Kirli Çıkılar )))

bu kavanozlara sıcak sıcak koyup hemen buzluğa mı atıyorsunuz
çok mu saçma bir soru sordumm

yazın bende epey hazırlamıştım menemenlik ve domates sosları hepsi bitti az yapmışım
çorba için düşündüm
mesela biz 2 kişiyiz
yapıyorum ertesi güne kalıo eşim sevmiyor
hazır kaynamışken koyarım ertesi güne daha taze yenir diye düşündüm

ayol saçlarıma aklar düştü
her yemek yaptığımda gel bana yardım et diyorum
bi gün hastalanırım bir çorba öğren bari diye
bu yaşına kadar yan gelip yatmış şimide beceremiyor tabi
geçen bal kabağı almıştı soydu söyle bari şekerini,de atıp fırına koyayım dedi
50 kere seslendi bu fırın açılmıyor gel bak diye
kendim yapsam daha az yorulurdum
bi çiğköfte yapar bide menemen başka bişey bilmez

evin küçükse kitaplığın darsa ders kitapları daha çok yer kaplıyorsa e kitap güzel oluyor....

tamam sustum

eva sen fırını ne amaçla istiyorsun teyzemde termikel var kekleri börekleri harika oluyor.

balkona koyacam canım
termikel model no'su falan ne sirkecim

hey maşallahhh. bizim hatunlarada bak sen.
ben azcık bilmiş bir tiimdir amaa bu çorbayı kavanoza koyma şeysini ilk kez duydum. veee çok beğendim ya
harikasınız var ya. sizi bu yüzden çok sefiyorummm

ayrıca kapakları arada değiştirip yenilerini alırsak atma riski de az olurmuş
bu arada bizim anane yine bir bidon salamura yaprak almış komşusuna getirtmiş memleketinden bu hafta dinleneyim yaprak sarceem diyordu kadın coştu iyice

bunun neresi zor canım..
hiç nereye koyacam sıkıştıracam derdi yok.
koy evde istediğin yere.

üstelik bana buzluktan çıkardığımın erimesini beklemek daha zor geliyor. belki de mikrodalgam olmadığı içindir.
ya da kalıp halinde çıkardığım bişeyin hemen ısıtmak istersem tencereye sığmaması da canımı sıkıyor. tabi en büyük muamma buzlukta yer sıkıntısı.

ha bak kabak da atabilirsin
hatta püre yap karanfil gibi çıkarınca çorba
ben ayva elma armut da atıyorum ikiye bölüp
çıkarınca ortasına şeker tatlı yapıyorum üzerine krem şanti ya da kaymak ne istersen
komposto da yapabilirsin hem onlardan

seytin söleyince aklıma geldi
yazdan köy domatesi geliyor bana
onu blenderde çekip atıyorum dolaba
allahım onu çorba yap çıkarınca üstüne kaşar
böle mi güzel olur ya

bi de minik domatesler var ya şeri mi onları koyuyorum dolaba menemene dolma biberin üstüne kıymanın içine bütün bütün atıyorum içinde eziliyor hem kışın almak zorunda kalmıyorum hem de bütünler gibi sulanmıyor hem de pratik oluyor kesme biçme yok

elmayra hani sen çıkını dolduruyodun
şu tek tip kıyafet meselesi nedir yahu

Doldurdum da yedim hepsini :) Elin herifine para mı biriktircem gelen evi arabasıyla cıkınıyla gelsin

Sağlık bakanlığı bazı hastanelerdeki memurlara tek tip kıyafet yönetmeliği getirdi cok fazla acık sacık giyinemesinler diye

ben her yıl kapakları değiştirim ama o küçük şeylerin kapağını değiştirmedim, değiştiremedim ama yine de tutuyor

sirkencim konserve yapacaksak kapaklar yeni olmalı mutlaka

ben iki kişi olduğumuzdan çok az koyuyorum poşetlere hiç çözdürmüyorum direk tencereye kısık ateşe
bi de baktım bir avuşç kıyma çıkarıyorum poşe çöpe 5-10 domates çıkarıyorum poşet çöpe sinir oldum
sıvı şeyler küçük pardaklarda ya da kaselerde donduruyorum sonra hepsini büyük buzdolabı poşetine ordan parça parça çıkarıp alıyorum

evin küçükse kitaplığın darsa ders kitapları daha çok yer kaplıyorsa e kitap güzel oluyor....

