hindiye bende bayılırım farmasi,
bende 2 but alıp haşlayım diyorum, suyunun lezzeti felan çok seviyorum hindi yahniyi..
artırımın da iyi cnm benimde bu ayki 200 tllik harçlığımdan 40 tl arttı.. Bu ay hiç beğenmedim kendimi
canım gel beraber yiyelim yahniyi yanına da pilav
suyuna da güzel bir mercimek çorbası
100 tl artırırsam iyi olur
40 tl de bereketli olsun bitanem
160 tl yi nerelere harcadın ?
Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum. daire ödemesi bitince devremülk aldım onları ödemeye başladım.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)
yaşın kaç ? ne kadar maaş alıyorsun ? yaşam şartların neler yani evli misin bekar mısın ? bekarsan ailene destek olmak zorunda mısın? vs bunları da bilirsek daha kolay yanıtlayabiliriz sanırım
şimdiden bereketli birikimler dilerim canım
canım benim öncelikle çok çok geçmiş olsun ,her işin başı sağlık gerisi boşcanım benim çok saolyemiş kadar oldum inan buna
Öncelikle bu ayı çocğunlukla hasta geçirdim cnm, kullandığım ilaçlarında etkisiyle işe geç gittiğim günler oldu.. Aslında bulunduğum birimde bu sorun olmuyor yani yarım saate kadar geç gidebilirim.. Ama işime saygımdan dolayı zamanında gitmeyi tercih edenlerdenim.. Ama hasta olunca bu ay aksattım ve dolayısıyla, yani işin maddi boyutu ise servisi kaçırdığım için 13 gün yol parası vermişim.. Sonra avondan bir kaç ürün aldım, oda 80 tuttu.. Yani ondan harcandı gitti..
Ama üzülüyorum yinede bu 200 nin en fazla 20-30 harcardım kalanınıda çeyrek alıyordum kendime..Zorunlu bir ihtiyaçda değilken tutamadım kendimi, aslında dışarı çıktığımızda eşim ihtiyaçlarını alabilirsin diyor ve ödemeyi kendi yapıyor , ama işte iş yerinden arkadaş katolog getirince dayanamdım aldım
canım benim kocamnından maşallah sanörnek aldığım insanların başında geliyorsun bu yönünü çok seviyorum, akarken doldurmak mantığının en güzel örneğisin sen..
Kooparatifin bittimi.. Güle güle otur cnm.. Kira amçlımı yaptırdınız
Birde devremülk olayında aklıma takıldı neden 2 tane devremülk , hani yatırım içinmi kullanım içinmi??
farmasi canım konu dışı olacak ama bu hindi etini buzluğa haşlayıp mı koyuyorsun? Bir de buzluğa koyduğum eti falan bebeğimin yemeklerine koysam ne olur?
merhaba kızlar güzel bir hafta sonu geçirmek dileğiyle...
akşam eşime kasko için son kalan 200 tl yi kapattım.
sıra geldi çocuklara vereceğim 140 tl ye
eşimde mutfak için verdiği 400 tl yi ocak ayından geçerli olmak üzere 420 tl yaptı
bugün defterime baktım şu ana kadar bu ay 227 tl harcamışım geriye 173 tl kaldı. zaten son haftaya girdim .Belki en fazla 73 tl sini harcarsam . bu ay 100 tl artırabilirim.
bugün markete gidip hindi alasım var o da en azından 40-45 tl tutar. (ben hindi etini beyaz etler içerisinde daha çok tercih ediyorum sağlık açısından fazla kolestrol içermediği için.
o nedenle de sene de 1-2 tane hindi alıp parçalayıp derin dondurucuma atıyorum.
kayınvalidem hindi ve kaz yetiştiriyor bizler için ama doğal beslendiklerinden markettekilere göre eti biraz sert oluyor , çocuklar için özellikle onun için de çocuklar da yiyebilsinler diye böyle yapıyorum.)
bugün cumartesi pazarı da var nasip olursa özellikle balık için oraya da gitmem gerekecek. ben anlaşılan bu haftaki ayırdığım 73 tl nin büyük kısmını bugün harcıyacağım
merhaba canım Allah kolaylık versin ...
ama atanamadığın günlerini aklına getir ve hayata tutun bitanem
kızlar ben de şuana kadarki birikimimi sayenizde değerlendirmiş olmuş..
yanlış anlamazsanız ben şeyi merak ediyorum, kaç senedir çalışıyorsunuz ? maaşlarınız ne kadar ne kadarınızı harcayıp ne kadarını biriktirebiliyorsunuz ?
ben daha yeni işe girdim ilk aylarda tüm maaşlarımı harcadım ama artık sizce ne kadarını biriktirmeli ne kadarını harcamalıyım siz nasıl yapıyorsunuz, sizin de ilk işleriniz mi ?
bu ay battım zaten yeni yıl hediyelerinden dolayıbir de eksiklerim hiç bitmiyor yeni işe girdiğimden dolayı kıyafetti, ayakkabıydı,ıvırdı zıvırdı..
