nisan ayı için şimdiden kabataslak harcama-birikim planı yaptım bakalım ,hayırlısı olsun
bak seni mutlu ediyoruz sevgili kirli çıkı anne
para isteriz bak ona göre
amin canım inşallah herşey planladığımız gibi olur .süpperrrrrrrrrrrrrrrrrrr haydi hayırlısı canım Allah yardımcınız olsun inşallah hayırlısıyla gönlünüze göre birikim yaparsınız.
güle güle güzel günlerde kullan canım
evde küçük bir çocuk yoksa 26 saat ideal aslında. 30 saat gerçekten çok yoruyor insanı sürekli okulda oluyorsun mecburen...bence girme imkanın varsa en fazla derse girilmeli. nasılsa genciz çok şükür. ben 22 saat derse giriyorum ama 16 saat işletmeleri geziyorum 1 buçuk gün. 6 saat de atölye şefliğim var. şimdilik girebileceğim maksimum miktar. evet yoruluyorum ama şimdi genciz dimi, çocuk da yok sonra ben de azaltırım belki. ama bizde zaten maaş karşılığı 20 saat..
dediğin rakamı duyunca ben de heycanlandım canım..2200 çok güzelİnşallah gönlüne göre çok güzel bir ev alırsınız ve sizin için mutluluklara vesile olur. bak ben evin mutluluğunu hiç yaşayamadım babamın olay patlak verdi. eşinin işi dolayısıyla çok gezceksiniz peki ev almayı nerden düşünüyorsunuz canım memleketinizden mi?
Farmasi bir şey soracağım, cevaplamak istemezsen cevap vermeyebilirsin. Sizin eşinle keseniz ortak değil mi? Okuduğum kadarıyla bazı harcamalar sana bazıları eşine aitmiş gibi hissettim.
Bir de mutfak masrafının ne kadar olacağını nasıl hesaplıyorsun? Bizim de borcumuz 3-4 aya kadar bitecek. O zaman da araba alıp bir miktar borçlanacağız ama şimdiki kadar değil. Ben de tasarruf yapıp ev alalım istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim
Farmasi bir şey soracağım, cevaplamak istemezsen cevap vermeyebilirsin. Sizin eşinle keseniz ortak değil mi? Okuduğum kadarıyla bazı harcamalar sana bazıları eşine aitmiş gibi hissettim.
Bir de mutfak masrafının ne kadar olacağını nasıl hesaplıyorsun? Bizim de borcumuz 3-4 aya kadar bitecek. O zaman da araba alıp bir miktar borçlanacağız ama şimdiki kadar değil. Ben de tasarruf yapıp ev alalım istiyorum. Yardımcı olursan sevinirim
canınız sağolsun sekerim
biryerden bir miktar param gelecekti. ben 1900 lira diye biliyordum. ama 1300 lira imiş. Bir projeye danışmanlık yaptım. oradan gelecek. bu ay 1000 lira da gün param var. 1000 lira falan da maaştan artacak gibi. ama bu paraları ben haziran dan eylüle araba taksidi olarak kullanacağım. şimdi o zamana kadar nasıl değerlendirmeliyim. altın mı alayın yoksa vadeli hesap mı. yada 2 ye falan mı böleyim. bana bir yardım etseniz.
Allah korusun cnm öyle deme ölüm falan gecinden versin Rabbim..savurgan olmayı dinimizde reddediyor zaten,israf edilmeyen evde berket olur canım,sen birikime devam,bizde devam
acemiperi mutfak harcamalarını ayarlarken
mesela yaz ya da kış haftalık pazara çıktığımda 2 çeşit sebze alırım. baştan haftayı kabataslak planlamak lazım sebze et balık tavuk bakliyat tüketimi açısından.
