• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

merhaba bitanem sabah sabah böyle bir yazıyla karşılaşınca valla şok oldum:53::53::53::53: Allah kimsenin başına vermesin ve de o adamlara insaf versin, yazık günah insanın emeğine nasıl göz dikebilen bir psikolojidir bu ya anlayamıyorum.
bazı insanlar hiç mi haram helal bilmezler offffffffff yaaaa:50::50::50::50::50::5::5::5:

merhaba canım hoşgeldin ve de birikimlerin bereketli olsun:nazar::nazar:

sorma canım bu işin içinden nasıl çıkcaz kara kara onu düşünüyoruz.. adam üzerine hiç mal yapmamaış dostu mu ne varmış onun yanına yapıyormuş.. Allahım yardım etsin başka yapacak bişeyimiz yok dua et canım çok ihtiyacımız var

selam kirli çıkı hanımlarr herkesin birikimleri hayırlı ve bereketli olsun inşallah.

karanfilce; evin hayırlı olsun, babanın araba olayınada çok üzüldüm nasıl insanlar varya Allah karşılaştırmasın böyleleriyle.. umarım arabayı sorunsuzca üzerine alabilir..

günaydın kirli çıkılar

bugün şöyle bir kabataslak ay başında yaptığım hesaplarımı gözden geçirdim. hesapların neresindeyim diye sonuç şöyle

ekdersim raporlu olduğum için çok değildi ama Allah bereket versin.:16:
ekders+maaş+ gün param geldi ve bunlardan sabit giderleri çıkarınca 14 gr altın aldım.
850 dolarımı bozdurup altın aldım.
şu an itibariyle 90 gr altınım oldu tl olarak da 500 tl bankada duruyor. şimdilik dursun uygun bir zamanda altın alırım muhtemelen.:34: herhalde bu ay 95 gr altınım olmuş olacak.

( bu da şu oluyor 1 yılda kadınlar kulübüyle birlikte 95 gr altın ve 1 çeyrek biriktirmişim.:34: malum ocak ayından beri bazı sağlık sorunlarıyla ilgili harcamalarda yapmıştım.
yani 12 ayda ortalama 100-120 gr altın biriktirebileceğim normal şartlarda)

yanımda da her ihtimale karşı 120 tl ve kumbişimde de 54.25 tl var:34:

şimdilik 420 tl lik mutfak paramın 214.25 tl sini harcadım .
B][/B]

Allah bereket versin canım. bir senede süper bi birikim... :nazar::nazar:

bizde bu ay için 10 gr altın yaptık. kumbişte 60 lira var. bakalım mutfak masrafından ne kadar arttıracağım bu ay:44::9:

hayranım hepinize sürekli takip ediyorum sizleri maşallah bütün bunları yaparken hayat sizler için çok güzel devam ediyor birde bizleri gibi para kaznıpta yetinemeyen savruk harcayanlara bakıyorum çevremde kırk bir kere maşallah hepimize kocaman kocaman öpüyorum

günaydın kızlar , 18 mart çanakkale şehitlerimizi anma gününde Allah tüm şehitlerimizden razı olsun .Onlara layık bir nesil olabilmeyi de bizlere nasip etsin inşallah.:5:

$2OXUALCAF36QBSCAT2FVUNCA9025CDCAN0JL6WCA3V7QTPCAWYS8UVCA5932TDCAHVN5ZDCAPK58GHCAX24GDRCA7B3N...webp

sorma canım bu işin içinden nasıl çıkcaz kara kara onu düşünüyoruz.. adam üzerine hiç mal yapmamaış dostu mu ne varmış onun yanına yapıyormuş.. Allahım yardım etsin başka yapacak bişeyimiz yok dua et canım çok ihtiyacımız var

inşallah uzun sürmeden güzellikle neticelenir bitanem:38:

selam kirli çıkı hanımlarr herkesin birikimleri hayırlı ve bereketli olsun inşallah.

karanfilce; evin hayırlı olsun, babanın araba olayınada çok üzüldüm nasıl insanlar varya Allah karşılaştırmasın böyleleriyle.. umarım arabayı sorunsuzca üzerine alabilir..

