Kirli Çıkılar )))

Hepinize iyi pazarlar!

Hanımlar size bir sorum var: Evlenmeme daha var (en azından 1 buçuk sene) ama işe girdim ve artık çeyiz hazırlığı yapmak istiyorum. Nereden başlamamı önerirsiniz? Ya da "Nasıl olsa daha yeni şeyler çıkar." deyip ayıracağım parayı altına mı yatırsam? Bir kısmını alıp bir kısmını mı altına yatırsam? Ne yapsam?

öncelikle merhaba bacım hoş geldin...

şimdiiii birşey diyerek başlayayım bende 3.5yıl önce bu hazırlıkları yapar haldeydik.... alınann alındığıyla kalıyor hani almayıp erteleyince bir dağ gibi birikebiliyor... haaa ben son moda olsun yok tabaklarmın deseni 2013 model değilde 2015 olsun diyorsan ve evdede yer yoksa koymaya daha sonra almak için birikim yapabilirsin ...ama benim biriktirdikleirm başka şeyler çıkıyordu onlara gitmişti... evlenecmiz kesinleşince almaya başlamıştımmm... annem bir taraftan yatak örtüleri nevresimler yaptırmaya başlamıştı....
şimdi 1 nevresimin battenyenin yorganın modası geçmezzzz ha yak örtüsünü demiyim sen bilirsinnn bunları hallet...

açıkcası çelik tencere takımında modası bence pek geçmeyenlerden takip et kampanyaları en uygun zamanında alıevr istediğini...
haaa yemek takımı benim zaman kare yeni modaydı ve ben onu kare aldıydım hani şimdi başka durum çıkartırlarmı bilememm kare yada yuvarlak bence belirlemişindirr ... desen benim açımdan önemsizzz ton önemli mesela ben gri yaldızlı tonlu kare bir takım seçmiştim....

gelelim zaten mobilya eşle alınır seçilir o alsın:)

büyük eşyaları demiyorumm hani amaa alıversen iyi olurr rondo falan
benim hala bir rondom yok da dertliyim o açıdannnn (eşim akıllısı sevgiler gününe tost makinesi gibi kendine yönelik eşyalar hediye edince olmuyor hala bir rondom:)
sonraaaa daha ne var bence olur ya marketlerde 83 parçalık klasik günlüğe 200 tl lik güralın falan yemek takımı onu ben günlüğe kullanmaya almıştımmm böyle bişeyi ucuzuna denk gelince al ve kaşık çatılda ucuzundan hallet....

haaa geriliğe kaşık çatal takımını en sade desensiz bir şekilde babam seçmişti:):):)
iykide onu seçmiş almışşş

alınann alındığıyla kalıyorrr....

öyle halı malı perde olayına girmemek gerek onlar için parayı koy bir kenara....

para cidden biriktirsende o sezon bişeylerrr çıkıyorrrr ve bitiyor anlayacağın aldığın yanına kar kalıyor gibi gibi....

yinede bir bilsende bir bilene danışmak gerek diyippp topu kirli çıkılı bacılara atıyorum:)

bence bu güzel önerilere arkadaş kulak vermeli

kuzucuklarıma kahvaltı için yaptığım poğacalar sıcakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sıcakkkkkkkkkkkkkkk

kuzucuklarıma kahvaltı için yaptığım poğacalar sıcakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sıcakkkkkkkkkkkkkkk

Eki Görüntüle 640646

bu hangisi farmasi kabartma tozu olan mı??
benim de annemler gelecek başka misafir de gelebilir yapayım diyorum ama evde sü yok şu an sanki kabartma tozlu olanda süt yerine yoğurt vardı dimi:26:

ilk yazdığın kitap var elimizde.açık sade dili var.aklıma takılanları bundan faydalanıyrum.mesala deniz ürünlerinin hepsini helal olduğunu sanıyordum(karides,yangeç,midye filan) hanefi mezhebine göre bnlar helal değilmiş.balık türlerinin hepsi yenebilirmiş yılan balığı bile.yakın bir zamanda midyeyi araştırıyordum nette.şafii mezhebine göre helal olduğu yazılıyordu

bu hangisi farmasi kabartma tozu olan mı??
benim de annemler gelecek başka misafir de gelebilir yapayım diyorum ama evde sü yok şu an sanki kabartma tozlu olanda süt yerine yoğurt vardı dimi:26:

malzemeler

1 sb yoğurt
1 sb sıvıyağ
1 tk karbonat
1 tk tuz
1 tk limon suyu
2 yumurta ( 2 yumurtanın aklarını ve 1 tanesinin sarısını hamur içine koyuyorum 1 tanesinin sarısını poğacaların dışına sürüyorum)
aldığı kadar un

içi için peynir kullandım

üzeri için arzuya göre susam - çörek otu
ben üzerine süreceğim yumurta sarısına 1-2 damla sıvıyağ , 1-2 damla da pekmez damlatıyorum