öyle olunca bence haftada 2 sebze türü yeterli oluyor.
tahıl grubu ve et tüketimini de planlarsın.
haftalık market ve pazar toplamda 50-70 tl arası sanırım yeter.
sen nasıl harcıyorsun mutfak için onu paylaşır mısın?
amin cnm benim....hadi sen git gel bakalım,biz buradayız...hahh bu arada birikim listesine adımı yazdıracam da nasıl dolduruluyor,bastaki yer gelir mi yazılıyor,bir de sonda tamam denilmiş bir bilgilendirsen beni cnm?hep beraber sağlık , mutluluk , huzur içerisinde nasipse devam inşallah canım
ama ne yaparsın doğduğumuz günden beri ölüme doğru yol alıyor ona programlanmışız Allah ölümün de hayırlısını versin cemi cümlemize bitanem
Biz ikimiz de çalışıyoruz eşimle. Nişan, düğün dernek vs. herşeyi biz ikimiz yaptık. Anne babalar sadece altın taktı (kayınvalidemler taktıkları 2 bileziğin borcunu ki yaklaşık 4000 tl bize ödetiyor sağolsunlar ama ona değinmeyeceğim). Taksitleri de tam ayarlayamamışız. Kredi kartındaki taksitleri gözardı etmişiz. O yüzden her ay ucu ucuna hatta açık vererek gidiyoruz. Buna da şükür. Az kaldı bitecek borcumuz.
Mutfak harcamasında plan yapamıyorum ben. Pazara gidemiyoruz. Biz gelene kadar kapanıyor pazar ki kapanmasa da o gün benim dışarda işim oluyor eve geç geliyorum. Haftada bir kayınvalidemlere, bir de annemlere gidip orda yiyoruz. Yeni evli olduğumuz için misafir geliyor ya da biz gidiyoruz. Haftada bir genelde dışarda yiyoruz. Ben de kafama göre tavuk ya da et alıyorum. Eşim sebze sevmiyor.
Yeni yeni haftada bir bakliyat, bir sebze türü (patates, mantar, kabak kızartma, köfteli patlıcan vb.) yapmaya çalışıyorum. Balık da yemiyor eşim. Böyle olunca yapılacaklar sınırlı. Bir de ben kıymayı falan 15 günde bir fazlaca alıp köfte yapıyorum buzluğa atıyorum. Bakliyatları da haşlayıp atıyorum. Bu durumda haftalık harcamada çok gel git oluyor.
Ben sanırım kendi süsüme falan çok harcıyorum. Kıyafet, aksesuar falan. Aslında önce onu kısmam lazım. Ama bir şeyi çok beğenirsem boşuna mı çalışıyorum ben beğendiğimi alamayacak mıyım mantığıyla alıyorum bir şekilde :26:
amin cnm benim....hadi sen git gel bakalım,biz buradayız...hahh bu arada birikim listesine adımı yazdıracam da nasıl dolduruluyor,bastaki yer gelir mi yazılıyor,bir de sonda tamam denilmiş bir bilgilendirsen beni cnm?
merhabalar
farmasicim birikimlerin bol olsun inşallah kızlar sizinde
arkadaşlar başıyazmalı,ladyfog nerelerde
topiğe uğramaz oldular?
anladım canım yeni evli olunca tam olarak mutfak harcamaları konusunda birşey yazamazsın , sana mutluluklar dilerim.
zamanla herşey yoluna girer.
ama şunu bence unutma nasılsa çalışıyorum şimdi almazsam ne zaman alacağım
şimdi gezmezsem ne zaman gezeceğim
bir daha bu yaşa mı geleceğim vs vs gibi söylemler çok gelir aklımıza elbette haklılık payımız var ama bu tip söylemlere sığınıp da harcama yapmayı geleceğimiz için birikim yapmamayı alışkanlık haline getirmemeliyiz diye düşünüyorum zira alışkanlık haline gelmesi bu tip söylemlerin bence oldukça tehlikeli su gibi akıp giden yıllar sonunda an azından bir ev araba ya da çocuk ya da çocuklarımıza iyi şartlarda eğitim verebilme olanağımız olmayabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?