Kirli Çıkılar )))

yuh be arkadaş millet iyice ahlaksızlaştı
laf atmayı meşru kıldığım anlaşılmasın o bambaşka bir öküzlük
ama eskiden bir delikanlı raconu vardı
yanında eşi olana bırak laf atmayı
yanında kadın olan adamı bile hoş görürlerdi
o bile kalmadı

ya arkadaşlar bu ankara tayfası buluştu mu/ buluştunuz mu?

bebeeeem üsküdara bahar geldi
şimdi sahtesinden alıp gelip bizle arkadaş olmadan sadece gurubu takip edebilirsin
orası gipgizli çünkü rahatça resim dert falan paylaşılıyor
fatma öle mesela
daha anlamlı oluyor tanıyorsun kişileri biliyorsun gözünde canlandırıyorsun falan fişman

yani zamanında dilimize geçmiş türkçe kabul edilmiş arapça ve farsça sözcükler gibi
aslında o zamanda türkçe kabul edilmiş ve kullanılmış günümüzde kullanılmayan diyorsun
mantıklı buldum
keza sebep neydi türkçeleştirilmesinde bilmiyorum ama insanın dinlediği şeyi anlaması çok daha önemli anlamadı düşünmesi bilmesi fark etmesi

ezanın o yıllarda hemen hemen her kelimesi aktif olarak hayatta kullanılıyordu ki zaten. sadece felah bunun içinde değil.
sehadet şuheda kavramları var İstiklal marşının içinde..
ama şehadet ederim demek yerine bilirim bildiririm gibi bir kelime kullanılmış
İnsanlar şaşırdığında Allah büyüktür" demek yerine "Allahuekber, Subhanallah" gibi kelimeler kullanmakta.
bence onu da has Türkçeye çevirebilirlerdi. bundan adım kadar eminim.
ama ne amaçla çevirmediklerini şu an için yalnızca Allah biliyor.

peki seyyahcım o zamanın insanları daha iyi mi anlamış gerçekten? anlamış coşmuşlar mı Allah aşkıyla?? bu da bi merak konusu..
İslama ait ne varsa ülkede tek tek budandığı yıllar o yıllar.
İslami bi kıyafet olan sarığın yasaklanıp, ecnebi şapkalarının giyilmesinin zorunlu hale getirildiği,
hukuta devlet yönetiminde bir tane İslama ait kuralın kalmadığı yıllar,
ortaokulda okurken Türkçe kitabında Atatürk şöyle diyor diye yazıyordu "..... yenilikler gelecek, tesettür kalkacak.... devam ediyor"
ben bu yazıyı görünce beynimden vurulmuşa döndüm.
evet isteyen örtünür isteyen açılır herkesin dini kendine ama kaldırmak nedir? şimdilerde bu sözü arasam da bir yerde duymuyorum ben ama bundan 20 yıl önceki kitaba nasıl girdi o cümle??
arap alfabesinin kaldırılıp latin alfabesinin(Türklüğe ait bişey olsa gam yemiyecem yine ecnebi alfabesi) gelmesiyle Kuranı anlamak şöyle dursun okumaktan da iyice uzaklaştığımız yıllar,
evet bir ülkede herkes müslüman olmayabilir evet ama çoğunluğu müslüman olan bir ülkede müslümanım diyen bir lider İslam'a ait kuralları tekkk tekkk nasıl kaldırır??
ayetle sabit olan hırsızın cezası kadın erkek mal paylaşımı kanunları kalktıı ve yine ecnebi kanunları geldi.
soruyorum seyyahım??
sen cesaret eder miydin?
ben cesaret edemezdim.
bu ülkeyi bataklığa götüren İslam değildi İslam kuralları değildi, doğru İslami bi yaşam hiç değildi..
bu ülkeyi batağa götüren şey yine İslamdan uzaklaşmak, batının zevk sefasını alıp teknolojiden uzak durmak, tanzimatlarla da iyice uzaklaşmaktı..
bir osmanlı böyle battı gitti..

ben bunları beklerdim. elin ecnebisinden alınacağına çoğu yenilik İslam içinde köhneleşmiş işe yaramayan ve aslında İslamdan olmayan parçalar atılarak, gerçekten dinimizi yaşabileyeceğimiz bir ortam oluşturulabilir ülke yine cumhuriyetle yönetilir ama tek kural koyucu Allah'ın kuralları çiğnenmeden çok daha yeni güzel bir ülke kurulabilirdi.
bu benim isteğimdi o zamanki büyüklerimden, o zaman yaşasaydım ve konuşma fırsatım olsaydı büyüklerimizden bunu isterdim.

çok şey mi istemiş olurdum seyyahım.. bunu senden alıntı yaptım ama cevabım hiç kimseye değil aslında içimdeki derdin ilginç sanal bi ortama dökülmüş hali...

karanfil karıncaları ben de severim de mutfağı, özellikle tezgahı istila edince insan nefret ediyo maalesef ne kadar temizlesem, çamaşır suyu döksem de faydası olmuyo, yine de geliyolar

hakkaten çok kötü.
öldürsen kıyamazsın temizlerken illaki suyla giden olur.
ama ben kelebekten acayip tırsıyorum geometrik biçimde artıyorlar ya.. bi de kurt döküyorlar ıyyhhh

inanmıyorum eşim bi resim paylaşmış face de az önce..
bu kadar denk gelir...

