• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

Biliyorum. Şu an 1.82.
Sanırım 1.80 taban oldu. 1.82 de satış yemezse, 1.85 e çıkacaktır. Onu bekliyorum. Nasılsa her durumda kardayım.:)

evet güzel ve karlı bir yatırım yapmışsın canım..:34:

yeni gelen arkadaşlar var, inşallah ii birikimler yaparız hep beraber.

Arkadaşlar ben kolya alacağım kendime, yani kolye ucu ve zincir. Çok küçük olsun istemiyorum. bugün beğendiklerimi tarttırdım 4,5gram kolye ucu geldi yaklaşık 2 gram da zincir. ikisi birden 700-800tl civarı geliyor. sizce çok mu pahalı diyorlar, bunlar 22 ayar bu arada ama taşlı falan yani.

Bir de 14 ayar baktım fakat onların gramını da sanki 22 ayarmış gibi hesapladılar. sizin oralarda da öyle mi yapıyorlar? benim bildiğim 14 ayar daha ucuz olması gerek.
Yolunuz bir kuyumcuya düşerse şu birkaç gün içinde size zahmet olmazsa sorabilir misiniz 14 ayarın gram fiyatını :16:

evet canım bizim burda da öyle yapıyorlar. adına da işçilik diyorlar.
ben kayınvalidem yüzünden set almak zorunda kalmıştım. oysa hiç kullanmadım küpeleri hariç.
kapalı oldğumdan da çok düşkün değilim nasılsa. ama sen de altın haricinde emitasyon bişey takmayı sevmiyorsun sanırım benim gibi. şahsen yerinde olsam kıyamazdım. inan artık bilezik almaya bile kıyamıyorum anca bankadan gram altın alırım sanırım.
bu arada şimdiden hayırlı olsun.:nazar:

günaydın akıllı hatunlarrrrr :16:
ya bişey sorcam siz birikim için çeyrek altın mı gram altın mı alıyorsunuz?? hangisi daha az zarar ediyor? bu ay sonunda inş ya çeyrek yada 1 gr. altın almak istiyorum hangisi daha karlıysa :42:

günaydın akıllı hatunlarrrrr :16:
ya bişey sorcam siz birikim için çeyrek altın mı gram altın mı alıyorsunuz?? hangisi daha az zarar ediyor? bu ay sonunda inş ya çeyrek yada 1 gr. altın almak istiyorum hangisi daha karlıysa :42:

ben gram altın alıyorum ama tabiki bankadan. çünkü bankalar internetteki alış satış fiyatını kullanıyor. ama sarraflar üzerine mesela bizim burda ortalama 10 tl bi çeyrekte kar koyuyorlar:31:

selaaam herkese bende aranıza katılıyorum. 2013 ocak gibi arabayı değiştirmek istiyoruz. evin mali sorumlusu benim eşimin maaş kartı falan herşey bende. ayda 2000 lira ev kredisi ödüyoruz. şimdilik biriktirdiğimiz 6 ata altın ve 40 gram altınımız var. ben altından yana birikimimizi yapalım diye düşünmüştüm ama altın bu sıralar çok düşüyo dolar da yükseldi. 2 ay daha maaşlarımızla altın yapıp. altınları yastık altı yapıcam araba için kullanmıcam. araba birikimimize haziranda başlıcam ocağa kadar ne birikirse belki dolar yaparım gündeme göre bakıcam. burası insanı çok gazlıyo. burayı okumaya başladığımdan beri harcamalarımda daha dikkatli olduğumu farkettim...

ben gram altın alıyorum ama tabiki bankadan. çünkü bankalar internetteki alış satış fiyatını kullanıyor. ama sarraflar üzerine mesela bizim burda ortalama 10 tl bi çeyrekte kar koyuyorlar:31:

ayyy ne kadar cahilim... bankadan altın alınabiliyormu canımm :53: demek sarraftan aldığımız şeylerde ne kadar zarar ediyoruz bakk.. çok teşekkür ederim canım. bu ay sonu bankadan 1 gr altın alarak açılışı yapıcam inşş :6: çok çalışmam lazım çokkk :6::6:

bişey daha sorucam. gördüğüm kadarıyla yatırımlarımızı altından yana yapıyoruz ama. altının 40/1 i her sene zekat olarak verilmeli ya, ilerde çok büyük meblaa olmuyor muu?? çekindiğimden değil arkadaşlar veren el olmak güzeldir. elimden geldiğince vermeye çalışırım ama biz geçen yıl 7 bileziğim için 400tl vermiştik ( 40/1 i bu miktar yapıyordu) ve bu miktar ramazanda verilen, zekat,sadaka,fitre vs... hepsinden hariç olmalı.. bu miktar her sene daha artacak yani :44:

