Kirli Çıkılar )))

selin ben kendimi stokçu zannederdim.
benim stok prensibim evde varken inidirime girmişse bir daha almak.
eşim bununla bile dalga geçip duruyo
akşam seni örnek vercem
ver canım ver:) beterşn beterş vardır de o ben oluorum:)
mesela evde şu an 20 kilo yumutacı var:) bunu söle eşine daha karışmasın sana:)

ablacım ya aynı şeyler hep vallahi bak
annemler boşandıgı sene hakkaten paramız yok gibi bişeydi
o sene öle yokluk çektikki canım annem bi kilo taze fasulye yemeği yapardı ama içine iki kilo su koyardı çok olsun diye
bide tam o sene zaten derdimiz yokmuş gibi en büyük vicdansız teyzem sanki antalyada okul yokmuş gibi oğlunu bizim oldugumuz yerde okula başlattı oda bizde kaldı
ben çok bilirim sulu ama çorba gibi sulu yemek yediğimi o yüzden şimdi yaptıgım yemeklerin suyu çok çok azdır sulu yemek sevmem
yeşil fasulyede pek sevmem
belki o zmandan kalmıştır bu stokçuluk huyum:) ama şunu biliorum savaş falan çıksa kokrmayın bendeki stoklar hepinize yeter:)
ayrıcada bu kadar şeyi nereye sığdırıorum biliomusunuz:)
ben tuvaletimi kullanmıorum üstüne mermer koydum tuvaleti iptal ettim
çünkü çeyizden falan bi dünya koli kutu kaldı bende tuvalte koydum bu tuvalet kağıtlarını deterjanları hep oraya koyyorum:)
5 teneke yağmı:) sanırım senin hızına bi 3 sene sonra yetişirim:) bende mesela bi teneke yağ açıorum ya hiç açılmamış mutlaka bi tane oluyo hep öle ayarlıorum:)

canım benim şu anda sıkıntın ne bilmiorum ama her ney aksi gibi görünüosa gözünde o senin iyliğin için olmuştur bunu sadece şu anda göremiosundur onun altında bi hayır mutlaka vardır üzülme lütfen
şu an kötü gibi görünen bişey belki bir ay sonra iyiki olmuş diceksin.... inan bana bunun aksini daha önce hiç yaşamadım yaşayanıda görmedim sadece şükret ve sabıret...
anlatmak istersende dinlerim:)

millete kendini beğendiremezsin,milleti memnun edemezsin,ne yaparsan yap...

maddi manevi, iyi olursun,kıskanırlar....
maddi manevi, kötü olursun, beceriksiz,zavallı der,arkandan gülerler...

velhası kelam,millete kendimi beğendireyim derken,beyhude uğraşırsın,ömrünü tüketirsin....
yaptıklarında vicdanen rahatsan,gerisini boşver....
unutmaki millete değil,Rabbine hesap vereceksin...

​Milletin sizin yaşamınız hakkında düşündükleri sizin için ne kadar önemlidir?Yaptıklarınız,evliliğiniz,çoluğunuz çocuğunuz,iş hayatınız vs.

canım ben dıştan gelen yorumlardan etkileniorum ne yalan sölim biri benim hakkımda olumsuz düşündüğünde acab ne yaptımda böle düşünmelerine sebep oldum diorum:) düşünüorum düşünüorum eğer bende bişey varsa hakkaten kendimi düzeltiorum
ama bu yorum yapan kişinin huyunada bağlı eğer beni seviomuş gibi görünüp art niyetli şeyler düşünüp sölüosa hiiiiiiiiiiiiiiç tınlamıorum tın tın tın çarpıp kendine geri dönüo:)
kim senin hakkında ne sölüosa ne düşünüosa otur bi kendini sorgula acaba dıştan öle görüncek bişeymi yaptın hangi hareketin sözün bu düşünceye sebep olmuş olabilir diye
eğer bişey bulamıosan ve karşındaki kişinin niyetinin kötü olduguna eminsen salla gitsin ama seni uyarıcı nitelikteyse senin iyliğini düşünen biriyse sölediklerini kaale al mantık süzgecinden geçir.... kararını ver....
çünkü eğer kimsenin sölediklerine kulak asmazsak duymazsak görmezsek kendimizde doğru olmayan şeyleri düzelteymeyiz
ama bunu yaparken karşıdaki kişinin kim oldugu niyeti çok önemli bu birincisi
ikinciside kendimizi düzeltirken bunu krendimize eziyet ederek diil kendimizi severek yapmamız önemli:)))))

