ha bak kabak da atabilirsin
hatta püre yap karanfil gibi çıkarınca çorba
ben ayva elma armut da atıyorum ikiye bölüp
çıkarınca ortasına şeker tatlı yapıyorum üzerine krem şanti ya da kaymak ne istersen
komposto da yapabilirsin hem onlardan
seytin söleyince aklıma geldi
yazdan köy domatesi geliyor bana
onu blenderde çekip atıyorum dolaba
allahım onu çorba yap çıkarınca üstüne kaşar
böle mi güzel olur ya
bi de minik domatesler var ya şeri mi onları koyuyorum dolaba menemene dolma biberin üstüne kıymanın içine bütün bütün atıyorum içinde eziliyor hem kışın almak zorunda kalmıyorum hem de bütünler gibi sulanmıyor hem de pratik oluyor kesme biçme yok
Gida Zehirlenmesi Botulizm
”C. Botulinum” adindaki bir cins bakteri uygun sartlari buldu.gu zaman, gidalarin içinde üreyerek çok kuvvetli bir zehir salgi.lar. Bilhassa bozuk konservelerde bu bakterinin zehiri çokca bu.lunur.
Bozuk konservenin yenmesinden yaklasik 20 saat sonra ze.hirlenme belirtileri baslar.
√ Gida Zehirlenmesi-Belirtileri:
• Konserve ile birlikte mideye inen zehir maddesi barsaklar ta.rafindan emilerek kana karisir ve merkez sinir sistemini etkiler.
• Yutma güçlügü, göz kapagmi kontrol edememe ve ses- kisik.ligi ilk belirtileridir.
• Bundan sonra çift görme, göz bebeginde büyüme, yüz felci ortaya çikar.
• Müdahale edilmedigi takdirde solunum kaslari felce ugrar ve kalp durur. Bundan anlasilacagi üzere neticesi ölümdür.
√ Gida Zehirlenmesi-Ne Yapmali?
• Piyasadan konserve alirken kapaklarinin siskin olmadigina dikkat ediniz. Üzerindeki etikette gösterilen son kullanma tarihi.nin dolmamis olmasi sizi yaniltmasin.
• Evde hazirlanan konservelerin hava aldigmi ve bozuldugunu (cam kavanozlarda) renk degismelerinden anlayabilirsiniz. Koku.sunu ve rengini begenmediginiz konserveleri asla yemeyiniz.
• Kesin belirtiler görülmemekle beraber, süphelendiginiz kon.serveleri yeniden kaynatmadan yemeyiniz.
• Açikta birakilan, buzdolabinda uzun müddet bekletilen, tadi ve kokusu degisen yemek ve yiyecekleri yemeyiniz.
• Herseye ragman gida zehirlenrnesine maruz kaldiginizi his.settiginiz an kusturucu bir sivi alip kusmayi temin ediniz.
• En kisa zamanda doktora gidiniz. Doktor uygun gördügü takdirde tekrar midenizi yikayacak ve antitoksin (panzehir) vere.cektir.
DIKKAT: Gida zehirlenmesi mutlaka hastahane tedavisi gerek.tirir. Kendi basiniza kusmayi temin etseniz dahi barsaklara geçen ve kana karisan zehire birsey yapamazsmiz.
bu bakterinin iyi yönü de var kadınlarımıza botoksta hizmet ediyor
Gida Zehirlenmesi Botulizm
C. Botulinum adindaki bir cins bakteri uygun sartlari buldu.gu zaman, gidalarin içinde üreyerek çok kuvvetli bir zehir salgi.lar. Bilhassa bozuk konservelerde bu bakterinin zehiri çokca bu.lunur.
Bozuk konservenin yenmesinden yaklasik 20 saat sonra ze.hirlenme belirtileri baslar.
√ Gida Zehirlenmesi-Belirtileri:
Konserve ile birlikte mideye inen zehir maddesi barsaklar ta.rafindan emilerek kana karisir ve merkez sinir sistemini etkiler.
Yutma güçlügü, göz kapagmi kontrol edememe ve ses- kisik.ligi ilk belirtileridir.
Bundan sonra çift görme, göz bebeginde büyüme, yüz felci ortaya çikar.
Müdahale edilmedigi takdirde solunum kaslari felce ugrar ve kalp durur. Bundan anlasilacagi üzere neticesi ölümdür.
√ Gida Zehirlenmesi-Ne Yapmali?
Piyasadan konserve alirken kapaklarinin siskin olmadigina dikkat ediniz. Üzerindeki etikette gösterilen son kullanma tarihi.nin dolmamis olmasi sizi yaniltmasin.
