Kirli Çıkılar )))

ben haziran ayında bosch mini fırın almıştım. luxellden çok memnunlar, bilseydim ondan alırdım, daha ucuz. ben de 2 fırın var. birinde balık ve tavuk yapıyorum. ama onu yakında bi öğrenci evine vermeyi planlıyorum

bu arada bugunku yazılardan öğrendiğim buzluğa çok muntazam yerleştireceğiz herşeyi, ama şu yakma olayını ben beceremem, o yuzden denemeyeceğim de. ben de içinden alsam da yine azalmıyor, yer açılmıyor buzlukta. ben dondurucuyu aktif olarak eylül- ekim gibi kullandım, yıllarca boş durdu. burda yazılanlara ek olarak eşim fazla ekmek aldıgında, günlük zaten seviyorum ben, fazlayı dondurucuya atıyorum. daha önceleri faasulye nohut pişirmeden bir gece önce suda ıslatır, fazlasını dondurucuya koyardım. işten gelince tencereye atar pişirirdim. şimdi şöyle yapıyorum koca bir tencere kuru fasulye pişirip, yiyeceğimiz kadarını ayırıyorum, geri kalanı sogutup, dondurma kabına koyup, dondurucuya atıyorum. her seferinde pişirme zorunda kalmıyorum, bu yöntem keşke işle giderken aklıma gelseydi ve çıkardığımda tadında değişiklik olmuyor. aynı şekilde karnıbahar ve ıspanak yemeklerini sadece kendime yaptıgımdan artanı dondurucuya. karanfilceye çözdürmek zor geldiğini söylemiş. bir gün önceden ne pişireceğine karar verirse, geceden dolaptan indirrir, sorun olmaz.
çorbaları da ekimden beri dondrucuya atıyorum. bir gun koca tencere mercimek çor. yaptım, akşam arkadaslar dışarı yemeğe çağırdı, ben de bi dondurucuya atayım, bozulursa bozulsun, bozulmazsa hep denerim dedim, çıkardıgımda iyiydi çorba. ama yayla çorbasında olmuyor yani pirinç parçalanıyor ve yogurt biraz tuhaf ama yenmeyecek gibi değil.
ertesi gün temizlik yapmayı, komşulara gitmeyi planladıysam dondurudakini çıkarıyorum. hem ocak bir kere yanıyor, hem az az 3-4 çeşit çıkıyor ordan, hem de her güne yeni bir şey eklenmiş gibi oluyor.
havuç fazlaydı rendeleyip attım, mücver yaptım, vakit kaybı olmadı.
lahana rendeledim ama denemedim nasıl oldu diye.

bu aralar içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor, yeni şeyler denemek de. eva nazar değdirdi bana sanırım
ilk fırsatta çiğ köfte deneyeceğim.
pizzayı denedim, hamuru biraz kalım oldu, 3 su bardağı yerine 2,5 brd koyayacagım.

seyyah senfat nerelerdeydiniz ?

kuluçkaya yatmıştım ben .
sabah 11 de uyandım. 2 de oğlanı yatırırken kitap aldım elime, biraz okudum, uyuyakalmışım, eşim akşam kapıyı açınca uyandım, iftar yaptım. eşim de arkadasımızın veda yemeği vardı, oraya gitti, beni götüremedi. içimde bir şey yapmak gelmiyor, banyoya gir, kuaföre git, elim kolum kalkmıyor, gitmeyeceğim dedim, çocukla restaurantt de a oturulmuyor, sıkılıyor. ya ev gezmesi olacak ya da çarşı pazar bakacak.
ben de takılıyorum burda, ohh misler gibi

Allah kabul etsin canım

senfatcım işte bigün önceki planlarım bazen tutmuyor derfat bi pizza yapıyor deli gibi canım onu çekiyor domates lazım mesela çıkar bi tane
onun gibi

ben çaydanlığı bitirene kadar içerim elimde su şişesiyle gezerim
yarım saatte bi wcye giderim

boşuna ikiz değiliz. ve ben gittiğim tüm yerlerin tuvaletini bilirim. eşim çok kızar tuvaletimi tutamadığım için. yaşlandıgında idrar kaçırcaksın, yanına yaklaşılmaz kokudan diyor. yolda opette dururuz, en çok onun wc sini beğeniyorum.

