seyyah bilmez miyim kara lahana çorbası deniyor. bizim köyde hep bundan yaparlar, turşu kavurması başka bir şey bilmezler. karadeniz mutfagı çok sınırlı, güney dogu daha çeşitli, yetişen sebze ve bakliyat çok.
seyyah sakaryada of lular çok oldugundan olay çıkıyor olmasınof da küçük bir adana denebilir. sizin of la bağlantınız yok değil mi? ben çaykarada yaşamıştım
karanfilce uyu uyu bol bol. yumurtalarının kuluçkaya yatırmak gerekiyor. ben o kadar cok uyurdum ki. eşim gün aşırı nöbette ve ben onun olmadıgında akşam 8 de hoppp yatakta, hatta 6 da bile yatardım, hava kararmadan. en güzel bebeği ben doguracagım, o kadar cok kuluçkaya yatıyorum ki derdim.
sevimliden haber var mı bu akşam. rapor vermedi, henüz bir olay yok diye
saçımı boyadım bekliyorum,avonun saç boyasını kullandım bu sefer,kıvamı kokusu değişik geldi.sanki olumlu olmayacak gibi sonuç.
sürmene canım bildiğin sürmeneliyiz
senfat pazarın gözünü seveyimyorumunu yazarsın, ne kadar sürede aktı falan
ama ben bir kuaföre bile gidemiyorum ya
ankaraya 15 gun önce gittiğimde kuaföre gttim, saç kestirip, kaş aldırdım
bu arada migrosta değişik bir mandalina çeşidi vardı, 2 tane aldım denemek için. irice 1.35 tuttu. patatesin kg ise 1.79 tl den aldım. maydanoz ise 1.15 tl. yarın artık pazara gitmek istiyorum. inşaallah olur.
şimdicime canom
tereyağını bolcana eriticen
mısır ununu içine katıp kavurucan
sulya birazcık açıcan
çeçil mi çeçen mi bir peynir var onu içine koyucan eriyene kadar karıştırıcan
ağır olmasın dersen kaşar da olur
eriyince alıcan ocaktan
afiyetle yicen bacıııım
bana da dua edicen
‎- BALIK : Aşk onlar için çok önemlidir. Karakterli insanlar olduğu için, aşık olmadığı kişiyle sevgili de olmazlar.
- AKREP : Bir erkeğin yumruğundan daha serttir bir Akrep'in sözü.
- KOVA : Sinirlendiği zaman bir Kova'nın ne yapacağı hiç belli olmaz.
- OĞLAK : Sinirli bir Oğlak 'ı tuhaf şakalar yaparak sakinleştirmeye çalışmak ateşle oynamak gibi bir şey.
- YAY : Bir Yay'ı diğer insanlardan ayıran en büyük özelliği; güvenilir olmasıdır. Can çıkar sır çıkmaz Yay'lardan..
- TERAZİ : Ağızları çok iyi laf yapar bu yüzden bir Teraziyle sözlü tartışmaya girmek aptallık olur. Çünkü genelde kaybeden siz olursunuz.
- BAŞAK : Özel insanlardır. Sıradan insanlar anlayamaz onu. Bu yüzden kendisi gibi özel birisini ister yanında..
öhöm öhöm kıymetinizi bilin
- ASLAN : Nutella'nın bile rakip olamadığı kişilerdir.
- YENGEÇ : Albenisi fazla olduğu için arzu edeni de fazladır. O yüzden onlara sahip olmak zordur. Üstün bir sevme yeteneği gerekir..
- İKİZLER : Onları sevmek, nefes almak gibidir onlar tarafından sevilmek ise nefes vermek gibi. Yani İkizler hayattır , yaşamak lazım..
- BOĞA : Kimi zaman acımasız davransalar da aslında onlar kendilerine iyilik yapanlara cennet olacak kadar şefkatlidirler..
-
KOÇ : Varlığının değerini bilmezseniz, sizi yokluğuyla imtihan etmekten çekinmez. Kaybeden genelde Koç değil siz olursunuz..
seyyah ben eşim ve küçük kuzum koç burcuyuz
senin damat boğa burcu
şefkatliymiş kuzucuk
ben sana dedim dimi sanki bdv de birine laf yetiştiriyormuşsun ya da çemkiriyormuşsun gibi düşün diyeaha
140 kelime yazdım
sevimliden haber var mı bu akşam. rapor vermedi, henüz bir olay yok diye
o zaman ben de bir nutellayım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?