- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
o zaman kurut balkonda bişey olmaz
kıl biber derler bizde uzun ince oluyo sarımsı..
onuda kurutup soğanlı yapıyoruz bi oda hoş oluyo dene..
bizim oralarda salatalık kabuğu bile kuruturlar
domates kurusuna lor peyniri ceviz hafif yaz ohhh miss
ay bende acıktım
farmasi şu geberiyorumu geliyorum okudum
noldu bu kadına herkesten hevesli çıktı dedim
benimkiler de kıl biber ama şu büyük ve yeşil olanlardan yazın almış kurutmuştum onlar çabuk kuruyor.
teyzemin köy domateslerinden bir domates kuruları vardı ki.offf offf
kamışta kurutur teyzem ve iyice kurutmaz ve o kadar lezzetli geldim gittim bitirdim
ama bu yıl olmamış bu yıl da kayısı kurusu verdi.
kurusu dediğime bakma öyle bi ayarında kurutuyor dolapta saklıyorsun yumuşacık oluyorr
Allah sizden razı olsun bee beni kendime getirdiniz
yemek yapmaya mecalim yoktu.
bayanlar yapıyorlar senfatcım,erkeklere erkek yapıyormuş benım gıttıgm hastanede
sirkecm benımde bır arkadsımn kııız 1 e gıdıyor bu sene ne yapıyor bılmem ama gecen sene bıle kızı beraber yatıyorlardı 3 uberaber
bız yanlış oldugunu söylüyorduk ama yok kızından ayrılamıyormus nasılsa buyuyunce ayrı yatacakmıs isteselerde beraber yatamazlarmıs. ee o işi cocuk yataktayken nasıl yapıyordunz ya dedıgımde cevabı daha ilginç onu bi kenara itiyoruz yatagın dıger kösesınde yapıyoruzdemıstı.
hatta bızı vicdansız anne moduna sokup 1 yasındakı cocuk ayrı odaya atılmaz falan demıstı
Allh akıl fıkır versınn
bu arada sultan lokumları yapıyorum sogumasını baklıyorum elossanın 36. saifesındennn
köylerde insanlar bir odanın içinde çoluk çocuk yatıp, üremeye devam ediyorlarmış.
ama bunlar yokluk ve tamamen cahillikten
bu zamanda yatacak yerin var, çocugun yanında ne kadar zararlı oldugunu mantıken de çıkartabilirler. çocuk gözünü açacak ve sesler duyacak ... abooooooo
ben hatrlıyorum kardeşimin en ufak sayıklamasını uyanmasını o yaşlarda..köylerde insanlar bir odanın içinde çoluk çocuk yatıp, üremeye devam ediyorlarmış.
ama bunlar yokluk ve tamamen cahillikten
bu zamanda yatacak yerin var, çocugun yanında ne kadar zararlı oldugunu mantıken de çıkartabilirler. çocuk gözünü açacak ve sesler duyacak ... abooooooo
amin cümlemizden
ne güzel teyzen varmış bende yeğeni olsam kabul edermi
kızlar öyle bi konu açılmışki çok 3sevindim ara ara aklıma gelen bi konuydu:)))
ben anne olcam için iç güdülerime güvenerek çocugumu hastaneden geldiği anda odasında yatırmak istiorum yatsın velet odasında:))) ağlayınca edince odalarımız dipdibe gidicem elbette yanına ama bizim yanımızda kalmasını istemiorum sonuçta orası yatak odası...!!!!!!!!
ve bi çift orda herşeyi paylaşıyo doğal olarak beyin uykudayken bile kayıt yapıo bilinç altı denen bişey var bu ister 3 günlük bebek olsun ister 3 yaşındaki çocuk olsun....
ben bunu söleyince annem teyzem kaynanam ''' aaaaaa olurmu hiç öyle şey yanında yatsın bi süre dediler'''
hatta teyzem 1 yaşına kadar yatsın dedi yuh yani annem 3 ay yatsın dedi kaynanam süre belirtmedi ama yanında yatsın dedi!!
