Kirli Çıkılar )))

benimkiler de kıl biber ama şu büyük ve yeşil olanlardan yazın almış kurutmuştum onlar çabuk kuruyor.
teyzemin köy domateslerinden bir domates kuruları vardı ki.offf offf
kamışta kurutur teyzem ve iyice kurutmaz ve o kadar lezzetli geldim gittim bitirdim

ama bu yıl olmamış bu yıl da kayısı kurusu verdi.
kurusu dediğime bakma öyle bi ayarında kurutuyor dolapta saklıyorsun yumuşacık oluyorr

Allah sizden razı olsun bee beni kendime getirdiniz
yemek yapmaya mecalim yoktu.

amin cümlemizden
ne güzel teyzen varmış bende yeğeni olsam kabul edermi

köylerde insanlar bir odanın içinde çoluk çocuk yatıp, üremeye devam ediyorlarmış.
ama bunlar yokluk ve tamamen cahillikten
bu zamanda yatacak yerin var, çocugun yanında ne kadar zararlı oldugunu mantıken de çıkartabilirler. çocuk gözünü açacak ve sesler duyacak ... abooooooo

mecburiyetleri anlarım yokluğu anlarım ama imkanlarını kullanmayanları anlıyamıyorummmmmmmmmmmm

ve son cümlene tepkim

ben hatrlıyorum kardeşimin en ufak sayıklamasını uyanmasını o yaşlarda..
hafif uyur gezerlik halleri vardı da
kesin çocuk duyuyordur ne yazık
amin cümlemizden
ne güzel teyzen varmış bende yeğeni olsam kabul edermi

ahhh ahh biricik teyzem çok iyi niyetli yardımsever cömertt..
ama başta kocası kaynanası o yetmezmiş gibi bir aklı dengesi yitik gelin çıktı başımıza..
iyilerin imtihanı daha mı ağır oluyor ne

bebek dogdugu an bu düşüncenden vazgececeksin. şöyle söyleyim sezeryan olursan dikiş yerlerin ağrıyacagı için yerinden kalkıp, bebeği beşiğinden alıp yatagına gelemezsin. eşin önce senin yatakta dogrulmana yardımcı olup, bebeği alıp sana vermesi gerekiyor özelikle ilk 1 hafta falan. normal dogum yaparsan böyle olmaz tabi.
ancak yenidoğan bebeği gözünden sakındıgın için ayrı bir odada yatırmazsın bence. 6 aydan sonra uykuları düzene giriyor, sık uyanmıyor. bir kadın daha önce çocuk büyütmemiş olsa da kucagına aldıgı anda Allah sezgilerini daha güçlendiriyor ve ne yapması gerektiğine karar veriyor, o yüzden şimdiden bunları düşünme. şu an böyle düşünürsün ama bebeğinin olunca aklına saçma şeyler geliyor mesela ya deprem olursa, ayrı odada ne yaparım, yeni doğanlarda kusma falan da olabiliyor, en iyisi yakınında tutman, kaldı ki ilk aylarda o nerde oldugunu bile bilmiyor, kendini halen ana karnında sanıyor, bişey anlamaz korkma.

aynı oda derken, aynı yatak değil elbette
küçük bir tahta beşik yada park yatak alınmalı ilk aylarda yatak odasına konmalı
ilk aylar aynı odada yatması hem annenin rahatı için, hem de bebeğin rahatı için olmalı
bu arada ben ne gece lambası kullanırım yatarken, ne ışık açık bırakırım.
çocugu da aynı şekilde alıştırdım.
ama biraz daha anlayınca belki korku gelişir, lamba ister

sirke şu 10 dkya sinir oluyorum
sölemesem de çatlarım
sırf bu mesaj olayları yüzünden pro olabilirim
biri bana hediye etsin(işini bilen paraya kıyamayan seyyah modu)
neysecime bahane bulmak istemiyorum inan
sonuçta çocuğumuz var
ama bence kesin zeka engeli vardır böle insanların
mümkün değil yani normal bir insan böyle olamaz
merakından çatlayanlar için bakınız....romeo cülyet olayı

doğru ağladığı an yanında birini bulmalıydı bebek dimi güven duygusu ilk 2 ayda mı gelişiyordu:44:
kpss bitti unuttum gitti

ben zifiri karanlık bir geceye hasretim yıllardır
bak ikizim de benim gibi karanlıkta uyumayı seviyor

acaba o aşağıdaki prometheusun arkeolog olma ihtimali var mı
olmadı alkolik de olur

ortada dönen espriyi yine anlamadım.
bana da bana da mesaj at

senfat psikolojinin p sinden bile anlamam ama ilk doğduğunda korku yok dimi? sonradan öğrenen aşılanan bir şey.

mesajda da para veriyorsun öyle mi, 10 dak. engeli kalkıyor.
gözün sevdiğimin parası, hayatı ne kadar kolaylaştırıyor.
ben de merak ettim, sabahtan beri konuştugunuz bdv konusunu
ben bir ara okuyordum ama yazmıyordum oralara
1-2 kere yazdım, ama hep aynı konular ve hep aynı cevaplar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…