Kirli Çıkılar )))

artık şu memur maaşlarına zamlar belirlense ve verilse

Ne kadar çokmuş ödemeleriniz ama kk haricinde hepsi yatırım sonuçta.

evet ödemelerimiz çok fazla. ama kk aldı başını gitti. çoğüu da benim yaptığım saçma sapan alışverişler. sürekli çıldırmış gibi kıyafet alıyorum. kış girdiğinden beri sıra gelmediği için sadece bir kere giydiğim kıyafetlerim var.alıcam kuranı kerimi elime basıcam elimi yemin edicem artık. almıcam diye. dolap yıkılacak birgün. eğer kendimi frenleyebilirsem öbür ay kk daha az olacak inşallah.

merhaba canım nasılsın ?

iyiyim sağol canım benim.. 2 tane günüm var. cumartesileri zaten doluyum istisnasız. pazarlarım iki gün dolayısıyla nerdeyse her zaman dolu ben de bu hafta boş olmanın tadını çıkartıyorum.. tabi temizlik yaparak

bu arada canım az önce hesap ettim geçtiğimiz ayki gıda masrafımız 315 çıktı. iki kişi için biraz fazla ama ne yapalım yapcak bişey yok
ama tabi içinde benim ve eşimin okulda ve işyerinde çay kantin vs ve dışarda yediğimiz yemekler de dahil.
toplam masrafımız da 1500 çıktı maşallah diyim. Allah bereket versin

ben kredi kartı kullanmıyorum harika bi duygu
son 2-3 aydır da kıyafet adına yaptığım tek alışveriş kardeşime aldığım hediyeleri saymıyorum tek 30 küsüre aldığım hayran kaldığım hırka o kadar
zaten dünya elbisem var onlar bi eskisin gözümde.
zaten bir sürü de vereceğim var.. dolapta o kadar elbise beni boğuyor. genellikle de biz kadınlar hep takıldığımız lbiseleri giyiyoruz zaten.

evet canım ya Allah öncelikle kazançlarımıza bereket versin önemli olan bu bereketi olmadıktan sonra ayda 5000 -10000 kazansa da yetmez insana

şu konuda çok haklısın dolaplar dolusu giysisi olsa da insanın içerisinden giymekten çok hoşlandığı sadece birkaç tanesi oluyor onun dışındakiler bir bakıyorsun istisnasız 5-6 ay boyunca hiç el bile sürülmemiş olabiliyor .
o nedenle kıyafet çılgınlığı yapmanın bir faydası yok bence.

Son düzenleme:
evet canım ya Allah öncelikle kazançlarımıza bereket versin önemli olan bu bereketi olmadıktan sonra ayda 5000 -10000 kazansa da yetmez insana

evet kesinlikle haklısın canım. bir de israf yapmamak o da çok etkiliyor. yemekleri atmamak, kararınca yapmak ve harcamalarda ölçülü olmak..
değilse bizim de böyle büyük bi şehirde 1500 ile geçinmemiz zor olurdu.
360 kira
60 aydat
290 yakıt
150 tüm faturalar
60 dersane
tabi hastane ve ilaç masrafları da her ay oluyor.
sırf bunlar dolduruyor nerdeyse..
bazen okulda arkadaşlara bakıyorum da bizden çok çok maaş alıyorlar kaç yıllık evliller ama daha evleri dahil yok öyle kişilerde israfı görüyorum tek salata yaparken dahi malzemenin yarısını çöpe çıkartanları görüyor ve çok üzülüyorum ben..