tamam sustum

eva sen fırını ne amaçla istiyorsun teyzemde termikel var kekleri börekleri harika oluyor.

o kapalı balkona zaten güzelim bi kitaplık yapılmaz demi
ben taşınayım da sen kitaplık gör

hey maşallahhh. bizim hatunlarada bak sen.
ben azcık bilmiş bir tiimdir amaa bu çorbayı kavanoza koyma şeysini ilk kez duydum. veee çok beğendim ya
harikasınız var ya. sizi bu yüzden çok sefiyorummm

ben de selinden öğrendim.
aşure malzeme itibariyle yapımı zor bişey.
koydum korkumdan dolapta beklettim 1 ay içinde de tükettim ama çok güzeldi tadı.

Gida Zehirlenmesi Botulizm

”C. Botulinum” adindaki bir cins bakteri uygun sartlari buldu.gu zaman, gidalarin içinde üreyerek çok kuvvetli bir zehir salgi.lar. Bilhassa bozuk konservelerde bu bakterinin zehiri çokca bu.lunur.

Bozuk konservenin yenmesinden yaklasik 20 saat sonra ze.hirlenme belirtileri baslar.

√ Gida Zehirlenmesi-Belirtileri:
• Konserve ile birlikte mideye inen zehir maddesi barsaklar ta.rafindan emilerek kana karisir ve merkez sinir sistemini etkiler.
• Yutma güçlügü, göz kapagmi kontrol edememe ve ses- kisik.ligi ilk belirtileridir.
• Bundan sonra çift görme, göz bebeginde büyüme, yüz felci ortaya çikar.
• Müdahale edilmedigi takdirde solunum kaslari felce ugrar ve kalp durur. Bundan anlasilacagi üzere neticesi ölümdür.

√ Gida Zehirlenmesi-Ne Yapmali?
• Piyasadan konserve alirken kapaklarinin siskin olmadigina dikkat ediniz. Üzerindeki etikette gösterilen son kullanma tarihi.nin dolmamis olmasi sizi yaniltmasin.

• Evde hazirlanan konservelerin hava aldigmi ve bozuldugunu (cam kavanozlarda) renk degismelerinden anlayabilirsiniz. Koku.sunu ve rengini begenmediginiz konserveleri asla yemeyiniz.

• Kesin belirtiler görülmemekle beraber, süphelendiginiz kon.serveleri yeniden kaynatmadan yemeyiniz.

• Açikta birakilan, buzdolabinda uzun müddet bekletilen, tadi ve kokusu degisen yemek ve yiyecekleri yemeyiniz.

• Herseye ragman gida zehirlenrnesine maruz kaldiginizi his.settiginiz an kusturucu bir sivi alip kusmayi temin ediniz.

• En kisa zamanda doktora gidiniz. Doktor uygun gördügü takdirde tekrar midenizi yikayacak ve antitoksin (panzehir) vere.cektir.

DIKKAT: Gida zehirlenmesi mutlaka hastahane tedavisi gerek.tirir. Kendi basiniza kusmayi temin etseniz dahi barsaklara geçen ve kana karisan zehire birsey yapamazsmiz.

tey allam ya ben bunlar donumuza da karışacak diyodum o da oldu işte
açık giyinen yok zaten bu devirde

sen napacan elin adamını
kendin biriktir kendin ye
adam çıkısıyla gelsin

allah bilir sen bi an önce kurtulayım diye tazminat falan da istemedim demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…