bir anımı anlatım. üniversiteyi kazandıgım yıl ablamla dışarı çıktık. tuvalete sıkıştım. ablamla dedik şurda dersane var girelim bari orda. ben wc ye girerken ablama neden geldiniz dediler, yaz tatili ya dersane boş. o da broşür almaya geldik, kardeşim kazanamadı dedi. tuvaletten çıktım, bir baktım ablamı müdürün odasına almışlar, pazarlık yapıyor, müdür bana döndü, bu sene boşsun işe gidip, çalışmayacaksın, evde ders çalışman gerekiyor, yoksa kazanmazsın dedi. ben de tabi tabi dedim, biraz düşünelim dedik, çıktık.

ya o profiterolün tarifinden istiyorum. daha önce hiç yapmadım, nette bakındım, her biri farklı farklı ölçülerde. sunny, farmasi yardıııımmm

ben evlendiğimin ilk yılı etleri yamuk yılık dondurucuya koymuşum, sonra cıkaramadım, uğraştım olmadı, hepsi yapışmış. kurbandan 8 ay geçmişti, arkadasım onlar yenmez dedi. ben de cektim fişi, hepsini erittim, çöpe attım, 20 kg vardı, hiç dokunulmamış etlere öyle deyim. şimdi kurbanda o kadar az et ayırıyorum ki 3-4 pişirmelik. gerisi dağıtılıyor. komşuya sonradan söyledim, verseydin pişirirdik dedi, ben utanmıştım, 8 ay pişirmeden bekletilir mi, beceriksiz demesinler diye. bir de bozulmuş sandım. evde yemek yapmıyordum, eşim de evde olmuyordu çoğunluk. şimdi o gunlere cok üzülüyorum ve hiç bir şey atmıyorum. ve atmamak için işime yaramayacak şeyleri almamaya çalışıyorum.

ben de tam tersi, dışarda tuvalete gitmem, sabah çıktım mesela akşama kadar ne işim varsa hallederim, aklıma tuvalet falan da gelmez hiç. o yüzden geçen hastanede 2 saat bekledim, o kadar da su içtim, zorla sıkıştım.

ama evde öle değil, sürekli gidiyorum.

benimki sensörlü herhalde. dışarı çıktığımda kapanıyor.

dişimi çektirdim, alışverişe gittim geldim...
ikisi de içime oturdu kalkmıyor...
dişimin uyuşukluğu yeni yeni geçmeye başladı. bu sefer da orada ağrı var...
başımda ağrımaya başladı...
hiç mecalim yok...
kendimi kötü hissediyorum...
marketten de 288 tl ile ayrıldık....
büyük parça olarak en çok tutanlar; un, yağ, şeker, çay, tavuk, şampuan, duş jeli, sucuk, boy boy çeşit çeşit süt vardı.
gerisi de abur cubur çocuğa, kabartama tozu, maya (ne çok da pasta yaparım ya), milföy, yumurta, pamuk, traş bıcağı, şehriye, makarna vs vs vs...
ama ben ay içinde çok zorda kalmadıkça gitmem markete.
yoğurt, yumurta ve belki de yufka alırım o kadar diyerek kendimi teselli etmeye çalışıyorum...

yanisi evcimen.

iyice kirli çıkı oldum okuyacağım okuma kitaplarının pdf versiyonlarını netten indiriyorum kitaba da para vermiyorum google amcam sağolsun
canım ya şunun bi linkini versene bana :))) ben bulamıorum aradığımda ing. falan diil dimi bilmiorumda:))

o saklama kaplarından bende hiç almadım
cam saklama kaplarım var onlara koyuyorum gayette kullanışlı
yok peynir kurumuyormuş fln dünya para ne gerek var
tupper asssssla tavsiye etmiorum ben çeyiz hazırlığında ucuz almak için üye oldum bi haftada 200 tl alışveriş yapcaksın dediler sonna 1 ay çıkmazsın dediler 800 tl lik ürün aldım((( o aralar kirli çıkı diildim , temzi müsrüftim:)))
aralarından tek tavsiye edbileceğim peynir kabıbide mikrodalgada ısıtma kabı başkada bi cacık almayın benim evim tupper kaynıyo:))

