ver canım ver:) beterşn beterş vardır de o ben oluorum:)selin ben kendimi stokçu zannederdim.
benim stok prensibim evde varken inidirime girmişse bir daha almak.
eşim bununla bile dalga geçip duruyo
akşam seni örnek vercem
ablacım ya aynı şeyler hep vallahi bakaaaaah ah stokçuluk benim de vazgeçemediğim huyum maalesef. ama dikkat ettim de hayatlarının bir döneminde yokluk ya da sıkıntı yaşamış insanlarda oluyor sanki:44: benim annemin babamın ayrıldığı dönem biz ciddi sıkıntı, hatta nerdeyse açlık yaşadık. bir de evlendiğimizin üçüncü senesiydi sanırım, eşim işten çıkınca çok sıkıntı çekmiştik, ekmeği bile zor alıyorduk. evde o zaman önceden bolca kuru fasulye vardı, sabah akşam onu yemiştik bir süre. o kadar bıkmıştım ki hala yiyemem kurufasulyeyiolly sen eşinin bazı akşamlar kahvaltı falan etmek istemediğini, bir de sebebini söylemiştin ya, benim de aklıma bu gelmişti o zaman.
bu sıkıntılar bana stokçuluk gibi bir hastalık bıraktı. bir dönem 5 teneke yağ aldığımı bilirim evde bulunsun diyeindirimde bulunca selinin dediği gibi 5 kilo çay, 20 paket makarna, ve bir sürü şey. kendimi kışa hazırlanan karınca gibi hissediyodum. bunları eve taşırken o kadar yıprandım ki, artık 2 kilo şeyi taşırken omuzlarım kollarım ağrıyor.
bir de bu sıkıntılı dönemler hep kışa denk geldiği için, kışı hiç sevmem. bir de yazdan kışa stok yapmak var ki offf, sanki kışın bir terslik olacak ben parasız kalıcam, yine sıkıntı çekicem diye dondurucu, kiler ağzına kadar dolarama artık kendime dur demeye çalışıyorum. zaten eskisi kadar taşıyamadığım için biraz azaldı bu huyum
Kızlar merhaba,ben çok kötüyüm.beni de dualarınıza katın lütfen,hayat benim için bitmiş gibi,bir an önce her şeyin geride kalmasını,düzlüğe çıkmayı istiyorum,çok mutsuzum,umutsuzum,huzurlu değilim,hiç bi şeyden zevk almıyorum,hep bi taraf eksik.Farmasi ve diğer arkadaşlarım lütfen benim için de dua edin.
​Milletin sizin yaşamınız hakkında düşündükleri sizin için ne kadar önemlidir?Yaptıklarınız,evliliğiniz,çoluğunuz çocuğunuz,iş hayatınız vs.
selin, kızımın da evinde ayrı bir tuvalet vardı, onlar da aynı senin gibi kapattılar ve üzerine çamaşır makinesi koydular. mutfağın eski dolaplarını da oraya monte ettirdiler. orayı çamaşır odası gibi kulllanıyo. duvarları da hep dolap olunca stokçu annenin kızı olarak senin gibi dolduruyoonun da bolca tuvalet kağıdı, deterjan, özellikle de yumuşatıcı stoğu var yumoşun konsantere yumuşatıcılarının serisini yapmış dolaba indirimde ne görürse affetmez hiç benim gibi
​Milletin sizin yaşamınız hakkında düşündükleri sizin için ne kadar önemlidir?Yaptıklarınız,evliliğiniz,çoluğunuz çocuğunuz,iş hayatınız vs.
hayalimdeki kiler modeli:) çok yönlü işlevsel bi evim olsun ben nerler yapcam ona:)
benim annede deli gibi stok yapardı:) hatta bazen abartırdı olmıcak şeler alırdı:) gül gül ölürdük bi gün bimde heralde erkek boxırları indirime girmiş annemde tutmuş almış bizim evde erkek yoktuki:) anne bunu napcan niye aldın dedik kendini kaybetmiş indirmde diye almış:) sonna dedeme verdik:)
birazda annede ne görürsek onu yapıoruz sanırım doganın kanunu:)
kııııııııııııııııııııııııııııııııızzzzzzzz seyyah artık bu topikin en minnoş en çıtır en datlu üyesi benim herkes beni seviyo seni sevmiyo:)))
Meyraa,
Tam her şey yoluna girdi diyorum,hop en başa dönüyorum.Bi taraf düzelirken,bi taraf hep yıkık kalıyo.Aslında içimi dökmek isterdim ama sanki birileri tarafından tanınırım diye de korkuyorum.
Kızlar merhaba,ben çok kötüyüm.beni de dualarınıza katın lütfen,hayat benim için bitmiş gibi,bir an önce her şeyin geride kalmasını,düzlüğe çıkmayı istiyorum,çok mutsuzum,umutsuzum,huzurlu değilim,hiç bi şeyden zevk almıyorum,hep bi taraf eksik.Farmasi ve diğer arkadaşlarım lütfen benim için de dua edin.
bıdık limonları nasıl yaptın, çıkarınca nasıl kullanıcan anlamadım tam olarak, aslında limon olayı güzel olur saklayabilsek. yazın çok pahalı oluyor.
birde size birşey sorucam
eşim 5 kilo mu 10 kilomu ne bir çuval patates getirmiş
balkona koymuştuk dün gece yağmur yağdı ıslandı
bugünde karlı
şimdi ben onları hava açınca balkona yaysam kururmu yoksa çürür mü
ziyan oldu patateslerr
ya da dondurucuya nasıl atabilirim denediniz mi daha önce
arkadaşlar,ihh vakfı nın,dünya yetimlerine sahip çıkma adına,yetim sponsorluğu adı altında,yürüttüğü çok güzel bir faaliyeti var....
