Kirli Çıkılar )))

Romanın o kadar etkisinde kaldık ya diziyi de öyle olacak sandık!
Ben de başladığı akşam millete mesaj attım, dizisini mutlaka izleyin diye,
Sonra utandım, ne saçma sapan bir dizi olmuş diye.
Halam geçen arıyor, bilalle feyzanın sonu ne olacak diye,
Ben de feyza selimle evleniyor, ama bilalle feyzanın çocukları sonunda evlenecekler...
Falan dedim. Tabi senaryo roman ile uyuşursa. 'Selim' karakterinin bile ikincisini oluşturdular
Ben de izlemiyorum artık. Zaten 2-3 bölüm sonra ne kadar fos olduğu ortaya çıktı!

kızlar akıl verin bana nolur
ya iş yerimde çok fitne fücur biri var bugün çok gerdi beni. bu tipin şöyle bir özelliği var ortaya ukalaca bağırıyoy çağırıyor laf çarpıyor bana falan ben üstüme alınmıyorum ama sinirlerim bozuluyor en sonunda patlasam mı diyorum. ama yapıma çok uygun değil hazırcevap değilim tartışırken çok geriliyorum demiştim daha önce de. ne yapsam bilemiyorum. burada çok güvendiğim dobra bi yaşça olgun biri var. onu da hiç sevmiyor çekemiyor bu tayfa. ona dedim patlasam mı napsam bırak duymamazlıktan gel dedi kendisi de benzer sorunlar yaşatmışlar ukalalıklar falanç o da ben patladım şimdi yüzüme bişey diyemiyorlar ama burada amir tayfası böyle fevri davrananları hiç sevmez en kötü sen olursun dedi. politik davranmaya çalış burdaki herkes gibi dedi,davranamıyorum yüzüne gülemiyorum çünkü ben büyüklük yapıp alttan alınca kendini bi halt zannediyor bu kız. napacam bilemiyorum. felak nas okuyorum bol bol bi de hasbinallah ve nimel vekil diyorum içim daralıyor. hem konuyla ilgili fikir hem de varsa bu gibi durumlarda sükun bulmak için dua tavsiyesi bekliyorum.

kızlar dün çok üzgündüm akişam eve geldi kapıyı çaldı ben mutfakta maydonoz dogrudum elimde bıçakla karşıladım:)
dedi baya kızgınsız heralde bıçakla karşıladığına göre falan bana dioki ben sana''işine yarıcaksa oku dedim bidaha hemşirelik okuyup napcakson'' evet dogru ama ben hemşirelik okumıcamki biyoloji okucam
hadi geçtim diyelimki ben hemşirelik okucam arkadaş bi işimede yaramıcak öle bile olsa arkamda dur yaaaaaaa.....
bana ne dedi özrü kabahtinden büyük ''BEKARKEN BİTİREMEDİN OKULU EVLİYKENMİ BİTİRCEKSİN''
dahada sinirlendim zırıl zırıl ağladım resmen çok üzüldüm sonra sustum dedim salak ne ağlıyon
sus ve çalış kazan..... ağlaman bişeyi değiltircekmi? hayır normale dön ağlamayı kes kendini üzme ve o sınavı kazan

dedimki ben seni yeni doğmuş bi bebekle 9 ay beklemeyi göze aldım sen bana ''ben senin arkandayım demedin'' haklısında şölede bölede bilmem nede bıdı bıdı

o sınava gircem fakat benim ikinci öğretim okumam gerekicek yani gündüz çalışcam gecede okula gitcem bebek doğcak
ama bunlar mazeret diil en azından o sınava girip kazanbilcemi göstercem
istanbulda gidebilcem tek okul marmara üniversitesi olmzsa karşıya taşınırım kaynanamıda çağırırım bebişe baksın diye
bi şekilde hallederim yada bi yere gitmesem bile bilemiorum sınava girip ne yapabilceme bakıcam......,,

sizce yeni doğmuş bi bebekle o zmana kadar 4 aylık anca olcak
gündüz işe gidip ikinci öğretim okumak çocuğum haksızlık olurmu? yada başarabilirmiyim ne yapmamı önerirsiniz
sınava her halukarda gircem tercih yapsamda yapmasamda kendimi denemek istiorum? ama sonra napcamı bilmiorum((((

sen patladığında
aa ben sana söylemedim .niye alındın ..der
suçlu da kötüde sen olursun
cevap verme kudursun iyice

bence sana akıl veren kişi çok iyi demiş evacım iş yerinde olmaz tartışma bencede çamur sanada bulaşır sen suçlu olursun en kötü ona uydugun için biliorum çok zor ama başka bi yolunu bulmalısın....... seninle aynı kademede bu insan ? iş yerindeki konumu ne?

