- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
tembelim ben teoride tarif çok pratikte nanay :))
ne istemiştin ki görmedim valla..
uzun yazdıysan ben uzun yazıları okuyamıyorum
kaçmış olabilir gözümden:44:
tembelim ben teoride tarif çok pratikte nanay :))
ne istemiştin ki görmedim valla..
uzun yazdıysan ben uzun yazıları okuyamıyorum
kaçmış olabilir gözümden:44:
etli olsaydı bende de şu tarif vardı
kabaklar ikiye bölünüyor suda hafif haşlanıyor içleri oyuluyor içine kıymalı soğanlı harç konuyor. üzerine beşamel sos ve kaşarla fırına veriliyor.
bugün kuzumun okulu tatil. ilk defa babsının işyerine gitti.
az önce konuştum anne geeel diyince yandı ciğerim yandıııı((
nassı özledim onu
hiç unutmam,annem bir keresinde bana,sen üveysin, diye şaka yapmıştı,laf arasında... :)
o kadar ağladım ki,anneme o kadar kızdım ki,annem bile şaşırdı,şakasını ciddiye alıp verdiğim tepkiye...
ki annem babam gözümün içine bakarken,onların sevgisinden o kadar eminken,kardeşlerimle,anne babamla o kadar benzerken,üvey olduğuma dair en ufak bir şüphem yokken....
küçük de değildim,ortaokula falan gidiyordum...
bir de,8 yaşında olsaydım,maddi imkansızlıklar yüzünden beni bırakıp,çalışmak zorunda olan annem babam, günün birinde,ben daha hayatı yeni yeni anlamaya çalışırken,bir kardeşle çıkagelseydi....
ne olurdu bilemiyorum,ya da bilmek istemiyorum...
annen mutlaka telafi etmeye çalışıyordur ama ben annenin yerinde olsam,evladımın kapısında köle olur,her anlamda destek olmaya çalışır,kovsa da gitmez,geçmişi unutturamam ama, en azından bugün için elimden gelenin fazlasını yapar,bir şekilde, kırık kalbine yama olmaya,insanüstü bir çabayla çalışırdım....
ne demek efemdeminki tarifini önceki yıllar çok yapardım ama bayadr yapmıyordum unutmuştum
sağol hatırlattığın için
hıh uzun yazınca bizi beğenmiyor musun
uzun değildi yaa:44:
şöyle en güzelinden en pratiğinden hiç yapmamış birinin en anlayacağı dilden içinde yaşanmışlıklar olan bi içli köfte tarifi istiyorum
kıyamammm...
eee valilikte şimdi etrafında el pençe divan duran koca koca adamlar.. korkmuştur çocukcağız
hıh uzun yazınca bizi beğenmiyor musun
uzun değildi yaa:44:
şöyle en güzelinden en pratiğinden hiç yapmamış birinin en anlayacağı dilden içinde yaşanmışlıklar olan bi içli köfte tarifi istiyorum
ne demek efem
hımm istersen ben yazayım yada burda hemşerimin tarifi var ordan nink vereyim..
birde bizim oraların içi dışı etli olur ve haşlanır sizin oralarda nasıl oluyo ona göre değiştireyim tarifi..
hee uzun yazı okuyamıyorum tikkat eksikliğim var
gözlerim şaşı beş oluyo :)
şimcik, bulgurunu köfte harcı gibi ıslat yoğur, yağlı kağıt koyulmuş tepsiye ser.
üstüne bol soğanlı, kıymalı , cevizli,tereyağlı veee varsa kuru reyhanlı yaptığın harcı döşe.
fırına sür. azcık pişince dilimliyerek servis yap.
çatlayana patlayana kadar ye.
valla ben sizin hızınıza yetişemiyorum
kirli çıkılar hafta sonu misafirlerim gelicek
tiramisu
arpa şehriye salatası
havuç tarator
patatesli börek hazırlıcam menüm nasıl sizce
bizim oraların öyle bi tarifi yok canım yaaa
benim köyüm haritada akdeniz bölgesi sınırları içinde, yöresellik açısından egeye benzer sonuç itibariyle de konyaya bağlı
içli köfteyle yakından uzaktan alakamız yok
ama biz közleme diye bişey yaparız ince bulgur ve et elle yoğrulur avuç ayası kadar yassıltılır ve yağda kızartılır o kadar..
lezzet açısından hangisi güzelse onu ver canım..
link ver fasülyemiz yorulmasın ama püf noktaları da ekle
süpperrmiş
http://www.kadinlarkulubu.com/ara-s...r/592216-icli-kofte-reis-koftelik-bulgur.html
karanfil burda kızartması var..biz haşlıyoruz hankısından istiyon
meyraacan kalp gözün de açıkmış anacığım aynen dediklerini fazlasıyla yapıyor evlendiği günden beri
kızımı verdim deyip de madden de manen de ilgisini esirgemedi hala da esirgemez
duracakları evlerini bile verdi
kesintisiz 8 yıl ayrı kalmamışlar izinler de görüşmüşler vs
kimi dinlersen o haklı
ablam da 43 yaşında o da anne oldu birazcık isterse eğer empati yapmaya çalışabilir o günün şartlarında
anne ve babasının iki taraftan da hiçbir desteği olmadan hayata tutunma mücadelelerini
ama dediğim gibi isterse
valla ben sizin hızınıza yetişemiyorum
kirli çıkılar hafta sonu misafirlerim gelicek
tiramisu
arpa şehriye salatası
havuç tarator
patatesli börek hazırlıcam menüm nasıl sizce
şimdiden afiyet olsun ve de kolay gelsin vesselam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?