çok doğru söylüyorsun canım
benim de okulumda emekliliği gelmiş ve geçmiş 30 yılını çalışanlar bile var hepsi için değil ama birkaçı onca senelik kazançlarını sadece içki , sigara ,gece alemine sarfetmekten şimdi meteliğe kurşun atıyorlar çok kötü bir durum gerçekten Allah hepimize akıl fikir versin. ama bütün bunlara ders nazarıyla bakıyorum.onlar adına şahsen üzülüyorum.Allah hidayet versin diyorum. resmen çoluğunun çocuğunun rızkını geleceğini çöpe atmak

evet kesinlikle haklısın canım.. en basitinden bir sigara bilee... benim sigaranın fiyatından hiç haberim yoktur. geçenlerde konuşmada geçti en ucuz sigara 5 tl miş. şaşırdım günde bir paket en ucuz sigara içenin bile aylık 150 tl masrafı olur. ve bizim fakir dediğimiz üzüldüğümüz insanların hep ellerinde bir sigara.. mesela benim kaynımlar ikizleri var ve kayınpederim onlara yardım ediyor, asgari ücret alıyor çocuklar aç geziyor mamasız kalıyor diye.. ve bu kaynım sigara içiyor.. resmen çocuklarının rızkını sigaraya veriyor..
vee senin dediğin gibi okuldan arkadaşlar en pahalı sigaradan içerler har vurup harman savururlar ve sonra başlarlar şikayete bu devlet para vermiyor diye.. oysa 10-12 yıl önceki durum akıllarına gelse ama gelmiyor işte... suçu kendilerinde değil başkalarında arıyorlar...

en ucuz sigarayı içenler çok basit bir hesapla ;

5tl x 30 =150 tl ayda

150 tl x12= 1800 tl yılda

1800 tl x 10 = 18000 tl 10 yılda

20 yılda 36000 tl yi çöpe attıklarının acaba farkındalar mıyki ?
kaldıki en ucuz sigara ve sigaranın fiyatı sabit düşünüldüğünde bile rakamlar bence ürkütücü

Son düzenleme:

çok dehşet bi sonuç çıkartmışsın canım
bu parayla neler yapılabilineceğine geçmiyorum bile

çok dehşet bi sonuç çıkartmışsın canım
bu parayla neler yapılabilineceğine geçmiyorum bile

işte bu sonuçlara bakıldığında benim çıkarttığım ders şu en azından günde 5 tl bir kenara koymalıyım.
sigara içen keyfi için o parayı çöpe atıyor da senin neyin eksik sen de onu bir kenara at ve unut diyorum ileride sen o parayı sakladığın yerden çıkarıp gelirsin ama sigara içen geri getirebiliyorsa buyursun getirsin diyorum
üstelik sağlık sorunları da eklenir ve onlar için de maddi manevi dökülüp saçılmak var

canım şu son bi kaç gündür çıldırmış bi şekilde banka araştırıyorum. en son iş bankası ve garanti arasında kaldık. bugünde iş bankasını aradım bilgi almak için. senelik bir ücret kesiyormusunuz diye sorunca kem küm etti tatmin olmadım açıkçası. şimdi senin bu yazınıda okuyunca da teyit etmiş oldum. ptesi garantiye gidip konuşacağım. kayınpederim arabasını sattı o parayı bize emanet ettide iyi bi şekilde değerlendirmek istiyoruz. hiç bir işlem yapmasakta altına yatırım en karlısı diye düşünüyorum.. bilgiler için çok saol canım.

ben geldim iyi akşamlar bende birikim yapmalıyım .. en azından büyük tutar atamasamda kuruş kuruş istediğim tutara ulaşırım sanırım ..
şimdiii bütün bozukluklarımı toplayıp yazıyorum ..
bir kumbaram var 2 ayrı yerdede var azcık paralar bakalım ne kadar çıkıcak

evet şimdi saydım 51,60 varmış kumbaramda ..
bunun haricinde gene yazın biriktirmiş oldupum paralarla 2 gr altınım var ..
bende gelebilirmiyim ya .. listeye girebilirmiyim

merhaba hoşgeldin canım bereketli olsun

arkadaşlar liste için bildirimleri her ayın en geç 28-29 unda özelden bana yapıyorlar ve ona göre liste yayınlıyorum
sen de mart ayı listesine dahil olursun canım , şimdiden hayırlı olsun

tamam saolasın geçmişe bakıyorum nasıl para biriktirdiğinize dair tüyolar için

günaydın kızlar hepimiz için çok güzel bir haftaya başlangıç olsun inşallah bugün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…