Tunaydinlar.... Ay ilke sabahtan beri çıldırtttı beni ben topluyorum o dağıtıyor. Bugun frekanslarimiz pek tutmiyo... Farmasim dün yazmıştım ama gonderememisim sanirsam küçük paşanın yeni yaşı kutlu olsun hayiirli ewlat olsun insallah... Seyyahhhh yoldurtma kendini bana. Salma kendini cnm basaracksin ınan buna haaa olmasada dunyanjn sonu deil uzme kendini bak kardesim dalyana yolcu bu aksam orada olur dersen ayarlayalım biseler

hiç gerilme,rahat ol canım...
tınlama onu.....
en güzel patlama şekli,onu kaale almamaktır.....
sen cevap verir,tartışır,patlarsan,kendini birşey zanneder,hepten tepene çıkmaya çalışır....
bilmem anlatabildim mi canım? :)

"Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr"
(“Allahü Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.&#8221

bunun üzerine de, dua tanımam.... :)

eva sakın patlama
zaten o kızın istediği de bu; o ortaya ortaya bağırdıkça üstüne alınan birisi olup olayı kişiselleştirmesi.
sabır deyip geçeceksin

en güzeli sen bu işi sadece dua ile halletmeye bak
okuduklarına devam et canım

kişi belki de sizin tepki verip iyice içini boşaltmak istiyordur ama buna müsade hiççççççççççççç etme
çemkisin dursun gerilme gerildiğini hissettirme bile keyifler yerinde hal takın çatlasın iyice
kendi başını yer anca öyle zavallılar unutma :)))))))

sen patladığında
aa ben sana söylemedim .niye alındın ..der
suçlu da kötüde sen olursun
cevap verme kudursun iyice

öyle mi oluyordur dersin yani ben de ne bileyim bi patlasam (ama mizacım çok uygun değil hazırcevap stres olmadan şakır şakır laf yetiştirip kavgada cool durabilen biri değilim) gözdağı olur ya bu deli buna bulaşmayalım olur diye düşünüyorum ama o zaman da o ablanın da dediği gibi ''fevri olursan olayı evirip çevirip senin aleyhine yaparlar üstlere karşı'' durumu oluşur. Allahım neden insanlara dirlik vermezler uğraşır dururlar bu insanlar. iş yerinde kimseye saygıda kusur etmem davranşlarımda çok ölçülüyümdür ve inanın kimsenin kötülüğünü düşünmem. niye böyle oluyor. Allaha havale diyorum bu insanları ama burada yapılabilecek en doğru şeyi kestirmeye çalışıyorum

çok zor olur selincim . uykusuz geçeler, yeni annelik vs vs . bebek doğunca göreceksin uyuyacak uyanmasın diye ses yapmamak için iş yapamıycaksın ( ben önceden derdimki aa çocuk sese alısmalı uyurken herseyi kapatmam derdim ama o kadar yoruluyorsunki sadece hafif bir müzik açar uyuturdum. ev süprülcek makina çalıstırmazdım uyanmasın diye. bunları düsünüce zor senin gece okula gitmen ha imkansız değil tabi. birde bebekle zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun her gün yeni bisi bak benim kızım 3.5 u geçti ama anlayamadım çünkü yok diş yok yürüdü yok kostu düstü çiş öğrendi yedi yemedi ağladı zırladı kabız oldu ishal oldu hasta oldu derken çok yoğun geçiyor canım. birde çalıstığımızı düsününce gündüz yorul gel aksama halın kalmıyor ama ücretsiz yaparsan aksam gidersin tabi .