Allah bereket versin canım. bir senede süper bi birikim... :nazar::nazar:

bizde bu ay için 10 gr altın yaptık. kumbişte 60 lira var. bakalım mutfak masrafından ne kadar arttıracağım bu ay:44::9:

amin canım önemli olan o bereketli olması:34: Rabbim hepimizin kazancına bereket versin inşallah
bu ayki birikimlerin de çok güzel devamı gelsin inşallah:nazar::nazar::nazar::38::38:

hayranım hepinize sürekli takip ediyorum sizleri maşallah bütün bunları yaparken hayat sizler için çok güzel devam ediyor birde bizleri gibi para kaznıpta yetinemeyen savruk harcayanlara bakıyorum çevremde kırk bir kere maşallah hepimize kocaman kocaman öpüyorum

merhaba canım öncelikle düzenli disiplinli birikim yapmak istiyor ve de yapamıyorsan bu konuda deyim yerindeyse gaza gelmeye ihtiyacın varsa bu sayfalardan ayrılma derim şahsen.:34:

benim 2010 yılında kadınlar kulübüne üye olmamla birlikte hayatımda kilo vermek ve de ciddi manada birikim yapmak vs gibi pozitif anlamda çok güzel değişiklikler oldu.

oldum olası parayı har vurup harman savuran biri değildim ama bazen insan borcum yok nasılsa deyip kendine uyduruk kıytırık harcayacak bir yerler buluyor işte.

bütün bunlara daha bilinçli bir şekilde son verdim. belki yaşça da biraz daha olgunlaştım. çoluk çocuğa da karışınca daha bir tutumlu olmam gerektiğini düşünmeye başladım ileride çocukların eğitimi , temel gereksinimleri için paraya çok daha fazla ihtiyacımız olacak şüphesiz.

canım bence bazı insanlar süper denilebilecek miktarlarda paralar kazanıyorlar ama iyi bir birikim ve harcama planı yapmadıkları için ay sonunu maalesef getiremiyorlar.

ama birikim yapmak için süper paralar kazanmaya gerek yok çünkü herkes gelirine göre istedikten sonra mutlaka birikim yapabilir.
sağlıkla ve hoşçakal :34:

Son düzenleme:
bende yaptıklarımı paylaşmak istiyorum aralık ayında başladım önerilerinizi bekliyorum

gelirimiz:........eşim ve ben öğretmeniz yaz tatilleri hariç gelirimiz ayda 3800-4000 arasında değişiyor.

giderimiz:......
kira: 500
ortak gider:90
yakıt aylık:300 dolar
servis ücretleri:170
elektrik:80den aşağı gelmiyor
telefon:120
internet:35
banka kredisi:1600
kredi kartları: 1300 (nisan ayından itibaren 300e düşüyor)
giyim-temizlik -market alışverişi :almış başını gidiyor :)

baktım ki bu böyle olmayacak ne elde var nede avuçta zaten deprem maddi manevi çökertti evimiz ağır hasarlı çıktı o sırada memlkette gittik yol masrafları ve gittiğimiz yerdeki kişileri bizi söğüşlemesiyle yaklaşık 3milyar masrafımız oldu yok yere ive başladık tasarruf olarak ne yapabiliriz diye:

