günaydın kızlar
bugun o kadar kötüyüm ki midem çok fena havalardan dolayı böyle oldum sanırım ..
paralarımı tamlatıcam bugun
doktorada gidicem ..
günaydınlar;
bir kaç ay önce birikim yapmak niyetiyle girmiştim bu topiğe ancak eşimin fütursuzca harcamalarda bulunması bizi zora soktuğu için hiç birikim yapamadım. şu anda ödemem gereken bir dolu borç var. birkaç ayda bitirebileceğimi sanıyorum.
farmasicim;
canım, artık listede ismimi görmek istiyorum. nihayet hesap açtırıp 1 gram alım yapmayı becerebildim. borçlar bitene kadar ayda sadece 1 gram alabilirim.
hepinize bereketli günler.
günaydınlar;
bir kaç ay önce birikim yapmak niyetiyle girmiştim bu topiğe ancak eşimin fütursuzca harcamalarda bulunması bizi zora soktuğu için hiç birikim yapamadım. şu anda ödemem gereken bir dolu borç var. birkaç ayda bitirebileceğimi sanıyorum.
farmasicim;
canım, artık listede ismimi görmek istiyorum. nihayet hesap açtırıp 1 gram alım yapmayı becerebildim. borçlar bitene kadar ayda sadece 1 gram alabilirim.
hepinize bereketli günler.
ya valla benim eşim de öyle...cok savurgan değil ama mesela arkadaslarla bir yerlere gittiğimizde 70 tllik hesabı kallar tek basına öder kimsenin elini cebine attırmaz..bir değil 2 değil..kızdım ona artık bak ben tasarrufa gectim artık ne olur sen de biraz dikkatli ol..dedim.bakalım inş uyar buna..yani yazık günahartık 1 bebeğimiz vr eskisi ibi değil parayı elimizde tutmamız lazım...
günaydınlar;
bir kaç ay önce birikim yapmak niyetiyle girmiştim bu topiğe ancak eşimin fütursuzca harcamalarda bulunması bizi zora soktuğu için hiç birikim yapamadım. şu anda ödemem gereken bir dolu borç var. birkaç ayda bitirebileceğimi sanıyorum
canım benim eşimde bu konuda beni sinir ediyordu daha önce burada da bahsetmiştim ben birikim yapmaya çalıştıkça ne gerek var deyip engellemeye çalışıyordu gereksiz harcamaları vardı derken öğrenciyken kullandığı kredi borcunun ödeme vakti gelmiş tam 9 bin ben hayatta ödemem dedim konuşruk anlaştık gereksiz harcaları biriktirip 3 ayda bir ödeyeceğiz artık
günaydınlar;
bir kaç ay önce birikim yapmak niyetiyle girmiştim bu topiğe ancak eşimin fütursuzca harcamalarda bulunması bizi zora soktuğu için hiç birikim yapamadım. şu anda ödemem gereken bir dolu borç var. birkaç ayda bitirebileceğimi sanıyorum
canım benim eşimde bu konuda beni sinir ediyordu daha önce burada da bahsetmiştim ben birikim yapmaya çalıştıkça ne gerek var deyip engellemeye çalışıyordu gereksiz harcamaları vardı derken öğrenciyken kullandığı kredi borcunun ödeme vakti gelmiş tam 9 bin ben hayatta ödemem dedim konuşruk anlaştık gereksiz harcaları biriktirip 3 ayda bir ödeyeceğiz artık
sen de halletmişsin ne güzel. bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşuna denmemiş. senin eşin birikim yapmayı gerekli görmüyor ama en azından gelirinden daha çok gideri yoktur, aylık harcamaları ödeyebileceği seviyededir sanırım. benimki öyle değildi. aşırı savurgan, para hesabı hiç yapmaz, para konusunda çok hayalci ve mantıksızdı. eşim diğer konularda böyle değildi ama maddi konularda çocuk gibi gerçekten.
canım, ben bu konuda çok dertliyim. ben tasarruf yapmaya çalışırken, onun saçma sapan şeylere para verdiğini çok geç öğrendim. öğrendiğimde bi dünya borcu olmuştu bile, o kadar gözüm karardıki boşanıyordum. oğlumuz için son bir şans verdim. kredi kartlarını ve maaş kartını aldım. kazandığımız bütün parayı nerdeyse onlara verdim. üstelik bir önceki ayın faturalarını da bana ödedim dediği halde ödememişti. bu ay faturaları da çifter çifter yatırmak zorunda kaldım. artık uzatmaları oynadığının farkında en azından. ve hayatı boyunca maaşının bütün idaresi benim elimde olacak. 32 yaşındayım, 10 yıllık öğretmenim ve 1000 tl bile birikimim yok. dahası hiç yapmadığım borçları ödemek zorundayım. birikim için çok geç kalmış hissediyorum. ve çok kızıyorum eşime, halen öfkem geçmiş değil.
