Kirli Çıkılar )))

canım gel beraber yiyelim yahniyi yanına da pilav
suyuna da güzel bir mercimek çorbası

100 tl artırırsam iyi olur
40 tl de bereketli olsun bitanem
160 tl yi nerelere harcadın ?

canım gel beraber yiyelim yahniyi yanına da pilav
suyuna da güzel bir mercimek çorbası

100 tl artırırsam iyi olur
40 tl de bereketli olsun bitanem
160 tl yi nerelere harcadın ?

canım benim çok saol yemiş kadar oldum inan buna

Öncelikle bu ayı çocğunlukla hasta geçirdim cnm, kullandığım ilaçlarında etkisiyle işe geç gittiğim günler oldu.. Aslında bulunduğum birimde bu sorun olmuyor yani yarım saate kadar geç gidebilirim.. Ama işime saygımdan dolayı zamanında gitmeyi tercih edenlerdenim.. Ama hasta olunca bu ay aksattım ve dolayısıyla, yani işin maddi boyutu ise servisi kaçırdığım için 13 gün yol parası vermişim.. Sonra avondan bir kaç ürün aldım, oda 80 tuttu.. Yani ondan harcandı gitti..
Ama üzülüyorum yinede bu 200 nin en fazla 20-30 harcardım kalanınıda çeyrek alıyordum kendime..Zorunlu bir ihtiyaçda değilken tutamadım kendimi, aslında dışarı çıktığımızda eşim ihtiyaçlarını alabilirsin diyor ve ödemeyi kendi yapıyor , ama işte iş yerinden arkadaş katolog getirince dayanamdım aldım

canım benim kocamnından maşallah san örnek aldığım insanların başında geliyorsun bu yönünü çok seviyorum, akarken doldurmak mantığının en güzel örneğisin sen..

Kooparatifin bittimi.. Güle güle otur cnm.. Kira amçlımı yaptırdınız
Birde devremülk olayında aklıma takıldı neden 2 tane devremülk , hani yatırım içinmi kullanım içinmi??

canım benim öncelikle çok çok geçmiş olsun ,her işin başı sağlık gerisi boş
aldıklarını da güle güle kullan .

kooperatifim bitti ve biter bitmez sıfır daireyi hemen sattım bile kurada 1 . kat çıkmıştı. 75000 tl ye mal ettim 85000 tl ye sattım.
21000 tl sine tam 1 yıl oldu sıfır araba aldım kendime
10000 tl sini de borcuma verdim.( daireyi yaptırırken annemden borç almıştım )
geri kalanına gram altın aldım.
bahaneyle 3 yılda para biriktirmiş oldum ama uzun vadede de ciddi manada para biriktirmeyi öğretti bu iş bana.

devremülklere gelince eşime hiçbir faydam yok bir tanesini ona hediye aldım, onun için 2 tane.
ayrıca hem yatırım olsun hem de kullanıyoruz .

bundan sonra değişik hedeflerim var ama kısmet tabi herşey.hayırlısı olsun . tabi önce sağlık , mutluluk ve huzur olsun.

Son düzenleme:
farmasi canım konu dışı olacak ama bu hindi etini buzluğa haşlayıp mı koyuyorsun? Bir de buzluğa koyduğum eti falan bebeğimin yemeklerine koysam ne olur?

Son düzenleme:
farmasi canım konu dışı olacak ama bu hindi etini buzluğa haşlayıp mı koyuyorsun? Bir de buzluğa koyduğum eti falan bebeğimin yemeklerine koysam ne olur?

canım hindiyi marketten buzsuz alıp parçalayıp çiğ koyuyorum.

ama şöyle de olur buzsuz olarak aldığın tavuk ya da hindiyi pişirdin ama çok fazla geldi arttı o zaman da soğuttuktan sonra buzluğa atabilirsin çözdürüp daha sonra tüketebilirsin. mesela ben göğüs eti gibi yerini mercimek ya da pirinç çorbası yaparken küçük küçük doğrayıp çorba içerisine koyarım arada çok nefis olur.
tabiki bebeğe yedirebilirsin

bir de kırmızı ya da beyaz et haşladığım zaman da suyunu ziyan etmem soğuduktan sonra saklama kaplarına doldurup buzluğa koyarım daha sonra çorbalarda kullanırım

canım yaa ben bir türlü sen gibi aayrım yapamıyorum. ne biliyim eşime hiç borcum olmaz onun da bana yani para ortak havuzda gibi bişey. ama siz bu şekilde yapıyorsanız eminim ki işin sırrı da burdadır. yani bunun hikmeti ne? daha mı güzel birikim yapılıyor bu şekilde?

