Kirli Çıkılar )))

Bıdıkçım bu arada birşey fark ettim senin sözlenme tarihinle benim düğün tarihim birbirine çok yakın. Aramızda birkeç gün var

kızlar ne çok yazmışsınnız Allah muhabbetinizi artırsın bi gece yoktum pc yi açtım 40 sayfa oy oy oy...........
okuycam ama azimliyim

altın çakılmış ben buna ilgisi varmı yokmu bilmiorum ama ''papa gitti kavga bitti'' diorum:)))
eşimle düşünüoruz bi yerden kaynak bulup altın alalım diye buldugumuz kaynak 500 lirayı geçmio içine tükirim:))))
sonna kredi çekip altın almak konusu açıldı ikimzi birden aynı şeyi düşündük hayyyıııııııııırrrrrrr!!!! aslında mantıklı gibi gözüküo 5.000 lira krediye 350 lira dosya masrafı ve faiz binio 9 aylık süreçte....
fakat bizim şu an maaşımızla ödediğmiz ödemelerimzde 2 tane faizli iş var birincisi arabanın krediisi ikinci benim öğrenim kredim eve giren paramız 4.500 bin hayrını göremioz desem yeridir tamam gene biriktirioruz Allahım bereketini versin ama gelenle biriken arasında uçurum var.... dedikki böyle birikim yapcamıza giç yapmayalım kalsın istemioruz!!!!!!!!almayıveririz napalım...

ama ev alırken gene gircez galiba faiz işine çok canım sıkılıo faizsiz en az 5 yıl beklememiz lazım o zmana kadar ev fiyatlarıda artcak , para biriktirdiğimizi görenler sürekli borç istiycek çevremizde çok öle insanlar sizin nasıl olsa 3-4 yıl ihtiyacınız yok biz kullanalım veririrz size diye vermek bişey diil cidden sonra kötü oluyosun insanlarla....
almak için 3 seçenek var
1. kredi(faizli)
2. emin evim(onunda adının değiştirilmiş oldugunu düşünüorum) güvenli bulmuorum kendimce faiz konusunda ama tam içeriğini bilemiorum
3. para biriktirmek??????

napcaz biz!!!!

birazdan dışarı çıkcam arkadaşımla buluşcam hemde eşime doğum günü hediyesi olan fenerin orjinal formasını alcam hadi bakalım:)))

ballı sirke sen nerdesin yaww
dün gece yoktun özledim ama
dün gece tavuk oldum erkenden uyumuşum zaten öyle rüyalar gördüm ki eşim yine beni pazarda bekletiyordu onun yüzünden ojeleri istediğim gibi alamıyordum filan sabah iyi fırça oldu adam rüyada bile bekletiyor

ben de bugün emlakçıları mı taciz etsem yoksa avmlerde mi fink atsam ikisinden biri olacak bakalım ama alışveriş daha ağır basıyor sezon sonu bikaç bir şey kaptım kaptım kapamazsam bu kışı kapatacağım artk

karanfilcecim aslında düşük iil değerlerin ama sınırda diyelim biz buna
kadınlarda hemoglobin erkelere göre düşük olur zaten her ay adet döngümüz oldugu için
erkeklerde normal değer 14-16
kadınlardada 12-14 arasında olmalı seninki 12.5 normal değerler içinde fakat sınırda hani normal değerlerin altına inmesini önlemek amaçlı birazda
demride en düşük 50 mg/dl olması lazım ama en yüsek değerini hatılamıorum

demirin cidden sınırıda geçmiş düşmüş demir düşük hemoglobn sınırda kan ilacı kullanman çok iyi olur ama demrin 55-60 mg/dl olsaydı o zman bu kadar elzem olmazdı kullanman çünkü tam sınırda kalmış olurdun

demir hapı için cidden bişey diyemicem dişe zararı varmıdır yokmudur bunu evaya sorsak yada olriyta daha iyi olur sanırım hiçbi fikrim yok...
mesela benim değerlerimde sınırda hemoglobin 12.6 demirimde 55 benim acil kullanmam gerekiyo demir hapı gebeyim çünkü ama kullanamıorum hem hapı çoooook büyü hemde bu ihtiyacımı pekmezle kuru üzümle gidermeye çalışıorum benim yaptıgım hiç iyi bişey diil zaten ben berbat bi hastayımdır ilaç kullnamam , radyasyona girmeyi redderrim, iğneden tırsarım , ilaç kullanmaktan neffffffffreeeeeeeeeeeeeet ediorum.... hiç demir hapıda kullanmadım açıkcası o yüzden dişe nasıl bi etki eder bilemicim .....