eva sakın patlama
zaten o kızın istediği de bu; o ortaya ortaya bağırdıkça üstüne alınan birisi olup olayı kişiselleştirmesi.
sabır deyip geçeceksin

öyle olmalı di mi valla burdaki ablada öyle söylediydi ben fevri oldum dayanamadım ama sen olma sabret dedi. sizlerden de aynısını duyunca doğrunun bu olduğuna kanaat getirdim. aslında siz bazen anlatıyorsunuz burada şöyle şöyle ağzının payını verdim rahatladım,bana bulaşamıyorlar falan diye acaba benim yapmam gereken de o mu diye düşündüm. buradaki, insanların inancına olgunluğuna hayat tecrübesine çok inanıyorum ve güveniyorum o yüzden acaba belki bi kavga patlat rahatla diyen olur mu ona mecbur kalır mıyım acaba dediydim. Allah hepinizden razı olsun. insanın danışabileceği aklı başında zeki insanlar bulması ne büyük lütuf Allahım.
sizin patladığınız durumlar iyice çok afedersiniz b.ku çıkınca mı oluyor. şimdilik gerek yok di mi.

benim dayımın eşi var bu işlerin piri :)
anneanneme dedeme yapmadığı eziyet kalmadı..annemle teyzem bigün niyetlendiler kavga edicekler bunnla..
kadın ağladı ayıldı bayıldı herkesin içinde..bu yaştan sonra görümcelik yapıyolar komşular diye:))
dayım tabi baktı karısına laf söyleyen kız kardeşleri...aannemle teyzem mum oldu gariplerim
cadı görümceye çıktı adları..ertesi gün yengem dayımı koluna takıp (herkes bahçede oturuken)şarkı söyleye söyleye gezmeye gitti:)
böyleleriyle baş edemezsin..hiç bulaşma..gül geç..sinirlndiğinide belli etme vazgeçerler zamanla inş..

Selin sen azimli bir kızsın bebek doğunca eğer bebeğe bakacak birisi varsa ev işleri için de arada yardımcı alırsın işinde uygun olduğun zamanlar dersine bakarsın öyle böyle bi şekilde biter okul. Sen yeter ki çalış kazan.

Yaa kardeşim seni öyle iyi anlıyorum ki,
Çevremde buna benzer biri var ama bu kadr fevri değil, bir de çok sinsi, sinsi sinsi laf sokuyor,
Eskiden daha fazla yapardı ama bir şeyler değiştikçe azalttı.
Aslında en son bahsettiğim ailenin hanım üyesi bu kişi.
Ben de bu kişiye karşı onun gibi muamele etmek istiyorum ama senin gibi yapamıyorum işte.
Hiç yapımda yok, gerilmeye gelemiyorum, adrenalin kurbanı oluyorum.
Haklıyken bile batıyorum. Beceremiyorum.
Senin gibi çok sıkıntıya düşüyorum, içim daralıyor,
Son zamanlarda da hiç konuşmuyor, kendi kendine küsüyor,
birlikte aynı binada yaşamaya mecbur olduğum bir şahsiyet!
Ne desen haklısın. Okumaya devam et.
Estanbul diye bir sitede ''Birlikte yaşamaya mecbur olduğunuz kişilerle aranızın iyi olması ve muhabbetin artması için bir dua'' tavsiye ediliyordu, hiç denemedim ama bir deneyebilirsin.
Çünkü ne atabiliyorsun ne satabiliyorsun, gidemiyorsun, kovamıyorsun...
Mecburen çekiyorsun... Allah sabır versin...

dgs şansımın oldugunu bilseydim çocuk işini ertelerdim biraz daha her ikisinide aynı anda önüme çıkması nasıl bişey ya:)
takdiri ilahimi kararmı vermem istendi acaba ? herşeyde bi hayır vardır diorum er ikisininde önüme çıkmasında :)
yavrumunda vazgeçemem:) o bana muhtaç olcak ilgilenmem doyurmam gerekcek ama okuldanda vazgeçmek istemiroum offffffffff of...

