikte sizi düşünemiyorum bile... Doktor söylemedi mi tekrar nasıl basacagınızı? Bende bir kere trafik kazası geçirmiştim allahtan sadece elim incindi alçıya alındı alçı çıktığında eklemler donmuş sıcak suda masaj yapa yapa açılmıştı. Sıcak suda var bir keramet :)

Kilo aldın mı peki içtiğin süre içinde ? Kan değerlerine falan baktırdın mı hiç kalsiyum ihtiyacını karşılıyor mu ilaç ?

Kilo almadim .sanirim kilo yapmiyo kan degerlerimede baktirmadim bilmiyorum ne alemdeyim ama faydasi oluyor gunde bi tane suyun icine atilip iciliyo calsiyum ihtiyacini karsiliyo

Teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun canım. Ayağım alçıdayken 2 kere balık yemiştim hamsi ama bir şey olur mu acaba ? Ondan mı sızlıyor şimdi acaba sanki kırık gibi ağrıyor. Doktor alçıyı çıkarıp yürü dedi bana hastahanede ağrırsa tekrar yarım alçıya alırım dedi ama yürürken sadece iğne batırır gibi ağrıyordu şimdi baya bileğim falanda ağrıyor inşallah kaynamıştır ya Amin canım sağol.

Geçen yılda böyle üzerimi değiştirirken bir düştüm dizim döndü kırıldı iç bağları koptu. Geç anladılar bunu 6 ay gecikmeli ameliyat falan oldum 1,5 2 ay alçıda durdu kaslarım eridi anca 1 yılda iyileştim derken şimdi de ayağım kırıldı. İnşallah kaynamıştır ya ben alıştım yavaş yavaş iyileşir inşallah ama kaynamadıysa diye düşünüyorum. Hayatım boyunca yemedim onları hemen bir yerim kırlıyor böyle. Ortopediye dedik ama ilgilenmedi. Yiyecek diyor atıyor başından. Hangi bölüme gitmem lazım canım bunları yemiyorum diye. ? Evet ya ilerde hep kırılırsa böyle Allah korusun ya. Doktor tamam artık yürü istediğin gibi dedi. Ben ağrı yok dedim sadece biraz var dedim oda olur dedi iğne gibi batıyordu ilk çıktığında. Sana da çok geçmiş olsun canım inşallah bir daha yaşamazsın. Bende geçen yıl dizimi öyle sıcak suyla açmıştım yine yapayım o zaman.

Kilo almadim .sanirim kilo yapmiyo kan degerlerimede baktirmadim bilmiyorum ne alemdeyim ama faydasi oluyor gunde bi tane suyun icine atilip iciliyo calsiyum ihtiyacini karsiliyo

Tamam canım sağol bilgilendirdiğin için. Bende alırım belki böyle olmuyor yoksa.

CAnım gerçekten baya ciddi o zaman senin durumun ben hastanede aile hekimine gitmiştim kan tahlili yaptırmak için demir ve b12 eksikliği çıkmıştı kalsiyum değerleri kan tahlilinde çıkıyorsa sende öyle yap. En son çare eczacıdan iste. Ayrıca süt peynir filan yiyemiyorsun ya meyveli sütleri, sütlü tatlıları da mı yiyemiyorsun? Benim babaannem de yiyemezdi yoğurt filan şimdi kemik erimesi hastalığı var her gün ağrı çekiyor ihmal etme hiçbirşey sağlığından önemli değil eğer imkanın varsa özel bir hastaneye git

Canım balık ve bamya kırık bölgeyi kaydırıp yanlış kaynamasina sebep olabilirmiş. Yapışkan madde içerdiği için. Balık yağlı olduğu için yine aynen kaydırma yaparmış. Doktorum demişti. 2 yıl oldu benimde hala sizlar. Ben iş yerinde koltuktan kalkarken ayağımı burkup kırdım yürürken ayağımın katlandığını hissediyordum resmen. Sabırlı ol geçecek canım):::

Sağlık ocaklarındaki aile hekimi değil mi ? Sadece süt içebiliyorum onun dışında yoğurt peynir zeytin yumurta falan hiç yiyemiyorum. Hangi bölüme gideceğimi bilsem gideceğim ama işte. Ortopediciye demişti annem bunları yemiyor kızım ne yapalım diye mal doktor getir ben yedireyim diyor dalga geçti aklınca. İnsanı pişman ediyorlar.

Of ya keşke yemeseydim. Derlerdi zaten kırıkken balık olmaz diye hiç inanmazdım. Of ya bugün yürürken kırık gibi ağrıyordu kesin balıktan oldu. Senin hala ağrıyor mu canım yürürken ? Bende normal yürürken kaydım düştüm hep böyle düşersem ben napacağım ya ? 2 yıldır bir ygs lysye hazırlanacağım olmadı bu yılda kaldım kesin hiç çalışamadım yatarken 1.5 ay böyle geçti. Seneye yine kırarsam diye düşünmekten deli oldum ya. İnşallah geçer canım , inşallah bir daha yaşamayız.

Geçmiş olsun. Allah şifa versin...
Haftada bir kaç kez kelle paça çorbası yemelisin..
Kesinlikle ihmal etme. İçemiyorum ıyy deme :)
Hurafe bunlar diyenlere aldırma. Haftada bir iki kez iç... Kesinlikle faydası olacaktır.

Canım bir iki balık yeme ile olmaz hemen. O ağrı normal bir ağrıdır. Evet benim ayağım ara ara sızlar. Ayrıca lütfen biraz pozitif ol. Tekrar kırılacak diye şartlama kendini. Dikkat et kendine herşey güzel olacak inşallah

Keşke öyle dediğinde tepkinizi koysaydınız o nasıl bir terbiyesizlik öyle şeytan diyor vur ağzının ortasına.... Her mahallede olan aile hekimliğinde laboratuvar var mı bilmiyorum canım. BAzı mahallede hastane varsa aile hekimliği orada oluyor. Ama sen dahiliyeye git en iyisi doktora söyle tam kan sayımı yaptırmak istediğini nedenini filan. Yine aynı espiri ile karşılaşırsan ver ağzının payını. DEvlet hastanelerinde önce dahiliyedeki doktora görünmek gerekiyor kan tahlili için o yönlendiriyor diye biliyorum. Internetten baktım da kalsiyum değeri kan tahlilinde çıkıyormuş

Biyokimya Tahlilleri

CA: Kalsiyum Endokrin ve metabolik bozuklukların değerlendirilmesinde kullanılır. Ayrıca kemik için de önemlidir. Kemik metastazları, akromegali gibi durumlarda kalsiyum düzeyi artarken D vitamini eksikliği, magnezyum eksikliği, kronik böbrek yetmezliği gibi durumlarda kalsiyum düzeyi azalır.

alçı çıkarıldıktan sonra röntgen çekilmedi mi?

isterseniz varsa başka bir ortopedi doktoruna gidip sorunu anlatıp röntgen isteyebilirsiniz.

Alçınız çıkarıldıktan sonra röntgen çekilmedi mi benim kardeşimin kolu kırılmıştı, 2 aya yakın alçıda kaldı kırık ve çatlak çok olduğu için alçısı çıktıktan sonra röntgen falan çekildi fakat kolu alçıda kaldığı için kolunu uzatıp açamıyordu,ortopedi doktoru fizik tedaviye gönderdi fizik tedaviden sonra tamamen iyileşti.sizde doktorunuza danışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…