selin, kızımın da evinde ayrı bir tuvalet vardı, onlar da aynı senin gibi kapattılar ve üzerine çamaşır makinesi koydular. mutfağın eski dolaplarını da oraya monte ettirdiler. orayı çamaşır odası gibi kulllanıyo. duvarları da hep dolap olunca stokçu annenin kızı olarak senin gibi dolduruyo onun da bolca tuvalet kağıdı, deterjan, özellikle de yumuşatıcı stoğu var yumoşun konsantere yumuşatıcılarının serisini yapmış dolaba indirimde ne görürse affetmez hiç benim gibi

hayalimdeki kiler modeli:) çok yönlü işlevsel bi evim olsun ben nerler yapcam ona:)
benim annede deli gibi stok yapardı:) hatta bazen abartırdı olmıcak şeler alırdı:) gül gül ölürdük bi gün bimde heralde erkek boxırları indirime girmiş annemde tutmuş almış bizim evde erkek yoktuki:) anne bunu napcan niye aldın dedik kendini kaybetmiş indirmde diye almış:) sonna dedeme verdik:)
birazda annede ne görürsek onu yapıoruz sanırım doganın kanunu:)

kııııııııııııııııııııııııııııııııızzzzzzzz seyyah artık bu topikin en minnoş en çıtır en datlu üyesi benim herkes beni seviyo seni sevmiyo:)))

​Milletin sizin yaşamınız hakkında düşündükleri sizin için ne kadar önemlidir?Yaptıklarınız,evliliğiniz,çoluğunuz çocuğunuz,iş hayatınız vs.

lifewater henüz pc başına oturabildim pc açık ama ben başında duramayabiliyorum
neyse kaldığım yerden başlayayım okumaya dedim ve sorunu gördüm

ilahi canım eğer derdin buysa inan tek derdin bu olsun

kahkaha atıp inan gülebilecek her yanınla gül böyle durumlara
ben hiç takmam hayat felsefem belli kimsenin işine burnumu sokmam kimseye de işlerime burunlarını sokturmam

hayat o kadar kısa ve değerli ki benim için bu tip boş şeylerle 1 salisemi bile harcayamam

gül eğlen gez ye iç sevdiklerinle vakit geçir olur olmaz şeylere kafa yorma kafana tokadan başka birşey hiçççççççççççç takma canım benim :)))))

seni hepimiz seviyoruz dadlum
hele resimlerine baktım
o büyümüş de küçülmüş halin
akıllı akıllı konuşmaların
her konuda fikrin olması
maşallah diyeyim bi taraflarını kaşı
tamam herkes seni sevsin ama beni seviyo gibi yapsın
çok ihtiyacım var çooook

Meyraa,
Tam her şey yoluna girdi diyorum,hop en başa dönüyorum.Bi taraf düzelirken,bi taraf hep yıkık kalıyo.Aslında içimi dökmek isterdim ama sanki birileri tarafından tanınırım diye de korkuyorum.

ah canım ya
en azından düz bi tarafları varmış gene bak
ya her şey altüst olsaydı
ya hayatında hiç bi şey düzgün olmasaydı
mutlu olmak için bir şey varsa
o bile yeter

hele ki milleti sormuşsun
meyra vız gelir tırıs gider demiş ya
vız bile gelmez
yoksa ben şimdi ayrılmış çocuğu olan işi olmayan parası olmayan bi insan olarak ne durumlarda olurdum
olmasam bile milletin gözünde olurdum

geçende anlattım eski evimde yaşanan durumları
herkes şaştı ev sahibimin tutumuna
ben aman millet diye diye pusaydım göreydin o zaman rezaleti
daha suçlu ben çıkar gelinin kocasını ayartmış olur kıskanmış olurdum
hatta sonra demiş o beni kıskanıyo diye de ev sahibim demiş neyini kıskanıyo
eğitimini güzelliğini mi aklını mı
kendine güldürme demiş

