bunlar da sakaryada hiç görmediğimiz ilk defa istanbulda rastladığımız ilginç şeyler
Eki Görüntüle 688542 Eki Görüntüle 688543 Eki Görüntüle 688544
istanbula gidip parktan dönen ilk insanlar bizleriz sanırım
ayyy çok tatlı nasıl da kaynaşmışlar.
sağol bacımmmm uffff ıyyyy valla kötüymüşşşş
sirkeci gözlüklerini güle güle kullan canım benim de var siyah ekimde almıstım 5-6 sene lens kullandım lenstende sıkılınca biraz gözlük takayım dedim gittim aldım karakter gözlüğü diyorlarya bunlara
farmasi oğlunacanımm
gökçee geçmis olsunn canımmmm boyun ağrısını bilirim zordur
he vallaaaa bacımmmm işin garibi şu 2 haftadır ağzı var dili yoksevgili kirli çıkı dünürüm
sevgili damadımın başarılarının devamını diliyorum
deryacım saçını güle güle kullan
aygökçegeçmiş olsun bacım adam sonunda seni de hasta etti
karanfil hiiç bilgim yok senfatın eşiyle olyy daha iyi bilir zannımca
sağol bacımmmmmm.....sirkecim gözlüklerin hayırlı olsun cnm
gökeçecim geçmiş olsun
karanfilce
walla artık teyze olduk cnm ya
benim de arkadaşlarım hep çocuklarına poe teyze,eşime de x amca dedirttiriyorlar
yaşlandık yawwww
Eki Görüntüle 688577
yettim kızlarrrr
koyu renk dolgular amalgam dolgu açık renktekiler kompozit dolgu.
her ikisinin de endikasyonları farklı tabi..
amalgam daha dayanıklı ve kenar uyumu iyi yapıldığı taktirde uzuuuuun seneler dişin çürümesini engelleyecek bir yapıya sahip.
kompozit ise çok daha estetik ve sadece lokal olarak çürük temizlendikten sonra uygulanır. amalgam dolgu için özel şekilli kaviteler açmak gerekiyor. yani kompozitte sağlam madde kaybı daha az.
toksitesine gelince amalgam sadece civadan oluşmuyor. içinde başka maddeler de var. bu maddelerin civanın ağır toksik etkisini nispeten azalttığı söyleniyor. bende de 3-4 tane amalgam dolgu var kompozit ajanlarının dişe daha zararlı olduğunu düşünerek özellikle arka dişlerimdeki kompozitleri amalgamla değiştirdim. hamile kalmaya engel oluştursaydı kadın doğumcular daha iyi bilirdi bence.. belli bir miktarın üzerine çıkmadıkça (yani 6-7den fazla gibi) bir sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum. bir yan etkisi sayısı arttıkça ağızda galvanik akım oluşturuyor yani metal tadı gelebilir ama sorun teşkil etmez..
ha bundan 10 yıl sonra geniş çapta klinik çalışma yapılır da aksi kanıtlanırsa onu bilemem şimdilik bilgiler böyle kızlar..)
aloo kızlar ne ediyoz bu gidişle bir ben gidecemmmm
derfat bacım çok geçmiş olsun tekrarr....
multiden haberim yok
özlemdende
sirkeci gelir gayriiiibirde bennn miiii :)
aloooo alooo alooo acil bilgi:)
hep sen gelme diye yapıyolar
gittik geldik hastaneye6 mayısa tekrar randevu verdi. yorulmuşum baya
badeeeeeee sana geldim çay içmeye yoktun evdemayısta tekrar gelcem evde ol bu sefer
:
buyurgel abla hayrına bi tas çorba da yap
önce dinlenirim, çayımı içerim ondan sonra çorba da yaparım, yemek desabah b.evlerdeydik. diş hastanesine geldik
önce dinlenirim, çayımı içerim ondan sonra çorba da yaparım, yemek desabah b.evlerdeydik. diş hastanesine geldik
kızlar genç falan demişsiniz de, alakası yok yani. bildiğin 50'ye merdiven dayamış bi tipim işte
kızlar genç falan demişsiniz de, alakası yok yani. bildiğin 50'ye merdiven dayamış bi tipim işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?