banucum sen de poşetlerin ağzını yakarak mı kapatıyorsun

ya işte ben tecrübe diye buna derim ablacım sen varya mükemmelsin ilk defa duydum nasıl yapıosun onu bana bi diyiver hele yeni bişey daha öğrendim:)

biz de eğer pasta börek olmasa günde 1 ekmek yiyoruz ki eşim akşamları az yemesine rağmen
eva nasıl ekmek yemiosunuz ben 3 gün yemiosan 4. gün kahvaltıda yiyorum:))) mesela sahanda yumurtayı nasıl yiyosunuz? vallahi meraktan soruorum:))))))

senfatcım işte bigün önceki planlarım bazen tutmuyor derfat bi pizza yapıyor deli gibi canım onu çekiyor domates lazım mesela çıkar bi tane
onun gibi

karanfilcecim ben bu yaz deli gibi kışlık yaptım mis gibide yiyorum menemenlerimin tadıda güzel ama konservenin hafif ekşimsi bi tadı olurya ben onu sevmiorum senin bu domastesler süper:))) yazın bende böle yapcam.....

badecim öncelikle Rabbim sana hayırlı evlatlar versin bu sefer inş. tutar...
zaten sölenebilcek herrrrrşeyi kızlar sölemiş ben aklıma gelen değişik bi kaç şey sölim izin verirsen:))
karanfilin dediği gibi bu konserve çorba çok pratik ama tek dikkat etceğin bişey var et içerikli ürünler olmuyomuş!!!!! mesela tavuk çorbasının konservesi olmaz yada kıymalı bi çorbanın!!
ben mercimek çorbasını 2 kat pişiriorum yarısını piştiği gibi kavanoza koyup ters çeevirip buzdolabında saklıorum
şimdiye kadar denediğim çorbalar
yogurt çorbası
arpa şehriye çorbası
mercimek çorbası
ezogelin çorbası
domates çorbası

bunları yapıp kavanoza koyup yiyebilirsin tek yapcan şey kavanozu açıp tencereye boşaltıp ısıtmak hepsi bu:)))))
ıspanak haşlayıp koyabilirsin çıkarıp üstüne iki yumurta kırarsın yada kavurursun:)
karnıbahar haşlayıp koyabilirsin sotelersin:)))))
patlıcanları bütün kızartıp karınlarını yarıp içini doldurup öylec buzluga atabilirsin hatta minik bi tepsiyle bile koyabilirsin çıkarıp içine salçalı su hop fırına:))))
diğer yapılabilcekleri kızlar sölemiş zaten:))))
karanfilim etli ekmek diyip duruyon bak konyaya getircen beni haa:))))))))))))

canım onca şeyi nasıl taşıdınn beni de o düşüdürür hep

buyur gel canım
istersen yaptırım ister en güzel yerde ısmarlarım sana

şimdi rendemi ekleyeceğim, bunu yeni aldım, üstündeki aparat ne işe yarıyor almadım, iyi bişeyse kullancagım, değilse evde durmasın atacagım. bilen varsa sölesin nolursunuz. yeni çeyiz alanlar belki biliyordur, ben cahil kaldım biraz. umarım sarımsak aparatıdır.

15 sayfa var size yetişebilmem için
bugün annemlere gittim kahvaltıya, akşama kadar oradaydım
annem biraz rahatsız, onlara etli biber dolması yaptım
bana da getirdim biraz
eşim de tavuk pirzola almış
onları da pişirdim az önce
şimdi de onun gelmesini bekliyorum yemek için

bade inşaallah tutar bebek. bir gece önce haber ver, dua edelim sana

allright senin sohbetini özlüyoruz, daha sık girersen, burası renklenir, sen çok tatlı bi kızsın, daha aktif olmalısın.

banu rüyanı Allah hayırlara çıkarsın. annen kaç yaşında ve neden vefat etti acaba, bebeğin için çok üzgünüm. Allah kızlarına uzun ömür versin.

elifcino Allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…