anlatmak istersen hep dinleriz biz burda senfat yok ama ossun
belki de birilerinin görmesi iyidir düşüncelerini anlarlar hatalarını görürler
istemezsen anlatma tabi
ama hayat öle kısa ve öyle zor ki
bi de biz zorlaştırmayalım
hele de başkalarının yüzündense

bıdık limonları nasıl yaptın, çıkarınca nasıl kullanıcan anlamadım tam olarak, aslında limon olayı güzel olur saklayabilsek. yazın çok pahalı oluyor.

ablacım ben netten bunu okumuştum o yüzden koymaya karar verdim

http://www.facebook.com/#!/photo.ph...57132423.76991.207239259374531&type=3&theater

LİMONU BUZLUĞA KOYUN...
Dondurulmuş limonun şaşırtıcı faydası... Bunların tamamı donmuş limondadır.

Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını kullanır veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler.

Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız?

Basit... Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.
Büyük olasılıkla, limon denince sadece limon suyu ve vitamin C aklınıza gelir. Sadece bu kadar olduğunu düşünürsünüz. Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada içeceğiniz hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.

Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı nedir?

Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ve evet, şimdiye kadar bunu kaybediyordunuz. Ama bundan sonra, tüm limonu dondurmak gibi basit bir işlem sonrasında, onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm besleyici özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı besleniyor olacaksınız. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız.

İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını kullanıyor olun! İşte limonun gizemi budur! Geç bile olsa başlayın, HİÇ olmamasından İYİDİR! Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!

Limon (Citrus) kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir üründür. Kemoterapiden çok daha tesirlidir. Bunu nereden mi biliyoruz? Çünkü kendilerine yüksek kârlar sağlayacağını bildikleri için limon özütünün sentetik versiyonlarını üretmeye uğraşan laboratuvarlar var.

İhtiyaç duyacağını düşündüğünüz dostlarınıza, limonun hastalık önleyici etkisi olduğunu duyurarak yardımcı olabilirsiniz. Tadı hoştur ve kemo-terapinin korkunç etkilerini göstermez. Kemo-terapi ilaçları üretiminden fayda sağlayan multi-milyoner büyük şirketlerin çıkarlarını riske atmamak adına bu gizemin özenle saklı tutulduğu sürece ne kadar insanın öleceği bilinmez.

Bilindiği üzere, iki çeşit limon ağacı vardır. Limon ve misket limonu. (konu olan limondur, diğeri değil). Limon meyvesini farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Pulpa'sı yenebilir. Sıkılarak suyu çıkarılabilir. Limonlu içecekler yapılabilir, dondurma vs.. Limonun birçok vasfı sayılabilir ama en ilginci URLAR, YUMRULAR, KİSTLER, TÜMÖRLER üzerindeki etkisidir.

Bu bitkinin her tür kansere iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır. Bazıları onun her tür kanserin tedavisinde faydalı olduğunu söyler. Ayrıca geniş spektrumlu anti-bakteriyel olarak iltihaplara / enfeksiyonlara ve mantara karşı kullanılır. Dahili parazit ve bağırsak kurtlarına karşı etkindir. Çok yüksek tansiyona karşı kan basıncını düzene sokar. Anti-depresandır. Strese ve asabi bozukluklara karşı iyi gelir.

Bu bilginin kaynağı ise çok etkileyicidir: Dünyanın en büyük ilaç üreticisi firmalarından biridir. Bu firmanın beyanına göre 1970'den beri 20'nin üzerinde yapılan laboratuvar testlerinde limon ekstrelerinin uygulanmasıyla; içlerinde kolon / kalın bağırsak, meme, prostat, akciğer ve pankreas da olmak üzere 12 kanser tipinde başarılı sonuçlar alınmıştır.

