Kırkı Çıkan yada Çıkmayanlar Eşlerinizle birlikte oluyormusunuz???

• Konu Sahibi Konu Sahibi KüçükAnne_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ya utaniyorum emme nedim yazicam ula
ben cok ozledim esimi tek iliski icin degil koklamasi opmesi yanasmasi biliyorum bunlar olabilir emme iste anladiniz siz onukaydirigubbakcemile
simdi bu 40 gun bitsin ole mi yapsam yoksa bitmeden yapabilirmiyiz :uhm:
namaz ve oruc falan yapabilirmiyim
uf kafam iycene karisti heeeeeeeemirmirmirmir

mrb küçük anne sorun dikkatimi çekti cnm kırkın çıkmadan eşinle beraber olmazsn

KIZLAR CÜNÜPKEN EBBEK EMRİZME KONUSU HEPIMIZIN KAFASINI KURCASLIYOR GALIBA BIKAÇ BİŞİLER BULDUM BELKI FAYDALI OLUR..

FARUK BEŞER DEMİŞ:
Cünüpken çocuk emzirmek haram değildir. Ancak çok duyarlı insanlar manevi temizliği de hesaba katarlar ve bedenin fiziki ihtiyaçlarını gözettikleri gibi manevi ihtiyaçlarını da gözetirler. Gıdalar çeşitli sebeplerle beden için maddi olarak sağlıklı olmayabildikleri gibi, manevi açıdan da sağlıklı olmayabilirler. Bu sebeple böyle bir titizlik elbette çok güzeldir ve manevi duyarlılığı hassas insanlar yetiştirme adına çok anlamlıdır. Hatta farz, vacip ya da sünnet olmamasına rağmen sırf bu duyarlılık için çocuğunu abdestsiz hiç emzirmeyen bayanlar bile vardır ve bu tavırlarıyla takdir edilecek bir iş yapmış olurlar. Ama bu elbette farz ya da vacip değildir. Bu sebeple bazı insanlar böyle bir detaya önem verirken asıl yapmaları gerekeni unutmamalıdırlar. Mesela bile bile vaktinin namazını kılmayan bir bayan çocuğunu üç kat abdestle emzirse dahi bu yine bir şey ifade etmez.

ALINTI:Cünüpken Çocuk Emzirmek

*Soru:

Cünüpken çocuk emzirmek câiz midir?

*Cevap:

Fetvâ olarak elbette caizdir. Çünkü cünüp ya da âdetli olanın yapamayacağı

işler bellidir ve çocuk emzirme bunlar arasında yoktur. Ancak mümkün olsa,

bunu yapmayanlar daha kârlı çıkarlar. Şöyle de diyebiliriz: Bu hâlde çocuklarını

emzirenler, bununla haram bir iş yapmış olmadıkları için bir zarar görmezler,

ama çocuklarını emzirirken dahi maddî ve mânevî temizliğe riayet edenler

bunun karşılığını kesin görürler. Allah (cc) bunu hesaba katar ve bu kadar

titizlikle helâl ve temiz süt emmiş olan çocuk büyüdükçe mâneviyatı daha

güçlü olur, duyarlılığı artar. Bunun ispatı zor olsa da böyle olduğu en azından

kuvvetle muhtemeldir.

Alıntı sorularla islamiyet sitesi.

e 40 cikmadan iliskiye girmek neymis bi zahmet :))

e 40 cikmadan iliskiye girmek neymis bi zahmet :))

canım kırkının çıkması illa 40 günü dolduracağın anlamına gelmez.azami süre 40 gündür.senin kanaman bitmiş akıntında temizlenmiş ise lohusalığın sona ermiş demektir.ne yapsan caizdir:) şu bilgileride kopişliyorum senin için:

Lohusalık kanı kesilince kadın boy abdesti alır ve ibadetlerini yapmaya başlar. Kocası ile cinsel ilişkiye de ancak yıkandıktan sonra veya kanın kesilmesinin üzerinden en az bir namaz vakti geçtikten sonra başlayabilir.

Lohusa olan kadın dua ayetlerini, dua maksadıyla okuyabilir. Zikir ve tesbih edebilir. Pişirdiği yemekler, içtiği ve yediği şeylerin artıkları temizdir. Kocası onunla aynı yatakta yatabilir ve yukarıda belirtildiği ölçüde ondan yararlanabilir. Bu esnada kadının bazı ibadetlerden alıkonmasının bazı hikmetleri vardır. Bu esnada kadın ifraz ettiği bazı mayiler itibariyle, Allah'ın huzuruna çıkabilecek tam bir temizlik halinde değildir. Diğer taraftan büyük bir hastalık ve yorgunluk içinde olduğu için istirahata muhtaçtır. Bu esnada cinsel ilişkinin yasak kılınmasının hikmetlerinden biri de, kadının böyle bir ilişkiye fizik ve psikolojik yönden hazır olmamasıdır. Diğer taraftan bu esnadaki ilişki tıbbende mahzurludur. Cinsel hayattaki bu geçici yasak, eşler arasındaki sevgi ve özlemin artmasına da sebep olur.

