günaydın cicişler havalar yine ısındı güzel oldu
mevsim bahar oluuuuunca, aşk gönüle doluuuunca, sevenler kavuşuuuunca yaaaşamak ne güüüzel
sağol canım Allah razı olsun seni de çok sıkıyorum biliyorum
ama ne bileyim hiçç o topiklere giresim gelmiyor..
senin yardımların o kadar faydalı oldu ki sana nasıl teşekkür etsem azdır.
bir de adını bile bilmediğim o genetik testlerin hepsini yazan kıza çok teşekkür etmek isterdim.
ne karman çorman testler öyle :111:
kimi genetikten kimi kadın doğumdan kimi de aile hekimliğinden istendi 7 tüp kan verdim o kanları gördükçe fenalık geçircektim :111:
eşim hastanedeki doktoruyla konuşmuş.
kendi de zamanında tüp bebek biriminde çalıştığı için bilgili.
merkez seçiminde eşinin psikolojisi çok önemli demiiş.
o seçsin demiş.
ben bi bayan düşünüyordum peptinin söylediğini ama bu doktor aynı birimdeki başka erkek bi doktorun bilgisine çok güvendiğini söylemiş.
aynını söyleyen ikinci kişi.
daha tam olarak nere olcağını karar verememekle birlikte eşimin doktor kim olursa benim selamımı söyleyin gerekirse arayayım demiş sağolsun.
ammavelakin ne yaparsak yapalımne önlemler alaırsak alalım sadece ve sadece Rabbimin ol demesine bağlı...
İnşallah Allahım nasip etmiştir.
bugünkü testi isteyen kadın doğumcu bana dedi ki hangi merkezde yaptırcaksınız dedi?
neden devlet tercih etmediniz dedi. içime kurt düştü.
sonra dedi ki hani devlet hakkınız ölmesin diye dedim dedi.
boşuna sabrınızı ve paranızı tüketmeyin dedi.
ilkini devlet karşılıyor dedi.
bade, biz şimdi özelde yaptırsak bile sonra devlette yaptırmak istesek yine devlet desteği olmaz mı?? o devlette yararlanılan ilk sayılmaz mı?
bugünkü doktor onu iyice araştırın dedi:26:
.
Derya sirkeci tesekurler sirkeci maslahh sana 65 m2 mi vallahi bravo rahatlattinz beni iyi varsınız kirli cikilarim
akıllı bıdık bacım kendine dert etme verme desekde verilecektir allahım o aileye akıl fikir versin milletin çocuklarının arkasını toplar ana baba bunlardaaaa(tıpkı bizimkiler gibi) çocuklarından para çeker... dellleniyorummm vermemek elindeyse verme.... a ma benim eşimde ilk başlarda konuşordu verirken sorardı ben verme dedim öfkelendimmmm sonra ne mi oldu hem verdi hemde bana çaktırmamaya başladı en berbat durumlar.... ne diyimmmm allah size ev mev bir ödeme bişeyi versinde onlar uzak dursun istemesinler.....
pepeti bacımmmm ev alınmış hayırlı ola göl manzaralımı aldın nedir 140 metrekareye ufakmı diyon bideeee neee... aaaa bacım ne kadar büyük okadar işi çok beee :):): iyiiii harikaaa 120 ve yukarısı bencede idealiii allah ailenizi çoğaltsın emi:):):)şöyle bir tanede ikiz bebiş doğu ver çoluk çocuk yaşayın o evinizde
bacım hayırlı uğurlu ola inşallah...
sirkeci bacım ciddden sen harikasınn 65 metre kare ileee tekrar tebrik ediyorummmmama aşk ve huzur ve de sağlık gerisini koyver gitsin diyom bendeee(haaa para da möhim)
farmasi mi saçını boyatmış anlayamadım orayı?????
derfat bacım benim ben gökçeee(ne etttin gayri kesinkez gelmion dimi)
sunny abla nerede ya ben giryom o yok.... o girer ben yokummmm aaa
sevimsiz-25 bacım hadi bakalım havagüzeldirde inşlh gidersinz (ama sanki yağışlı dediler)
karanfil bacım tedavin inşallah iyi haberler getirir...
multijet bacımmm sanada günaydınnnn bir koltuk şeysi okudumben duydummm
eva şarkın güzeldi:) oh oh hava ankarada da güneşli başladı bakalım yağacakmı:) ama dizlerim ağrımıyor bugun
poeticy bacım sana da günaydınlarrrkimler yaşamadıki multijetin pepetinin parayla aileyle yaşadıklarını 3 fazlası 5 aşağısı hepimizde yaşadık yaaa.... uffff hatırlamak bile istemiyorum ki halennn durmak yok çekmeye devam haldeler:):):)
neyseeeee
süper bir gün diliyorummmm ... bugun bir arkdşmın bebeğini alacakalrmıııııı kalbimi durmuş bişeyler duydum ona dua edicem bacılarım hepinizi çok öpüyorum görüşürüzzz
naber panpiş sende ne var ne yok
vaaaaaaaaaay
hem bilimsel hem edebisin
Yok gelemiyorum canım ben eşim pazartesiden itibaren yıllık izne çıkıyor o evde olucak göndermez beni başka zaman inş.