bişey daha sorucam. gördüğüm kadarıyla yatırımlarımızı altından yana yapıyoruz ama. altının 40/1 i her sene zekat olarak verilmeli ya, ilerde çok büyük meblaa olmuyor muu?? çekindiğimden değil arkadaşlar veren el olmak güzeldir. elimden geldiğince vermeye çalışırım ama biz geçen yıl 7 bileziğim için 400tl vermiştik ( 40/1 i bu miktar yapıyordu) ve bu miktar ramazanda verilen, zekat,sadaka,fitre vs... hepsinden hariç olmalı.. bu miktar her sene daha artacak yani :44:

canım sadece altının değilki sen neye yatırım yaparsan yap zaten zekatını vermek zorundasın. dolar, dükkan vs. ama şöyle bi durum var.
mesela 40 bin paran var bunu altına ya da dolara yatırırsan ya da para olarak durursa her halukarda bin tl sini zekat vermek zorundasın. ancak oturacağın ev alırsan bu paraya o zaman vermezsin hiç bişey. ama oturacağın ev varsa bu harici bi ev olacaksa yıllık kira gelirini hesaplayacaksın ve onun 40 da birini vereceksin bu kiraya vereceğin dükkan için de böyle

selam herkese...
benim yaptığım birikimler ağustos ayında öğrenim kredisinin geri ödemesine gidecek gibi gözüküyor:( dün bayağı üzüldüm ama sonuçta devlete borcum var ve o dururken birikim yapmak biraz havaya oluyor. ödeyip kurtulup tekrar sıfırdan başlamak da güzel olacak:) tabi ağustosa kadar birikime devam:)

günaydın kızlar herkese bol bereketli birikimler :16:

günaydın hanımlar bol bereketli günler hepinize
bugün yada yarın azcık daha altın alımı yapmayı planlıyorum parayı bankaya yatırabilirsem işlem yapacam
piyasalar hakkında yorumlarınız yokmu kızlar farmasi layd

günaydın hanımlar bol bereketli günler hepinize
bugün yada yarın azcık daha altın alımı yapmayı planlıyorum parayı bankaya yatırabilirsem işlem yapacam
piyasalar hakkında yorumlarınız yokmu kızlar farmasi layd

Bugün altın fiyatını etkileyecek birkaç haber var.
Askıda kaldı kaç gündür.
Dün ABD hiç işlem yapmamış neredeyse, bekledikleri bir şeyler var.
İzlemek lazım.

selam kızlaaaarrr bu topiği bugün gördüm çok şaşırdım ama ii de oldu benim açımdan kızlar bende de para biriktirememe huyu var elimde ne kadar varsa o kadar harcıyorum bende evliyim doğru düzgün evimiz yooookkk arabamız yoookkk bi yerden başlamak gerekiyor belki size takılırsam bana biraz gaz olur para biriktirmeye başlarım diye düşündüm ne olur sizde bana yardımcı olun elimde biraz param var yani ahım şahım bi para değil bi kaç yüz lira ne yapsam ii olur elimde durdukça ne alsam diye düşünüp duruyorum hazır para batıyor bana çalışan para kazanan biri de değilim ama elime geçtikçe bişeyler yapabilirim ufaktan ufaktan çünkü biliyorum az para daha bereketli oluyor bu günlerde nasıl değerlendiriyorsunuz paranızı bankadan gram altın mı alıyorsunuz???

merhaba kızlar şimdi 95.41 tl den 2 gr altın aldım. Allah bereket versin:16:

ALLAH bereket versin farmasi bol birikimli günler dilerim şekerim........... kızlar size bişey danışıcam para konusunda çok tutumluyumdur fakat şimdi şöyle bir durum var eşim haftalık elime 150 tl para verir ne kadar uğraştıysam para biriktirmekte zorlanıyom malum haftalık market pazar alışverişi derken elime çok az bir para kalıyor.... bende bankada bir hesap açtırıp her hafta aldığım bütün parayı orayı yatırmayı düşünüyorum bu hesaba bağlı bir banka kartı çıkartıp alışverişi o kartla yaparım elimde nakit para bulunsun istemiyorum....2500 tl borcum var onu ödemem lazım biraz daha kemer sıkmam gerekiyor ne dersiniz böyle bişeyin riski olabilimi sizce

Back
X