Kirli Çıkılar )))

aldımmm
eşim kızınca pişman oldum biraz
yine olsa yine yaaprım
o zaman güzel günlerde kullan.
eğer çok pişman olduysan ve internet üzerinden aldıysan uzaktan mesafeli alışveriş sözleşmesi gereği koşulsuz iade edebilirsin; normal mağazasından aldıysan da kullanılmamış ürün 1 ay içinde faturayla değiştirilebilir hatta biraz diret para iadesi bile yaparlar

dun anladım ki benim esprilerim anlaşılmıyorrrrr

kesme tahtalarını gösterip, bir deucuz! diye orta boy almak istediğimi yazdım, baktım yenilerden zeytin ve kalplerarası ilk cevapları yazmış, bizim kızlar (eskiler) anladı espriyi derken hooppp sirkeci, selin, farmasive seyyah bile alacagımı sanmış, bade esprili yanıt vermiş, benim şaka yaptıgmı anladığını düşündüm.

ben esseden 1 ay önce bambu büyük boy kesme tahtası aldım promosyonda 15 tl ye. satıcı kız bu ne kadar ucuzmuş dediğinde anlamadım ne demek istediğini

ama konuyu açtıgım iyi olmuş. amacım kesme tahtalarının sık sık değişmesi gerektiği, mikrop yuvası olduguna dikkat çekmekti....

hepimiz seni düşünüyorum, dua edeceğiz
tabi kendimize bodrumda bir kapı açılması için

senfat bişey soracam..... branş olarak ne kadra bu işin içindesin bilmiorum ama....
oğlumu ne zaman bir konuşma terapistine götürmeliyim bir fikrin var mı?

peki tahta mı yoksa cam kesme tahtaları mı daha sağlıklı olur?

dur kazı getirim

senfat bişey soracam..... branş olarak ne kadra bu işin içindesin bilmiorum ama....
oğlumu ne zaman bir konuşma terapistine götürmeliyim bir fikrin var mı?

bu konuda cok yetkinliğim yok ama fikrimi yazayım
konuşma terapisini daha çok konuşma bozuklugu olanlara yapılıyor.
çocukta ekstra bir engel durumu varsa konuşma gecikir, bu yüzden sesli harf çıkarmakla başlanır işe.
ayna karşısında çocuk dilini kullanmasını, sesli harf çıkarmasını, şarkı söyleme, tekerleme ve bunlardan önce de bu ritmlere taklit ve alkış gibi ayak uydurması beklenir
biraz karışık oldu ama

elifcino da eksiğimi tamamlar.

senin oğlana gelince zeka sorunu, işitme engel durumu gibi bir şey söz konusu değil
geç konusacak sanırım

size ancak önerilerde bulunurlar. evde istediğini hemen eline vermeyin, kelimeyi çıkarmasını bekleyin
sosyal ortamlara daha çok sokun
arkadasları içinde bulunsun diye

seninki konuşmaya başlamış zaten
sadece yavaş ilerliyor

benim oğlan 13 aylık, 5-6 kelime çıkarması gerekiyor ama su, baba, anne, mama hiç birşey demiyor

paçalarıma lastik takayımda bu zeka dökülmesin yazıktır

peki tahta mı yoksa cam kesme tahtaları mı daha sağlıklı olur?

bende cam vardı ama bıçakla kullanırken, bıçak cam üstünde ses çıkardı, memnun kalmadım, gıcık oldum
belki benim aldıgımdan kaynaklanıyordur
kullananlar varsa cam hakkında fikrimi belirtsin

kesme tahtası sirkebite sorun

bırakın şu bdv yi yaaa.... :)
ne var orada anlamıyorum,son dönemde biçok arkadaş takılıyor oraya....
bir kısmı yalan zaten,yalan olmayanlar da can sıkıcı,moral bozucu,saçma sapan şeyler.....
neşeli haberler okuyun,mutlu insanlarla sohbet edin ki, neşeniz artsın...
problemli insanlarla ki,bir kısmının ne olduğu da belli değil, aynı ortamda bulunup,saçmalıklarla, o güzel canınızı sıkmayın,değerli arkadaşlarım...
nacizane fikrim bu....
şimdi beni dövmek isteyenler sıraya geçebilir.... :))

senfat cümleni "ne de olsa kirli çıkıyım" diye bitirmenden belliydi canım,şaka yaptığın...... :)))

hımm. ben de zaten 4,5 5 yaşına kadar beklemeyi düşünüyorum. psikiyatristte bekleyin dedi ama.
aması var işte....
maalesef hiç bir işimde olmadığı kadar mükemmeliyetçi bir anneyim...
beslenmesine oynamasına filan çok dikkat ediyorum. ve hiç bir şeyi çok istemesine gerek kalmıyor, hemen yanında buluveriyor zaten.
ama kendime engel olamıyorum. ona ne kadar müdahale etmem gerektiğini kestiremiyorum.
kendimi biraz çeksem bu kez de ilgisisz bi anneyim dye vicdan yapıyorum.
kreş öğretmenimiz bile kimi çocuk çok ilgiden konuşmaz dedi.
inşallah sadece sebebi budur....

günaydın arkadaslar
Sabah eşim erken gitti bende işlerimi yapayım dedim hava süper benim içim kıpır kıpır sonra birden tlf çaldı iş görüşmesinden aradılar flo ya kasiyer olarak başvurmuştum yarın görüşmeye çağırıyolar içim dahada kıpır kıpır oldu sonra bi tlf daha annem hiç iyi bi haber vermedi şu an içim sıkıtı doldu ALLAH ım sana sığınıyorum yardım et bize çıkmazlara girdim

biliyorum buraya böyle yazdım ama sebebini sormayın bana ne olur sadece dua edin benim için gerçekten duaya ihtiyacımız var bana kızmayın yazıyo sebebini söylemiyo diye en azından bu kadarını yazmak bile üzerimdeki yükü birazda olsa hafifletiyor

bilmem mi

sirke hayatta etmez iade canım
ben bilirim bu tipleri(bknz.ben)

nasıl okuduysam sirke hayatta bana dua etmez olarak anladım tam alıntıladım yazıyordum ki doğruyu gördüm
turşu kıvamına doğru gidiyorum

dün kesme tahtalarını araştırınca gördüm ki sık sık değiştirmek gerekiyor ancak benim tahtamın biçimi çok güzel öyle bulabilirsem alırım. onun dışında biz sterilizasyonda ısı kabul kabul etmeyen yerlerde (bençler için filan) çamaşır suyuyla belli oranlarda karışımlar yapıyoruz ve onunla işimizi görüyoruz. Ben aynısının tahta için de yapılabileceğini düşünüyorum çamaşır sulu karışımla temizlenir belli bir süre duru suda bekletilirse o kesik aralara giren mikroorganizmaların büyük bölümünü kaybederiz. Aslında en sağlıklısı cammış ama o da işte bıçakları köreltiyormuş bir de senfatın dediği ses var:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…