ilk önce evimizi taşımak zorunda kaldık kiramız 350ye düştü ortak gider de otomatik ortadan kalktı evimiz sobalı oldugu için aylık 300 dolar da ödemiyoruz ekimizde tüm gün okuldayız akşamdan akşama soba yakıyoruz bi ev değiştirmek bize epey kar getirdi.
servis ücreti çok fazl oldugu için okullara yakın bir eve taşındık 170 servis parasıda cebimize kaldı ama oturdugumuz yerden merkeze gitmek istediğimizde yine yol parası ödüyoruz ama o da ayda 50-60 ı geçmez.
yazdan kışlık yiyecekelr çok yapmıştım ve derin dondurucuma bir sürü yiyecek koymuştum şimdi onlar bütçeme kolaylık sağlıyor genelde aldıgım şeyleri büyük boyda alırım mesela şeker alırken burada 25kg satılır ordan alırım yağı 18lt büyük teneke alırım soğanı10kgluk patatesi2okg çuvalla almıştım onları kullanırım mesela dün markette taze fasülye 10tl yi halbuki ben yazdan 10tlye tüm kışlık fasülyemi almış ve birsürü misafirimi ağırlamıştım ondan aylık mutfak masrafım sadece süt ürünleri- et -kıyma-balık-tavuk-temizlik ve abur cubur yaklaşık 150-200ü geçirmemeye çalışıyorum
sonra eve kumbara aldık ve içine sadece 1lira ve 50kuruş koyuyoruz hergün cüzdanda ne kadar bozuk varsa direk kumbaraya biraydır birikiyor dün açtım 85lira çıktı üstünede 15 lira koyup 1gr altın aldım
sonra cüzdanımın kenarına eşim 100lira bende 50lira koyuyoruz zor durum parası diye yani diğer ayın maaşını alana kadar hiç dokunmuyoruz çok acil olmadıkça eğer diğer maaşa kadar kalınca birleştirip bir çeyrek alıyoruz
maaşı alınca bir cumhuriyet altını alıyoruz
ekders ücretini alınca birazda maaştan üstüne koyup bir cumhuriyet daha almaya çalışıyoruz
eğer diyecekseniz neden kredi borcunuzu veya kredi kartınızı ödeyip bitirmiyorsunuz diyorsanız banka kredi borcumuz ödemelerimiz ekim ayında bitiyor eğer toplu ödeme yapmazsak ödenecek parada bir değişiklik olmuyormuş bende taksit ödemeyi tercih ettim
kredi kartı borcumuzda haziran ayında 1300den direk 300e düşecek istesek altın yerine bu borcu kapatırız ama insanız işte limit artınca yine harcarız diye taksit ödemek iyi geliyor ve taksitlerde vade farkı yok peşin fiyatına taksit durumu çünkü deprem sonrası birçok şeyimiz tamir oldu yada yenilememiz gerekti ve biz daha 2010 temmuzunda evlendiğimiz için düğün ödemeleri var bu borçlarda veeee borcumuzn bitince para isteyecek insanlar çok etrafımızda siz iki maaşsınız sizi etkilemez gönderin derler hep derler ondan bitirmek istemiyorum çünkü kolayına hayır diyemem ben

inşallah bu yaz tatilinde il dışı tayin isteyceğiz ve gitiğimiz yer neresi olur bilmiyoruz güzel bir yer olursa ev almak istiyorum ondan şimdiden biraz peşinat biriktirmeye çalıyoruz

bende 2 yıllık bir para biriktirme planı hazırladım çünkü bankadan çektiğimiz iki tane kredi var birisi bu ekimde diğeri seneye temmuzda bitiyor o yüzden bende seneye aralık ayına kadar bir plan yaptım ve bir kısmı altın olarak birikecek bir kısmıda artırdıgım paralarla olacak ama şimdiki paranın ve altının değerini baz alarak 67milyar biriktirmiş oluyoruz tabi Allah nasip ederse keşke bu banka kredileri olmasaydı ama oda bizim istemizle değilde mecburi bırakıldıgımız için oldu şimdide de verdiğimiz kişiden alamıyoruz paramızı mecburen onca borcu ödüyoruz kredininin birisinide eşim düğün yapmak için çekti ama faizli paradan bereket mi olur oldugu gibi gitti nasıl mı o parayla altın alındı sonra aileden birinin ihtiyacı oldu ona borç verildi taaaa2010 yılbaşında ödeyecekti ama hala ödemedi aklıma geldikçe sinir oluyorum öder diyorlar ama kimbilir ne zaman bu sayfayı sürekli takip ediyorum umarım şevkimiz hiç kırılmaz olmadık masraflar çıkmaz

