mesajda da para veriyorsun öyle mi, 10 dak. engeli kalkıyor.
gözün sevdiğimin parası, hayatı ne kadar kolaylaştırıyor.
ben de merak ettim, sabahtan beri konuştugunuz bdv konusunu
ben bir ara okuyordum ama yazmıyordum oralara
1-2 kere yazdım, ama hep aynı konular ve hep aynı cevaplar
senfat psikolojinin p sinden bile anlamam ama ilk doğduğunda korku yok dimi? sonradan öğrenen aşılanan bir şey.
ay hep eşinden bahsediyorsun diyeceksin ama anlatmadan geçmeyim konuyla alakalı
bir kadının 3 kızı varmış, 4. erkek olmuş. dogumda eşime demiş, tüplerimi bağla. normal dogum yapmış.
eşimde şimdi git falanca ay gel, laporoskopik bağlama yapalım ameliyathanede demiş, sezeryanda anında bağlama yapılıyor.
neyse bu kadın bebek 10 gunlukken aynı yatakta yatarak emziriyormuş ve bebeğin üstüne yatmış ve bebek vefat etmiş.
Allah'ım ne kötü bir şey.
aynı odada yatmaya gelince, ben işe devam etsem her gün neler anlatırdım, film gibi şeyler. evlere incelemeye gidiyoruz biz. yanımdaki arkadaş 43 yaşlarında bayan. neyse herkesi bir odada yattıgını öğrenince bir bağırmaya başladı. hangi zamanda yaşıyoruz, ben küçükken yatılırdı, sapık mısınız siz, 12 yaşında kız, 16 yaşında erkek çocukla aynı odada mı yatılır, tabi onlarda gördükçe kuduruyor, erken yaşta evlenmek istiyor, nasıl bağırıyor.
senfatcım sınıf öğretmeni olunca cocukta bır cınsel durum gördümmü ailesini inceliyorum hemen bı bakıyorum kı kesınlıkle evde babanne amca gibi geniş aile yasıyorlar . ne yazıkkı cahıllık aynı eskıden şöle demeye gelmıyor rhala aynı ... zaman aynı yasanıyor onlarda gecırıp bunu yanlıslıgını anlayacaklaköylerde insanlar bir odanın içinde çoluk çocuk yatıp, üremeye devam ediyorlarmış.
ama bunlar yokluk ve tamamen cahillikten
bu zamanda yatacak yerin var, çocugun yanında ne kadar zararlı oldugunu mantıken de çıkartabilirler. çocuk gözünü açacak ve sesler duyacak ... abooooooo
aynen dogruu ilk bir yasına kadar bız aynı odada yattık mınık besıgımzde sonrasında odasında yattıbebek dogdugu an bu düşüncenden vazgececeksin. şöyle söyleyim sezeryan olursan dikiş yerlerin ağrıyacagı için yerinden kalkıp, bebeği beşiğinden alıp yatagına gelemezsin. eşin önce senin yatakta dogrulmana yardımcı olup, bebeği alıp sana vermesi gerekiyor özelikle ilk 1 hafta falan. normal dogum yaparsan böyle olmaz tabi.
ancak yenidoğan bebeği gözünden sakındıgın için ayrı bir odada yatırmazsın bence. 6 aydan sonra uykuları düzene giriyor, sık uyanmıyor. bir kadın daha önce çocuk büyütmemiş olsa da kucagına aldıgı anda Allah sezgilerini daha güçlendiriyor ve ne yapması gerektiğine karar veriyor, o yüzden şimdiden bunları düşünme. şu an böyle düşünürsün ama bebeğinin olunca aklına saçma şeyler geliyor mesela ya deprem olursa, ayrı odada ne yaparım, yeni doğanlarda kusma falan da olabiliyor, en iyisi yakınında tutman, kaldı ki ilk aylarda o nerde oldugunu bile bilmiyor, kendini halen ana karnında sanıyor, bişey anlamaz korkma.
