- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
canım hep derler çocuk kısmetiyle gelir diye bende hep kızarım o ne biçim laf öyle diye... İşi bıraktım 2 hafta geçmeden hamile olduğumu öğrendim, yeni bir yere başlayacaktım hamilelik durumu nedeniyle kabul edilmedim :) Ben de hep derdim planlı zamanlı hamile kalıcam diye ama herşeyde bir hayır olduğuna da inanıyorum bir taraftan. Şimdi evde oturuyorum bakalım bebişimiz hakikaten kısmetiyle gelecek mi? Sonuç olarak herşeyin hayırlısı diyorum başka birşey demiyorum... :)
yaa kızlar, dün konu nerden açıldı hatırlamıyorum ama biz 2. çocuğu çok isteyip borçlar yüzünden 2 yıl sonraya ertelemiştik.
(çünkü 2 yıl evde ücretsiz izin alıp çocuğuma bakmak istiyorum)
ama dün bir hesap yaptıkta yaza çalışmalar başlasak ve hemen olduğunu farzetsek borçlarıda baya toparlamış oluyoruz.sade eşimin maaşıyla kapatacak duruma gelicez inş....
yani içime bir heyecan ve korku düştü. ilki az biraz kaza sayılır ama böyle planlı bebek yapmak :26::26:
allahım hakkımızda hayırlısı.
sizinle paylaşayım istedim. ki olana kadar başka kimseciklerle paylaşamam zaten :)))
canım hep derler çocuk kısmetiyle gelir diye bende hep kızarım o ne biçim laf öyle diye... İşi bıraktım 2 hafta geçmeden hamile olduğumu öğrendim, yeni bir yere başlayacaktım hamilelik durumu nedeniyle kabul edilmedim :) Ben de hep derdim planlı zamanlı hamile kalıcam diye ama herşeyde bir hayır olduğuna da inanıyorum bir taraftan. Şimdi evde oturuyorum bakalım bebişimiz hakikaten kısmetiyle gelecek mi? Sonuç olarak herşeyin hayırlısı diyorum başka birşey demiyorum... :)
ben başta istemedim çocuk
evlilik otursun kariyerimi doğrultayım falan diye
şimdi de çok istiyor muyum bilmiyorum
tam yaparız demiştim
o ara ben hasta oldum eşimin işleri bozuldu
çocuk bana 1 yıl yasaklandı aldığım tedavi yüzünden
hevesim kaçtı
ama hiçbir zaman yapmam demediğim için
ileride pişman olmaktan da korkuyorum
sonuçta yaşım da geçiyor
ama ben de borcu harcı düşünüyorum
şu ara epey toparladık
bir yandan ekim gibi düşünsem mi diyorum
o zamana hiç bir şey kalmayacak Allah izin verirse
bir yandan nasıl bakarız çocuk çok pahalı diyorum
daha gezemedim diyorum
ya yine hasta olursam diyorum
diyorum da diyorum
çocuk çok bilinmeyenli denklem
hatta diferansiyel
kimine temel matematik
bana uzay çağı teknolojisi
ya bizim öğrenim borcumuz var 3 ayda 1100 tl.
düşündükte onun için 2. bebeği ertelemek hiç de akıl karı değil.
hem yaşımız çok ilerlemesin hemde oğlumla inş. doğacak miniğin yaş aralığı çok olmasın diye....
ama çoooook korkuyorum ya.niye böyleyim ki. :26:
bir muzun 100 kalori oldugunu düsünürsek vay halimize günlerce spor yapmalıyız tanrımmmm
500 600 tl için yaptığınıza bakvalla bizde paranın hepsi benim hesaplarımda durur. ama seni anladım hiç söyleme biriktirdiğini al bu parayı de ve bir daha biriktirdiğini söyleme olmazmı
güzel ama yandın durusunda sanki topuk geriye gitcekmis yürürken gibi duruyor benden dimesi
yaa kızlar, dün konu nerden açıldı hatırlamıyorum ama biz 2. çocuğu çok isteyip borçlar yüzünden 2 yıl sonraya ertelemiştik.
