Kirli Çıkılar )))

karanfilim domatesi minik zar gibi doğrayıp,az suyunu sıkıp,istediğin miktarda poşetlemek daha pratik.
çıkarınca poşeti açıp istediğin yere koymak dışında uğraşısı yok.
biberi de doğruyorum ben,menemen de yapsam,yemeklere de koysam,hazır doğranmış olması güzel zaman kazandırıyor.

yok peşin almadık nerdee
kredi çektik aylık 600 küsür kredi borcumuz var
ama biz kiradaykende 600 ödüyorduk
hemde birikim yapabiliyorduk bizipek etkilemez diye düşündük Rabbim utandırmaz inşallah. sular gibi ödenir hepimizin borcu

altın biriktirmiştik onları bozduk
birazda para olarak vardı
tapu masrafı fln öle hallettik
kombi taksidimiz var bu ayda vercez 650 tl sonra sadece kredi borcumuz kalcak

geçmiş olsun elif.neyin var peki.
profiterolün çikolata sosu ve kreması hazırlandı

kendileri fırında pişiyorlar

Eki Görüntüle 625885 Eki Görüntüle 625883 Eki Görüntüle 625884

nam nam..
sunny abla börekler harika oldu Allah razı olsun yardımların için
hani resim.açım galiba.

karanfil, o poşetleri buzluğa koyarken biraz yassı olarak koymaya çalış canım. üstüste koyarken daha düzenli ve daha çok malzeme konulabiliyor o şekilde. ben ne koyarsam mutlaka yassı ve kare şekline getirip öyle koymaya çalışıyorum. poşetler yuvarlak, top gibi olunca dolap hem karışıyor hem de az malzeme alıyor

farmasi çok güzel görünüyor canım ya:)) ben de ne zamandır yapmadım profiterol. üşenmesem de yapsam ben de bi ara

Son düzenleme:
doğru diyorsun ne kadar ince doğrarsan da dolapta o kadar az yer kaplıyor değil mi..
benim bu biberleri yaptığım vakit onca pazar alış verişinin üstüne bir de köyden teyzemler geldi.

bazen her şey yığılınca bıkkınlık geliyor habire bişeyler yapmaktan ve çürümesin de nasıl dolaba atarsam atayım diyorsun böyle tek parça olmasının tek avantajı yemeğe göre büyüklük ayarlıyorsun mesela fırına filan böylece koyuyorsun.

domatesler doğranınca yapışmıyor mumesela bana az bişey lazım paketten az bişeyi çıkartabiliyor muyuz??
Allah huzurla oturmak nasip etsin..

afiyet olsun karanfilim, çok sevindim beğenmene nasıl ve neli yaptın

köy peynirim vardı evde salamura(tadı çok harikadır biraz kaşara benzer bizim köyün peyniri kokusu yoktur ve 2 kere piştiğinden sağlıklıdır)
aslında beyaz peynir koysam daha güzel olacakmış bizim peynir kahvaltıya daha uygun çünkü.
içine de kırmızı biber kestim koydum küçük küçük çok güzel lezzet verdi bir de maydonoz.

geçmiş olsun elif.neyin var peki.

nam nam..

hani resim.açım galiba.
hiç börek kalmadı :))
onu son anda yaptım sıcak olsun diye çekme fırsatım olmadı

ablacım hiç üşenme yarım ölçüden yaptım
fırından çıktı soğudu ve kremasını aralarına koydum resmini çektim
sosunu da ekleyip fotoğraflayıp ekliyorum

ablacım onların ilk halleri böyleydi kullana kullana az bişey kaldı dolap da biraz rahatladı o yüzden o pejmurdelik

aminnnn cümlemize inşallah

nekadar düzenli bir buzluk öyle
ayyy kendimden utandımm
bu yazınki hali kurbandan önce

canım düzenli koymasan hiç bişey sığmaz ki
bir de benim buzluğum baya da büyük özellikle içe doğru.
geçen arkalardan bişey aldım geri sığmadı nasıl oldu anlamadım.
annem de aynını diyor bişeyler alıyorum alıyorum yine tıklım tıklım dolu..

ablacım onların ilk halleri böyleydi kullana kullana az bişey kaldı dolap da biraz rahatladı o yüzden o pejmurdelik

Eki Görüntüle 625896

ben de tam bunu diyordum işte öteki poşeti görünce ben öyle koyuyorsun sandım canım. benim buzluğum da ayı bu şekilde hepsini yassıltıp koyuyorum. bir arkadaşım hep top top yapıyordu poşetlerini. hem aradığını bulamıyordu hem de ben senin kadar çok sığdıramıyorum diyordu. şimdi o da böyle yapıyor

benim buzluğum galiba seninkinden büyük. aynen ben de öyle yerleştirmişim ki arkalardan bir paket çıkarınca yer açılacak diye umarken bir bakıyorum yine aynı

dışı da böyleydi o zaman sizler yoktunuz

sağ üstteki benim nikah şekerim

Son düzenleme:

canım,poşete koyunca 1.5 cm ayarında elimle bastırarak hem havasını alıyorum,hem düz bir yüzey yaratıyorum.
ince olunca da poşeti çıkarıp ortasından az büksen ayrılıyor zaten.
üst üste dünya kadar domates koydum bu yaz.o kadar tükettik yarısı duruyor.
bir 10 kilo koymuşumdur.dün ıspanak yaptım içine bir paket domates koydum mis gibi oldu yemeğim.
pizzaya,makarnaya da iyi geliyor.bütün olunca eriyor domates yemeğin içinde.doğranınca formunu iyi kötü koruyor.
karınca misali,yazın uğraşıyoruz,kışın sefasını sürüyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…