Kirli Çıkılar )))

papatyacm senen bir oğlun var dimi ünv dolayımı yoksa olmadığı için mi istemedin.

canım bir oğlum var. erken doğumdu düşük kilolu doğdu. 1500 gramdı. hamileyken hellp sendromu geçirdim. 2. bebek yasak bana. ben çok istedim. ama doktorum sıcak bakmadı. hellp sendromu geçirip de 2. de ölenler yada çocuğunu kaybedenler olduğu gibi sağlıkla bebeğini kucağına alanlar da var. eşim bu konuda bana hiç destek olmadı. ben bekleyemem bir daha ameliyathane kapılarında dedi. bende tek başıma böyle bir riskin altına giremedim. ben ölürsem oğluma ne olur dedim... okudum araştırdım doktorlara gittim. çok korktum...
okulla çok ilgisi yok. ben oğlumu çok geç yaptım. çalışmalarımdan dolayı.
oğlum evlendikten 5 yıl sonra doğdu.
2. için herşey çok uygundu. ama sağlığım elvermedi. içimde kaldı. dediğim gibi tek duam var...
rabbime çok şükrediyorum. oğlumu almadı elimden. ölümle verdiği savaşı benim oğlum kazandı.
gönlümün razı gelmesi için dua ediyorum...
bu ay reglim azıcık gecikti. nasıl heyecan yaptım. belki de korunduğum halde olacak, rabbim verecek diye

canım bence yazlığı boşverin aile ilişkilerinizi bilmeicem ama ben olsam aile içinde parasal şeylere gimrezdim bugün iyi yarın kötü olursun hiç gereği yok mis gibi evinizi alın:))) yazlığı emekli olunca alırsınız:)))))) o zaman ne işe yarıcaksa şaka şaka önce ev sonna azylık bence
var benim özendiğim şeyler aslında çogu zman manevi şeyler olur ve çok uççlarda olan şeyler:))))
bu tabi ruh halime göre değişir mesela ünideyken hani böle aşırı rahat kızlar olurduya onların o rahatlığına o kadar özenirdimki nasıl olurda böle olabiliolar diye ama bi türlü olamazdım ben hoş olmak istemekle diilde onların o kafasına hiiiiiiiiiiiç bişey takmayan bencil halleri hoşuma giderdi
sonna bi yandanda ibadetini düzgünce yapıp dini hiçbişryine alet etmeyen kızlar vardırya onlarında o masumluğu saflığına çok özenmşimdir ben neden böle diilim olamıorum diye:))))
hani biri ayakkabı alsın çanta alsın falan öle şeylerde diilimdir genelde ama birinde aldığı bişeyi çok beğenirsem önce alcamı söleyip gidip aldıgı yerden değişik model veya rengini aalabilirim:))
ama şu an sorarsan özendiğim bişey varmı diye yurtdışı seyehatine gitmek aslında bu yaz planımız buydu ama bebiş gelcek kaldı içimde seneye onuda alıp gitcem inş:)

evet evlenirken herrrrrrşeyim tastamamdı ama ben eksiktim:))) benden neler aldı götürdü o tamlık:) şimdiki aklım olsa bambaşka bi evim olabilirdi pişmanmıyım diilim o anki aklım olsa gene aynını yapardım:)))) ama şu an düşünüorum daha farklı olabilirdi:)
benim asıl fikrimi değiştiren ev almayı düşünüoruz kısmetse en azından bu süre içinde yanımızda yatsın ufaklık yeni evimize geöince odasını alırız :) hemde taşınmamış yıpranmamış olur:)
bide ben oğluşuma arabalı falan bi çocuk odası yapmak istiorum :))) ama onu bebekken kullanamıcak:)