canım yaa ben bir türlü sen gibi aayrım yapamıyorum. ne biliyim eşime hiç borcum olmaz onun da bana yani para ortak havuzda gibi bişey. ama siz bu şekilde yapıyorsanız eminim ki işin sırrı da burdadır. yani bunun hikmeti ne? daha mı güzel birikim yapılıyor bu şekilde?
canım sinirboyu sağolsun duygulara ne güzel tercüman olmuş. her evin kendine has düzeni var .o nedenle biriktirin de nasıl biriktirirseniz öyle biriktirin bitanem ya
eşim ticaret ehli bir insan sabit bir geliri yok ortalama benim bildiğim aylık 3000 tl
ama işletmesi için ortağıyla beraber 170000 euroya yeni 2 makina aldılar dolayısıyla ödemelerinde de en ufak katkım yok . elbette ki eşimdir Allah göstermesin başına olumsuz birşey gelse tabiki ilk benim canım yanar ,elimden gelen desteği esirgemem .( yani sadece iyi gün dostu olmam)
ama bugünün şartlarında kendimize göre mutlu da olduğumuz bir düzenimiz var
kısaca şöyle diyebiliriz bizim düzen için eşim evin idaresinden sorumlu ve benim gelirime ihtiyacı yok
sadece ben en azından bana ait olan kişisel eşyalarımın masraflarını eşime yüklemeyeyim diyorum , onları bari ödeyeyim ama değil mi ?
anladım canım..
işin sırrından ziyade düzen meselesi diyorsun
evet aynen öyle bitanem:13:
yalnız her zaman şunu derim dünyanın binbir türlü hali var insanoğlu da çiğ süt emmiş her daim temkinli olmakta yarar var
Allah göstermesin ölüm ,zulüm ,ayrılık vs Rabbim hiç kimseye yaşatmasın ama çoğu şahit olduğum bu tür olumsuzluklarda hep olan kadına oluyor nedense....
ben felaket senaryolarını hayalimde yaşayıp sonuçlandırmaya bayılırım
işte bu ve benzeri pekçok nedenden dolayı da günün birinde'' eli hamur karnı aç''ları oynamak istemem.
inşallah bu yazdıklarım tuhaf algılanmaz
başkalarının yediği kazıklar bana ders oldu. işte bu duygularımı anlatan en iyi cümlelerden biri oldu şimdi.
canım hindiyi marketten buzsuz alıp parçalayıp çiğ koyuyorum.
ama şöyle de olur buzsuz olarak aldığın tavuk ya da hindiyi pişirdin ama çok fazla geldi arttı o zaman da soğuttuktan sonra buzluğa atabilirsin çözdürüp daha sonra tüketebilirsin. mesela ben göğüs eti gibi yerini mercimek ya da pirinç çorbası yaparken küçük küçük doğrayıp çorba içerisine koyarım arada çok nefis olur.
tabiki bebeğe yedirebilirsin
bir de kırmızı ya da beyaz et haşladığım zaman da suyunu ziyan etmem soğuduktan sonra saklama kaplarına doldurup buzluğa koyarım daha sonra çorbalarda kullanırım
merhaba canım öncelikle güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim
bir küçük defterim var o defterime her ay için ayın başında gelir gider diye kabataslak öncelikle sabit gelirlerimi ve sabit giderlerimi yazıyorum
mutfak masraflarımı ise ayrı bir sayfada tutuyorum sadece markete ya da pazara gidip geldiğimde harcadığımı yazıyorum. tek tek aldıklarımı yazmıyorum zira alışverişe gitmeden önce önce liste yaparım ve listenin dışında alışveriş yapmamaya büyük özen gösteririm % 99 da uygularım.
% 1 ihtimal ile çok lazım olacak ürün ya da ürünlerde indirim varsa daha sonra pahalı fiyattan almıyayım diye alırım.
her alışverişte ne kadar harcadığımı yazıp arada kontrol ettikçe hesapsız harcama yapmamış oluyorum.
ben böyle miydim??? elbette hayatımda hesapsız harcama yaptığım zamanlarım da oldu olmaz mı hiç lakin genel anlamda çok müsrif bir insan olmadım .
son 5 yıldır yani 2006 yılının başından beri kooperatif dairesi yaptırmaya başladığımızdan beri çok daha dikkatli olduğumu söyleyebilirim mecburen ödemelerimi aksatmamak adına ölçüsüz davranmadım. ve güzel bir alışkanlık oldu.
hele çocuklarım da olunca artık yaşımın da 34 olduğunu düşünürsek bu yaşlarda kazancımın kıymetini bilmezsem ne zaman bileceğim değil mi ama ?
kaç yaşındasın ?
elbette istedikten sonra sen de birikim yaparsın canım
herşey gönlünce olsun
annemi gördüm bir an kimse bunlarla uğraşmaz diyordum ki farmasi sende et ve tavuk suyunu saklayanlardanmışssın bizim buzluk onlarla dolu
inşallah yatırım yapcak arkadaşlar için bereketli bir pazartesi olur
benim için ise kadroya alındığımdan beri ilk maaşımı alcağım ocakta ve çift maaş olayımda maaşımın ne olcağını öğrencem umarım bireysel emekliliğe maaşımdan çok kesmez şirket o zaman anneme verceğim yatırım amaçlı parayıda daha iyi bir şekilde takip edicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?