dalya de gitsin mi diyorsun
hakkımda hayırlısı inşallah

eva ,bosver umursamamaya calis,benzer durumlari bende yasiyorum.is yerimdeki bir kadin yuzunden kac kisi isten ayrilmak zorunda kaldi.Benimlede cok ugrsatilar hep laf soktular,acigimi cok aradilar,hep duymaamzliklatan geldim.ama gecen gun patladim bu kadina,bir de sefte ordaydi,duymamasi imkansiz gibi birseydi,duydugu halde ne oldu dye bile sormadi dusun.o kadar cok sinirliydim ki anlatamam ama kendime hakim olmayi basarabildim cok sukur.boyleleri hep kendini hakli duruma dusurmeyi,seni de haksiz yapmayi cok basariyxorlar aman haa,oyunlarina gelme cunku istedikleri bu zaten.Allah boyle innsanlari uzak tutsun bizden insallah.

selincim ,uzulme bee tatlim,okul,is, annelik ,bunlar ailmiyacak ya da hepsi bir arada yapilmayacak kadar imkansiz degil.yeter ki iste ,istedigin zaman yapamayacagin yurutemeyecegin sey yok.Benim cocugum yok henuz,sen anne olacaksin dusunsene sen o minik bebegi birakip ise gitmekte bile zorlanacaksin,bir de eve gelip kokallamaya doyamadan okula gideceksin.ders calisacaksin.hem evladin seni ozleyecek hem de sen evladini,zorlanirsin gibime geliyor.Ama eger annelik iznine ayrilacaksan,ve bu surede zaten calismayacagin icin hem cocuk ,hem okulu bir arada yurutelbilirsin..nacizane fikrim...helak etme kendini ne olur..her sey gonlunce olsun...

genelde bana kimse bulaşmaz ben ezelden deliyim çünkü
ama bulaşmaya kalkan olursa arkadaşların dediği gibi önemsememek ama en önemlisi de önemsemediği göstermek
sen cevap verme ama üzüldüğünü asla belli etme daha aktif daha neşeli daha verimli daha mutlu ol
o da ben ne desem boş herkes havasında deyip kudursun
ha ne zaman saç saça baş başa konuma gelinir
direk sana ve sürekli şeyler söyler
işte o zaman dal gitsin
o zaman bile başta cevap verme ki seviyesine düştüğünü görmesin
artık son raddede beni çağırırsın

eva ben işyerimde tek çalıştığım için sorun yaşamıyorum kafam rahat...
ama bir dönem yanımda çalışan bir kız vardı kızın psikolojik sorunları varmış zamanla farkettim tabi.
ben kızı çok kolladım her anlamda evden yemek getiriyordum düşün ona da sandviç hazırlıyordum hatta bazen beğenmedim filan der laf sayardı ben iyilik meleği modunda habire taşırdım

kızın bikaç hatası oldu iş anlamında (aslında bunu yöneticiye yansıtsam işinden olabilirdi) ve ben bunları hep tolere ettim evde gidip aileme anlattığımda susss o tek başına ayakta kalmaya çalışıyor iş arkadaşın tabi açığını kapatacaksın diyorlardı ailem bile beni bastırmaya çalışıyordu sonra bir gün ofiste bu kız sigara için dışarı çıktığında benim masa üstü bilgisayarımda outlooku açıkmış bilgisayar da bayağı ağır çalışıyordu nasıl olduysa tesadüfen başka birine benimle ilgili aslı astarı olmayan mailler yazdığını gördüm. Bunları kaydettim ve bir gün yöneticimi arayıp anlattım yeter artık ben tolere edemiyorum diye... Bir gün bilerek işten erken çıktım izinli olarak ama bu kızın da üzerine bikaç iş yıktım üstesinden gelemeyip işverenle papaz olacağını biliyordum gerçekten de düşündüğüm gibi olmuş sonra tam biz bunu sepetleyecekken uyanık davrandı ben iş değiştirmek istiyorum deyip kendi ayrıldı aradan 4 yıl geçti bu kızın şu anda değiştirdiği 7. işi filan hala beni arar sirkeci sizde elemana ihtiyaç var mı ben dönsem sen yöneticiyle konuşsan filan der
o mailleri hala elimde vardır. Hiç söylemedim sen utanmıyor musun aslı astarı olmayan ithamlarda bulunmaya diye. Ben beni biliyorum yöneticim de biliyor beni varsın o da bilmeyiversin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…