merhaba canım nasılsın ?
Ne kadar çokmuş ödemeleriniz ama kk haricinde hepsi yatırım sonuçta.
evet ödemelerimiz çok fazla. ama kk aldı başını gitti. çoğüu da benim yaptığım saçma sapan alışverişler. sürekli çıldırmış gibi kıyafet alıyorum. kış girdiğinden beri sıra gelmediği için sadece bir kere giydiğim kıyafetlerim var.alıcam kuranı kerimi elime basıcam elimi yemin edicem artık. almıcam diye. dolap yıkılacak birgün. eğer kendimi frenleyebilirsem öbür ay kk daha az olacak inşallah.
iyiyim sağol canım benim.. 2 tane günüm var. cumartesileri zaten doluyum istisnasız. pazarlarım iki gün dolayısıyla nerdeyse her zaman dolu ben de bu hafta boş olmanın tadını çıkartıyorum.. tabi temizlik yaparak
bu arada canım az önce hesap ettim geçtiğimiz ayki gıda masrafımız 315 çıktı. iki kişi için biraz fazla ama ne yapalım yapcak bişey yok
ama tabi içinde benim ve eşimin okulda ve işyerinde çay kantin vs ve dışarda yediğimiz yemekler de dahil.
toplam masrafımız da 1500 çıktımaşallah diyim. Allah bereket versin
ben kredi kartı kullanmıyorum harika bi duygu
son 2-3 aydır da kıyafet adına yaptığım tek alışveriş kardeşime aldığım hediyeleri saymıyorum tek 30 küsüre aldığım hayran kaldığım hırka o kadar
zaten dünya elbisem var onlar bi eskisin gözümde.
zaten bir sürü de vereceğim var.. dolapta o kadar elbise beni boğuyor. genellikle de biz kadınlar hep takıldığımız lbiseleri giyiyoruz zaten.
evet canım ya Allah öncelikle kazançlarımıza bereket versin önemli olan bu bereketi olmadıktan sonra ayda 5000 -10000 kazansa da yetmez insana
evet kesinlikle haklısın canım. bir de israf yapmamak o da çok etkiliyor. yemekleri atmamak, kararınca yapmak ve harcamalarda ölçülü olmak..
değilse bizim de böyle büyük bi şehirde 1500 ile geçinmemiz zor olurdu.
360 kira
60 aydat
290 yakıt
150 tüm faturalar
60 dersane
tabi hastane ve ilaç masrafları da her ay oluyor.
sırf bunlar dolduruyor nerdeyse..
bazen okulda arkadaşlara bakıyorum da bizden çok çok maaş alıyorlar kaç yıllık evliller ama daha evleri dahil yok öyle kişilerde israfı görüyorum tek salata yaparken dahi malzemenin yarısını çöpe çıkartanları görüyor ve çok üzülüyorum ben..
çok doğru söylüyorsun canım
benim de okulumda emekliliği gelmiş ve geçmiş 30 yılını çalışanlar bile var hepsi için değil ama birkaçı onca senelik kazançlarını sadece içki , sigara ,gece alemine sarfetmekten şimdi meteliğe kurşun atıyorlar çok kötü bir durum gerçekten Allah hepimize akıl fikir versin. ama bütün bunlara ders nazarıyla bakıyorum.onlar adına şahsen üzülüyorum.Allah hidayet versin diyorum. resmen çoluğunun çocuğunun rızkını geleceğini çöpe atmak
evet kesinlikle haklısın canım.. en basitinden bir sigara bilee... benim sigaranın fiyatından hiç haberim yoktur. geçenlerde konuşmada geçti en ucuz sigara 5 tl miş. şaşırdım günde bir paket en ucuz sigara içenin bile aylık 150 tl masrafı olur. ve bizim fakir dediğimiz üzüldüğümüz insanların hep ellerinde bir sigara.. mesela benim kaynımlar ikizleri var ve kayınpederim onlara yardım ediyor, asgari ücret alıyor çocuklar aç geziyor mamasız kalıyor diye.. ve bu kaynım sigara içiyor.. resmen çocuklarının rızkını sigaraya veriyor..
vee senin dediğin gibi okuldan arkadaşlar en pahalı sigaradan içerler har vurup harman savururlar ve sonra başlarlar şikayete bu devlet para vermiyor diye.. oysa 10-12 yıl önceki durum akıllarına gelse ama gelmiyor işte... suçu kendilerinde değil başkalarında arıyorlar...
en ucuz sigarayı içenler çok basit bir hesapla ;
5tl x 30 =150 tl ayda
150 tl x12= 1800 tl yılda
1800 tl 10 = 18000 tl 10 yılda
20 yılda 36000 tl yi çöpe attıklarının acaba farkındalar mıyki ?
kaldıki en ucuz sigara ve sigaranın fiyatı sabit düşünüldüğünde bile rakamlar bence ürkütücü
çok dehşet bi sonuç çıkartmışsın canım
bu parayla neler yapılabilineceğine geçmiyorum bile
canım şu son bi kaç gündür çıldırmış bi şekilde banka araştırıyorum. en son iş bankası ve garanti arasında kaldık. bugünde iş bankasını aradım bilgi almak için. senelik bir ücret kesiyormusunuz diye sorunca kem küm etti tatmin olmadım açıkçası. şimdi senin bu yazınıda okuyunca da teyit etmiş oldum. ptesi garantiye gidip konuşacağım. kayınpederim arabasını sattı o parayı bize emanet ettide iyi bi şekilde değerlendirmek istiyoruz. hiç bir işlem yapmasakta altına yatırım en karlısı diye düşünüyorum.. bilgiler için çok saol canım.merhaba canım çok teşekkür ederim hepimiz süperimiz inan bana Allah'ım hepimizi nazarlardan korusun
canım işbankasında otomatik ödeme talimatlarım var
ama ona rağmen cari hesap için yılda 1 sefer hesap işletim ücreti kesiyorlarbende şubeye gidip geri ödenmesi için dilekçe veriyorum ne saçma birşey farkettiysen geri ödüyorlar etmediysen insanı bir güzel aptal yerine koyuyorlar ne ala memleket ya
canım ben altını dolarla da alıp satıyorum işte bankasyaya yatırmıştım bir kere paramı ama dolarla alış satışta en mantıklısısının garanti olduğunu öğrendim ama şu anda da paramı oraya geçirmek için altını bozdurmam gerekiyor ya tl ye ya da dolara o nedenle garantiye taşıyamıyorum altın yükselir de istediğim rakamlara gelirse belki garantiye geçebilirim.
şimdilik zor yani
tamam saolasın geçmişe bakıyorum nasıl para biriktirdiğinize dair tüyolar için
sen de sağol canım eminim ki çok güzel şeyler bulacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?