hakkat senfatı ne ettin seyyah:)iyilik sağlık çok şükür
diğer adresinle online değilsin bugünsenfat nerde?
canım ankara istanbul tarzı yerlerde evler küçük de olsa kullanışlı oluyor nasıl yapıyorlar anlamıyorum..pepeti eviniz hayırlı olsun güzel günlerde oturun güle güle 140 m'2 iyi bir büyüklük ne küçüğüben şu anda 65 m2 bir evde oturuyorum geçen 18 kişi sığdırdım
sağol canım Allah razı olsun.aşk olsun ne sıkması böyle düşünme sakın
azıcık faydam oluyosa ne mutlu bana..
sen daraldığında aklına bişey takıldığında yaz..
ama inan sana cevap yazarken 10 kez yazıp siliorum..
yanlış bişey yazsam moralin bozulur filan diye..
çok panik zamanlardasınız şimdi biliyorum..
ben 2 kez güvenmediğim merkezde yaptırdım deli dana gibiydim
en son o kadar güvendimki hem Dr.a hem merkeze kafam rahat oldu..
e böyle stres olmayıncada çok şükür pozitif oldu..
o yüzden kafanın rahat olacağı yeri seç..
devlet olayını tam bilmiyorum sadece rapor hakkını biliyorum..
onun içinde devlette 3 kez aşılama yapmış olman lazım .
evlilikte 3 yılı doldurmuş olman lazım..
bu şartlarla 2 kez devlet karşılıyo hem ilaç hem tüpü..
galiba sana söyleyen kadın direk raporu çıkarmadan devlette yapın demiş..
önce özelde yapıp sonra devlette yapabilirsin galiba
öyle sıralama yok.ama emin değilim..
kadın dr. istiyosun anlıyorum canım ama benim opu ekibi komple erkekti 3 merkezdede:)
embriyologlar komle erkek ve işlemde yanındalar..
herkese vatan millet sakaryasın zaten :)
o yüzden iyi olanı seç boşver kadın erkek farketmez..
tüp bebek topiclerine takıl demem de orda biriyle beraber başlıyosun tedaviye
bilmediğin şeyleri orda bilenler oluyo genetik tesler gibi mesela..
yoksa burda moral olrak kirli voltranlar hazır:))
sağol canım Allah razı olsun.
kafam rahat olması neye göre olur bilmiyorum ki..
hangi hastaneye ya da merkeze karar versem iyi kötü muhakkak herkesin bi yorumu var.
bugün yarın adet olurum.
hemen başlarlar mı başlamazlar mı bilmiyorum.
ama bi yandan da tüm genetik testlerim sonuçları da çıksın diyorum.
bu kadar beklemişiz
doğru diyorsun tüp bebek aşamasında tüm doktorlar giriyormuş zaten.
dünkü selçuk tıp fak. daki doktor şunu dedi:
benim düşündüğüm merkezin konyadaki tümünden tek farkı embiryoyu inceliyorlarmış, bi problem varsa koymuyorlarmış ekstra ücret ödeniyormuş onun için filan. o merkez için verdiği kötü izlenimi bunu söyleyerek telafi etmeye çalıştı gibi.
yani kısaca şöyle söyledi:
orada da tutmayabilir. boşuna devlet hakkınızı da öldürmeyin der gibi.
tüp bebek topiklerinde kafamı doldurmak istemiyorum.. bıktım soğudum inan ki o topiklerden.. yine de açıp okuyorum ama işte ne biliyim doktora güveneyim ne yaparsa yapsın der gibi bişey var aklımda.
şimdiye kadar bildik de ne fayda gördük..(tabi sana yükleniyom o ayrı)
karanfil önce sizde herhangi bir genetik hastalık var mı diye tararlar eğer sizde genetik hastalıklardan yana taşıyıcılık durumu varsa PGD ye öyle giderler. PGD durduk yere yapılmıyor çünkü çok meşakkatli bir iş mutlaka geçmişinde genetik hastalık olan çiftlere yapılıyor diye biliyorum ben.
o embriyoya bakılma pgt..genetikde bozukluk çıkarsa yapılıyo..
embriyo başı 300 lira gibi bişeydi..
yani diğer merkezlerde dışardan özel lab.a yaptırıyolardır..bitek orda olmaz sallamış..
hakkınızda hayırlısı olsun canım..burda berbat bi doğum evi gibi bi hastane var..
orda bile biçok kişi hamile kaldı..yeterki nasip olsun..
karanfil önce sizde herhangi bir genetik hastalık var mı diye tararlar eğer sizde genetik hastalıklardan yana taşıyıcılık durumu varsa PGD ye öyle giderler. PGD durduk yere yapılmıyor çünkü çok meşakkatli bir iş mutlaka geçmişinde genetik hastalık olan çiftlere yapılıyor diye biliyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?