selam arkadaslar...bende kirli çıkı olup aranıza akatılmak istiyorum ama nasıl?....sizler nasıl arttırıyosunuz?
vealeykümselam hoşgeldin canım
bizler burada kendi gelir gider durumumuza göre 3- 5 demeden birikim yapmaya çalışıyoruz
hosbuldum canım
aslında bende bozukları biriktiriyorum...hiç dokunmuyorum bozuk paralara....16 günlük evliyim ve eşimle birlikte 16 gündür bozukları koyuyoruz bi kenaraşimdilik böyle basladık...
Sabah sordum ama kimse sallamadı beni(((
Cuma günü 400 tl param olacak neye yatırayım sizce diye???Artırdık bu ayda
selam arkadaslar...bende kirli çıkı olup aranıza akatılmak istiyorum ama nasıl?....sizler nasıl arttırıyosunuz?
Bozuk paraları pek önemsemiyoruz ama birikince iyi para ediyooo
sen faha 16 gunluksun kirlenmeye mi karar verdim
otur kocanla koklaş
bizlere bulaşma bak
tüm vaktini gece gündüz burda geçirirsin
adama yazık olur
gunaydınlar kızlar
karanfilceye dr. folik asit kullanma gerek yok demiş, ben gebelikle ilgili bir yerde okumuştum. gebelik planlayan ve gebelikte folik asit dışarıda yiyeceklerle alınabilecek bir şey değilmiş, mutlaka ilaç takviyesi gerekliymiş, ha gebelikteki vitamin ilaçları hakkında bir netlik yok, yani kullanmayıp her gün düzenli, et, süt, baklagiller, meyve, sebze alabiliyorsan bazı yerlerde gerek olmayabilir yazıyor ama folik asit için kesinlikle ilaç takviyesi yazıyor. folik asit nöral tüp defekti denen (bu konuları dinlediğim için yazıyorum) özürleri bebeğin beyin ve sinir sistemi rahatsızlıklarını azallttıgı kanıtlanmış. yani f.sit kullanmayanlarda spina bfida (yatalak gibi olurlar), hidrosefali (kafa büyük), anensefali (beynin olmaması gibi) rahatsızlıkların anlamlı bir şekilde arttıgı görülmüş. ama bu risk kimlerde fazla bilemiyorum.
f. asit gebelik planlayanlarda kullanılmaya başlanır ve gebeliğin (bildiğim kadarı) 10-12. haftasına kadar kullanılır.
aynı şekilde gebelikte demir ilacı kullanımı da ileriki aylarda kullanılması zorunludur ve et, ciğer yemekle takviye kapanmaz ve dogumdan sonra 3 ay kadar yine kullanılır, vücut çok kan kaybettiği ve emzirildiği için kullanılmalıdır.
ancak farmasinin dediği gibi Allah bizim için neyi takdir etmişse o gerisi boş bomboş...
ha şiimdi baktım, annede insülin kullanama şeker hastalıgı varsa da riskli gruptanmış. şu an kadın dogumcu karı koca çift olan arkadaslarımız bebek bekliyor, 12 haftalık ve bebek biraz plansız oldugu için folik asit kullanmamış ve kadın diyabet hastası. şu an tüm arkadaslar bir aksilik olmasın diye heyecanlı, netten bakınca anladım, riskli grupta oldugunu. Allah sağlıklı bebek kucaklarına almayı nasip etsin.
bir de şunu buldum:
folik asit ya da multivitaminlerin tüm gebeliklerde NTD'leri önlemedeki etkisi belirlendi. Olgu kontrol, kohort, randomize olmayan, randomize ve yarı randomize, farklı yöntemlerle yapılmış olan bu çalışmalardan elde edilen kanıtlar gebe kalma döneminde folik asit kullanımının NTD'leri önlediğini göstermiştir.[2]
tüm bu ilaç kullanımı, gebelikte usg ile takip edilmesi, sezeryan artışı özürlü bebek dogumlarında ne kadar azalmaya neden oldu, bununla ilgili bir çalışma var mıdır bilmiyorum.
günaydın kızlar
yahu ben önceden 10a, 11e hatta 12ye kadar uyuyabilme kapasitesine sahiptim
sabah 7de nerdeyse açtım gözlerimi
yatakta dön dur, vakit geçirdim
kah uyanık kah uyuyarak
8 buçuk gibi kalktım artık
kahvaltılıkları hazırladım
patateslerimi soyup dilimledim, kızartcam birazdan
çayı da demlerim o ara
sonra da eşimi uyandırırım
bugün alış verişe çıkıcaz
inşallah son kalan şeyleri de tamamlayıp hastane çantamı hazırlıycam
Sabah sordum ama kimse sallamadı beni(((
Cuma günü 400 tl param olacak neye yatırayım sizce diye???Artırdık bu ayda
canım sallayıp sallamamakla ilgisi yok
şunu al bunu alma deme gibi bir haddimiz yok olamaz da
burada kimse yatırım tavsiyesi yapamaz vebal almamak adına zira neyin en doğru yatırım aracı olduğunu bilsek yani neyin kesin kazanç getireceğini hemen birbirimize onu seve seve anlatırdık
senfat bacım çok ayıp yaaa niye kocana yazdırtıyon bu lafları söyle bakiiim
allright bişey soracagım
azı dişleri çekmek zor mu
zararı var mı
sağlam olanları
allright bişey soracagım
azı dişleri çekmek zor mu
zararı var mı
sağlam olanları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?