biz bebek alışverişine gitcez eşimle ayarlayıp kimseye haber vermicem bi tek ikimiz gitcez:)
teyzem gelse çok yardımcı olabilir evet ama istemiorum herrrrrşeyin en lüksünü al iki maaşsınız faln diye sterese sokar beni gerek yok düğün alışverişinde yaptıgımı yapcam kafam rahat olsun en azından:)))
ben bi tek toplu kalabalık olarak nişan alışverişine gittim ondada
teyzem geldi yanımda
bana pirre cardinden gecelik takımı alındı ben L beden giyyorum bana M beden alındı kilo veririm diye:) neden çünkü L beden 3 parçaydı daha ucuzdu M beneden 5 parçaydı daha pahalıydı:) şu an bir kere bile giymedim dolabımda etiketli duruyo:) çünkü kıçımdan geçmio gecelik gögüslerimden olmuyo sabahlıgın önü kapanmıyo şortu giyince korse giymiş gibi oluorum:) fiyatı 520 tl idi
sonna yine bana ceket etek takım alındı dedimki ben bunu giymem almayalım olmazsa olmuyomuş illa olcakmış aldık daha etiketini çıkarmadım yemin ederim dolapta beklio fiyatı : 259 tl
bana bi ton makyaj malzemesi alındı fiyatı :300 tl ennnnn pahalısı ennnnnn lüksü olsu oda beklio şu ankiler bitmediki:) zaten çok aşırıda makyaj yapan bi tip diilim:)
diğer alınanları az çok kullandım ama bunlar hiç:) elimi bile süremedim:)
şimdi bide çocukta çıkarsam teyzemle ki çok yardımcı olucaktır eminim ama hem istemediğim sırf lüks diye bi ton şey alcaz ben alamk istemyince bana cimri diycek iki maaşsınız diycek gerek yok:)

Son düzenleme:
ama şu an sorarsan özendiğim bişey varmı diye yurtdışı seyehatine gitmek aslında bu yaz planımız buydu ama bebiş gelcek kaldı içimde seneye onuda alıp gitcem inş:)

ben de kimsenin aldığına ettiğine özenmem. ama sen yazınca aklıma geldi. cidden rahat ve hiçbirşeyi kafaya takmayan insanlara ben de özeniyorum sanırım.
bu sene biz de yurtdışı istiyorduk hatta para da biriktiyorduk ama hafta sonu baktım. uçmuş fiyatlar. ucuz olan turlarda dolmuş.
seneye erteledik. ama seneye hem ekim kasım gibi alıcaz. inşallah.
rabbim sağlık versin de herşey olur hayatta...

ben de yiyip yiyip kilo almayan göbeği olmayan doğum yaptığı halde genç kız gibi takılan kadınlara siyah noktası olmayanlara saçları kaşları gür olanlara...bıdı bıdı diye gider özentilerim

papatya turu ne zaman düşünüyorsunuz? ağustos ortasından itibaren ise bize takılın amsterdam yapalım çok şirin daireler var pek gezecek bir yeri yokmuş 3 günde tamamlar dinlenmek için de soluğu Antalya taraflarında alırız diye düşünüyoruz.

selincim ben de oğlum için, kenarları çıktığında büyüyen bir takım almıştım. içinde kitaplığı ve şifonyeri vardı. bebek yatağının bir kenarı komple ve kocaman bir kitaplıktı. diğer tarafı bebeğin bütün kıyafetlerini alabileceği bir şifonyerdi. kitaplığına oğlumun malzemelerini koyuyordum, ateş ölçeri, biberonu, suluğu, ilaçları, ıslak mendili, bezi v.s vs. şifonyerine de bütün kıyafetleri sığıyordu. şimdi onları çıkarttık, yatak büyüdü, kocaman tek kişilik bi yatak oldu. ama şimdiki aklım olsa park yatak alırdım. şuna dikkat ederdim: yattığı yatak sallanabiliyor mu? benim oğlum sallamadan uyumazdı, ayağımızda çok salladık, ama beşiği sallanabilen bi şey alsaydık, o kadar zahmet çekmezdik. beşik alırken bunu da düşün bence. sallanabilen park yataklar vardı sanırım, yanlış hatırlamıyorsam.

1986’da 88 yaşında vefatına kadar hayatının her anını hep hayırlı hizmetlere imza atmakla değerlendiren meşhur Süheyl Ünver Hoca’ya, bir yakını takılarak der ki:

-Hocam, Hz. Azrail sizi unuttu galiba? Bu yaşta aralıksız çalışıyorsunuz?

Ünver Hoca:

- Hayır der, Azrail beni unutmadı. Tam aksine son devrelerde beni sıkça yoklayarak diyor ki:

- Bak, seni boş bulursam hemen götürürüm, boş durma, hizmetine devam et de yol azığınla götüreyim seni, diye tembihte bulunuyor. Ben de yol azığıyla gideyim, diye son nefesime kadar hizmete devam etme gereği duyuyorum!.

Ne dersiniz, yaşlıların yol azığı hazırlamak için son nefesine kadar hizmetine devam etme anlayışına? Hepimize mesaj veriyor mu bu hizmet anlayışı?