Son düzenleme:

midyenin dişi ya da erkeği ayırt edilebiliyorsa yenebilirmiş. ama bakarak ayırt edilemiyormuş.
çünkü dişilerinin kanaması oluyormuş ve içinde birikiyormuş öyle duymuştum bilmiyorum ne kadar doğru..

karidesin görünüşünü zaten midem kaldırmıyor ama sanki midye helal olsa tadı hoşuma gidermiş gibi geliyo öyle hissediyorum

kızlar günaydın kaynatmışsınız gene gül gül öldüm

yorganlara baktım ama vazgeçtim taşınınca alırım şu an evdekileri bile atasım var taşınırsam az eşya olsun diye

Lifeandi Allah şifa versin dedeciğine

bu tam benlikmiş süt yok içinde.
fotodaki de bu mu??

benim de pratik yumurtalı ekmeklerim..

Eki Görüntüle 640646

afiyet bal şeker olsun:)

dünden beri bu sabahda dahil hamur işiyle uğraştığımdan yaklaşık 20 gün hiç bişey yapmam da yememde:) sizlere afiyet olsun... bende bayatlamayan poaçacılardanım:)

günaydın kızlar;
sabah kalktık, kahvaltımızı ettik.
nevresimleri çıkarıp makineye attım. oğlumla eşim kayağa gitti. akşama kadar yalnızım evde.
akşamdan ıslattığım nohutum var. onu haşlayıp buzluğa kaldıracağım.
akşama etli patlıcan yapacağım. onun etini haşlayayım hemen. akşamdan çıkarmıştım.
bugün gardrobu ve bazanın altını boşaltıp verilmesi gereken ne var ne yok ona bakıcam. dolabım düzensizleşti. onu derleyeceğim. ayrıca kıyafetlerimin bir kısmını ayırıp vereceğim.
spor yapacağım.
aşaşğıdaki komşumun doğumgünüymüş bugün. dışarı çıkıp çiçek sipariş edip gelicem. çiçek sepetine baktım çok pahalı. o kadar mazot yakmam. gitgel...

ayyyyyy tutmayın beni..pek hamaratım bugün...

amann maşallahhhh.. işinde kolay gele bacım... benim en gıcık olduğum iş ve en başarısız olduğum noktaaa dolap içi düzeltmeleri bissürü elbise uffffff... benimde bir bahar temizliği başlangıcı yapmam lazım ama haziranda taşınacaz gibi evimize uffff ne etsemmm... bir odayı full dolap ve kitaplık yaptırasım var ama dolap oldukça iyice dolmakda içleri sinir oluyorummm... bizde bu işleri hep bacım yapardı yine onun evi kıl düzen benim dolaplar berbat....

katlama işinde başarısızmm.. katlanılmış bir yerden istediğimide rahat bulamayanalrdanımmmm.. belki bir kızım olsaa ona yaptırtıcammm bu işleri D:

okudum caiz:)

gelde benim eşe anlat yok süt kuzusu diyolar ya satarken eşim bunu duyduğundan beri ya yazık sen ben yemessek alım gücü düşünce kimsede süt kuzusunu kesmez dedi... eee kısmende haklı ama pek kimse süt kusundan yapmıyorki herneyseee... pek yemiyorum gayriiiiii

sabah sabah gitmedi kokoreç gece olacaktı ki:

napayım gülün.... şu sıralar fırsat sitelerideki çeşitlli indirimlerde olan bebek havlusundan tutunda zıbınına kadar herşeyi almak istiyorummmm... belki kullanırım diye... amaa bu benimki cidden doğmamış bebeğe don biçmek oluyorrr ne dersin acaba...

eşim çocuk istemiyorrrr hani isterse ben herşeyi adeta çeyiz gibi almış olsam

neyse abarttım yineee ama tutamıyorum görünce bebek kıyafetleriniiii ufffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…