ama ben bu çocugu yatak odamda nasıl yatırim el insaf yahu neyiş ben ne anlarmışım çocuk büyütmekten
ben yavrucum dünyaya gelsin koycam beşiğine yatsın odasında
büyükler ya herşeyi onlar bilio..... benimde küçükken yaşadığım denk geldiğim bi kaç olay oldu çocugumun bunları yaşamasını istemiorum
ha hasta olur yanında yatarım korkarım belki yanıma alırım bunlar farklı şeyler ama genel olarak odasında bireysel olarak bi kişilik olarak yaşasın......
kim ne derse desin dinlemicem bu konuda ayrıca benimle aynı şeyi düşünen insanların olmasına çok sevindim
tamam büyükler tecrübeleri var zaten yararlanıorumda ama herşeyi körü körünede yapmak istemiorum mantık süzgecimden geçmesi lazım
bu yanında yatırma konusu benim mantıgıma yatmadığı için uygulamıcam....
bide hamilelikte bebek küçükken herkes herkes bişey söylüyo artık gıcık olmaya başladım beni salakmı snaıolar ne
pislik yatacak başka yer bulamamış mı ?
iki cümle daha yazardım ya
anladınız siz onu
eva seyyah ve badezuzum kesin anlamışlardır
farmasi şu geberiyorumu geliyorum okudum
noldu bu kadına herkesten hevesli çıktı dedim
iyide ben kaç kişiden biliyorum
kadın yanında bebeğini yatırırken emziriyor ve uykuya dalıyo Allah korusun bebek boğuluyor
bence faydadan çok zarar..benim bir tanıdığım var çocuk 6 yaşında halen aynı yatakta 3ü uyuyolar
haa annesi çok dikkatli çok bilinçli bir kadın ve %80 mecburiyetten bu durum ama yinede olmaz..
pislik yatacak başka yer bulamamış mı ?
iki cümle daha yazardım ya
anladınız siz onu
eva seyyah ve badezuzum kesin anlamışlardır
aynı oda derken, aynı yatak değil elbette
küçük bir tahta beşik yada park yatak alınmalı ilk aylarda yatak odasına konmalı
ilk aylar aynı odada yatması hem annenin rahatı için, hem de bebeğin rahatı için olmalı
bu arada ben ne gece lambası kullanırım yatarken, ne ışık açık bırakırım.
çocugu da aynı şekilde alıştırdım.
ama biraz daha anlayınca belki korku gelişir, lamba ister
aynı oda derken, aynı yatak değil elbette
küçük bir tahta beşik yada park yatak alınmalı ilk aylarda yatak odasına konmalı
ilk aylar aynı odada yatması hem annenin rahatı için, hem de bebeğin rahatı için olmalı
bu arada ben ne gece lambası kullanırım yatarken, ne ışık açık bırakırım.
çocugu da aynı şekilde alıştırdım.
ama biraz daha anlayınca belki korku gelişir, lamba ister
amiiiin
bugün yine duamızı ettik
teyzecim 3 gün yatak dördüncü toprak Allahım diye dua etti amiiiiiiin dedim
bebişçiler sizi de unutmadım siz de beni hatırlayın atanmam için
sirke şu 10 dkya sinir oluyorum
sölemesem de çatlarım
sırf bu mesaj olayları yüzünden pro olabilirim
biri bana hediye etsin(işini bilen paraya kıyamayan seyyah modu)
neysecime bahane bulmak istemiyorum inan
sonuçta çocuğumuz var
ama bence kesin zeka engeli vardır böle insanların
mümkün değil yani normal bir insan böyle olamaz
merakından çatlayanlar için bakınız....romeo cülyet olayı
vallahi de billahi de cuma vakti sana dua ettim bugun
sirke şu 10 dkya sinir oluyorum
sölemesem de çatlarım
sırf bu mesaj olayları yüzünden pro olabilirim
biri bana hediye etsin(işini bilen paraya kıyamayan seyyah modu)
neysecime bahane bulmak istemiyorum inan
sonuçta çocuğumuz var
ama bence kesin zeka engeli vardır böle insanların
mümkün değil yani normal bir insan böyle olamaz
merakından çatlayanlar için bakınız....romeo cülyet olayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?