@karanfilce
sanırım işin püf noktası nereye ne harcadığını izleyebilmek
yani aylık 300 mutfak 200 sabit faturalar 200 giyim 100 yol mesela. bunlarda yolu azaltma şansın olmayabilir. giyimi sürekli kredi kartıyla alıyorsan veya sezon indirimlerini bekliyorsan takip etmesi kolay olur. en zor hesabı tutulan sanırım mutfak. çünkü pazardı marketti ekmekti çok sayıda yerden alınıyor ve nakit kart karışıyor. bunun hesabını iyi tutabilmek lazım.
Farmasi eşinin kuruyemiş tatlı gibi şeyler düşkün olduğunu yazmıştı bir yerlerde hatırlıyorum bunun yanında kayınvalidesi ve köyden çok destek geldiğini de yazmıştı. yani herkesin kendine göre bir düzeni var. eşin savurgan biri değilse ya da sürekli kartla alışveriş yapıyorsanız zaten ne harcamışsınız hemen ekstreden bulunur. değilse bi kota koymak lazım (bu ay şuraya şu kadar harcayacam diye)
bizim evde çalışan 3 kişi var toplamda 6 kişiyiz hepimiz gerektiğinde alışveriş yaparız hiç birşeyin takibi kolay olmuyor anneme sorsan hayatta bilmez mutfağa ne harcanıyor. ama şu da var kırmızı et çok nadir alınır sosis sucuk vb şarküteri de alınmaz. mayonez ketçap hazır dondurulmuş gıda hiç almayız. inanılmaz kahvaltılık tüketiriz yoğurt çok çok fazla tüketiriz. bunların masrafı almadıklarımızla dengeleniyor. 6 kişi için normaldir sanırım mutfak masrafımız.
@tourmaline
işe yeni başlayan herkeste bu oluyor. ben kıyafet zorunluluğu olmayan bi sektörde çalışıyorum ama kıyafetlerimin %80i başka bir yerde kaldı gitme alma şansım yoktu. ilk aylar ben de çok zorlandım. nacizane tavsiyem bu moda diye alma kıyafetlerini birbiri ile uyumlu olabilecek şeyler al ki sürekli almak zorunda kalmayasın.bi de sen yeni başladığın için sana insanların gözü senin üzerindeymiş gibi gelebilir ama herkesin kendi derdi kendine yetiyor o kadar da önemli değil kıyafet filan. temiz ve düzgün olsun yeter.

merhaba canım Allah kolaylık versin ...
ama atanamadığın günlerini aklına getir ve hayata tutun bitanem

saol bitanem nöbet usulünü kendim istedim evde daha çok zaman geçireceğim artı yol parası yarıya inecek ve sabah erken kalkıp karanlıkta otoobüse yetişme derdimde yok artık,bu 3 ayda işleri iyice kaptım başhemşire de bana güvenerekten kabul etti öğrenci nöbeini işler çok yoğun olmadıkça pazar sabah 9 pazartesi sabah 9 a kadar nöbet pazartesi salı,çarşamba ve perşembe akşamüstüne kadar evdeyim perşembe akşam nöbete gidip cuma sabah çıkıp yine o gün ve cumartesilerim boşama gündüz çalışmayıda mzlyeceğim sanırım arkadaşlarımı falan doktorumla da hemşo çıktık görüşemeyeceğiz diye üzülüyoruzyol parası yarıya inecek nöbette daha çok şey öğreneceğim her işi ben yapacağım çok güzell çalışmak yaa,nefret ederdim işimden çalışmaya başlamadan ama çok seviyorum

sinirboyu
ben aldığım herşeyi deftere yazarım eşim de ben de çok fazla bi harcama yapmayız.
ama farmasi gördüğüm kadarıyla eşinden borç alıp sonra geri veriyor:44: vermesin mesela :26:
şimdi farmasi mali konuda idolüm olduğu içüüüunn merak ettim hikmeti nedir diye