ayda 90 tl. vererek,türkiye dahil istediğiniz bir ülkeden,yetim bir çocuğa sponsor olabilirsiniz....
bir çocuğunuz daha olur... :)
benim çok hoşuma gitti bu uygulama.....
kendi çocuklarımızın bir oyuncağını eksik bırakarak, veya kendi özel harcamalarımızın çok az bir kısmıyla, bir çocuğun dünyasına ışık olabilmek...hem de yetim....
duyurulur....
ablacım ben netten bunu okumuştum o yüzden koymaya karar verdim
http://www.facebook.com/#!/photo.ph...57132423.76991.207239259374531&type=3&theater
LİMONU BUZLUĞA KOYUN...
Dondurulmuş limonun şaşırtıcı faydası... Bunların tamamı donmuş limondadır.
Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını kullanır veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler.
Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız?
Basit... Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.
Büyük olasılıkla, limon denince sadece limon suyu ve vitamin C aklınıza gelir. Sadece bu kadar olduğunu düşünürsünüz. Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada içeceğiniz hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.
Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı nedir?
Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ve evet, şimdiye kadar bunu kaybediyordunuz. Ama bundan sonra, tüm limonu dondurmak gibi basit bir işlem sonrasında, onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm besleyici özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı besleniyor olacaksınız. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız.
İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını kullanıyor olun! İşte limonun gizemi budur! Geç bile olsa başlayın, HİÇ olmamasından İYİDİR! Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!
Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür. Kemoterapiden çok daha tesirlidir. Bunu nereden mi biliyoruz? Çünkü kendilerine yüksek kârlar sağlayacağını bildikleri için limon özütünün sentetik versiyonlarını üretmeye uğraşan laboratuvarlar var.
İhtiyaç duyacağını düşündüğünüz dostlarınıza, limonun hastalık önleyici etkisi olduğunu duyurarak yardımcı olabilirsiniz. Tadı hoştur ve kemo-terapinin korkunç etkilerini göstermez. Kemo-terapi ilaçları üretiminden fayda sağlayan multi-milyoner büyük şirketlerin çıkarlarını riske atmamak adına bu gizemin özenle saklı tutulduğu sürece ne kadar insanın öleceği bilinmez.
Bilindiği üzere, iki çeşit limon ağacı vardır. Limon ve misket limonu. (konu olan limondur, diğeri değil). Limon meyvesini farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Pulpa'sı yenebilir. Sıkılarak suyu çıkarılabilir. Limonlu içecekler yapılabilir, dondurma vs.. Limonun birçok vasfı sayılabilir ama en ilginci URLAR, YUMRULAR, KİSTLER, TÜMÖRLER üzerindeki etkisidir.
Bu bitkinin her tür kansere iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır. Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler. Ayrıca geniş spektrumlu anti-bakteriyel olarak iltihaplara / enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır. Dahili parazit ve bağırsak kurtlarına karşı etkindir. Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını düzene sokar. Anti-depresandır. Strese ve asabi bozukluklara karşı iyi gelir.
Bu bilginin kaynağı ise çok etkileyicidir: Dünyanın en büyük ilaç üreticisi firmalarından biridir. Bu firmanın beyanına göre 1970'den beri 20'nin üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde limon ekstrelerinin uygulanmasıyla; içlerinde kolon / kalın bağırsak, meme, prostat, akciğer ve pankreas da olmak üzere 12 kanser tipinde başarılı sonuçlar alınmıştır.
Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemo-terapide kullanılan Adiamycin ürününden 10 000 kat daha iyi olduğu saptanmış, kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Daha da şaşırtıcı gözlem şudur ki: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir.
http://atasofrasi.blogcu.com/dondurucuya-neler-konabilir/2016187
canım nette şöyle bir yazı buldum ben daha önce hiç denemedim
PATATES: Patatesleri istediğiniz şekilde dilimleyin İyice yıkayıp kurulayın. Hiç suyu kalmaması gerekiyor. Bu yüzden mutfak bezleri ile kurulayabilirsiniz. Kuruyan patatesleri una bulayın. ve hemen poşetleyip dondurun. Bu şekilde hazır satılan patatesler gibi oluyor. Dondurucudan çıkarınca hiç çözdürmeden bol yağda kızartın. Özellikle fritözde kızarmanızı tavsiye ederim.
seni hepimiz seviyoruz dadlum
hele resimlerine baktım
o büyümüş de küçülmüş halin
akıllı akıllı konuşmaların
her konuda fikrin olması
maşallah diyeyim bi taraflarını kaşı
tamam herkes seni sevsin ama beni seviyo gibi yapsın
çok ihtiyacım var çooook
bıdık ne bulursa dondurucuya atıyor... :)
bıdıkcım,söyle etrafındakilere,kendilerine dikkat etsinler...:))
şaka bir yana da,şu dondurucu işine çok fazla girmeyin,çok sağlıklı değil...
her mevsimin meyve,sebze ve nimetleri yeterince var,elhamdülillah....
bıdık ne bulursa dondurucuya atıyor... :)
bıdıkcım,söyle etrafındakilere,kendilerine dikkat etsinler...:))
şaka bir yana da,şu dondurucu işine çok fazla girmeyin,çok sağlıklı değil...
her mevsimin meyve,sebze ve nimetleri yeterince var,elhamdülillah....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?