(çünkü 2 yıl evde ücretsiz izin alıp çocuğuma bakmak istiyorum)
ama dün bir hesap yaptıkta yaza çalışmalar başlasak ve hemen olduğunu farzetsek borçlarıda baya toparlamış oluyoruz.sade eşimin maaşıyla kapatacak duruma gelicez inş....
yani içime bir heyecan ve korku düştü. ilki az biraz kaza sayılır ama böyle planlı bebek yapmak :26::26:
allahım hakkımızda hayırlısı.
sizinle paylaşayım istedim. ki olana kadar başka kimseciklerle paylaşamam zaten :)))
oğlum nasıl oldu bilmiyorum bile. ilk hamile olduğumu anladığımda biraz üzülmüştüm hatta. daha 3 aylık evli ve 23 yaşındaydım.gezememiştim, evliliğimi doyasıya yaşayamamıştım (şimdi çok komik geliyor o laflar, oğlumsuz ne diye gezeceğim ki :26:)şimdi onunla gezmeye bayılıyorum.onun yeni şeyler keşfetmesi, gözlerini kocaman açıp bu ne demesi.....)
ilk aylar benim psikolojim açısından pek de iyi geçmedi.
amaa ne zaman ki doğumhanede daha görmeden sesini duyduğumda ağlamaya ve çok şükür allahımm çok şükür diye dua etmeye başladım...
nasıl sağlıklı mı herşeyi tammı diye soruyorum dr.lara. hele onu gördüğüm an yüreğime bir kor düştü, aşık oldum.
öyle birşeyi dha önce hiç yaşamamıştım...
şimdi 3,5 yaşında ve hala onun kollarında uyuyorum. yatağını askere gidince ayırırım heralde
ya bizim öğrenim borcumuz var 3 ayda bir 1100 tl. ve daha 10.000 küsur borç var
düşündükte onun için 2. bebeği ertelemek hiç de akıl karı değil.
hem yaşımız çok ilerlemesin hemde oğlumla inş. doğacak miniğin yaş aralığı çok olmasın diye....
ama çoooook korkuyorum ya.niye böyleyim ki. :26:
o korku çok doğal canım... :)
her anne adayında ve her yeni çocukta olur.... :)
benim iki çocuğum,bir de düşüğüm var.....
üçü de planlı,isteyerek olan hamileliklerdi....
üçünde de aynı korkuyu,heyecanı,ilkmiş gibi yaşadım....
olayın büyüsü de orada zaten, diye düşünüyorum...
zira şimdi üçüncünün fikri bile beni korkutmaya ve heyecanlandırmaya yetiyor.... :))
her ne kadar integral gibi görünse de,olayı çözdüğünüzdeki haz,anlatılamaz,tarif edilemez.... :)
Rabbim isteyen herkese,istediği kadar,hayırlı,sağlıklı evlatlar versin....amin....
sanırım ya allah bismillah deyip bi başlasak devamı gelecek :))
nasıl aynı durumlar ? kaç evladınız var? bir tane daha mı düşünüyonuz?Seninle aynı durumdayız sanki ben de kendi kendime böyle düşünüyordum. Allah hayırlısını nasip etsin. Hayırlı, sağlıklı, bebekler nasip etsin isteyen herkese.
sana bişey diyimmi... onun değerini dünyalarla bile ölçemezsin canım.ne güzel anlatmışsın
herkes diyor zaten evet zor korkmakta haklısın ama
bir sesini duy hele bir de sana gülsün
dünyalara değişmeyeceksin diye
tembelim galiba (en son kadın doğumcum dedi bana: aman yeni nesil de pek tembel diye çocuk yap diyor ama oralı değilim de )
yemişim güveniniMerhaba bayanlar,
Evlenmeden önce para biriktirmeye başlamıştım, hala da biriktirmeye devam ediyordum, eşim de biliyordu kenarda biriktirdiğimi ama miktarını bilmiyordu. Geçen sıkıştık ben de dedim böyle böyle vereyim ben ne kadar lazımsa o dönem çözüldü problem hiç istemedi bendeki paradan. Dün akşam muhabbeti açıldı dedi ne biriktirdiysen ver ortak hesaba atalım onuda evde durmasın, ben de vermek istemedim elimin altında dursun istiyorum... bahsettiğim rakamda öyle çok yüksek değil hee 500-600 TL civarı bişey. anam akşam bir konuştuk sende güven problemi mi var da ayrıca para biriktirme ihtiyacı hissediyorsun, ben senden gizli para biriktiriyor muyum, ortak hesap var sanki paranı elinden alıcam ben senin... uzadı gitti. Ne ben onun neden bu kadar alındığını anladım ne de o benim neden bu şekilde biriktirmek istediğimi. Hakkaten gizlimiz yoktur birbirimizden öyle ayrı hesaplar falan da yoktur ikimizin maaşı da kazandıklarımızda hep ortak hesapta durur. Ama ne bileyim böyle kenarda biriktirmek de hoşuma gidiyor. Güvensizlikten değil, hobi gibi aslında tamamen haz alıyorum boncuk biriktirmek gibi bişey yani. Yok anlatamadım derdimi... Yine biriktir at oraya neden benden gizliyorsun diyor. Ne dediysem ikna olmadı, dedim tamam yatıralım bunu da hesaba ama ben yine biriktirmeye devam edicem aynı şekilde hiç kızmaca yok :) Tamam biriktir ama ben benden gizlemene kızıyorum diyor, e zevki o bu işin... Sonuç olarak siz yaşadınız mı böyle bir şeyi ne diyorsunuz...Hakkaten ben mi yanlış birşey yapıyorum acaba diye düşündüm...