bu arada bizde dün akşam ilk denemeyi yaptık sonuç olumsuz ne yazık ki..canım çok yandı ve içerideki dikişli bölgem tekrar yırtılacakmış gibi hissettim ve bu yüzden devam edemedik.aslında 2 ay oldu iyileşmiş olması lazımdı tamamen ama acıdı işte bilmiyorum belki ben evhamlandım,korktum..yasakkelimeama olmadı işte..ramazan çıkana kadar beklemeye karar verdim.. neydim:)

kizlar isvecte hafta ici saat 22 den sonra ses yapmak yasak, mesela banyo yapmak evi temizlemek tv sesi gibi, o yuzden bebegimi emzirmek icin hemen banyo yapamiyorum ama genede emdiriyorum ac kalmamasi icin kuzumun :)

kizlar isvecte hafta ici saat 22 den sonra ses yapmak yasak, mesela banyo yapmak evi temizlemek tv sesi gibi, o yuzden bebegimi emzirmek icin hemen banyo yapamiyorum ama genede emdiriyorum ac kalmamasi icin kuzumun :)

o siz firina koymussunuz mercimeyiiiiii:roflol::roflol:

o siz firina koymussunuz mercimeyiiiiii:roflol::roflol:

yaaaa nedemessin 40mizi beklemeden o halti yedik kaydirigubbakcemile3
ama araya ramazan girdi, esim bu ayda hic bisey yapmicaz diyoor benneyaptımki

1 ay beklicessss

1 ay beklicessss

ana gercek miiii:1shok:
niye bekletio yasw dellendi mi herif laelaelaelaelae

1 ay beklicessss

KIZ YOKSA SENN KOCADA RAMAZANDA YAPILMAZ DIYE BILENLERDENMI ÖLEW BİŞİ YOK RAMAZANDA İFTARDAN SAHURA KADAR NE HALT EDERSEN ETsırnaşık şey:dance: SADECE ORUÇLU İKEN ÖLE BİŞİ YAPMAK YASAK..

nasıl biyermiş kıs orası Allah Allah..:1shok:şaştım valla hadi temizlik falan yapmassın 22 den sonra ama banyo yapman doğal...millet birbirini dinliyor heralde:roflol:
bu arad kırkımın çıkmasına 1 hafta var

allahhhhhhhhhh bizim de yarin cikiyor kirkimiz benim herife sordum bi gun dayanabilirmisin diye yok dio dedim dayanirsin dayanirsin hic merak etme diye:roflol::asigim:
e cekecen anacum cileni :roflol:
he bi de sey sorcaktim ya
ben kizimin kirkini cikarabilirmiyim yanliz
yikayabilirmiyim
illa 40 tane tas mi olcak ben oyle bilmiyorum
onu baska nasil yapabilirim nasil yapilcak biri beni aydinlatsin lutfen yarin kirkimiz doluyor insallah hihoyyyt

Kırkımızın cıkmasına 10 gün kaldı ben sezeryan olmama rağmen şimdiden korkmaya basladım yersiz bir korku biliyorummm...Umarım herşey yolunda giderrkaydirigubbakcemile3

benim de sezaryen bende cok korkuyorum insallah agri falan olmaz ((

sezeryan olan hatunlar dr demedimi size siz 2 aydan sonra beraber olabiliyosunuz daha yolunuz uzun kaydirigubbakcemile

valla kizlar kocam diyor kiiiiii ramazan ayinda kendini o seyden de mahrum birakacakmissin..
anlamadim gitti valla ayiptir sölemesi ama dudaklarimdan bile öpmuyor yahuu

ya canım kusura bakma uzun zamandır yokum bazı sorunlardan kaynaklı.sadece okuyordum yeni gördum iletini.ben 1o 15 gun kullanmışımdır herhalde pek hatırlamıyorum.ama saglık ocagınmdakı doktoru nekadar kullanıcağımızla ilgili bilgi vermedi zaten ustunde suyla karıstırıldıktan sonra 1 ay kullanılabilir yazıyor.evet işe yaramıştı yardımcı oloyordu bebeğime.bizimki 2 aylık oldu.bebeğin huzursuzluk cıkarmıyorsa kendi haline bırak kendisi yapsın .düzene sokuyorlar artık kaka yapmaları azalıyor. ben ugrasmadım kendisi istedigi zaman yapıyo bazen bir gun yapmıyor ertesi gun yapıyo. artık gunde ya 1 yada 2 yapıyo 3 ü buldugu cok nadir .alışmasın diye duzene girer girmez bıraktım ilaçlarını fitilini zeytinyagını poposunu uyarmayı.çok şükür gecti inşallah cok gecikmemeşimdir canım cvplamak için geçmiş olsun canım s

valla kizlar kocam diyor kiiiiii ramazan ayinda kendini o seyden de mahrum birakacakmissin..
anlamadim gitti valla ayiptir sölemesi ama dudaklarimdan bile öpmuyor yahuu

ene senin heruf dellendi mi gi vishhhh
atla ustune bak bakim dayancak mi :jeyyar::roflol::roflol:

kızz çorumlu Allah iyiliğini versinn:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…