Basra’nın büyük velisi Hasan-ı Basrî Hazretleri’ne gelen bir adam: “Ben ölümü hiç sevmiyorum, neden acaba?” diye sormuş. O da:

- Malını geride bıraktığın için malının yanında kalmayı istiyor, ölümü sevmiyorsun. Eğer malını ileriye (ahirete) gönderseydin, peşinden gitmek isteyecek, ölümü sevecektin! diye cevap verince, adam düşünmeye başlamış. “Böylesine doğru bir cevap alacağımı hiç akıl etmemiştim” diyerek malını Allah yolunda harcamaya yönelmiş. Gerçekten de yatırım yaptığı yere artık ilgi duymaya başlamış.

Saf bir adam, maneviyat büyüğü Muhammed bin Vâsi’in ayağındaki sivilceyi görünce: “Efendi sana çok acıyorum!” der. “Ben de bana acıyanlara acıyorum.” diyen maneviyat büyüğü, çünkü der, bu sivilce gözümde de çıkabilir, gideceğim yolu göremez hale gelebilirdim. Şükürler olsun ayağımda çıktı da yürüyeceğim yollarımı görebiliyorum. Buna ise acınmaz sadece şükredilir, diye düşünüyorum!

Bir adam Hz. Ebûbekir (ra) Efendimiz’e gelerek:

- Ben günahkârın biriyim, bana dua etmeni istiyorum, der. Hz. Ebûbekir (ra) Efendimiz de el açıp duasını hemen orada yaparak der ki:

- Yâ Rabbi, bir günahkâr, bir diğerinden dua istiyor. Sen ikisini de affeyle!.

Demek büyükler hep böyledirler. Kendilerini üstün görmezler.

Bir adam Geylani Hazretleri’ne, “Üzerinize hiç sinek konmuyor neden acaba?” diye sorması üzerine şöyle cevap almış:

-Üzerime sinek neden konsun ki, bende ne dünyanın pekmezi var ne de ahiretin balı!

Ahmed Rufaî Hazretleri, birbiriyle kavga eden iki çocuğu ayırdıktan sonra birine sormuş:

- Söyle bakayım sen kimin oğlusun? Çocuk:

- Sana lâzım olmayan şeyi niye soruyorsun ki, demiş?

Rufaî Hazretleri çocuğun bu cevabını düşünürken, “Sahiden de üstüme lazım olmayan şeyi niye soruyorum ki, bu çocuk bana unutamayacağım bir edep dersi verdi.” yorumu yapmış.

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad, sarayına davet ettiği Mevlânâ’ya sultanlığını kendisine bırakabileceğini ifade etmesi üzerine Mevlânâ’dan şu kesin cevabı almış:

-Senin saltanatın, gözlerini kapayınca biter, benimki ise gözlerimi kapayınca başlar. Ben gözlerimi kapayınca biten kısa müddetli saltanat istemem, sultanlığın sana mübarek olsun!.

Mehmed Kırkıncı Hocaefendi’ye: “Harem-i Şerif’e girenin Kâbe’yi gördüğü ilk anda yaptığı dua mutlaka kabul olur, diyorlar. O anda nasıl dua etmeli acaba?” diye sorduklarında şu cevabı vermiş:

- Ya Rabbi, burada yapacağım tüm dualarımı kabul eyle, diye dua etmek daha kazançlı olur!.

Osman Demirci Hocaefendi’ye de:

- Hocam, derler, at nalını evimizin kapısına asarsak göz değmesinden korur, binamıza da uğur getirir, diyorlar, doğru mudur? Demirci Hocaefendi tebessüm ederek:

- Zannetmem der, o nallardan atın ayakları altında tam dört tane vardır. Hiçbiri de ata uğur getirip de kamçı üstüne kamçı yemekten kurtarmıyor, sizin binanızı kurtarır mı bilemem.

Buna da: “Akla kapı aç, iradeyi elden alma” cevabı derler. İnsanlar bazı konuları akıllarıyla da çözmeliler.

sirkeci biz prag, viyana, budapeşte üçlüsü düşünüyorduk. 350 euroya turlar vardı ama tükenmiş. adam gibi bir tur 499 euro dan başlıyor. eeee 3 kişi olunca çok pahalıya patlıyor. bir de harçlık falan. bu yıl hem oturma odam hem de yatak odamı komple değiştirmeyi düşündüğümden bu şartlarda ağır olavcak bizim için. siz nasıl bir tatil ayarladınız. anlatsan biraz.
bu şehirlere kendimiz gidelim. turu karıştırmayalım dedik. o da bileti al, otel ara rezervasyon yaptır. üşeniyorum sankimmm...