o zaman yurtdışına çıkarsak bi gün sen işi gücü deneyi bırakıp rehber olacan bizeneden sorumluluk sadece senin üstüne kalıyormuş? ikinizin birlikte bakması lazım...
bir daireye sadece tek yerden bakmıyorsun başka sitelerden de doğruluyorsun. Biz bi sorunla karşılaşmadık risk almak istemem dersen bir sonraki güne bir otelden de rezervasyon yaptır ama bir gün önceden free cancellation u olsun ki kendinizi garantiye almış ol. Yani aklıma şu an böyle geldi.
öle şeyler en çok türkiyede gelir adamın başınabizim gücümüze giden bir konu var güneyde tatillere bakıyoruz bize çok pahalı geliyor elin almanı ingilizi rusu geliyor benim memleketimde benden daha ucuz tatil yapıyor. Biz de madem bu kadar para bayılıyoruz neden y dışı olmasın farklı kültürler görmeyelim diyoruz...
Tek başına gitmenin avantajları çok fazla istediğin kadar istediğin yerde kalabiliyorsun ne yiyeceğine nerelerde ne kadar süre gezeceğine kendin karar veriyorsun. Tabi ya kandırılırsam kazıklanırsam gibi kaygılar da olabiliyor ama önceden iyi araştırınca pek zorlanmıyorsun tabi dil şart; etrafımda bu şekilde gezen insanlar o kadar çok ki hiç kimse de şuraya gittim şöyle bi olay başıma geldi demedi. Biz çocuk yokken hazır rahatken daha hareketli tatiller yapalım kanısındayız.
bana banabıdıkcım seninle karanfilceye hayırlı salih evlat versin diye hep dua ediyorum
eminim herkes ediyor
güzel ülkem cennet gibisirkeci,şu eşine ous deme,yazık adama yaaa...... :)
yurtdışı seyahatleri baya sıkıntılı oluyor.....
turla gitsen,koyun gibi her zaman,her yerde birlikte,ziyaretler hep sabit yerler...ı ıh....uymaz.... :)
özgür gideceksin,o da hem maliyeti arttırır,hem de dil bilmiyorsan,üstüne üstlük bi de ilkkez gidiyor,gittiğin yerin acemisiysen,başına gelmedik kalmaz... :))
eee o zaman ne yapacağız,dediğinizi duyar gibiyim.... :)
gıcığım ya, arada hatırlatayım diyorum.... :))
Türkiye yi gezeceksin canım..... :)
mesela, İtalya daki como gölünü mü görmek istiyorsun,gideceksin Artvin e karagöl ü göreceksin....
çok daha güzel.... :))
bi bakın bakalım google amcadan,karagöl,como dan daha güzel değil miymiş? :))
günaydııııııııınnnnnnnnn arkadaşlar..... :18:
sen ne zaman evde yemek yidin kibizim de bugün menüde hindi pilav vardı bir de ananem fellah köftesi yapmıştı bol bol tükettim sonra da sindirmek için resmen yattım kediler gibi...
tabi ki akşam yemekte annemdeydik
hayırlısı olsun hakkınızı alın inşallah canımherkese hayırlı sabahlar...
kızlar birazdan babamların mahkeme var.
parasını tamı tamına ödeyip de verdiğimiz tüm parayı galerinin cebine indirdiği mahkeme.
lütfen dua edin.
arabamız hayırlısıyla bize verilsin.
o arabayı senelerce kazasız belasız sağlıkla kullanabilelim.
Amin.
ben istemem başka çocukBanucum çok teşekür ederim...rabbimin bana verdiklerinin farkındayım. yavrum kardeş duygusunu tadabilseydi diyorum. ben evlat sevgisini tattım çok şükür...
karafilce hakkınızda hayırlısı...
bu arada günaydınnn....
bugün bol bol toplantım var....
büyümüş de anne olmuş da çocuk bakarmışiyidir nolsun
açıyorum sayfayı
hoooop bebiş ağlıyor, bi gidiyorum, gelene kadar epey vakit geçiyor
bazen bi daha gelmeye fırsat bile olmuyor
onun dışında iyiyiz çok şükür
noldu gene noldu............dua istiyorum.............
