Kirli Çıkılar )))

ben zaten böcüğe göndericem ama ne yazsam diye düşünüyorum:44::44::44:

ÇİNLİLER NEDEN SICAK SU İÇER ?

Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur.

Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer?

Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99'unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar. Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su.

Peki sıcak su bizim için neden iyi?

İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor.

Midemiz vücudumuzun için bir nevi "fırın" işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor.

Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor. Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda
yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir.
Sıcak su sistemimizi temizler.

SICAK SUYUN Faydaları :
1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 – Kabızlığı giderir.
6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.
7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR ıÇMELı? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı
Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.

Denemeye ne dersiniz?

Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin.

Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa

İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz. Afiyet olsun.

badeeeeeeeeeeeeeeee
bir efsane daha dönmüş
natlus gelmiş

günaydın kızlaaarr

seyyah yazdıklarını okudum da çok duyarlı, farklı ve farkında bir kızın var Allah bağışlasın okul başarısı bu tip başarıların yanında hiç bir şey aslında sadece sistem bizi okul başarısına zorluyor robot gibi olup okul birincisi olmasındansa böyle olsun boşver

deliböcük, derfat hoşgeldiniz

kızlar günaydın
topiğinize yeni gördüm ve hemen aboneliğime ekledim

bende birikim yapmak istiyorum ama nasıl ilmiyorum sizler naısl yapiyorsunuz
anlatabilecek birisi var mı?

kızlar günaydın
topiğinize yeni gördüm ve hemen aboneliğime ekledim

bende birikim yapmak istiyorum ama nasıl ilmiyorum sizler naısl yapiyorsunuz
anlatabilecek birisi var mı?

aynen yaa birikimleri görünce gözüm fal taşı gibi açıldı...nasıl becerdiniz hatunlarr

seyyahcım bence kızınla (gelim kızımla) gurur duymalısın

papatyacım hiç depresif modda olacak birşey yok biz hayatımızı sağlıklı işletebilmek için herşeyin bir zamanı var ve o vakitte yapmak zorundayız iki ayağına bir pabuça sokup kendi ruh ve beden sağlığından olsan oğluşuna daha mı faydalı olabilirsin ki ? bir de böyle düşün bence güzel kardeşim

karanfilce 7.90 ekderlerin vergi dilimine girmiş hali

deliböcük kayınvaliden çok görgülü bir kadınmış ,Allah bozmasın

badecim evimin huzurunu , mutluluğunu haşhaşotuna borçluyum haşhaş otu olmasa hergün kavga gürültü çekilir mi be yaaaa : : : : : : : : : :

günaydın kızlar
bir şey sorcam ben de ek dersle ilgili
şimdi ocak ayı ek dersini aldık ya, bi hafta kadar eksik zaten, ocağı tamamlamadığımız için
ben 29 saat derse giriyorum, bi saat de rehberliğim var
şimdi haftalık 18 saat yazılıyor
3 hafta ful girdik, 54 yaptı
bir de ocağın ilk haftası var, onda da ptesi 31 aralıktı, salı da 1 ocak
geriye kaldı 3 gün
o 3 gün için kaç saat yazılmış oluyor ki
bana 574 yatmış toplamda
sanki biraz fazla geldi bana da
acaba karanfilcenin yazdığı, farmasinin de açıkladığı gibi vergisiz olduğu için mi böyle :44:

canım

:: Gelir Vergisi Oranı Seçimi ::

2013 yılına ait toplam geliriniz:

10.700 - TL'ye kadar

%15

26.000 - TL'nin 10.700 - TL'si için 1.605 TL, fazlası

%20

94.000 - TL'nin 26.000 - TL'si için 4.665 TL, fazlası

%27

94.000 - TL'den fazlasının 94.000 - TL'si için 23.025 TL, fazlası

%35

oranında vergilendirilmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…