henüz ayarlamadık kalkış noktası konusunda ikilemdeyiz..
biz otel ayarlamayı düşünmüyoruz; apartman dairesi kiralayıp orda kendimiz kalacağız öyle olunca kahvaltıları evde kendimiz hallediyoruz bir de meyve filan istediğimiz şekilde alabiliyoruz..otele sokmak sıkıntı olabiliyormuş... prag viyana budapeşte turları çok yorucu oluyormuş ama çok da güzelmiş bize biraz koşmalı biraz da deniz kenarında yatmalı tatil lazım. kişi başı 500 euroya bile çok iyi ama turların konakladıkları oteller genelde şehir merkezinden uzakta yerler oluyor ve her turu ekstra yapıyorlar. Sizin kendi başınıza kişi başı 10 euroyla halledebileceğiniz yerleri size 50-60-70 euro olarak kakalıyorlar. Bir de koloni halinde gruba bağlı olarak gezmek sıkıcı olur. Önceden nereleri gezeceksin nerde ne yiyebilirsin vs... bunları oturup araştırmak bizim hoşumuza gidiyor.

Son düzenleme:
sizin var mı başka insanlarda özendiğiniz şeyler....

bazen cocacolanın reklamlarındaki aile bütünlüğü olan masalar olur ya hep beraber gülüm balım yanilen onlara özenirdim şubat tatilinde onu doyasıya yaşadım bi abim eksik kaldı onulada yaşarsam ohhh diyeceğim içim rahatlayacak

okulumdaki son evli bayanda dün 1,5 aylık hamile oldugunu öğrenmiş artık herkes sııra sende deyip duruyor

ben ençokta hamileliği boyunca her işini kendi yapan seline
erken doğum olmasına rağmen kucağına alabildiğ için seyyaha
sıkıntılı bir hamilelik geçirme riskine rağmen ilk bebeğine kavuşmuş olan papatyaya
uzun zaman hasretlik çekmesine rağmen çocukları olan banusultana
hamileliğin her aşamasında dillendireecek kadar sıkıntı yaşamamış olan sevime
şuan huzurlu bir şekilde bebeğini içinde hisseden badeye
heran kadın doğumcusu yanında olan doktor korkusu doktor sıkıntısı yaşamayan doktor eşine sonuna kadar güvenen senfata
bebeği hayatında kendi tercihleri doğrultusunda ertelemiş olan sirkeciye
çocuklarıyla mutlu mesut gülüm balım vakit geçiren meyraaya farmasiye özleme alright a ismi aklıma gelmeyen herkese

çok ama çookkkkkk özeniyorum

birde maneviyatlerını doyasıya yaşayan inançları doğrultusunda hayatlarını yönlendiren sünnet ehli insanlara,yürüyen takva misali her haliyle örnek olan büyük bir huzur içinde yaşayan insanlara çok özeniyorum sanki nefisleri alınmış gibi nefisleri bile edepli
en büyük özentimde bundan yana

ne diyeyim Allah gönlümüze göre versin
yazdıkalrımda sizleri kıracak farklı anlaşılmaya fırsat verecek bir anlam çıkıyorsada afffff olaaa

bıdık canım rabbim en kısa zamanda sanada nasip edecek anneliği inş.
beni yanlış anlama lütfende siz Dr.a gidiyormusunuz..
ben evliliğimin 2.ayından beridir hastanelerdeyim çünkü sorun vardı ve bekleme lüksümüz yoktu
çünkü yaş ilerledikçe küçük sorunlar dahada büyüyor..
bursada jinemed var..orada bir tüp bebek Dr.una gidin..
tüp bebek aşılama yapın demiyorum..
bu Dr.lar herşeyi araştırıyorlar normal k.d.cular gibi değiller.
belliki sorun var canım beklemeyin lütfen..

arkadaşlar,her şeye rağmen huzuru bulamıyorsanız,bir yetime sahip çıkın,huzurun alasını yaşayın....
İHH.........................................
yaşanmış,denenmiş,onaylanmıştır..... :)

bıdıkçımmmmmmmmmmmmmm inşaallah en kısa zamanda senin de neşeli mutlu huzurlu haberlerini alırız
sıkma güzel canını herşeyin hayırlısını dile

dün sipariş verdiğim botlarım bugün elime ulaştı
hamd olsun yaptığım alışverişten memnun kaldım :)))))))))))

Son düzenleme:
meyraa yetim listene beni de yazabilirsin datlummmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…