Kirli Çıkılar )))

sizden ne var ne yok?
güzel şeyler diyin bana. ne kaa güzel ne kaa datlı oldığumdan bahsedin ?

geceniz iyi olsun kirli çıkılar

misafilerimi az önce gönderdim makineyi çalıştırdım etrafı yatıştırdım size bakayım dedim

ayaklarım şişmiş azıcık da acıyorlar

ne var ne yok?

sebebini bilmiyorum ama gün boyu evdeydik hava da çok sıkıcıydı. daraldım biraz

bugünlük en dadlu en şirin en pıtırcık en kır çiçeee sensin
yarın geri alıcam bak tadını çıkar
neyin var

dark nasılsa ben oraya yerleşince boynumda ağlıcan
o zaman hadi dökül şimdiden

kızlar nasılsınız, şöyle bir geçmişi okudum geldim, karanfil ekmek makinesini almış, güle güle kullan karanfilcim, yarın kahvaltıya sıcacık ekmek var anlaşılan pepeti sen de güle güle kullan aldıklarını sirkeci de misafirlerini ağırlayıp bugünü başarıyla atlatmış, geçmiş olsun sirkeci selin temizliğe devam, yarın bitirir rahatlarsın canım bıdık limon fikri güzeldi, biraz yer boşaldığında ben de atarım inşallah dark az daha seni unutuyodum, neden canın sıkıldı senin.

Son düzenleme:
ay evet ya beynim pelte oldu arkadaşlar güle güle kullanın aldıklarınızı

kızlar dün tavuk ciğerini unla arnavut ciğeri gibi yaptım
millet parmaklarını yiyecekti neredeyse tavsiye ederim

farmasicim ben yıllardır böyle yaparım tavuk ciğerini benimkiler de çok severler. bir de bunu yaparken aynı arnavut ciğerindeki gibi, küp doğranmış patates kızartıp, bir de maydanozlu soğan salatası eklerim mutlaka ha bir de ciğeri buladığın una biraz karbonat atmayı unutma

bende olanlar;aktifiry,ketıl aynı zmanda çaycı,türk kahvesi yapma mak,filtre kahve yapma mak,yumurta pişirme mak,blendır seti,katı meyve sıkacağı unuttuğum yoktur inş bide ekmek yapma mak. eklenirse hele büyük bişeyse mutfaktan taşcam:)
ama seninki hayırlı ugurlu olsun:) sıcacık ekmekler ye mutlu ol:)
o misafiri yolcu ettikten sonraki mutluluk paha biçilemez:)

benim hiç keyfim yok. sebebini de bilmiyorum

tavuk ciğerimi nasıl bişey hiç duymadım daha önce:) markette et reyonunda varmı?

ben eskiden sarımsak alırdım ve soyup zeytinyağı ile dolaba koyardım ama beğenmemiştim. kalan sarımsaklar da durdugu yerde içi koflaşıyordu. burada selin ve farmasiden öğrendiğimi uyguladım. tüm sarımsaklarımı bir gece önce suya yatırdım, ertesi gun kolayca soyuldu ve dondurucuya attım. her yemekte, çorbada 2 tane çıkarıyorum. zamandan çok büyük tasarruf oldu, keşke bu yöntemleri çalışırken bilseydim. ayrıca ekonomik de oldu. teşekkür edecektim unutuyorum sürekli.

ayrıca gecen gun selinden duydugum üzere sogan dogradım 3-4 tane. dondurucuya attım, denemek amaçlı. eğer iyi olursa, beğenirsem işe başladıgımda zamanın oldgu günlerde soğanları dograyıp buzluga atacagım.

ayrıca çorbaları fazla yapıp dondurucuya atıyorum, 2-3 gun aynı corbayı içmek zorunda kalmıyoruz. ıspanağı yemek olarak yapıp dondurucuya etmıştım, ısıtıp yendiğinde tadında hiç bozulma yoktu, direk atılırsa nasıl olur bilemem. ama yemek olarak saklama süresi ne kadardır bilmiyorum.

limonları 2. resimde nasıl yapmış anlamadım. tavsiyesi olan varsa denemek isterim.

..........................................................................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…