bende çalışmaya başlayalı 3 ay oldu ama 6 bin lira attım kenara çok kişiye hediye aldım kendime de çok aldım aslında hep eşim alıyor ama kendi paramla almak daha zevkliyine de bişeyler alsam da en az 1500 tl koyuyorum kenara bu ay eşime verdim 800 tl yılbaşına doğru maaşı azalıyor kesintiler yüzünden araba taksitini yatırıverdim birazda altın aldım

canım sinirboyu sağolsun duygulara ne güzel tercüman olmuş. her evin kendine has düzeni var .o nedenle biriktirin de nasıl biriktirirseniz öyle biriktirin bitanem ya
eşim ticaret ehli bir insan sabit bir geliri yok ortalama benim bildiğim aylık 3000 tl
ama işletmesi için ortağıyla beraber 170000 euroya yeni 2 makina aldılar dolayısıyla ödemelerinde de en ufak katkım yok . elbette ki eşimdir Allah göstermesin başına olumsuz birşey gelse tabiki ilk benim canım yanar ,elimden gelen desteği esirgemem .( yani sadece iyi gün dostu olmam)
ama bugünün şartlarında kendimize göre mutlu da olduğumuz bir düzenimiz var
kısaca şöyle diyebiliriz bizim düzen için eşim evin idaresinden sorumlu ve benim gelirime ihtiyacı yok
sadece ben en azından bana ait olan kişisel eşyalarımın masraflarını eşime yüklemeyeyim diyorum , onları bari ödeyeyim ama değil mi ?

Son düzenleme:

anladım canım..
işin sırrından ziyade düzen meselesi diyorsun

anladım canım..
işin sırrından ziyade düzen meselesi diyorsun

evet aynen öyle bitanem :13:

yalnız her zaman şunu derim dünyanın binbir türlü hali var insanoğlu da çiğ süt emmiş her daim temkinli olmakta yarar var
Allah göstermesin ölüm ,zulüm ,ayrılık vs Rabbim hiç kimseye yaşatmasın ama çoğu şahit olduğum bu tür olumsuzluklarda hep olan kadına oluyor nedense....
ben felaket senaryolarını hayalimde yaşayıp sonuçlandırmaya bayılırım
işte bu ve benzeri pekçok nedenden dolayı da günün birinde'' eli hamur karnı aç''ları oynamak istemem.
inşallah bu yazdıklarım tuhaf algılanmaz
başkalarının yediği kazıklar bana ders oldu. işte bu duygularımı anlatan en iyi cümlelerden biri oldu şimdi.

Son düzenleme:

yok canım kesinlikle haklısın. insan bu kendimize bile güvenimiz var mı yok.. Rabbim şeytana ne bizleri ne de sevdiklerimizi uydursun..

annemi gördüm bir an kimse bunlarla uğraşmaz diyordum ki farmasi sende et ve tavuk suyunu saklayanlardanmışssın bizim buzluk onlarla dolu

inşallah yatırım yapcak arkadaşlar için bereketli bir pazartesi olur

benim için ise kadroya alındığımdan beri ilk maaşımı alcağım ocakta ve çift maaş olayımda maaşımın ne olcağını öğrencem umarım bireysel emekliliğe maaşımdan çok kesmez şirket o zaman anneme verceğim yatırım amaçlı parayıda daha iyi bir şekilde takip edicem

çok teşekkür ederim farmasi ayrıntılı yazdığın için. ben planlı programlı biri olmadım hiç. gene de şu sıralar çok aşırı müsrif de sayılmam. özellikle çalıştığım ilk yıl aşırı ya da gereksiz harcamalarda bulunduktan sonra kendime sınırlar koyuyorum harcamalarımda. son 1-1,5 yıldır birikim de yapıyorum gr gr. bozuklukları da biriktiriyorum. ama bunları planlı yapmıyorum, gelir ve giderleri not almıyorum sanırım eksiğim bu:26:

26 yaşındayım ben. 2,5 yıllık da evliyim. 1,5 yıldır mecburi hizmetten ayrı gayrıyız yani daha bir ev düzeni de oturtamadık aslına bakarsan. evime gidince artık evini, yaşantısını iyi yöneten, akıllı bir kadın olmak istiyorum

ayrıca söylediğin gibi yarın öbür gün çoluk çocuk derken daha disiplinli olmak gerekiyor harcamalar konusunda. ne demişler su akarken doldurmalı

merhaba günaydın kirli çıkılar hepimize sağlıklı , mutlu , huzurlu güzel bir hafta dileğiyle ....

demek anneni gördün gibi oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…