- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
Eki Görüntüle 625834
bak canım ben bu şekilde saklıyorum işte hem de pratik oluyor.
ben eskiden domatesleri aynen bu şekil saklardım ama etli ekmek için eritip kullanırdım..
sağolsun annem ve farmasinin de önerileriyle domatesin az bişye beklemesiyle kesilebileceğini de öğrendim
şimdi pizzalara dolaptan çıkarıp küp küp kesip yapıyorum.
kavanozlar ise çoğunlukla menemen için kullanıyorum hoş yemeklere de kullandığım oluyor. ya da kızartmaların üstüne teflonda tekrar bi kavurup koyuyorum
buzluktakinin bir avantajı da az beklersen ya da suya tutarsan kabuğu zar gibi hemen soyulur.
taze fasülyeyi düdüklüde pişiriyorum ben
salatalık işini hiç yapmadım ama bir deneyeyim.
kışın salatalığın tadını unutuyorum ben..
ama bazen aşarer gibi canım yaz domatesi çekiyor gidiyom dolaptakinden çıkarıp yiyorum
etsiz çiğköfteciler ekmeğimi bayatlatamadım
biz eve ekmek almıyoruz sırf bu iş için aldım ama bayatlamasını beklemeye sabrım yok hemen yapmak istiyorum
ben de şu an birikim yapmıyor borç ödüyorum canım ama altın olarak.
birikim için altın yapar mıyım bilmiyorum şu sıralar düşünceliyim bu konuda.
peşin mi aldınız eviniz??
elifcino geçmiş olsun canım
sunny ablabörekler harika oldu Allah razı olsun yardımların için
geçmiş olsun elif.neyin var peki.bugün mr çektircem, doktor idrara sıkışıp gitmemi söyledi. az önce tam evden çıkmak üzereyken yapamayacağımı anlayıp, tuvalete koşturdum.olmuyor yaw, bir türlü tutturamıyorum.
geçenlerde de hastanede sırf bu iş için 2 saat bekledim.
nam nam..profiterolün çikolata sosu ve kreması hazırlandı
kendileri fırında pişiyorlar
Eki Görüntüle 625885 Eki Görüntüle 625883 Eki Görüntüle 625884
hani resim.açım galiba.sunny ablabörekler harika oldu Allah razı olsun yardımların için
doğru diyorsun ne kadar ince doğrarsan da dolapta o kadar az yer kaplıyor değil mi..karanfilim domatesi minik zar gibi doğrayıp,az suyunu sıkıp,istediğin miktarda poşetlemek daha pratik.
çıkarınca poşeti açıp istediğin yere koymak dışında uğraşısı yok.
biberi de doğruyorum ben,menemen de yapsam,yemeklere de koysam,hazır doğranmış olması güzel zaman kazandırıyor.
Allah huzurla oturmak nasip etsin..yok peşin almadık nerdee
kredi çektik aylık 600 küsür kredi borcumuz var
ama biz kiradaykende 600 ödüyorduk
hemde birikim yapabiliyorduk bizipek etkilemez diye düşündük Rabbim utandırmaz inşallah. sular gibi ödenir hepimizin borcu
altın biriktirmiştik onları bozduk
birazda para olarak vardı
tapu masrafı fln öle hallettik
kombi taksidimiz var bu ayda vercez 650 tl sonra sadece kredi borcumuz kalcak
afiyet olsun karanfilim, çok sevindim beğenmenenasıl ve neli yaptın
hiç börek kalmadı :))geçmiş olsun elif.neyin var peki.
nam nam..
hani resim.açım galiba.
karanfil, o poşetleri buzluğa koyarken biraz yassı olarak koymaya çalış canım. üstüste koyarken daha düzenli ve daha çok malzeme konulabiliyor o şekilde. ben ne koyarsam mutlaka yassı ve kare şekline getirip öyle koymaya çalışıyorum. poşetler yuvarlak, top gibi olunca dolap hem karışıyor hem de az malzeme alıyor
farmasi çok güzel görünüyor canım ya:)) ben de ne zamandır yapmadım profiterol. üşenmesem de yapsam ben de bi ara
karanfil, o poşetleri buzluğa koyarken biraz yassı olarak koymaya çalış canım. üstüste koyarken daha düzenli ve daha çok malzeme konulabiliyor o şekilde. ben ne koyarsam mutlaka yassı ve kare şekline getirip öyle koymaya çalışıyorum. poşetler yuvarlak, top gibi olunca dolap hem karışıyor hem de az malzeme alıyor
farmasi çok güzel görünüyor canım ya:)) ben de ne zamandır yapmadım profiterol. üşenmesem de yapsam ben de bi ara
Allah huzurla oturmak nasip etsin..
köy peynirim vardı evde salamura(tadı çok harikadır biraz kaşara benzer bizim köyün peyniri kokusu yoktur ve 2 kere piştiğinden sağlıklıdır)
aslında beyaz peynir koysam daha güzel olacakmış bizim peynir kahvaltıya daha uygun çünkü.
içine de kırmızı biber kestim koydum küçük küçük çok güzel lezzet verdi bir de maydonoz.
hiç börek kalmadı :))
onu son anda yaptım sıcak olsun diye çekme fırsatım olmadı
ablacım onların ilk halleri böyleydi kullana kullana az bişey kaldı dolap da biraz rahatladı o yüzden o pejmurdelik
Eki Görüntüle 625896
bu yazınki hali kurbandan öncenekadar düzenli bir buzluk öyle
ayyy kendimden utandımm
ablacım onların ilk halleri böyleydi kullana kullana az bişey kaldı dolap da biraz rahatladı o yüzden o pejmurdelik
Eki Görüntüle 625896
bu yazınki hali kurbandan önce
canım düzenli koymasan hiç bişey sığmaz ki
bir de benim buzluğum baya da büyük özellikle içe doğru.
geçen arkalardan bişey aldım geri sığmadı nasıl oldu anlamadım.
annem de aynını diyor bişeyler alıyorum alıyorum yine tıklım tıklım dolu..
doğru diyorsun ne kadar ince doğrarsan da dolapta o kadar az yer kaplıyor değil mi..
benim bu biberleri yaptığım vakit onca pazar alış verişinin üstüne bir de köyden teyzemler geldi.
bazen her şey yığılınca bıkkınlık geliyor habire bişeyler yapmaktan ve çürümesin de nasıl dolaba atarsam atayım diyorsunböyle tek parça olmasının tek avantajı yemeğe göre büyüklük ayarlıyorsun mesela fırına filan böylece koyuyorsun.
domatesler doğranınca yapışmıyor mumesela bana az bişey lazım paketten az bişeyi çıkartabiliyor muyuz??
Allah huzurla oturmak nasip etsin..
köy peynirim vardı evde salamura(tadı çok harikadır biraz kaşara benzer bizim köyün peyniri kokusu yoktur ve 2 kere piştiğinden sağlıklıdır)
aslında beyaz peynir koysam daha güzel olacakmış bizim peynir kahvaltıya daha uygun çünkü.
içine de kırmızı biber kestim koydum küçük küçük çok güzel lezzet verdi bir de maydonoz.
hiç börek kalmadı :))
onu son anda yaptım sıcak olsun diye çekme fırsatım olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?