Kirli Çıkılar )))

yettim kızlarrrr

koyu renk dolgular amalgam dolgu açık renktekiler kompozit dolgu.
her ikisinin de endikasyonları farklı tabi..
amalgam daha dayanıklı ve kenar uyumu iyi yapıldığı taktirde uzuuuuun seneler dişin çürümesini engelleyecek bir yapıya sahip.
kompozit ise çok daha estetik ve sadece lokal olarak çürük temizlendikten sonra uygulanır. amalgam dolgu için özel şekilli kaviteler açmak gerekiyor. yani kompozitte sağlam madde kaybı daha az.
toksitesine gelince amalgam sadece civadan oluşmuyor. içinde başka maddeler de var. bu maddelerin civanın ağır toksik etkisini nispeten azalttığı söyleniyor. bende de 3-4 tane amalgam dolgu var kompozit ajanlarının dişe daha zararlı olduğunu düşünerek özellikle arka dişlerimdeki kompozitleri amalgamla değiştirdim. hamile kalmaya engel oluştursaydı kadın doğumcular daha iyi bilirdi bence.. belli bir miktarın üzerine çıkmadıkça (yani 6-7den fazla gibi) bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. bir yan etkisi sayısı arttıkça ağızda galvanik akım oluşturuyor yani metal tadı gelebilir ama sorun teşkil etmez..

ha bundan 10 yıl sonra geniş çapta klinik çalışma yapılır da aksi kanıtlanırsa onu bilemem şimdilik bilgiler böyle kızlar..)

sunny abla sen çok gençsin maşallah valla
abla abla dedikçe yaşın epey var sandım seni
çokta güzel görünüyorsunuz

Merhaba hanımlar nasılsınız?
Meyracım özlettin kendini yokluğun çok belli oluyor yalnız bırakma bizleri öpüyorum
Seyyah fotolar çok güzel ablacım gerçekten çok gençsin maşallah sana sılada sende çok tatlısınız ama seyyahı hala göremedik
Ankara ekibi buluşmayı ,sizleri en çok görmek isteyenlerden biri olarak hep bi engel çıkıyo eşim bugün dişini çektirdi kökü kırılmış ameliyahanede almışlar dikiş atmışlar en fecisi ise eşim tek iğnede uyuşmaz vee herşeyi hissetmiş ağlamış söylemiş hissettiğini ama dr 5 saat hissetmezsin demişEşim çok kötü şimdi duramıyor uyudu biraz ve yarın gelemeyebilirim ama gelebilecek gibi olursam gelicem çok istiyorum orda olmayı

sağol bacımmmm uffff ıyyyy valla kötüymüşşşş

he vallaaaa bacımmmm işin garibi şu 2 haftadır ağzı var dili yok adamın

sağol bacımmmmmm.....

sunny ablaaa sılacıkla harika duruyonuzz

gel ya şöyle alnından bi öpeyim
o kadar çok canımı sıktı ki bu olay, dişçilerin çoğu senin dediğin gibi söylüyor. ama beni diğer dişçiler değil sen enterese ediyorsun çünkü sen bu konulara çok dikkat ediyorsun.
yani sigara içen doktorlardan değilsin

az önce eve gelince saydım 5 tane amalgam var.
1 tanesi büyük diğerleri çok minik noktalar şeklinde diyelim biz ona.

eşim demişti ki bi ara sanki çıkartırken daha çok zarar veriyormuş bu doğru mu??
bir de geçen yılki dişçim yaşımı sormuştu bana 26 diyince "aa gençmişsin tüm amalgamlarını sökelim senin" demişti. ama biz kadınla pek anlaşamadığımızdan bi daha gitmedim ama tüm kompozit dolgularımı da o yaptı.
amalgamlarım çok eski 3-4 yıllık.

ben haftaya pazartesi randevu aldım sence çıkartayım mı?? yutma riski varmış ondan korkuyorum:18:

sunny abla herkes genç filan demiş ama benim de gözüme çok güzel göründün
maşallah yüzün çok pürüzsüz ve güzel maşallah..
bir de genç kızki halini düşünemiyorum.

sevgi pıtırcığı sılaya diyecek bişey bulamıyorum..

aloo kızlar ne ediyoz bu gidişle bir ben gidecemmmm

derfat bacım çok geçmiş olsun tekrarr....
multiden haberim yok
özlemdende
sirkeci gelir gayriiii birde bennn miiii :)
aloooo alooo alooo acil bilgi:)

aloo kızlar ne ediyoz bu gidişle bir ben gidecemmmm

derfat bacım çok geçmiş olsun tekrarr....
multiden haberim yok
özlemdende
sirkeci gelir gayriiii birde bennn miiii :)
aloooo alooo alooo acil bilgi:)

hep sen gelme diye yapıyolar

biliyorsunuz ben ersağa üyeyim.
ama netten değil başka temsilci arkadaştan alıyorum.
tek fark ne ihtiyacım olursa söylüyorum taksit taksit getiriyor.
netin başına oturup hepsini bi anda sipariş etsem 150 tl yi doldurmak için gereksiz şeyler de istemek zorunda kalcam.
böyle iyi oluyor.
150 tl sipariş verene 3 ürün hediye o da aşağı yukarı 60-70 tl ediyor.

bugün baktım ki sene başından beri aldıklarımla 150 tl dolmuş.
promosyon 3 ürün seçcem(netten alsam sadece o ayki ürünleri seçebilirim ama arkadaş bana istediklerimi veriyor)
bir de %10 indirim var 150 değil 135 ödeyecem.
bir de ben kardeşim ve ev arkadaşına da 3 ürün verdim alış fiyatımdan 55 tl de ordan geldi.
yani benim 1 yıllık(deterjanlarım+şampuan+kremlerim+el köpüklerim+elde yıkama bulaşık sıvım+damla konsantrem... vs) tam 80 tl ye geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…