selincim ev konusunda aynı sorular bizim de kafamızı bulandırıyor
biz daha 2 sene doğudayız
batıya tayinimiz çıkınca ev alalım diyoruz ama parayı denkleştirecemizi pek düşünmüyoruz
Allah hepimize ii ev ii komşu nasip etsin hayırlısıyla

bir klasik olan yine eşimi beklerken size bakayım dedim

selincim şu an aslında konut kredileri çook cazip geliyor bize de. Siz kiradasınız her ay kiraya havaya verdiğiniz boşa para var o parayı neden ev kredisine dönüştüremeyesiniz? Ama faiz ödemek de insana çok acı geliyor. En güzeli birikimini mümkün olduğunca çok tutup krediye az bulaşmak ve haliyle az faiz ödemek. Ben şimdi kirada değilim kendi evimde oturuyorum küçük müçük ama olsun eğer kirada olsaydım hemen eve girerdim.

Sarıkız konusuna gelince amerika verileri İYİ gelmiş ondan bu kadar düşmüş haspam daha düşecek diyorlar dün tv lerde uzmanlar 1500 lü seviyeleri görmek yakındır diyorlardı

Son düzenleme:

kahvaltıdan sonra hamur mayaladım
bu sefer annemin tarifini denedim
bulaşıkları yerleştirip malzemeleri hazırlayana kadar mayalandı
yaptm pizzamı şuanda işyerinde mola verdim bi yandan yiyorum bi yandan size laf yetiştiriyorum:)))

karanfilcecim çiğnenen demir hapı çiğnenir ve yutulur sistemik yoldan aşırı doz almadığın sürece dişe mine yüzeyinden zarar vermesi imkansız..
ben de hamilelikte demir hapımı pek kullanmamıştım kabızlık yapıyor diye
pekmezle etle geçiştirmeye çalışmıştım hee nooldu doğuma girmeden 9.5 olan hemoglobinim 8.5 indi
aynı gün kan takviyesi yapıldı bana
çok karşı çıktım almayım diye ama kar etmedi:))
sonrasında da 3-4 ay sıvı olanlarından kullandım
öncesinde düşük seyreden hemoglobimin (ki aşırı derecede üşürdüm ben kat kat giyinirdim) şimdi 12 den aşağı inmiyor
benim için büyük gelişme bunlar..

tünaydın hanımlar herkesee iyi haftasonları diliyorum geçmişi ancak bitirdim.
Benimde belim ağrıyor ters hareket yapmışım sanırım hiç iş yapasım yok ama bugün ev işleri,ütü,yemek filan işim çokkkkkk

selincim
evet faiz işine karışınca evin de, maaşın da, paranın da bereketi kaçıyor onda hemfikiriz sanırım..
ama gel gör ki ben de kredi çekerek işyeri sahibi oldum
mecburdum o kadar parayı biriktireyim derken zaman akıp geçiyor elalemin evine çuvalla kira veriyorum
bir de kira bedelim yüksek olduğu için yüksek miktarda stopaj vergisi ödüorum
bütün bunları gözönüne alınca kiralık yere yıllık 24 bin tl para harcadığımı farkettim
4 yıılığına kredi çektim
çekmesem eğer 24*4=96 bin tl yapıyor
bu para çöpe gidiyor
ama krediye 96 bin faiz ödemiyorum tabiki de..
yani çöpe gidecek paradan daha az zararda oluyorum
bir de üstüne kendi yerimi satın almış istediğim gibi dizayn ettirmiş oluyorum
kimse hesap soramıyor kimse karışamıyor
apartman sakinleri gidici değil kalıcı gözle bakıyorlar sana..

canım sana naptıgını soran bendim onun için yazma ihtiyacı hissettim öncelikle sana yargılanmış sorgulanmış eleştrilmiş gibi hissettirdiğim için özür dlerim amacım bu diildi... tüm samimiyetimle sölüorum sadece merak ettim naptın diye? kazanan sensin harcayan sensin burda bana tek kelime laf etmek düşmez? ama bu kadar harcadım diyince ister istemez aklımda hani naptıki acaba diye bi izlenim oluştu ve bunu dile getirdim gözüme battıgından diil yani..... herkesin harcamısı kendini ilgilendirir.... yani yazsan ble bundan sonra gündeme getirenin ben olmıcamdan emin olabilirsin....böyle anlaşıldığım için çok üzüldüm.....