sirke şu 10 dkya sinir oluyorum
sölemesem de çatlarım
sırf bu mesaj olayları yüzünden pro olabilirim
biri bana hediye etsin(işini bilen paraya kıyamayan seyyah modu)
neysecime bahane bulmak istemiyorum inan
sonuçta çocuğumuz var
ama bence kesin zeka engeli vardır böle insanların
mümkün değil yani normal bir insan böyle olamaz
merakından çatlayanlar için bakınız....romeo cülyet olayı
yemek yarışmasına katılın 1.olun bedava proluk alınmesajda da para veriyorsun öyle mi, 10 dak. engeli kalkıyor.
gözün sevdiğimin parası, hayatı ne kadar kolaylaştırıyor.
ben de merak ettim, sabahtan beri konuştugunuz bdv konusunu
ben bir ara okuyordum ama yazmıyordum oralara
1-2 kere yazdım, ama hep aynı konular ve hep aynı cevaplar
aynı oda derken, aynı yatak değil elbette
küçük bir tahta beşik yada park yatak alınmalı ilk aylarda yatak odasına konmalı
ilk aylar aynı odada yatması hem annenin rahatı için, hem de bebeğin rahatı için olmalı
bu arada ben ne gece lambası kullanırım yatarken, ne ışık açık bırakırım.
çocugu da aynı şekilde alıştırdım.
ama biraz daha anlayınca belki korku gelişir, lamba ister
bunda bi gariplik var :44:ben asli görevlerime dönmek zorundayım
mutfagı topla, çay demle
bu arada doğalgaz 240 tl geldi, çok mutlu oldum, tasarrufun sonucunu almış oldum. lakin elektirk 95 geldi, normalde 60-65 geliyor ve ne yapsam elektirk düşmüyor. çamaşır makinesi iyice dolunca çalıştırıyorum, bulaşık mak. ise tencereleri, ahşapları ve plastikleri elimde yıkıyorum ve 3-4 gune bir çalışıyor. işe gitmediğim için kumaş pantalon giymiyorum, eşimde kot kadife falan giyiyor, dolayısıyla ütü çıkmıyor, donları asla ütülemem, nevresimleri de öyle. bir ay denedim fırın dahi açmadım ama 63 geldi yine. saçlarımı asla kurutmam yaz kış. acaba her şey bu laptoptan mı kaynaklanıyor.ya arkdaslara bakıyorum çamaşır makinesi 2 saatte yıkatıyorlar, bulaşık 2 günde calışıyor ve 40 lira geliyor. nerde benim tasarruf tedbirlerim. boşuna canımı sıkıyorum öyleyse yok prizde durmasın falan filan
vvaaaaooow bu ne böyle.
ben de kapattım odanınn birini ama bizimki merkezidoğalgaz 200
hap kadar ev büyük olsa kaç gelirdi acaba
buzdolabın a sınıfı değil mi ve dijital göstergeli mi??
laptop o kadar yakmaz. bi evde en çok yakan dolaptır 7 24 de o çalışır zaten
digtal göstergeli benımkı noluyor karanfılcecım öle olunca benımde 117 geldi bu ayy
akşam menüm
şehriye çorbası(et sulu )
yumurtalı sebze ( patates ,soğan ,domates , biber)
yoğurt
fanta
cevizli kabak tatlısı
Eki Görüntüle 622467
seninki gibi oluyor canım
dijital göstergeliler çok yakıyor.
eşimin kadeşi beyaz eşya mağazalarında çalışı o söylerdi
uzak durmaya başlayınca da unutuluyor kola insanın boğazından geçmiyo biliyo musun.dikkat ediyorum senin menüler tam benim yediklerim
mesela yumurtalı patates yaparım ben ekmeği bana bana ohh miss
tatlıya ve gazlı içeceğe dayanamam
colasız birşey boğazımdan geçmez, takılır. öyle ki kuru fasulyenin yanında bile içebilirim.
hiç duymamıstım ya benım kı a plus plus bırde keske öle almasaymıısz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?