Evde hazirlanan konservelerin hava aldigmi ve bozuldugunu (cam kavanozlarda) renk degismelerinden anlayabilirsiniz. Koku.sunu ve rengini begenmediginiz konserveleri asla yemeyiniz.
Kesin belirtiler görülmemekle beraber, süphelendiginiz kon.serveleri yeniden kaynatmadan yemeyiniz.
Açikta birakilan, buzdolabinda uzun müddet bekletilen, tadi ve kokusu degisen yemek ve yiyecekleri yemeyiniz.
Herseye ragman gida zehirlenrnesine maruz kaldiginizi his.settiginiz an kusturucu bir sivi alip kusmayi temin ediniz.
En kisa zamanda doktora gidiniz. Doktor uygun gördügü takdirde tekrar midenizi yikayacak ve antitoksin (panzehir) vere.cektir.
DIKKAT: Gida zehirlenmesi mutlaka hastahane tedavisi gerek.tirir. Kendi basiniza kusmayi temin etseniz dahi barsaklara geçen ve kana karisan zehire birsey yapamazsmiz.
evet bozuk konservenin en belrgin özelliği şişik kapaklar ona dikkat edilmeli mutlaka..
maşallah diyeyim 3 yıldır benim daha hiç bozulmadı annemin bile her yıl mutlaka 2-3 firesi oluyor
aman kendi kendine nazar değdirme
tamamsakin ol seyyah şimdi o klavyeyi sakince yere bırak
kadın oktay ustaya döndü birden
sağol canım komposto aklımda yoktu bak o çok lazım oluyo transfer sonrası
benim buzluğum ufacık seyyahım ya bu kadar şey sıpmıyo
anca ayrı bir dondurucu alırsam atarım
bu bakterinin iyi yönü de var kadınlarımıza botoksta hizmet ediyor
biberi ve domates ben de dolaba koyuyorum.dolaba atıp kolaylık olsun diye kullandıklarım oluo mesela
normal biberleri kesip buzd.poşetine koyarım bulgur pilavı yaparken ya da sote fln yaparken çözdürmeden kullanırım
yani alt tarafı biber diceksiniz belki ama işten gidip yemek yapmak darvakitte zor oluo
herşeyi aza indirmeye çalışıyorum.
daha önce soğanı denemiştim bu şekilde pek hoşuma gitmedi sulandı olmadı
nohut fasulye vs bunlarda her zaman haşlanmış buzdukta durur
ama valla çorbayı ilk sizden duydum
bende bu saklama yöntemlerinde herşeyi biliorum sanıyorum kendimi daha çook şey öğrencem sizlerden D:
içimdeki en kadını çıktı ortaya
birazdan kocişim kocişim diye gezmeye başlarsam şaşırmayın
sen ev iyisi kaynanaya git ne diim
ya da açlıktan öl
biberi ve domates ben de dolaba koyuyorum.
hele şu son zamanlar pizzanın malzemesi hep ondan.
biberler ve domatesleri ortadan ikiye ölüyorum içlerini temizliyorum biberlerin.(tombul biberler)
bak onlar ayrık ayrık duruyor ya lazım oldukça birer ikişer dışarı çıkarması çok kolay oluyor.erimeden de doğrayabiliyorsun.
birinin rütbesi kocişinin cicişi ydi burda çok gülüyodum
yok canım almayayım ben açlık daha cazip geldi
hem kimsenin haberi yok kimsenin ahını vahını kaldırmayorum
tey allam ya ben bunlar donumuza da karışacak diyodum o da oldu işte
açık giyinen yok zaten bu devirde
sen napacan elin adamını
kendin biriktir kendin ye
adam çıkısıyla gelsin
allah bilir sen bi an önce kurtulayım diye tazminat falan da istemedim demi
seyyah sen ne marifetli bir hatunmuşsun hiç çaktırmıyosun kerata
forumun en beceriksizi benim galiba
bu kavanozlara sıcak sıcak koyup hemen buzluğa mı atıyorsunuz
çok mu saçma bir soru sordumm
yazın bende epey hazırlamıştım menemenlik ve domates sosları hepsi bitti az yapmışım
çorba için düşündüm
mesela biz 2 kişiyiz
yapıyorum ertesi güne kalıo eşim sevmiyor
hazır kaynamışken koyarım ertesi güne daha taze yenir diye düşündüm
amanın o nasıl bir açılış öylenatlus açılışı yapmış hayırlı ossun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?