Limon ağacından elde edilen bileşiklerin, bütün dünyada kemo-terapide kullanılan Adiamycin ürününden 10 000 kat daha iyi olduğu saptanmış, kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Daha da şaşırtıcı gözlem şudur ki: Limon özü kötü huylu kanser hücrelerini tahrip ederken sağlıklı hücrelere hiç zarar vermemektedir.

http://atasofrasi.blogcu.com/dondurucuya-neler-konabilir/2016187
canım nette şöyle bir yazı buldum ben daha önce hiç denemedim

PATATES: Patatesleri istediğiniz şekilde dilimleyin İyice yıkayıp kurulayın. Hiç suyu kalmaması gerekiyor. Bu yüzden mutfak bezleri ile kurulayabilirsiniz. Kuruyan patatesleri una bulayın. ve hemen poşetleyip dondurun. Bu şekilde hazır satılan patatesler gibi oluyor. Dondurucudan çıkarınca hiç çözdürmeden bol yağda kızartın. Özellikle fritözde kızarmanızı tavsiye ederim.

yetim kelimesine hiç ama hiç dayanamıyorumçünkü bende iliklerine kadar yetimliği yaşayan biriyim
en çokta bu ezgide ipler kopardı bende paylaşmak istedim

yetim kızı başını okşayan mubarek el
bende yetim bir kızım ne olur banada gel
yetim kızı kendine evlat sayan muhammed
bende yetim bir kızım beni yavrun kabul et
gül sevgin yeter bana ey sevgili rasülüm
öyle muhtacım sana ne verirsen kabulum
yetim kızı başını okşayan mubarek el
bende yetim bir kızım ne olur banada gel
yetim kızı kendine evlat sayan muhammed
bende yetim bir kızım beni yavrun kabul et
gül sevgin yeter bana ey sevgili rasülüm
öyle muhtacım sana ne verirsen kabulum

bıdık ne bulursa dondurucuya atıyor... :)
bıdıkcım,söyle etrafındakilere,kendilerine dikkat etsinler...:))

şaka bir yana da,şu dondurucu işine çok fazla girmeyin,çok sağlıklı değil...
her mevsimin meyve,sebze ve nimetleri yeterince var,elhamdülillah....

saol canım benim ama senin
nayııııııııııır nolamaz en minnoş en datlu benim demen lazımdı :):2::2::2::2:

Keşke gerçek hayatta sizin gibi iyi niyetli dostlarım olsaydı,etrafıma bakıyorum herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor,kimseye derdim şu diyemiyorsun,millet dost gibi derdini dinleyip,anlatmadığı kimse kalmıyor.Böylelerine derdimi anlatmaktansa,hiç anlatmamak daha iyi diyorum.

liste yayınlanmış en azından sınava girmemde sorun yok yaştan falan takılmamışım
hadi bismillah ilk adımı geçtik
allahım hayırlısıyla tamamlamayı nasip etsin inşallah amin

yarın sabah bi bakıomuş bıdık kocayıda atmış dondurucuya:)
yanlışlıkla limon patates derken hop kocada buzluğa sabah kahvaltıya çıkarır mikrodalgada 5 dk. çözdürüp tepe tepe kullanırısın:)
bıdıkcım istersem sarımsak saklama yollarından biride sarımsakların kabuklarını soyup poşetleyip dondurucuya atmak kullancandandada rendelemk limon diyince aklıma getirdin:)

çeneye daldım ayol:) dinelemeye gelmiştim halbuski
gidimde kaldıgım yerden işlerime devam edim mutafğımın büyyük bi kısmını temilzedim misler gibi oldu akşamada
lahana sardım:) yanınada kıymalı arpa şehriye çorbası yapim bide cacık tamam:)))

şimdi gidip mutfak camımı silcem orası boyuma göre:)
perdemi makinaya atim
banyomu yıkim
evimi toplim ütüye girişim bismillah diyip kalkıorum:)

çok ama çok güldüm

ahh ne güzel olurdu şu hayatımızdaki fazlalıklarıda hiç çıkartmamak üzere donduucuya atsak şekli şemali kaymış bir şekilde donsalar hepsi de hiç çıkarmasak ordan
limon her daim bulunur bizde annem malum tansiyon fırlıyor birden limonda bire bir yii geliyor hap etkisini gösterene kadar
heves galiba meyracımmm ama acayip hoşuma gidiyor böyle işlerle uğraşmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…