eferim ikiz ablanı dinlemişsinsabah kalkıp okuyacağım ve valizleri boşaltacagım
ne güzel işteselincim eline sağlık,çok şık görünüyor
ayrıca selincim ve banu sultanm ev için fikirleriniz için teşşkrler
biraz daha beklyelim diye düşündüm ben de
insan doğud olunca hep bi eli bi kolu bağlı kalıyo
evlendiğimizde de hiç şöle zevkime göre döşeyemedim evimi
sürekli taşıncaz dedik,nitekim de öle oluyo,kiracı olunca
inş Allah isteyen herkese içinde bize de ev sahibi olmayı nasip eder
farmasi aldklarını güle güle kullan
elifcino kv çok zor
ama benimkini bi anlatsam şükredersin
daha çocuğumuz yok bizim.stres yapmış şimdiden,ben çocuğunuza bakmam,ben sadece kızımın çocuğuna bakarım,gelinnin çocuğuna torun demem diyo
ne gelir ne gider,ne gelmemizi ister,gitsek 3.gün surat asar,eviniz yok mu der
offf ay nerden aklıma geldi
içim şişti yaw.sizin de kafanızı ağrıttım
bana neler yapcan atanırsam o her hafta seni taciz edersembunu paylaşmadan edemiciiiim. bugünkü menüm kurufasulye salata ayran veeee
en en en eeen sevdiğim yemeklerden sıkma köftem
Eki Görüntüle 663383
evet. bir adı da fellah köftesi ama ben ona kısaca aşkım diyorum
allahım düşüncesi bile korkunçşaka bir yana da.....
kendi çocuklarınızı,o çocukların yerine koyun....
olayın boyutunun, tamamen değiştiğini göreceksiniz!
dili olan konuşuyor (ingilizce)henüz ayarlamadık kalkış noktası konusunda ikilemdeyiz..
biz otel ayarlamayı düşünmüyoruz; apartman dairesi kiralayıp orda kendimiz kalacağız öyle olunca kahvaltıları evde kendimiz hallediyoruz bir de meyve filan istediğimiz şekilde alabiliyoruz..otele sokmak sıkıntı olabiliyormuş... prag viyana budapeşte turları çok yorucu oluyormuş ama çok da güzelmiş bize biraz koşmalı biraz da deniz kenarında yatmalı tatil lazım. kişi başı 500 euroya bile çok iyi ama turların konakladıkları oteller genelde şehir merkezinden uzakta yerler oluyor ve her turu ekstra yapıyorlar. Sizin kendi başınıza kişi başı 10 euroyla halledebileceğiniz yerleri size 50-60-70 euro olarak kakalıyorlar. Bir de koloni halinde gruba bağlı olarak gezmek sıkıcı olur. Önceden nereleri gezeceksin nerde ne yiyebilirsin vs... bunları oturup araştırmak bizim hoşumuza gidiyor.
yani şimdi bana sahip mi çıkacaksınarkadaşlar,her şeye rağmen huzuru bulamıyorsanız,bir yetime sahip çıkın,huzurun alasını yaşayın....
İHH.........................................
yaşanmış,denenmiş,onaylanmıştır..... :)
oğlum nasıl oldu bilmiyorum bile. ilk hamile olduğumu anladığımda biraz üzülmüştüm hatta. daha 3 aylık evli ve 23 yaşındaydım.gezememiştim, evliliğimi doyasıya yaşayamamıştım (şimdi çok komik geliyor o laflar, oğlumsuz ne diye gezeceğim ki :26:)şimdi onunla gezmeye bayılıyorum.onun yeni şeyler keşfetmesi, gözlerini kocaman açıp bu ne demesi.....)
ilk aylar benim psikolojim açısından pek de iyi geçmedi.
amaa ne zaman ki doğumhanede daha görmeden sesini duyduğumda ağlamaya ve çok şükür allahımm çok şükür diye dua etmeye başladım...
nasıl sağlıklı mı herşeyi tammı diye soruyorum dr.lara. hele onu gördüğüm an yüreğime bir kor düştü, aşık oldum.
öyle birşeyi dha önce hiç yaşamamıştım...
şimdi 3,5 yaşında ve hala onun kollarında uyuyorum. yatağını askere gidince ayırırım heralde
sen çok tehlikelisin ha
aman senden felaket kaynana olur
ben kızımı vermem
ama tanışan her arkadaşımın oğlu aşık oluyor ben alıcam diyor bilemem artık
valla ben de kendimde o patnsiyeli görüyorum.
ne yani o elin kızı gelecek oğluşumu alacak ve benimm oğlumda onu benden daha çok mu sevecek
bu arada sen kızını istediğin kaa verme. benim oğlum istedikten sonra kaçırırız
yolarım ki ben seni kızımı sevmezsen
kız kaçırma konusunda tecrübeliyim bi kere bilenler bilir
biz kaçırırız oğlunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?