Allah kimseye deprem gibi büyük bir felaket yaşatmasın ama herşeyde varmış bir hayır depremi van da yaşadık ama asıl deprem soyadı kütük bağımızın oldugu dünyamızda yaşadık ve hepsi benim gözümde yerle bir oldu

merhaba canım öncelikle düzenli disiplinli birikim yapmak istiyor ve de yapamıyorsan bu konuda deyim yerindeyse gaza gelmeye ihtiyacın varsa bu sayfalardan ayrılma derim şahsen.:34:

benim 2010 yılında kadınlar kulübüne üye olmamla birlikte hayatımda kilo vermek ve de ciddi manada birikim yapmak vs gibi pozitif anlamda çok güzel değişiklikler oldu.

oldum olası parayı har vurup harman savuran biri değildim ama bazen insan borcum yok nasılsa deyip kendine uyduruk kıytırık harcayacak bir yerler buluyor işte.

bütün bunlara daha bilinçli bir şekilde son verdim. belki yaşça da biraz daha olgunlaştım. çoluk çocuğa da karışınca daha bir tutumlu olmam gerektiğini düşünmeye başladım ileride çocukların eğitimi , temel gereksinimleri için paraya çok daha fazla ihtiyacımız olacak şüphesiz.

canım bence bazı insanlar süper denilebilecek miktarlarda paralar kazanıyorlar ama iyi bir birikim ve harcama planı yapmadıkları için ay sonunu maalesef getiremiyorlar.

ama birikim yapmak için süper paralar kazanmaya gerek yok çünkü herkes gelirine göre istedikten sonra mutlaka birikim yapabilir.
sağlıkla ve hoşçakal :34:

benim yaptıklarımda bunlar elimden çok da fazla birşey gelmiyor malum bankadan çektiğimiz kredi bitmeden olmuyor inşallah ekimde bitecek ve rahat bir nefes alacağız

farmasi maşallah diyorum ne kadar erken kalkıyorsun seni kendime model alabilirmiyim eğer çok özel olmayacaksa bana yaptıklarını detaylı anlatırmısın bende değişik fikirler edinmiş olurum mesela mutfak için 420 ayırıyorsun değişik geldi genelde yuvarlak rakamlar yazarız400 veya 450 ama senin 420 yazman detaydaki önemini anlatıyor uyandın ve yatıyorsun bu zaman zarfını anlatırmısnın maaşı aldın ne kadar nerelere harcama yapıyorsun maşallah çocuklarında var Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler dilerim Rabbim hepimize çok mutlu aile hayatları verir ikinci cihanda

farmasi maşallah diyorum ne kadar erken kalkıyorsun seni kendime model alabilirmiyim eğer çok özel olmayacaksa bana yaptıklarını detaylı anlatırmısın bende değişik fikirler edinmiş olurum mesela mutfak için 420 ayırıyorsun değişik geldi genelde yuvarlak rakamlar yazarız400 veya 450 ama senin 420 yazman detaydaki önemini anlatıyor uyandın ve yatıyorsun bu zaman zarfını anlatırmısnın maaşı aldın ne kadar nerelere harcama yapıyorsun maşallah çocuklarında var Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürler dilerim Rabbim hepimize çok mutlu aile hayatları verir ikinci cihanda

canım bazı arkadaşlar benim hikayemi biliyorlar geçen yıl tanışırken hikayelerimizi de yazmıştık burada o nedenle sana özelden yazdım.:34:

bu ay 2.000tl bildirim yaptım :nazar:

Aslında 2.200tl olur diyorduk ama eşimin telefonu bozuldu bir de alışveriş yapacağım kendime o yüzden 2.000tl'ye düştü. Allah bereket versin....

bu ay 2.000tl bildirim yaptım :nazar:

Aslında 2.200tl olur diyorduk ama eşimin telefonu bozuldu bir de alışveriş yapacağım kendime o yüzden 2.000tl'ye düştü. Allah bereket versin....

