Kirli Çıkılar )))

evet ablacım,insan büyüğünden küçüğünden neler neler öğreniyor.
ben de kulakları çınlasın canan arkadaşımdan görmüştüm.

bende elimden geldiğinde yatay yapmaya çalışıyorum ama arada öle attığımda oluyor yalan değil
sadece kıyma konusunda çok titizimdir
yemeklik (ne yapcaksam yemeğe köfteye)ayırır yatay yaparım tek buzd.poşetine 2 kısım koyarım
onda bile tasarruf ediyorum yaww hahaha

farmasi o kadarcık tatlı kime yeter anacım tam ölçü yapsaydın bari benim açgözlüler için ancak iki porsiyon olur valla

benim buzluğum galiba seninkinden büyük. aynen ben de öyle yerleştirmişim ki arkalardan bir paket çıkarınca yer açılacak diye umarken bir bakıyorum yine aynı

buzluk hacmi 106 lt ablacım.
sadece 2 kişi olmasak ayrı bi dondurucu alırdım kesin

buzluk hacmi 106 lt ablacım.
sadece 2 kişi olmasak ayrı bi dondurucu alırdım kesin

bana da yetmiyor canım ben de istiyorum şu çekmecelilerden aslında ama paracıklarıma kıyamıyorum bir de ben taze fasulyeyi ve domatesi konserve yaptığım için, dolaba sadece barbunya bezelye bir de közlenmiş patlıcan biber koyuyorum. ama biraz fazla et tavuk vs olunca sıkıntı oluyor. şu anda buz bile koyacak yer yok desem abartmış olmam yani

sen yakında torun torbaya karışcaksın kesin alırsın bence..
çünkü annem de almayı planlıyor daha torun olmamasına rağmen yetmiyor.
ona köyden daha çok malzeme gelir
o da yapar yapar erkek kardeşim hep evde kaldı en çok ona zaman zaman da bana verir.
o vişneler annemden mesela
teyzem yazın şu vişneden topla dedi de biz içmiyoruz dedim.
şimdi nasıl pişmanım anlatamam.
Allah izin verirse köye gidersek vişne falan toplıyacam.

benim de buz aparatı senelrdir dolap bekliyor. ama kocaman bişey yazık o kadar mekana

ohhh miss miss
ellerine sağlık
kaptım 2 tane
kap gitsin canım keşke ikram edebilseydim
farmasi o kadarcık tatlı kime yeter anacım tam ölçü yapsaydın bari benim açgözlüler için ancak iki porsiyon olur valla

ablacım bize yeter yarına kalırsa azıcık kalır kalmazsa kalmasın
ben günlük olsunki yarına tadımız görüntümüz değişsin diyorum

gerçekten çok mantıklı özellikle sebzeler için filan dolabın kokusunu almaması için..
yaza ömrümüz olursa artık..

ablacım sana derin dondurucu şart
senin evlatlar bir giderler 2 -3 tane gelirler
artık ailen genişliyor
large değil xxxxxxxxxxxxxx large olacaksınız hayırlısyla

ben 200 lt kapasiteli derin dondurucumu acaba 300 lt lik mi alsaymışız diyorum bazen
buzdolabımızın üstü bizi yıllarca idare ettiği halde

akşam menüm

bezelye yemeği
pirinç pilavı
vişne kompostosu
yoğurt
profiterol

haklısınız kızlar ben şu işi bi iyice düşüneyim bakalım. ben bi de indirimde et tavuk balık falan gördüğümde biraz fazla almayı severim. zaten benim evde pişen yemekler öyle minnacık tencerede pişmiyo oğlum maşallah iştahlı, eşim desen doymak bilmez. farmasinin dediği gibi nerdeyse beni yiyecek ben de öyle iştahsız bi tip değilim, güzel de yerim yani gelenim gidenim de eksik olmaz çok şükür. e bir de kirli çıkıyız malum. markete gidip indirimde bişey görürsem stoklamayı severim. selinin alışveriş sistemi benimkine çok yakın. ben de market indirimlerine göre ayarlarım alışverişimi. benim öyle köyden falan malzemem gelse hiç durmam hemen alırım aslında dondurucuyu bir de bu mevsim daha uygundur di mi dondurucu fiyatları:44: evet evet ben bi düşüneyim bu işi:26:

akşam menüm

bezelye yemeği
pirinç pilavı
vişne kompostosu
yoğurt
profiterol

afiyet olsun canım benim de çocuklar yok bu akşam. bülent ortaçgil konserine gidiyolar. ben de bi tarhana çorbası düşünüyorum sıcacık. bir de ıspanağımı yıkadım, bu sefer yumurtalı pişireyim diye düşünüyorum. aklıma başka bişeyler gelirse ek yaparım yanına belki

sanırım öyle..
biz de bakacaz güya anneme 2 kış geçti hala bakacaz..

sadece memleketten gelmesi önemli değil ki abla işte şu domates biber işi en basitinden...
hadi fasülye bamya bi yere kadar ama öyle bi alışkanlık olmuş ki domates bibersi bişey yapamıyoruz.

ben yazın Mevlana civarı iyi dolanmadım ordaki köylülerden köy domatesi bulcam diye ki buldum da çok şükür uygun fiyata.
öyle olmasa don don canımız buz domatesi çeker mi eşime verdim o da istiyor çok güzelmiş diye..

al ablam sen al

benim büyük oğlan benden fazla yer
küçük belki büyük oğlandan bile fazla yer yeri gelir ama yakıyor bünyesi maşaallah

benim yazdan hala fasulyem bamyam vişnem kayısım bezelyem barbunyam patlıcan ve köz biberim var sebze olarak
kış sebzesini yedim kışın domates biber ve turfan malzemeler almadım aldırtmadım da

yazın aşırı derecede vişne,domates biber yeşil olsun kırmızı olsun, fasulye ,patlıcan ,bezelye bamya vs geliyor bana kayınvalideden yediğimi yiyiyorum gerisini dondurucuya

Son düzenleme:
ben de köfte yapcam bugün yanına da ıvır zıvır ne kalmışsa bitirmeyi düşünüyorum eşim annesine gitmezse ona pırasa yemeği yapcam giderse de hiç bişey yapmıycam dolabı temizliyecem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…