Selam kızlar :) Hızlı cevap almak için buraya açtım konuyu.
Geçen ay yılbaşından 2 gün önce evde ayağımı burktum ve kırıldı. Bugün çıktı alçı. Şuan üzerine basamıyorum hala destek alarak yürüyorum zar zor. Ayak tabanım iğne batırır gibi ağrıyor. Ne yapmam lazım? Bunu yaşayan varsa cevaplasın lütfen... Dışa doğru basıyorum. Tam ayağımı basamıyorum yürürken. Sabunlu suyla falan yıkayarak yumuşar mı ? Geçer mi ağrısı ?
Birde geçen yılda dizim kırılmıştı aynı sağ bacak. Bu sefer sağ ayağım kırıldı yani. Neden her düşmeye kırılıyor anlamıyorum. Ben peynir, zeytin, yumurta, yoğurt, ayran falan onları hiç yiyemem ( Ayranı içemem) Vitamin eksikliğinden mi kırılıyor acaba ? Kilom baya var ama kemiklerim çok güçsüzdür. Onları yemeden başka ne yapabilirim ? Sadece süt içebiliyorum ama o sokakta satılandan içemiyorum kokuyor. Arada da kaşar peyniri yiyebiliyorum tostla beraber. Kırıkların bunlarla alakası olabilir mi ?
Geçmiş olsun. Allah şifa versin...
Haftada bir kaç kez kelle paça çorbası yemelisin..
Kesinlikle ihmal etme. İçemiyorum ıyy deme :)
Hurafe bunlar diyenlere aldırma. Haftada bir iki kez iç... Kesinlikle faydası olacaktır.
Canım bir iki balık yeme ile olmaz hemen. O ağrı normal bir ağrıdır. Evet benim ayağım ara ara sızlar. Ayrıca lütfen biraz pozitif ol. Tekrar kırılacak diye şartlama kendini. Dikkat et kendine herşey güzel olacak inşallah
Keşke öyle dediğinde tepkinizi koysaydınız o nasıl bir terbiyesizlik öyle şeytan diyor vur ağzının ortasına.... Her mahallede olan aile hekimliğinde laboratuvar var mı bilmiyorum canım. BAzı mahallede hastane varsa aile hekimliği orada oluyor. Ama sen dahiliyeye git en iyisi doktora söyle tam kan sayımı yaptırmak istediğini nedenini filan. Yine aynı espiri ile karşılaşırsan ver ağzının payını. DEvlet hastanelerinde önce dahiliyedeki doktora görünmek gerekiyor kan tahlili için o yönlendiriyor diye biliyorum. Internetten baktım da kalsiyum değeri kan tahlilinde çıkıyormuş
Biyokimya Tahlilleri
CA: Kalsiyum Endokrin ve metabolik bozuklukların değerlendirilmesinde kullanılır. Ayrıca kemik için de önemlidir. Kemik metastazları, akromegali gibi durumlarda kalsiyum düzeyi artarken D vitamini eksikliği, magnezyum eksikliği, kronik böbrek yetmezliği gibi durumlarda kalsiyum düzeyi azalır.
alçı çıkarıldıktan sonra röntgen çekilmedi mi?
isterseniz varsa başka bir ortopedi doktoruna gidip sorunu anlatıp röntgen isteyebilirsiniz.
Alçınız çıkarıldıktan sonra röntgen çekilmedi mi benim kardeşimin kolu kırılmıştı, 2 aya yakın alçıda kaldı kırık ve çatlak çok olduğu için alçısı çıktıktan sonra röntgen falan çekildi fakat kolu alçıda kaldığı için kolunu uzatıp açamıyordu,ortopedi doktoru fizik tedaviye gönderdi fizik tedaviden sonra tamamen iyileşti.sizde doktorunuza danışın.
bak canım yemen lazım en azından GNC den vıtamın al
Geri zekalı , havalı bir şey zaten sinir oldum o gün mal onu mu diyoruz biz tahlil falan olsa kana falan baksak derdimiz adam bizle alay etti. Bizim sağlık ocağındaki baya hastane gibi orada var sanırım. Ama dahiliye ye gitmek daha mantıklı çok teşekkür ederim araştırdığın için :) Yok bu sefer cevabımı veririm.
Onları yemem mümkün değil tabi büyük konuşmayayım ama zor yani. Biri karşımda yerken bile midem bulanıyor. Vitaminlerle bu işi hallederim inşallah. Doktor tavsiyeli almak daha doğru değil mi canım gncyi ilk defa duydum. Sen kullanıyor musun canım ?
Sıcak su! Asla. Doktorum buz uygulaması yaptırdı bana günlerce. Oturduğum yerden ayağımı öne arkaya sağa sola cevirmemi istedi. Yanlış bilgi vermek istemem ama ben bu şekilde tedavi gördüm. Benim sağ tarak kemiğim kırılmıştı( yine doktoruna danış derim.
Rica ederim canım. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun. Doktora gittiğinde sonuçları bildir bize de ben merak ederim :))
gnc sıtesınden bakabılırsın once dr gıd neye vucudun eksık ogren
gnc asehırlerde avmlerde subelerı var ney eksıgın varsa al yada gnc kendı sıtesınden alırsan al s
ama su unutma her uc ayda bir 15 gün aralıklı bırkman lazım ne kullanırsan bobreklerın dınlenmesı lazım
Doktora sormayı unuttum bunu ama geçen yıl dizim kırıldığında da ameliyattan önce de sonra da sıcak su yapmıştım. Bugün yine yaptım bir kere. Kireçlemiştir diye düşünüyorum. Sıcak su iyi gelmez mi kireçlediyse. Hastanede bir adamda demişti sıcak su iyi gelir diye. Ne yapsam buzu da mı denesem acaba ?
Tatlım keşke doktoruna sonraydın. Kulaktan duyma olmaz( benim doktorum buz demişti. Ama sende nasıl olur durum bilemiyorum. Bence danis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?