Kırılmakta haksızmıyım kızlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi bebek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
432
16
68
Bursa
Günaydın arkadaşlar. Dün akşam kayınvalidemle eşim hesap kitap yapıyorlardı. Evleneli 7 ay oldu. Ailemden ayrı şehirde olduğum için eşim sağolsun annemle rahat konuşabilelim diye taraftarsel hattı almuıştı. Ayda14 tlye. İki ay kullandıktan sonra tarife ücretleri değişti 22 tl oldu. Bayram izni vs derken geçen ay maaşının çoğu gitti ve faturalarını ödeyemedik. Şimdi İki tane birikmiş faturaları var. Faturası çok geldi diye biz bu hatları kapatmaya karar verdik. Ama kapatmak için de ayrıca 50 tl ödememiz gerekiyor. İşin içine bu ayda girince, ödeyeceğimiz toplam para 250 tl oldu.
Dün akşam borçları konuşurken kaynanam bunu duyunca esip gürlemeye başladı. Diğer taksitleri ödemiycem, bu ay maaşını alıp bana veriyosun o telefonları kapattırcam. Enayimiyim ben. Bu resmen ben yiyemiyorum al sen ye parası. Gibi şeyler söyledi. Ben aliyle çok kırıldım. Daha önce ona karşılık verdim diye tartışmıştık. Arada eşim üzülmüştü diye hiç sesimi çıkarmadım. Hiçbişey demeden odama geldim. Eşime babamlara söyliycem onlar ödesinn faturaları dedim. O da babamlara mahçup olmaktan çekindiği için kabul etmedi. Ama bu konu benim içime büyük dert oldu. Ya eşimden habersiz bi arkadaşımdan borç bulup ödiycem, yada babamlara söyliycem. Babam duysa bu durumda olduğumu hem o faturayı öder hemde bu ailede böyle para sıkıntısı çektiğimi düşünüp bana her ay para gönderir. Ona da durumumu çok belli etmek istemiyorum. Adam zaten elinden geldiği kadar para vermeye çalışıyor bana. Bu durumda ne yapalıyım?

Son düzenleme:
evet doğru dediniz alın birinden borc ödeyin kimsenin ağız kokusunu cekmeyin boşuna

sen annenlerle konuşuyosun da fatura geldi diye delirmiştir o k.v. kendini çok zora sokmayacaksan kendin öde. ailene söyle derdim ama arada eşin sıkıntıya girer, erkekler için bu tarz şeyler çookkk önemlidir, kırma eşini gıcık k.v. için. en iyisi eşine de söyle kendiniz ödeyin.

sen annenlerle konuşuyosun da fatura geldi diye delirmiştir o k.v. kendini çok zora sokmayacaksan kendin öde. ailene söyle derdim ama arada eşin sıkıntıya girer, erkekler için bu tarz şeyler çookkk önemlidir, kırma eşini gıcık k.v. için. en iyisi eşine de söyle kendiniz ödeyin.

Kayınvalidem vermeyecek zaten parasını. Eşim maaşını alınca hanımefendi parayı alıp taksitlerimiz ne durumda diye kendisi ödeyecekmş.

Canım haklısın ama, Genelde nasıl insanlar cimriler mi? yani tek bu olaysa eğer, sıkıntıda olduğunuz için biraz fazla tepki vermiş olabilir.
Eğer babanlardan istersen ve bunu kayınvaliden bilirse, başka bir ihtiyacında da babasından istesin mevzusu olabilir.

kvaliden niye karışıyoki o mu kazanıyomuş parayı. Evli yetişkin insanlarsınız bu kadar müdahale etmesine izin vermeyin.

Canım haklısın ama, Genelde nasıl insanlar cimriler mi? yani tek bu olaysa eğer, sıkıntıda olduğunuz için biraz fazla tepki vermiş olabilir.
Eğer babanlardan istersen ve bunu kayınvaliden bilirse, başka bir ihtiyacında da babasından istesin mevzusu olabilir.

Yerine göre çok savurgan yerine göre çok cimri. Evet babamdan istersem ya o da kırılır mahçup olacağı için. Yada herzaman babamların parasıyla bişeyler yapmamı bekler.
Bende tanıyamadım daha kendisini...

kvaliden niye karışıyoki o mu kazanıyomuş parayı. Evli yetişkin insanlarsınız bu kadar müdahale etmesine izin vermeyin.

Kocam annesinden korkuyo sanıırm. Karışmasına müdahale etmemesinin başka açıklamaası olamaz.

Kayınvalidem vermeyecek zaten parasını. Eşim maaşını alınca hanımefendi parayı alıp taksitlerimiz ne durumda diye kendisi ödeyecekmş.

Saçmalık ama yaptıgı oğlu evlenmiş çocuk değilki maaşı elinden alıp kendi ödemeye çalışması ne alaka siz beraber hesabınızı yaparsınız zaten eşinle ona ne oluyoki :47: :47:

Kocam annesinden korkuyo sanıırm. Karışmasına müdahale etmemesinin başka açıklamaası olamaz.

canım .eşini karşına al konuş böyle olmaz diye söyle. Siz daha yeni evlisiniz bi yuva kurdunuz hesabı kitabı siz karı koca kendiniz yapacaksınız. Kvalidene düşmez bu eşin çok pasif biri sanırım inşallah konuşarak halledersin.

Yerine göre çok savurgan yerine göre çok cimri. Evet babamdan istersem ya o da kırılır mahçup olacağı için. Yada herzaman babamların parasıyla bişeyler yapmamı bekler.
Bende tanıyamadım daha kendisini...

Evet hem babanların da aklı sende kalacak, hemde mahçup olan tek eşin olacak. Aynı evde oturunca para konuşması hep olacaktır :( zaten. Ama kv deninde, eşinin aldığı maaşı bilmesine izin vermeyin, küçücükte olsa kenara saklayın, böyle durumlarda kimsenin lafını duymayın.

Evet hem babanların da aklı sende kalacak, hemde mahçup olan tek eşin olacak. Aynı evde oturunca para konuşması hep olacaktır :( zaten. Ama kv deninde, eşinin aldığı maaşı bilmesine izin vermeyin, küçücükte olsa kenara saklayın, böyle durumlarda kimsenin lafını duymayın.

Eşime bunu defalarca söyledim. Ama yapmıyo. Vicdanı rahat etmezmiş.

Eşime bunu defalarca söyledim. Ama yapmıyo. Vicdanı rahat etmezmiş.

Şimdi hamile hamile, sen üzüldüğün için vijdanı rahat mı? acaba :( Eşinle sakin sakin konuş 50-100 kenara atmassak hep bu lafları duyacağız, ayrıca o para onun alın teri annesi de olsa kimseye hesabını vermek zorunda değil.

bizde evliliğimizin ilk birkaç ayı sıkıntı çektik. bazı borçlarımızı ödeyemiyecek duruma düştük. halbuki bende eşimde çalışıyoruz. ama oldu olan. eşim ve ben ailemden yardım istemedik. eşim gitti arkadaşından borç aldı. ve borcumuzu kapattık. elimiz bollaşıncada arkadaşına ödedi...

eşin neden k.validenle hesap kitap yapıyor. hesap kitabı siz ikiniz yapmalısınız. sizin kendi yağınızda kavrulmayı öğrenmeniz lazım. bazı taksitleri k.validen mi ödüyor. o ödese bile sizin ödediklerini karışmaması lazım.

aynı evdemisiniz k.validenizle??.. onu kaçırmışımda...

Back
X