bu konuda cok yetkinliğim yok ama fikrimi yazayım
konuşma terapisini daha çok konuşma bozuklugu olanlara yapılıyor.
çocukta ekstra bir engel durumu varsa konuşma gecikir, bu yüzden sesli harf çıkarmakla başlanır işe.
ayna karşısında çocuk dilini kullanmasını, sesli harf çıkarmasını, şarkı söyleme, tekerleme ve bunlardan önce de bu ritmlere taklit ve alkış gibi ayak uydurması beklenir
biraz karışık oldu ama
elifcino da eksiğimi tamamlar.
senin oğlana gelince zeka sorunu, işitme engel durumu gibi bir şey söz konusu değil
geç konusacak sanırım
size ancak önerilerde bulunurlar. evde istediğini hemen eline vermeyin, kelimeyi çıkarmasını bekleyin
sosyal ortamlara daha çok sokun
arkadasları içinde bulunsun diye
seninki konuşmaya başlamış zaten
sadece yavaş ilerliyor
benim oğlan 13 aylık, 5-6 kelime çıkarması gerekiyor ama su, baba, anne, mama hiç birşey demiyor
inş bitanem inş o kadar çok istiyorum ki şükür atlattık demeyi ama bize çok karanlık gözüküyo umutsuzluğa kapıldım kapılmamakta mümkün değil nereye gitsem önüme çıkıyo bitmiyo,kapanmıyo hep yakamızda bizi rahat bırakmıyo bu sorun
bade
dark
bir seyyah olarak atlaya zıplaya hoplaya amuda kalka kalka giderim
dun anladım ki benim esprilerim anlaşılmıyorrrrr
kesme tahtalarını gösterip, bir deucuz! diye orta boy almak istediğimi yazdım, baktım yenilerden zeytin ve kalplerarası ilk cevapları yazmış, bizim kızlar (eskiler) anladı espriyi derken hooppp sirkeci, selin, farmasive seyyah bile alacagımı sanmış, bade esprili yanıt vermiş, benim şaka yaptıgmı anladığını düşündüm.
ben esseden 1 ay önce bambu büyük boy kesme tahtası aldım promosyonda 15 tl ye. satıcı kız bu ne kadar ucuzmuş dediğinde anlamadım ne demek istediğini
ama konuyu açtıgım iyi olmuş. amacım kesme tahtalarının sık sık değişmesi gerektiği, mikrop yuvası olduguna dikkat çekmekti....
hayırlı günler kızlaaaarhastaneye gittik, işlerimizi hallettik, döndüm dinleniyorum
seyyah bildiklerini benimle de paylaşsana çok merak ettim
madamkokoda %50+%20 indirim varmış ama nevresimleri kapsamıyor sanırım az önce telefonuma mesaj geldi (içine çeyizci kaçmış paylaşımcı sirkeci)
günaydın arkadaslar
Sabah eşim erken gitti bende işlerimi yapayım dedim hava süper benim içim kıpır kıpır sonra birden tlf çaldı iş görüşmesinden aradılar flo ya kasiyer olarak başvurmuştum yarın görüşmeye çağırıyolar içim dahada kıpır kıpır oldu sonra bi tlf daha annem hiç iyi bi haber vermedişu an içim sıkıtı doldu ALLAH ım sana sığınıyorum yardım et bize çıkmazlara girdim
benimde istediğim evlilik tarzı buydu ama şu an eşim tek taraflı çalışıo sınava bense çogu zman koltukta sızıp kalıorum offf monoton evlilik sürmeye başladık gibi gelio ama elimde diil çok yorgun oluorum o ders çalışırkende konuşamıorum zaten vücudum yoruluo bide ağırlaşmaya başladım hafiften gaaaaaaaaaayet rutin bi hayatımız var:)ne bilim canım Allah ol demezse o da olmaz..
üstelik benim aklımda bi tane bile yer yok
ne güzel yaa...
kütüphane çalışmak filan.
ben atandım iş bitti evlendim iyice bitti :111:
siz sanki öğrenciyken evli hayatı yaşıyorsunuz gibi bişey
senfatcım ben senin ciddi oldugunu düşünmüştüm son zmanlarda mutfak alışverişi yapıosun ya hani....dun anladım ki benim esprilerim anlaşılmıyorrrrr
kesme tahtalarını gösterip, bir deucuz! diye orta boy almak istediğimi yazdım, baktım yenilerden zeytin ve kalplerarası ilk cevapları yazmış, bizim kızlar (eskiler) anladı espriyi derken hooppp sirkeci, selin, farmasive seyyah bile alacagımı sanmış, bade esprili yanıt vermiş, benim şaka yaptıgmı anladığını düşündüm.
ben esseden 1 ay önce bambu büyük boy kesme tahtası aldım promosyonda 15 tl ye. satıcı kız bu ne kadar ucuzmuş dediğinde anlamadım ne demek istediğini
ama konuyu açtıgım iyi olmuş. amacım kesme tahtalarının sık sık değişmesi gerektiği, mikrop yuvası olduguna dikkat çekmekti....
