Kırıkkale'de kocası(!) tarafından öldürülen masum anne...

Konumuz savunmasız şekilde yavrusu ile kalmış bir insan ve bu insan benim, sizin kısaca hepimizin gözünde masumdur, aksini iddia eden zaten insanlığı ve merhameti olmayan biridir. Dolayısıyla masum dememizde , başlığı bu şekilde açmamızda ne gibi bir sıkıntı olabilir?
Kocasını aldatmış olması ile masumiyet şuan konumuz dışı ve bunlar arasında ne gibi bağ kurulabilir ki şu durumda? bence bu durumla bağdaştırarak bir zihniyet inşa eden siz oluyorsunuz, üzgünüm :KK43:
Hukuk aynı zamanda zamanda sosyoloji mezunu biri olarak uzun uzun anlatacağım bunu ilk fırsatta

Kardesinin aciklamasini okudum rahmetlinin babasini da oldurecekmis aramis telefonla tehdit etmis. Cocugunu bile yilda en fazla 5 kez gormek istiyormus. Kisacasi canı sıkılmış öldürmüş. Ne de olsa bir anlik ofke yok iyo niyet yok pismanlik bilmem nesi faydalanacak biliyor

Hapishanelerde aynı suçu isleyenleri aynı kogusa koyarlar. Hırsızlık suçu işleyen birini canavar hisle adam öldürme suçu işleyenin kogusuna koymazlar.
Fedai baran şu anda herhangi bir mahkum kogusunda değil. Hatta yüksek güvenlikli bir yerde tutuluyor. Dolayısıyla öldürülmesi veya yaralanması söz konusu değil.

şimdi yeni haber geldi yaralıymış şerefsiz ama ağır değilmiş başka cezaevine nakledeceklermiş sanki gittiği yer onu ayakta karşılayacak
Belli olmaz. Namus temizledi davasina destekcisi cok olur. Yemin ederim yuruyen cahiller ya. Utaniyorum bu insanlarla ayni havayi solumaktan oksijen israfi. İcim parcalandi o cocuha

yalandır inşallah hemen ölmesin çünkü

yalandır merak etme, su an onu nasıl koruyacaklarini şaşırmışlardır. zaten orada ona hiçbirşey yapacaklarını sanmam, kadın yaralıyken can çekişirken kimse bisey yapmamis izlemiş, adam hala orada küfürler ederken kimse birşey yapmamis iceride de kimse birşey yapmaz. o memleketin zihniyeti ortada malesef.

Hapishanelerde aynı suçu isleyenleri aynı kogusa koyarlar. Hırsızlık suçu işleyen birini canavar hisle adam öldürme suçu işleyenin kogusuna koymazlar.
Fedai baran şu anda herhangi bir mahkum kogusunda değil. Hatta yüksek güvenlikli bir yerde tutuluyor. Dolayısıyla öldürülmesi veya yaralanması söz konusu değil.
Ne kadar güzel,yüksek güvenlikli demek. Asıl korunulmasi gereken,vahşice katledildi,katledilmesi gereken yüksek güvenlikle korunuyor demek. Helal olsun.

Sözlük başlıklarını okurken başlıkta yazdığım haberi ve detaylarını gördüm.
Haberin içeriği ; bir kafede, kızının gözleri önünde eşi tarafından boğazından bıçaklanan ve böyle bir sonu asla haketmeyen bir anne. Çok etkilendim,hiç mi hiç tadım ve yok aşırı üzgünüm. Aynı zamanda nefret doluyum. İnanın nefret doluyum.

İyi bir gelecek sağlayamayacağı ihtimalini düşünerek çocuk sahibi olmak konusunda kararsız kalan bir sürü insan varken 10 yaşındaki kızının gözleri önünde bu insanlık dışı davranışı sergileyen adama(!) ne söylenebilir! Hangi ruh hali yaptırabilir bir insana bunu! Ya inanın çıldırıyorum. Kötü sonla biten film sahnesi bile insanı etkilerken bu gözler önündeki gerçek bir son ya son, yaşanan bir son! Hem de aynı yastığa baş koyduğun, yıllarını verdiğin eşin tarafından sana reva görülen son!! Kızına asla unutamayacağı bir travma yaşatan o babayla (!) ve onun zihniyetinde olan insanlarla aynı dünyayı paylaşmak istemiyorum!! Artık dayanamıyorum, katlanamıyorum bu haberlere..

Maalesef bu canilerden korunamayan kadınlarımıza elimiz uzanmıyor, uzanamıyor.... ama o masumlar için elimizden ne gelebilir, annesinin gözü önünde ölmesine şahit olmuş masumlara ne yapabiliriz biz. sinirlerim alt üst. olan her olay öncekilerle beraber katlanıp büyüyor gözümde.. Çok, çok üzgünüm..

Düzenleme: Başlık eski kocası(!) olacak
Ahh nereden başlasam,ne desem bilmiyorum o kadar öfkeliyim ki bir o kadar da üzgün! sabahtan beri ağlamaktan içim dışına çıktı,video'yu izledim kadının kanlar içinde çırpınıp ben ölmek istemiyorum deyişi,kızının annesine bakıp ağlayarak çaresizce anne lütfen ölme deyişi hâlâ kulaklarımda çınlıyor,o görüntü hiç aklımdan,gözümün önünden gitmiyor. Rabbim ailesine sabır versin çocuklarına yardım etsin çok zor Allah mekanını cennet etsin.
Şu erkek egemenliği bir son bulmalı artık,bu kaç kadın öldü böyle hem de evlatlarının gözleri önünde yeter artık yeter. Lütfen erkek anneleri çocuklarını iyi, güzel yetiştirsin. Sen erkeksin,sen yaparsın,erkeğe birşey olmaz mantığıyla büyütmesinler. Bir insana,bir kadına,her hangi bir canlıya,doğaya hayvanlara nasıl davranacağını,nasıl iyi bir birey olunabileceğini öğretsinler,şeyleriyle övünmeleriyle değil de, merhamet ve vicdanlarıyla ön planda olmayı aşılasınlar. Her şeyden önemlisi Allah korkusu ile yaşamasını,en ufak bir hatada bile insanların canının nasıl yanacağını ve bunun da gün gelip Allah tarafından hesabını sorulacağını öğretsinler.Çünkü eğitim önce evde başlar.Kısaca insan olmayı anlatıp,öğretip öyle büyütsünler.

Ben hala o an ne yapılabilirdi diye düşünüyorum. Yaralıyı yere yatırıp kesiğe biraz baskı uygulamak ve acilen yardım çağırmak acaba O'nu hayatta tutabilmek için yeter miydi.. bilgi verecek bir sağlıkçı var mı burada
Yere yatırılıp ayakları kaldırsaydı, saglam bir tampon yapılsaydı havlu benzeri şeylerle, uzeride iyice ortulseydi kadıncağız belkide yaşayacaktı. Ulkede herkese ilk myardim öğretilmeli. Cok üzücü keske orda olsaydım da yarasini sarsaydım diye üzülürken birinin durup video çekmesi, diğerlerinin koşarcasına kaçması icimi daha da eziyor.

Back
X