bazen maalesef tüm iyi niyetle yazılmış şeyler ters tepebiliyor sanal alemde tam olarak birbirimizin mimiklerini göremediğimiz ya da karakterlerimizi tam olarak bilemediğimiz için olsa gerek diye düşünüyorum

canlarım..
herkesin dönem dönem başkasına fazla gelebilen harcamaları oluyor..hemen hemen hepimizde oluyor.
gayet samimi bir şekilde söylüyoruz merak edenlere de anlatıyoruz ne aldık neler yaptık kaç lira harcadık diye.
eğer kılık kıyafete felan harcadıysak da fotoğraf paylaşıyoruz heves güves..
bu topikte kimse kimsenin gözüne batmaz.. kimse kimseye laf çakmaz ima etmez..
açık açık kırmadan konuşuruz üstünü kapatmayız.
kıskansak bile söyleriz o derece yani..)

SELAM KIZLAR.
çarşıya çıktık kızımla,çok ama çok güzel kitaplar aldık.böyle kitapsever bir çocuğum olduğu için çok mutluyum.diğer çocukların oyuncakçıda verdiği tepkileri veriyor yavrum kitap alırken.
önce bir gözü dönüyor,sonra saldırıyor,onu da alalım anne,şu kitabı da,şunu da derken koca bir çanta kitapla çıkıyoruz her defasında.mutlaka indirim ve hediye kitap ta veriyorlar sağolsunlar.adamların hoşuna gidiyor kızımın tepkileri.
az daha çarşıda dolandıktan sonra bir kaç alacağım için markete geçtim,haydi oradan da pazara.
ayaklarım sızladı artık.eve dönelim derken arkadaşım aradı,akşama sizdeyiz diye.severim kendilerini.gelin dedim haliyle.
ama ev temizliğini yarına bırakmıştım,gelir gelmez giriştim,2 tepsi börek,çikolatalı kek,ve un kurabiyesi attım fırına.çoook yoruldum çok.
salonum kaldı temizlenecek,ee tabii akşam yemeği,mutfağın kalan işleri derken bir daha uğrayamam.
çok fazla yazışmayın anlaştık mı.

iyi akşamlar kızlar aferin çok fazla yazmamışsınızBende ekmek aldım geldim yemeklerimi koydum akşamkş menüm;
ıspanak yemeği
arpa şehriye çorbası
karalahana salatası
vişne kompostosu

banucum maşallah kızına keşke çağanda araba yerine benden kitap istese ama bizimki hep araba hep araba babasıda hemen alır hiç yok demez o yüzden ev oyuncak arabalarla dolu bende o paraya acıyorum ya eşime diyorum o paraya daha faydalı daha eğitici bişeyler alsak olmazmı ama adam napayım çocuğumu ağlayatayım diyor ve alıyor

iyi akşamlar kızlar aferin çok fazla yazmamışsınızBende ekmek aldım geldim yemeklerimi koydum akşamkş menüm;
ıspanak yemeği
arpa şehriye çorbası
karalahana salatası
vişne kompostosu

canım geçen hafta senden pizza tarifi almıştım kuzenler gelmeyince bende yapmamıştım, şimdi hamuru yoğurdum malzemeleri hazırladım bekliyorum, mayalanmasını, ama sanki hamur biraz sert oldu gibi, neyse yapıp yiyince yazarım nasıl olduğunu, bilmiyorum becerebildim mi ben yemek ve hamur işlerinde pek becerikli değilim de

kızlar bu hafta bir kaç kere baktım ama tam takip edemedim sizleri, ilk hafta biraz yoğundu bide tatile alışınca yorgunlukta fazla oldu
haftayada öyle, pazartesi, 4,5 şök, salı 6,7 ler şök çarşamba genişletilmiş veli toplantısı, perşembe 8 ler şök, daha 8 tanede ayrı rapor istediler, yaw bu meb bizi icice evrak yazan memur haline getirdi kaymakamlık sınav yaptı yok sınavsonuçlarının doruların yüzdelik değeri, yok kaynak kitap inceleme daha bi dolu şey

canım evet hamur biraz sert gibi gelebilir ama pişince öyle olmuyor büyük fırın tepsisinde yap ama ben insant mayanın hepsini kullanıyorum ama suyu ılık kullanıyorum ve 1 saat kadar dinlendiriyorum geçenlerde farmasi 45 dkka pişirme süreci vermiş ama ben 200 derecede yaklaşık 15-20 dkkada pişiriyorum hem çiğ kalmıyor hemde yumuşak oluyor fazla bekletince kuruyo ve sert oluyor inş msjımı yapmadan görürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…