canım evet hamur biraz sert gibi gelebilir ama pişince öyle olmuyor büyük fırın tepsisinde yap ama ben insant mayanın hepsini kullanıyorum ama suyu ılık kullanıyorum ve 1 saat kadar dinlendiriyorum geçenlerde farmasi 45 dkka pişirme süreci vermiş ama ben 200 derecede yaklaşık 15-20 dkkada pişiriyorum hem çiğ kalmıyor hemde yumuşak oluyor fazla bekletince kuruyo ve sert oluyor inş msjımı yapmadan görürsün
canım evet hamur biraz sert gibi gelebilir ama pişince öyle olmuyor büyük fırın tepsisinde yap ama ben insant mayanın hepsini kullanıyorum ama suyu ılık kullanıyorum ve 1 saat kadar dinlendiriyorum geçenlerde farmasi 45 dkka pişirme süreci vermiş ama ben 200 derecede yaklaşık 15-20 dkkada pişiriyorum hem çiğ kalmıyor hemde yumuşak oluyor fazla bekletince kuruyo ve sert oluyor inş msjımı yapmadan görürsün
bitanem benim benim hamurun içerisinde yarım çay bardağı sıvıyağ oluyor ya o nedenle sert olmuyor
ortalama süre 30-40 dk demiştim fırınlarımızın pişirme süreleri farklı olabileceği için ortalama süre veriyorum
elossanın mutfağında da bazı hamur işleri için not düşmüştüm pişirme süresini fırınlarınızın pişirme sürelerini göz önünde tutarak ayarlayın diye
iyi aksamlar hanimlar yine pizza yapiyorum iyi sardi beni.... resimde cekiyorum ama koymayi beceremeyebilirim
altın düştükçe düşüyor ne zaman çıkacak bu yaramaz aman iliğini kururttum altınıın aldığımdan beri düştükçe düşüyor
güle güle okusun kızın kitaplarınıSELAM KIZLAR.
çarşıya çıktık kızımla,çok ama çok güzel kitaplar aldık.böyle kitapsever bir çocuğum olduğu için çok mutluyum.diğer çocukların oyuncakçıda verdiği tepkileri veriyor yavrum kitap alırken.
önce bir gözü dönüyor,sonra saldırıyor,onu da alalım anne,şu kitabı da,şunu da derken koca bir çanta kitapla çıkıyoruz her defasında.mutlaka indirim ve hediye kitap ta veriyorlar sağolsunlar.adamların hoşuna gidiyor kızımın tepkileri.
az daha çarşıda dolandıktan sonra bir kaç alacağım için markete geçtim,haydi oradan da pazara.
ayaklarım sızladı artık.eve dönelim derken arkadaşım aradı,akşama sizdeyiz diye.severim kendilerini.gelin dedim haliyle.
ama ev temizliğini yarına bırakmıştım,gelir gelmez giriştim,2 tepsi börek,çikolatalı kek,ve un kurabiyesi attım fırına.çoook yoruldum çok.
salonum kaldı temizlenecek,ee tabii akşam yemeği,mutfağın kalan işleri derken bir daha uğrayamam.
çok fazla yazışmayın anlaştık mı.
sağol canım bilgilendirdiğin için.karanfilcecim çiğnenen demir hapı çiğnenir ve yutulur sistemik yoldan aşırı doz almadığın sürece dişe mine yüzeyinden zarar vermesi imkansız..
ben de hamilelikte demir hapımı pek kullanmamıştım kabızlık yapıyor diye
pekmezle etle geçiştirmeye çalışmıştım hee nooldu doğuma girmeden 9.5 olan hemoglobinim 8.5 indi
aynı gün kan takviyesi yapıldı bana
çok karşı çıktım almayım diye ama kar etmedi:))
sonrasında da 3-4 ay sıvı olanlarından kullandım
öncesinde düşük seyreden hemoglobimin (ki aşırı derecede üşürdüm ben kat kat giyinirdim) şimdi 12 den aşağı inmiyor
benim için büyük gelişme bunlar..
karanfilcecim aslında düşük iil değerlerin ama sınırda diyelim biz buna
kadınlarda hemoglobin erkelere göre düşük olur zaten her ay adet döngümüz oldugu için
erkeklerde normal değer 14-16
kadınlardada 12-14 arasında olmalı seninki 12.5 normal değerler içinde fakat sınırda hani normal değerlerin altına inmesini önlemek amaçlı birazda
demride en düşük 50 mg/dl olması lazım ama en yüsek değerini hatılamıorum
demirin cidden sınırıda geçmiş düşmüş demir düşük hemoglobn sınırda kan ilacı kullanman çok iyi olur ama demrin 55-60 mg/dl olsaydı o zman bu kadar elzem olmazdı kullanman çünkü tam sınırda kalmış olurdun
demir hapı için cidden bişey diyemicem dişe zararı varmıdır yokmudur bunu evaya sorsak yada olriyta daha iyi olur sanırım hiçbi fikrim yok...
mesela benim değerlerimde sınırda hemoglobin 12.6 demirimde 55 benim acil kullanmam gerekiyo demir hapı gebeyim çünkü ama kullanamıorum hem hapı çoooook büyü hemde bu ihtiyacımı pekmezle kuru üzümle gidermeye çalışıorum benim yaptıgım hiç iyi bişey diil zaten ben berbat bi hastayımdır ilaç kullnamam , radyasyona girmeyi redderrim, iğneden tırsarım , ilaç kullanmaktan neffffffffreeeeeeeeeeeeeet ediorum.... hiç demir hapıda kullanmadım açıkcası o yüzden dişe nasıl bi etki eder bilemicim .....
ılk once kızımı ekldım yapabılyomuyum dıye bakalım
kızlar canım felaket bi şekilde irmik helvası ve patatesli kol böreği istiyor
ayyy derfat ben de dünden beri patatesli kol böreği sayıklıyorum
maşallah özlemcimkızın pek tatlı rabbim banada bi kız evlat nasip eder inş(amin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?