“Harf devriminin tek amacı ve hatta en önemli amacı okuma yazmanın yaygınlaşmasını sağlama değildir. Okur-yazar oranının düşük oluşunun yegâne sebebi alfabenin öğrenilmesinin zor olduğu değildi. Devrimin temel gayelerinden biri yeni nesillere geçmişin kapılarını kapamak, Arap-İslam dünyası ile bağları koparmak ve dinin toplum üzerindeki etkisini zayıflatmaktı. [...] Yeni nesiller, eski yazıyı öğrenemeyecekler, yeni yazı ile çıkan eserleri de biz denetleyecektik. [...] Din eserleri eski yazıyla yazılmış olduğundan okunmayacak, dinin toplum üzerindeki etkisi azalacaktı.” ( Cilt 2, sayfa 223, Kaynak)
İsmet İnönü nün hatıralar kitabından alınmış.
(burda kitabın resmi de var Hatıralar / İsmet İnönü)

karanfil, kelebek varsa mutlaka bozulmuş bir şeyler vardır, bulgur, pirinç vs. kontrol et mutfağını

yok ablacım dedim ya ilk zaman olmuştu.
ve sorumlusu yere düşen iki fındık tanesi+ kese kağıdı içinde bulunan fıstılardı.
meret ne biliyor ağzının tadını.
tahıllarım güvende şimdilik elhamdülillah

mustafa kemal ne yazk ki bizi muasır medeniyetler seviyesine tasımak için çabalamıs bir liderimiz .... liderimiz koşulsuz.... bizim gibi yasayan kadınların bu sekilde haklara sahıp oldugu bir ülke yok müslüman ülkelerde... bu ülkede kadınlar mustafa kemal atatürke laf söyletmemeli... sen öğretmensen Mustafa kemalin verdiği haklar sayesindesin... asla nankör olmamalı insanlar... yattığı yer nur olsunn,ALLLAH mekanını cennet etsinn...

bir arkadasım var bizler neler çektik bu ülkede diyor benimle yasıt... neler çektiniz dedim benim annem küçüklükten beri kapalı -kuranın bilir-namazını aksatmaz su an 50 yasını geçik... ben ilkokul bitti sınfça asağı yukarı ortaokula gitmeden ara verdik 1 sene kuran kursuna gittik , sonra ortaokula ...

batının ahlakını ben onaylamıyorum ama keske bizde onlar gibi bir güç olabilsek.. ne yazıkkı insanların böle dini duyguların kullandılar bıdı bıdı ettiler dinlerini kullandırdılar...ve batı emeline ulasacak yakındır...

düzenden memnun olanlara sasıyorum... basörtüsü serbest ama ayaklar altında insanlar moda diye kapanılorlar . kim islama göre giyiniyor... markalı basörtüsü takıp belden oturtmalı pardesü giyiyor..., nerde islamıyete uygun yasayan ... islamın emrettiği gibi örtünen ...herkes nefsine hizmet eder bu dünyada ..

bende kızıyorum mustafa kemale bıraksaydı alan almıstı vatanı .yakısıklı bir subaydı saraydan padısah kızını alaydı 8-10 çocuk yapaydı... ondan iyisi yoktu ... ama o hayatını cephelerde geçirmis çoluk çocuk karı yuva görmemis , bu ülkeyi medenilestirmeye çalısmıs, ne anlar eşşek hoşaftan hesabı 100 yıldır aynı sey tartısılıyor atı alan üsküdarı geçti... hala surdakı anlam burdakı anlamı konusuyoruz... değilmi

selam ahali; bi göz kırpayım dedim (göz kırpma smileyını bulamadım ama :)

karanfilce canım;

musevilik hariç, diğer bütün dinler tek bir millete gelmemiştir, tek bir millete ve onların diline indirgenemez diye düşünüyorum o yüzden. örneğin hristiyanlık da ibranice-aramice; fakat ne fransada ne almanyada ne ingilterede "dinimizin geldiği dili kullanalım" dendiğini duymadım.

benim şahsi kanaatim: insan dinini kendi anadiliyle öğrenmeli, çünkü kendi dilimizde düşünürüz. önce imgeler sonra söze dökeriz ve bunu anadilde yaparız.

bahsettiğin zamanlardaki osmanlıda hem türkçe, hem osmanlıca hem arapca konuşuluyor. yazı arap alfabesi ama fars etkisi de var. ama günlük dildeki konuşma yine türkçe. bu bence çok daha karışık ve istismar edilebilecek bir durum.

benim görüşüm bu yönde en azından.

dark, biz de seni merak ediyoruz, nolcak şimdi
sen şu güzel çiğköftelerinden sarmalarından yap ben sana gelir tanışırız aplaaam

all is fake (olisfeyk) diyosun yani

karanfil yinede kuranı biliyoruz öğrendik kimse engel olamamıs dimi ... ben müslümanım ama asla araplar gibi olmak istemiyorum iyiki bağlarımaz koparılmıs bariz fark yaratılmıs peygamber efendimizin arap olması o toplumla bağımız olmasın gerektirmez islamıyet evrenseldir... arabistanı gördün sen öle mi yasamak isterdin :44::44::44:

islama uygun giyindiğinde kimse sana aferim demiyo..
şu yobaza bak dolandıkça dolanmış örtülere deniyo..
geri kafalı muamelesi görüyosun nrede olursa olsun..
zaten başın kapalıysa çoğunluk bi göz belerterek bakıyo
bari marka örtüp kullanışlı kırışmayan eşarpları olsun kızcağızların
tabi kafada deve hörgücü topuz full makyaj olanları söylemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…