derfatcım allah yardımcınız olsun, en yakın zamanda ferahlara çıkın inşallah. sanki sen bişeyler anlatmış mıydın daha önce, ben mi yanlış hatırlıyorum acaba canım:26:
aslında var ya hepsi normal doğumun ne kadar iyi olduğunu söyler ama ne hikmetse hastalarının yarıdan çoğu sezeryanla doğum yapar. çoğu böyle bence. tolga bey vezirköprü devlet hastanesinde çalışıyordu, bir de muayenehanesi vardı, ben hamileyken ordaydı, ama o kadar çok hastası vardı ki ve hem hastalarına yeterince zaman ayırmıyordu hem de o dönem arkadaşlarım da onu önermiyordu, bir giden bi daha gitmiyordu, bilgisine güvenemediler. o nedenle ben hiç başlamadım bile ona. ama şimdi özelde olduğu için daha fazla performans gösteriyordur belki bilemiyorum. samsunda merkezde sevilen bir doktor, yine duymuştum başkasından ve yine böyle şaşırmıştım. kısmet artık ya bakalım. sen samsunda değilmisin şimdi?
bu arada maşşallah duru hanıma.
benim suyum azdı, o nedenle sezeryan oldum
biliyorum buraya böyle yazdım ama sebebini sormayın bana ne olur sadece dua edin benim için gerçekten duaya ihtiyacımız var bana kızmayın yazıyo sebebini söylemiyo diye en azından bu kadarını yazmak bile üzerimdeki yükü birazda olsa hafifletiyor
maşallah canım ona rağmen iyi birikim yapıyorsunuz..tek kredi kartımz var ve 1500 altına hiç düşmüyordu son bikaç aydır 2 nin altına düsüremiyorum ya deli olacağım. hesap kesimine 10 gün var ve 1770 tl olmus ve hafta sonu konyay gitcez konya demek masraf demek en az 200 tl gider mazot alısveris ufff
benimde istediğim evlilik tarzı buydu ama şu an eşim tek taraflı çalışıo sınava bense çogu zman koltukta sızıp kalıorum offf monoton evlilik sürmeye başladık gibi gelio ama elimde diil çok yorgun oluorum o ders çalışırkende konuşamıorum zaten vücudum yoruluo bide ağırlaşmaya başladım hafiften gaaaaaaaaaayet rutin bi hayatımız var:)
senfatcım ben senin ciddi oldugunu düşünmüştüm son zmanlarda mutfak alışverişi yapıosun ya hani....
bide daha öncede sölemiştim zaten esbiri yaparken bile cidisin o nu bile karizmatik yapıosun e haliyle anlamamda gayet normal:)
eva
okuya okuya geliyorsan, bana yapılan iltifatları kıskanma canım
zira senden güzel bir ben varım, bir de facedeki kız
listelerinde hepsinde varoluşum dikkatini çekti mi meyracım, hani farketmediysen diye söylüyorummerhaba arkadaşlar....
keyifler iyidir umarım... :)
oooo şöyle bi göz attım da,
listeler falan yapılmış... :)
bazı listelere girebilmişiz,bazılarında liste dışı kalmışız... :))
özellikle bazıları çok manidardı... :))
yorumları duyar gibiyim...
"şokk şokk,eski kankalar düşman oldu" "zaman karakedi gibi araya girdi" "arada ne yaşandı acaba?"
:))))))))
şaka bir yana da,ben şimdi yaparım size bir liste....
dökerim herkes hakkında, eteklerimdeki taşları...
görürsünüz anyayı konyayı.... :))))
öyle yoğun bir hafta sonu geçirdim,şu an ruh gibi dolanıyom zaten.... :)))
listelerinde hepsinde varoluşum dikkatini çekti mi meyracım, hani farketmediysen diye söylüyorum
ben liste yapmadım canım ama yaparsam mutlaka olursun listemde diyip yüreğine su serpeyimçok sevindin günün aydınlandı di mi
bu hafta veli seminerlerimin konusu aile içi şiddetti. 6284 sayılı kanuna da oturdum çalıştımanlattım, bugünlük bitti. perşembe yine aynı konudan diğer sınıflara devam. daha önce de bu konuyla ilgili bilgi kartları hazırlayıp vermiştim. çok önemsiyorum bu konuyu, bir de çocukların cinsel istismarı konusunu.
sarıkız tırmanışta, geçen hafta 91,6 dan, bikaç gram almıştım bugün sattım. diğer aldıklarımın ortalaması 94,5 onları nadasa bıraktım
derfat sorun neyse bir an önce düzelir umarım.
allrıght, fakültedekilere çok sinir oldumtolga bey hakkındaki düşüncelerimi de değiştirdin. hamile kadının doktorla iletişimi çok önemli, zaten kaygılı bir dönem, rahatlatacak sözler duymak ihtiyaç oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?