canım benim yaaa..idareyi eline almış olman cok güzel bişey,devam et böyle,emin ol senin böyle cırpındığını görmek onda dank edecek ve o da artık sana uymaya başlayacak..biter borc da biter hersey de biter yeter ki sen tutun yuvana..gecer bu günler olan paraya olsun canım bosver bak pırıl pırıl bir cocuğun var..sağlık olsun canım...canım, ben bu konuda çok dertliyim. ben tasarruf yapmaya çalışırken, onun saçma sapan şeylere para verdiğini çok geç öğrendim. öğrendiğimde bi dünya borcu olmuştu bile, o kadar gözüm karardıki boşanıyordum. oğlumuz için son bir şans verdim. kredi kartlarını ve maaş kartını aldım. kazandığımız bütün parayı nerdeyse onlara verdim. üstelik bir önceki ayın faturalarını da bana ödedim dediği halde ödememişti. bu ay faturaları da çifter çifter yatırmak zorunda kaldım. artık uzatmaları oynadığının farkında en azından. ve hayatı boyunca maaşının bütün idaresi benim elimde olacak. 32 yaşındayım, 10 yıllık öğretmenim ve 1000 tl bile birikimim yok. dahası hiç yapmadığım borçları ödemek zorundayım. birikim için çok geç kalmış hissediyorum. ve çok kızıyorum eşime, halen öfkem geçmiş değil.
süpperrrrrrrrrrrrrrrrrrr haydi hayırlısı canım Allah yardımcınız olsun inşallah hayırlısıyla gönlünüze göre birikim yaparsınız.irras geçmiş olsun, hamilelik zamanlarımdan dolayı bilirim mide bulantısının ne iğrenç birşey olduğunu .
elifcino Ne zor birşeydir eşin para konusunda tutumsuz olması. Benim babam da böyle, çok zor zamanlar yaşadı annem bu sorun yüzünden. Ben böyleyim demesine izin verme sakın, yoksa gerçekten hep böyle gider.Gerçi sen ona ii bir ders vermişsin, canını da hiç sıkma geç kalmış değilsin bence. Hızlıca borçları ödersen gerisi gelir zaten. İnşallah burada güzel birikmler yaparız hep beraber.
farmasi yine faydalı bilgiler paylaşmışsın. eline sağlık arkadaşım. sana özelden yazacam bir türlü kısmet olmadı ya bağlantı koptu ya bebek uyandı öyle kaldı =)) Ben 21 saat derse giriyorum canım. Aldığım ekders de bakıcıya gidiyor zaten. Ama senin yerinde olsam kesin fazla dersleri alırdım yani, sonuçta çocuklar da okula gidecek. Bak ben sana bir de birşey önereceğim çocukların için. sizin bulunduğunuz şehirde var mı bilmem ama "aloha mental aritmetik kursu" bunu bir araştır. Harika bir kurs. ciddi anlamda çocukların matematik zekasını geliştiriyorlar. 4-5 yaşındaki bir çocuk bu kurs sayesinde zihninden matematik işlemleri yapabiliyor. Bebeğim büyüsün allah izin verirse böyle kurslara göndereceğim onu =)) B
Biz eşimle bu aralar ev arayışına girdik ama zihinsel olarak yani =)) 2013 Temmuz ayına kadar 2.200tl kenara para koyarsak müthiş olur diye düşündük ve nisan ayından itibaren sabit borcumuz varmış gibi bu parayı kenara koyacağız Allah izin verirse. Bu sayede yaklaşık 35.000tl biriktirmiş olacağız. Valla çok heyecanlanıyorum. İnşallah temmuz 2013te ilk sayfadaki tabloda bu rakamı görürüz =)
bir de ben kolye aldım ama 20tl'ye
yazlık alışveriş yaptım eğer kolye alsaydım kredi kartına yüklenmek zorunda kalırdık ben de amaan nasılsa bu da altın gibi görünüyor modeli de çok güzel dedim ve aldım 20tl'lik kolyemi. Bir de gerçek alsam sattığımda çook ucuza giderdi.
yeter canım yeter..hayli hayli yeter inşAllah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?