bereketli olsun bitanemmmmmmmmmmm:nazar::nazar::38:

canım çok üzüldüm. aynı durum yaklaşık 2 sene önce bizim başımıza geldi. yaklaşık 20.000 tl. elimizde senet var ama adamın üzerinde hiçbi mal vs olmadığı için haciz vs olmuyor. avukata verdik ama hala bekliyoruz. aklıma geldikçe çok sinirleniyorum çok kızıyorum ama elimdende bişey gelmiyor:50:. o parada benim doğmamış çocuğumun hakkı var. allah a havale ediyorum:5:

evlendiğimin ilk yılı bizde sizin gibiydik, araba benzinliydi bir de her ay muhakkak çevredeki illere gidip saçma sapan şeylere para saçıp dönüyorduk. Ve inanır mısın 1 çeyreği bile zor yapıyorduk. Benim çocuk doğduktan sonra ne yapıyoruz biz ya dedim, bu gidişle bu arabadan başka hiçbirşeyimiz olmaz çocuk ilkokula başlamadan ev almalıyız dedim ve tesadüfen o dönemde bu sayfayı buldum ve artık iyi birikim yapıyoruz allaha şükür. İlk zamanlar zorlandım ama kıyafet gördükçe içim gidiyordu =)) Markete eşimi gönderiyordum, ben gidersem abartırım diye =)) Böyle böyle iyi birikim yaptık. Siz de bu aydan itibaren başlayın. Zorunlu giderleri ayırdıktan sonra şu kadar para bize yeter deyip geri kalanını bir köşeye atın.

çok teşekkür ederim canım yaaa. kendimi teşvik etmemde yardımcım oluyorsun.. dikkat edicem. inşş o nereye gittiğini anlayamadığım 700tl birikim olarak dönecek bundan sonra :47: :47:

canım çok üzüldüm. aynı durum yaklaşık 2 sene önce bizim başımıza geldi. yaklaşık 20.000 tl. elimizde senet var ama adamın üzerinde hiçbi mal vs olmadığı için haciz vs olmuyor. avukata verdik ama hala bekliyoruz. aklıma geldikçe çok sinirleniyorum çok kızıyorum ama elimdende bişey gelmiyor:50:. o parada benim doğmamış çocuğumun hakkı var. allah a havale ediyorum:5:

biz de böyle bi durum olmaması için senet almadan parayı almak isitiyoruz ama vermiyor adam.. ya da üstünde para olan birini kefil yazdırıp hemen ihtiyatlı haciz koydurtalım diyoruz da verir mi işte.. zaten profesyonel dolandırıcıymış.. Dua ediyoruz Allah bir merhamet verse de kalbine bizim paramızı verse.. bunlar hiç düşünmeden bu kadar haram lokma nasıl yiyorlar anlayamıyorum. 3 gündür hayatı bize zehir yaptı ne yediğimizden içtiğimizden ne uyuduğumuzdan anlar olduk..

merhaba kızlar...
bende 19 aylık evliyim birikim yapmak istiyorum bu topik dikkatimi çekti nasıl birikim yapabiliyorsunuz ben hiç kendime hakim olamıyorum..:26:
bir kaç tavsiye verirseniz sevinirim...:16:

merhaba arkadaşlar uzun süredir giremiyordum nete, yazdıklarınıza şöyle bir baktım da çok özlemişim burayı. herkes sıkıntıysa sıkıntısını paylaşıyor, sevinçse sevincini paylaşıyor ama en güzeli tüm bunlar bizleri çokk rahatlatıyor.

bi süredir hiç yatırım yapamıyordum o yüzden geçen ayın 15'inde 500 tl ayırdım hesabımdan, bu ay da o kadar ayırdıktan sonra gr alayım diyorum. çünkü halen gr larım aynı miktarda :17:

şunu söylemek istiyorum ki bu sayfa olmadan birikim yapmak daha zor. sanki planlarım aksıyor, insan kafasındakileri yazınca çok daha net bir durum değerlendirmesi yapıyor. hayat akıp giderken elimizdekiler de akıp gitmesin değil mi :34: bu harika sayfanın varlığı için ve devamını hep birlikte getirip birbirmizi motive ettiğimiz için çok mutluyum... teşekkürler kızlar:16:

Back
X